Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

ανακοινώσεις δημοτικού συμβουλίου

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2019

Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 15.00 συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνου Καλούδη, για να αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη του και ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2018

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναδείξει ότι οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των αιγύπτιων αλλιεργατών, κατά αγωνιστών κοινωνικών χώρων είχαν σχεδιαστεί κεντρικά και εκτελέστηκαν από τα τάγματα εφόδου με εντολές του ναζιστικού μορφώματος. Στις γειτονιές μας η ναζιστική κατοχή στο παρελθόν έχει αφήσει τα σημάδια της.
Απαιτούμε με την ολοκλήρωση της δίκης να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των νεοναζί.
Ο Δήμος Κορυδαλλού θεωρεί την Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη.
Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στέλνουμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στο φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
Θεόδωρος Μερεντίτης

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού της 25ης ΑΠΡΙΛΙOY 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού συζήτησε την Τετάρτη 25/04/2018 έκτακτα το θέμα με τις ανώνυμες ψευδείς καταγγελίες και συκοφαντίες σε βάρος στελεχών της Δημοτικής Αρχής.
Οι ανώνυμες αυτές καταγγελίες, που είτε αποστέλλονται στις αρχές είτε ρίχνονται κάτω από πόρτες, σπιλώνουν την προσωπικότητα ανθρώπων που έχουν προσφέρει στην αυτοδιοίκηση και την πόλη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού αποφασίζει κατά πλειοψηφία:
• Καταγγέλλει δημόσια την πρωτοφανή αυτή αθλιότητα κατασυκοφάντησης των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε αυτά.
• Θεωρεί ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δηλητηριάζουν το κλίμα συνεργασίας και συνύπαρξης, υπονομεύουν την παραγωγή έργου και στην ουσία στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.
• Καλεί όλους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
Θεόδωρος Μερεντίτης
 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίθεση της Χ.Α στο 1ο Δημ.Σχολείο Ικονίου Περάματος

OΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος 
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού της 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.

Με αφορμή τα γεγονότα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο του σχολείου.
Η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές.
Καλούμε, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλο το λαό να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού της 15ης Νοεμβρίου 2016.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 20η Συνεδρίασή του/ 15.11.2016 συζήτησε το θέμα που προέκυψε από τις αναφορές στο facebook του Δημοτικού Συμβούλου κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΥ σχετικά με την λειτουργία του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού & του Δ/ντή του. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού εξέτασε τα γεγονότα και έλαβε υπόψη του τις ανακοινώσεις του 15μελούς, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού & της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
1) Καταγγέλλει, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟ για τα ψέματα & τις συκοφαντίες που ανάρτησε στο κοινωνικό δίκτυο facebook σε βάρος του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και της Σχολικής Κοινότητας του ΕΠΑΛ.
2) Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμά πως η ανάρτηση αυτή προκαλεί διχόνοια και διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών του σχολείου και ενισχύει την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
3) Τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο Δημοτικός Σύμβουλος να διχάσει και να διαχωρίσει τους μαθητές με απρόβλεπτες συνέπειες.
4) Κάνει σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα υπερασπίσει την λειτουργία του ανοικτού δημοκρατικού, χωρίς διακρίσεις, Δημόσιου Σχολείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 1 από 2Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and