Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα για την ενίσχυση σε προσωπικό του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην –ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο ζητά την ενίσχυση σε προσωπικό του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Όπως γνωρίζετε στο Δήμο Κορυδαλλού υπάρχουν 17 εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» (Β.Σ.Σ.). Από αυτούς οι 15 απασχολούνται πραγματικά στην υπηρεσία. Το Β.Σ.Σ. εξυπηρετεί τακτικά 114 περιστατικά. Πλέον λόγω του ιού, γίνεται αποδέκτης ακόμα περισσοτέρων αιτημάτων και ο ρόλος του γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε ότι τόσο στο παρελθόν και ακόμα περισσότερο τώρα με την εξάπλωση του κορονοϊού, η Δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», δέχεται αυξημένα αιτήματα, τα οποία πρέπει να ικανοποιηθούν. Είναι γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεν επαρκούσε μέχρι τώρα για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό αιτημάτων, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και συγκεκριμένων ειδικοτήτων εργαζομένων καθώς και μέσων. Τώρα με τη δοσμένη κατάσταση το συγκεκριμένο πρόβλημα οξύνεται, παρά τις ενισχύσεις με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, που είναι λιγοστές έως μηδαμινές, αφού εκτάκτως στελεχώνουν και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.


Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα μονιμοποίησης καθαριστριών στα σχολεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην –ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- Συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στις Καθαρίστριες που εργάζονται στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Το ψήφισμα που απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Όπως σας είναι γνωστό στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, υπηρετούν εδώ και πάνω από 10 χρόνια, Καθαρίστριες που απασχολούνται με σύμβαση Μίσθωσης Έργου και οι οποίες πληρώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Πρόκειται για εργαζόμενες που απασχολούνται για 10 μήνες ετησίως (όσο διαρκεί η σχολική περίοδος) και αμείβονται με μέσο όρο 200-400€ μηνιαίως ανάλογα με τον αριθμό χρεωμένων σχολικών αιθουσών στη σύμβασή τους, με το χρόνο εργασίας να συναρτάται με τον αριθμό χρεωμένων αιθουσών, με ώρα έναρξης της εργασίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες (μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου).
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολλές από αυτές για να συμπληρώνουν το ισχνό εισόδημά τους βρίσκουν συμπληρωματική ενασχόληση αλλού το πρωϊ ενώ ακριβώς λόγω της «εργολαβικής» τους σχέσης εργασίας, που συντηρείται διαδοχικά από τις κυβερνήσεις, αυτές οι εργαζόμενες δεν έχουν άλλα δικαιώματα π.χ. αναρρωτική άδεια αν αρρωστήσουν, επίδομα αδείας, κύησης, δεν δικαιούνται ούτε την άδεια ειδικού σκοπού που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτή τη φάση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στη -ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο αναφέρεται στα Περιφερειακά Ιατρεία, το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορονοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους.
Ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και τους προτρέπει να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό» ο οποίος όμως δεν υπάρχει για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού ενώ στο Κορυδαλλό υπάρχει μόνο ένας (1) προσωπικός γιατρός για όλο το Δήμο.
Για τη κατάσταση αυτή δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη, αλλά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αυτήν ακριβώς την ώρα η κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών προχωρούν σε κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων!
Η αναστολή της λειτουργίας τους γίνεται με τον ισχυρισμό ότι έτσι «θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ιατρικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού στην αντιμετώπιση του COVID-19», με την μετακίνηση προσωπικού από τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Νοσοκομεία. Επιβεβαιώνεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο δηλαδή, ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το έμπειρο προσωπικό του, διαχειρίζεται την πανδημία του νέου κορονοϊού με μπαλώματα, με μετακινήσεις προσωπικού που ανοίγουν νέες επικίνδυνες τρύπες, που αφήνουν το λαό ακόμα πιο εκτεθειμένο τόσο απέναντι στον κορονοϊό όσο και απέναντι στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την παρακολούθηση και την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού καταδικάζει τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην συνεδρίασή του, της 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα τη «Χρυσή Αυγή». Το ψήφισμα έχει ως εξής:
Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτήν την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η πόλη μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.
Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός! Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι' αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, "εξοπλισμένων" και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2019

Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 15.00 συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνου Καλούδη, για να αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη του και ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 3 από 5Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and