Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα για το Όρος Αιγάλεω

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Η πόλη του Κορυδαλλού εφάπτεται του δασικού οικοσυστήματος του Όρους Αιγάλεω, μέρος του οποίου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
2. Το Όρος Αιγάλεω είναι το μοναδικό από τα βουνά του Λεκανοπεδίου εντός του οποίου βρίσκονται δυο ενεργοί αυθαίρετοι οικισμοί ΡΟΜΑ στην Ζώνη Α’ (ζώνη απόλυτης προστασίας του Ν. 2742/1999), στα διοικητικά όρια του Δήμου.
3. ‘Ήδη εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές στο Όρος Αιγάλεω (στις 12.05.2020 και 21.05.2020), δίπλα στους οικισμούς, όπου απειλήθηκαν το δασικό οικοσύστημα, ανθρώπινες ζωές και σπίτια.
4. Παρατηρείται έντονη παραβατικότητα στην περιοχή του όρους Αιγάλεω με συστηματική καταστροφή και λεηλασία δημόσιου εξοπλισμού και υποδομών (πυροφυλακείων, δεξαμενών πυρασφάλειας, σχάρες φρεατίων, κάδων απορριμμάτων, συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας κλπ) και ταυτόχρονη δημιουργία ανοιχτών χωματερών με παράλληλη χρήση φωτιάς για απόσπαση υλικών όπως καλώδια κλπ)
5. Επιπλέον ο Δήμος Κορυδαλλού δεν χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς ΡΟΜΑ, παρά το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν δύο στην περιοχή ευθύνης του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, καθώς ο Δήμος Κορυδαλλού κάλυψε πλήρως με ίδιους πόρους τις σχετικές δράσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Για την ημέρα μνήμης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Με μεγάλη καθυστέρηση η βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων της Μικράς Ασίας ,και όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης.
Ωστόσο ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται, καθώς οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και σήμερα .
Είναι αναγκαίο να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την Διεθνή ενιαία και καθολική αναγνώριση γενοκτονίας των 350.000 Ποντίων αδελφών μας.
Τέλος θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εισαγάγει την επισταμένη και όχι αποσπασματική διδασκαλία της γενοκτονίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ
 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα που αφορά στην Παιδεία

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στη Παιδεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζοντας την Παιδεία και στη βάση των νέων δεδομένων που εισέβαλλαν στη ζωή μας με τον ιό, ζητά από την Πολιτεία :
-Να εξασφαλίσει με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές όλα τα αναγκαία μέσα:
Δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση, γρήγορο internet, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των Σχολικών Επιτροπών.
-Κατά τη διάρκεια της κρίσης, να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.
Σημειώνεται δε, πως η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δε μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς η σχέση μαθητών και εκπαιδευτικού είναι αναντικατάστατη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα ανσγνώρισης των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους Εργαζόμενους στην Καθαριότητα.

Είναι χρέος της πολιτείας να αναγνωρίζει την προσφορά στην δημόσια υγεία των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. και των εργαζομένων στις μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

A) Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου και της κοινωνίας για :
-Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του.
-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
-Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
-Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
-Ένταξη στον πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε, ΟΜΟΦΩΝΑ στη -ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- Συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο αναφέρεται στην απώλεια του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου τουΜανώλη Γλέζου, εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια για τον σπουδαίοέλληνα αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο μιας από τιςσπουδαίες μορφές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας που απετέλεσε εμβληματικόσύμβολο αγώνα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.Αγωνιστής, συνεπής ενεργός πολίτης, πάντα με θάρρος και εντιμότητα η παρουσίατου στα κοινά της χώρας ήταν πάντα παρών.Σε όλη την διάρκεια της ζωής του ως έφηβος, νέος, μεσήλικας αλλά και υπερήλικας,παρών σε όλες τις κοινωνικές συνθήκες και πολιτικές αναταράξεις, σε χούντα,πόλεμο, αντίσταση , εμφύλιο, χούντα ξανά, μεταπολίτευση, οικονομική κρίση.Αποτέλεσε με την εμβληματική πράξη της αποκαθήλωσης της μισητής χιτλερικήςσημαίας, μαζί με τον Λάκη Σάντα, σύμβολο μιας γενιάς που έδωσε το ειδικό βάροςπου αξίζει στην έννοια της πραγματικής φιλοπατρίας εκφρασμένη μέσα από τηθαρραλέα αντίσταση του ελληνικού λαού. Σήμερα που έχουν εκπέσει αξίες και δοκιμάζονται διεθνώς η δικαιοσύνη, η ελευθερία,η εθνική ακεραιότητα, ας είναι η στάση του δίπλα στους αγώνες της γενιάς τουοδηγός και έμπνευση για όλους σήμερα και μελλοντικά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 2 από 5Πρώτη   Προηγούμενη   1  [2]  3  4  5  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and