Δήμος Κορυδαλλού
Wednesday, October 28, 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Κορυδαλλού τώρα και στο Viber

Με στόχο την αμεσότερη ενημέρωση δημιουργήσαμε κοινότητα στο Viber όπου όλα τα μέλη – κάτοικοι – δημότες αποκτούν τη δυνατότητα επικοινωνίας και πληροφόρησης για όλες τις δράσεις, τις εκδηλώσεις και τις ανακοινώσεις του Δήμου μας.
Αξιοποιούμε κάθε μέσο τεχνολογίας προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.
Για να ενταχθείτε στην επίσημη κοινότητα του Δήμου Κορυδαλλού ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/34wLuby
Η συγκεκριμένη εφαρμογή ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ενώ οποιαδήποτε στιγμή είναι δυνατή η ανάκληση της συγκατάθεσης για ενημέρωση ή η επαναφορά του δικαιώματος για ενημέρωση. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έφυγε από τη ζωή η Ελπίδα Μαλαγαρδή

Η Ελπίδα Μαλαγαρδή υπήρξε από νεαρό κορίτσι όταν οργανώθηκε με το ΕΑΜ στην αντίσταση κατά του κατακτητή, έως και σήμερα, μέσω του συλλόγου γυναικών Κορυδαλλού αλλά και της ΟΓΕ, ακάματη αγωνίστρια και συνεπής στο ΚΚΕ το οποίο υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής της. Ήταν σύζυγος του ιστορικού Δημάρχου Κορυδαλλού Δημήτρη Μαλαγαρδή. Ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς εκφράζει στους οικείους της, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Προσφορά τριών υποτροφιών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟ» στο Δήμο Κορυδαλλού

  Ο Δήμος Κορυδαλλού βοηθά σε πρακτικά θέματα επιβίωσης, τις οικογένειες που δυσκολεύονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και παράλληλα στηρίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Σε αυτή του την προσπάθεια, έχει βρει σημαντικό συνοδοιπόρο τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟ».

Έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, σήμερα δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, την ανεργία και τις κοινωνικές επιπτώσεις εξαιτίας της νέας πανδημίας.

Συγκεκριμένα προσέφερε τρείς πλήρεις υποτροφίες σπουδών, εντελώς δωρεάν, σε παιδιά οικογενειών που εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές  Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Οι ειδικότητες που προσφέρθηκαν  εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα: Τουρισμό, Ομορφιά, Υγεία, Ναυτιλιακά, Πληροφορική, ενώ παράλληλα δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να επιλέξουν τα ίδια το τομέα, στον οποίο θα εκπαιδευτούν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Όμηρο» για την ευαισθησία που επέδειξε προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο εκπαίδευσης σε νέους που λόγω οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων δεν μπορούν να έχουν με άλλο τρόπο πρόσβαση στην εξειδίκευση και την επαγγελματική κατάρτιση. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Κορυδαλλός τιμά τους ήρωες τους έπους του 1940 και κρατά άσβεστα τα ιδανικά του αγώνα τους

Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Μπορεί φέτος να ματαιώθηκαν λόγω του κορωνοϊού οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις, όμως ο Κορυδαλλός μας τιμά τους ήρωες τους έπους του 1940 και κρατά άσβεστα τα ιδανικά του αγώνα τους.
Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και σεβασμού σε αυτούς που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό, σε αυτούς που αγωνίστηκαν και έπεσαν για τις αξίες της πατρίδας μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία, αναρτήσαμε στο κτίριο του δημοτικού πνευματικού κέντρου – Μελίνα Μερκούρη την ελληνική σημαία.
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
«Υφαίνοντας ένα Δημοκρατικό Μέλλον: το 2021 ως πυλώνας προαγωγής ανθρώπινων δικαιωμάτων»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο. Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει υποβάλλει πρόταση «Υφαίνοντας ένα Δημοκρατικό Μέλλον: το 2021 ως πυλώνας προαγωγής ανθρώπινων δικαιωμάτων».
Στις 23/10/2020 συμμετείχαμε σε διαδικτυακή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. «Τιμάμε την επέτειο της επανάστασης – Ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον».
 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Καθορισμός Λειτουργίας Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού λόγω COVID-19 από 16.10.2020

 Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι η περιφερειακή ενότητα Πειραιά  εντάσσεται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό) και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού  Covid-19 κατ’ εφαρμογών των σχετικών εγκυκλίων, η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) για το χρονικό διάστημα από 16.10.2020 και μέχρι την ανάκληση της παρούσας, θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά, ή μέσω  e-mail ή και μέσω κατ’ ίδιαν συνάντησης, κατόπιν προηγούμενης  συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με τη συνημμένη απόφαση που παρατίθεται παρακάτω.

Απόφαση Καθορισμού Λειτουργίας Υπηρεσιών.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
«10η χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ»

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζομένους του υποκαταστήματος "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ", στη Σερρών Κορυδαλλού, για την πολύτιμη πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας που ανέλαβαν, με αφορμή τη «10η χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ», ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και άλλα είδη, για τις ανάγκες της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών και συγκεκριμένα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου.
Τόσο η εταιρία όσο και οι εργαζόμενοι της, αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη και την αρωγή τους στο έργο που έχει αναλάβει ο Δήμος μας, υποστηρίζοντας καθημερινά μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που αδυνατούν να καλύψουν την πλέον βασική ανθρώπινη ανάγκη, αυτή της σίτισης.»
Ευχαριστούμε θερμά!

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Πρόγραμμα της KLINEX «ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της KLINEX (UNILEVER HELLAS), «ΚΑΘΑΡΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» ,πρόγραμμα προσφοράς δωρεάν καθαριστικών προϊόντων, σε ετήσια βάση, σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας.
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο, στηρίζει την προσπάθειά μας για την υγιεινή καθαριότητα των χώρων μέσα στους οποίους ζουν καθημερινά τα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε θερμά την Klinex Greece για την προσφορά και τη συμβολή της. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δηλώσεις του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά για την έναρξη λειτουργίας των ΕΡΤΕΚΟ

"Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία είχα σήμερα με τον πρόεδρο του ΟΑΠ Γιάννη Πάχο και το καλλιτεχνικό προσωπικό των εργαστηρίων τέχνης (ΕΡΤΕΚΟ) του Δήμου μας, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας τους για τη νέα χρονιά.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας των ΕΡΤΕΚΟ στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των μαθητευόμενων. Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε προληπτικό τεστ, ο χώρος των εργαστηρίων απολυμάνθηκε σχολαστικά και φυσικά τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου το προσωπικό των εργαστηρίων γιατί παράγουν τέχνη και πολιτισμό υψηλού επιπέδου και με πολλή προσπάθεια έχουν καταφέρει τα εργαστήρια τέχνης του Δήμου Κορυδαλλού να ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους συμπολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Δήμου Κορυδαλλού με τις εγγραφές για τη νέα χρονιά να ξεπερνούν τις 300 και ελπίζω, φέτος, να καταφέρουμε να εκθέσουμε όλα τα έργα σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού της πόλης μας."

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έναρξη νέων τμημάτων Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών

Εκ μέρους του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης και των εκπαιδευτικών μας, σας καλωσορίζουμε στο ξεκίνημα αυτής της νέας χρονιάς.
Στο Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού δίνεται η δυνατότητα για:
-Εκμάθηση Υπολογιστών (με ή χωρίς Πιστοποίηση ΑΣΕΠ) σε όλες τις ενότητες: WORD / EXCEL / INTERNET / OUTLOOK / POWERPOINT / WINDOWS / ACCESS. Το Πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ που αποκτάται από το πρόγραμμα, είναι αναγνωρισμένο εφ’ όρου ζωής από τον ΕΟΠΠΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ. Τα μαθήματα των εξετάσεων είναι ταχύρρυθμα και οι Εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται 2 φορές το μήνα!
-Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών για όλα τα Επίπεδα: ΑΓΓΛΙΚΑ / ΙΣΠΑΝΙΚΑ / ΙΤΑΛΙΚΑ / ΓΑΛΛΙΚΑ / ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ.
-Εκμάθηση Ελληνικών για ξένους με δυνατότητα Πιστοποίησης όλων των Επιπέδων (Α1/Α2/Β1/Β2/Γ1/Γ2). Ειδικές τιμές σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες.
Στόχος και προσδοκία όλων μας είναι οι σπουδαστές μας μέσα από τις παρεχόμενες γνώσεις του Κέντρου μας, να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια, που θα τους καταστήσουν ικανούς, να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής, να επεκτείνουν τις γνώσεις και αναπτύξουν τους ορίζοντές τους. 
Η ομάδα του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ θα βρίσκεται στο πλευρό σας για να πετύχετε τους στόχους σας. 
«Η γνώση είναι δύναμη»!! Ας την κατακτήσουμε!!
Δηλώστε συμμετοχή για όποιο μορφωτικό αντικείμενο σας ενδιαφέρει, στα τηλ. 2104956717 ή 6907906881.
Τα μαθήματα θα πραγμ

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Page 1 of 211First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Privacy Statement Powered by and