Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα για Σύνδεσμο Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 7η /20.05.020 Συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίζει και εκδίδει το πιο κάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού θεωρεί εύλογο και δίκαιο και συνηγορεί υπέρ του από 23.03.2020/1866 αιτήματος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηριού Σχιστού (σύνδεσμος Δήμων Πειραιά Δυτικής Αττικής για το κοινό Νεκροταφείο), προς το Υπουργείο εσωτερικών για έκτατη οικονομική ενίσχυσή του, λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει από την κρίση του κορονοϊού COVID – 19.

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα της πρότασης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα»

Αγαπητοί γονείς,
Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έθεσαν σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, με σκοπό να ψηφιστεί αρχές Μαΐου. Ζήλεψε φαίνεται τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που πέρυσι το Πάσχα κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο.
Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να γιγαντώνονται, αντί το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να λάβει μέτρα ώστε να στηριχθούν κοινωνικά, ψυχολογικά και παιδαγωγικά οι μαθητές των οικογενειών που θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα λόγω πανδημίας προχωρεί σε αλλαγές στην Παιδεία για τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεση της το σύνολοτης σχολικής κοινότητας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την μονιμοποίηση των καθαριστριών

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την ανάγκη μονιμοποίησης όλων των καθαριστριών.

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι. Με τι προϋποθέσεις όμως σε ότι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή;

Η κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό και απόλυτο τρόπο, αυτά που, για πολλά χρόνια, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και δεκάδες φορείς έχουν επισημάνει και υποδείξει. Δεν μπορεί να εννοείται ένα σχολείο, και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, καθαρό και ασφαλές, όταν οι καθαρίστριες είναι συμβασιούχες και λίγες.
Μέχρι την Παρασκευή, από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, το προσωπικό καθαριότητας, είχε μεταφερθεί στα Λύκεια ώστε να καλύψει όλες τις αυξημένες ανάγκες. Την Δευτέρα, ανοίγουν τα Γυμνάσια με το συνολικό προσωπικό της καθαριότητας να ξαναμοιράζεται στα σχολεία. Αν όχι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν όλα τα σχολεία με το προσωπικό που, μέχρι πριν την πανδημία, υπήρχε. Ποιό προσωπικό;

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για το Όρος Αιγάλεω

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Η πόλη του Κορυδαλλού εφάπτεται του δασικού οικοσυστήματος του Όρους Αιγάλεω, μέρος του οποίου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
2. Το Όρος Αιγάλεω είναι το μοναδικό από τα βουνά του Λεκανοπεδίου εντός του οποίου βρίσκονται δυο ενεργοί αυθαίρετοι οικισμοί ΡΟΜΑ στην Ζώνη Α’ (ζώνη απόλυτης προστασίας του Ν. 2742/1999), στα διοικητικά όρια του Δήμου.
3. ‘Ήδη εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές στο Όρος Αιγάλεω (στις 12.05.2020 και 21.05.2020), δίπλα στους οικισμούς, όπου απειλήθηκαν το δασικό οικοσύστημα, ανθρώπινες ζωές και σπίτια.
4. Παρατηρείται έντονη παραβατικότητα στην περιοχή του όρους Αιγάλεω με συστηματική καταστροφή και λεηλασία δημόσιου εξοπλισμού και υποδομών (πυροφυλακείων, δεξαμενών πυρασφάλειας, σχάρες φρεατίων, κάδων απορριμμάτων, συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας κλπ) και ταυτόχρονη δημιουργία ανοιχτών χωματερών με παράλληλη χρήση φωτιάς για απόσπαση υλικών όπως καλώδια κλπ)
5. Επιπλέον ο Δήμος Κορυδαλλού δεν χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς ΡΟΜΑ, παρά το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν δύο στην περιοχή ευθύνης του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, καθώς ο Δήμος Κορυδαλλού κάλυψε πλήρως με ίδιους πόρους τις σχετικές δράσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Για την ημέρα μνήμης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Με μεγάλη καθυστέρηση η βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων της Μικράς Ασίας ,και όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης.
Ωστόσο ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται, καθώς οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και σήμερα .
Είναι αναγκαίο να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την Διεθνή ενιαία και καθολική αναγνώριση γενοκτονίας των 350.000 Ποντίων αδελφών μας.
Τέλος θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εισαγάγει την επισταμένη και όχι αποσπασματική διδασκαλία της γενοκτονίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ
 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 1 από 5Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and