Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ο σταθμός Μετρό του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας

Η νέα πλατεία Ελευθερίας με παιδικές χαρές, υπαίθρια καθιστικά και χώρους πρασίνου. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δείτε όλες τις αλλαγές στο συγκοινωνιακό δίκτυο

Πατήστε εδώ  και ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές στο συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης μας.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας ανοίγει τις πύλες του στις 7 Ιουλίου

Ύστερα από αναμονή αλλά και υπομονή πολλών ετών ανοίγει στις 7 Ιουλίου τις πύλες του ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας. Ένα σημαντικό έργο για την ποιότητα της ζωής μας, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για την πόλη μας. Οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και όλους τους κεντρικούς συγκοινωνιακούς κόμβους. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία και συνάμα πρόκληση για όλους μας να αναδείξουμε το Μετρό σε μοχλό ανάπτυξης. Από την πλευρά μας, με συντονισμένες δράσεις και ενέργειες, επιδιώκουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αύξηση της επισκεψιμότητας του εμπορικού κέντρου, τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στο πνεύμα αυτό, αποδίδεται, ύστερα από 8 χρόνια εργασιών, και η Πλατεία Ελευθερίας. Πλήρως διαμορφωμένη, με πράσινο και δύο πρότυπες παιδικές χαρές με σύγχρονα και ασφαλή όργανα για τους μικρούς μας φίλους και όλες τις ανέσεις για τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Παράλληλα, τοποθετείται σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο μοντέλο μια πόλης φιλικής προς το περιβάλλον, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία, με σύγχρονο στόλο ώστε να ενώσουμε τις γειτονιές της πόλης με τον νέο σταθμό Μετρό εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση κάθε κατοίκου. Την Τρίτη 7 Ιουλίου, το Μετρό έρχεται στην πόλη μας! Επόμενη στάση, ο Κορυδαλλός που μας αξίζει… 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Η ποιητική συλλογή της Ελένης Λιντζαροπούλου υποψήφια για τα βραβεία Public

Η ποιητική συλλογή "Άδηλον τραύμα" της Ελένης Λιντζαροπούλου γράφτηκε στα «χωρικά ύδατα» της πόλης μας.
Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του βιβλίο για τα βραβεία Public και ψηφίζουμε εδώ.

Η Ελένη είναι ποιήτρια και θεολόγος, υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στον δήμο Κορυδαλλού. Κείμενα της δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ο Πίθος των Γυναικών, Η Εποχή των Λέξεων (Εκδόσεις των Φίλων), Η αναιδής σκιά και Άδηλον τραύμα (Αρμός), την ιστορία για παιδιά: Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης (Παρρησία), την συλλογή πεζών κειμένων: Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα (Αρμός) και την μελέτη για το έργο της Ελένης Λαδιά: Φέγγουσα κόρη (Αρμός). Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
«Κυριακή χωρίς μεσάζοντες» 05/07/2020

Η επιτυχημένη δράση «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» για την αγορά προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς συνεχίζεται και φέτος στον Κορυδαλλό.
Σεβόμενοι τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τα αρμόδια όργανα, θα ληφθούν όλα τα μέτρα και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της δράσης.
Τα προϊόντα θα διατίθενται την Κυριακή 05/07 από τις 9:00' έως τις 14:00' στο πάρκο του Δημαρχείου, Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη 240 στον Κορυδαλλό.
Αυτή την Κυριακή 05/07/2020 τελευταία δράση για τη σεζόν 2019-2020.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τις δράσεις του ΟΑΠ

Ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού θα προβεί στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με τις δράσεις του. Στόχος είναι η προώθηση και η ενημέρωση των τμημάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού κατά την έναρξη της νέας περιόδου. Οι ενδιαφερόμενοι προσφοράς χορηγίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 στη διεύθυνση: oap.oikonomiko@korydallos.gr. Οι χορηγοί θα καταχωρηθούν στο φυλλάδιο και θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν την επιχείρησή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2104944364-5 (εσωτ. 2).

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Κορυδαλλού

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος την Τετάρτη 1 ΙΟΥΛΙΟΥ: 16:00μ.μ – 20:00μ.μ & την Πέμπτη 2 ΙΟΥΛΙΟΥ: 9:00π.μ-14:00μ.μ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240 & ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια καρδιοχειρουργική επέμβαση: κοινή ανάγκη - η ανάγκη για αίμα. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει από την έλλειψη του. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση: από μια μονάδα αίματος παρασκευάζονται μία μονάδα συμπυκνωμένων ερυθρών, μία μονάδα πλάσματος και μία μονάδα αιμοπεταλίων. Σκέψου: μέσα σε δέκα λεπτά, μπορείς να προσφέρεις ζωή σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τις σχετικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας, ειδικά αυτή την περίοδο, οι εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, είναι αναγκαίες όσο ποτέ. Στηρίζουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Κορυδαλλού. Στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας. Είμαστε εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα.Σας περιμένουμε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 213 2129314-316.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για προσλήψεις

Ξεκινάει στις 29 Ιουνίου στις 11:00 και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου στις 11:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Aπό χθες Παρασκευή 27/6/2020 λόγω εκτεταμένης ζημιάς στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου στην οδό Διομήδους.
Aπό το πρωί συνεργεία της ΕΥΔΑΠ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης. Eνδέχεται να υπάρχουν διακοπές στην παροχή νερού στην περιοχή της Πλ. Ελευθερίας.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Βράβευση εθελοντών που συμμετείχαν στις δράσεις του Δήμου για την στήριξη των πολιτών

Ο Δήμος Κορυδαλλού βράβευσε την Πέμπτη 23/06/2020 στην αίθουσα του θερινού cine Παράδεισος, τις εθελόντριες και τους εθελοντές που συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις δράσεις του Δήμου, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έπληξε η πανδημία του Κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη αλυσίδα αγάπης, για τη μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης, για το περίσσευμα προσφοράς που χαρίσατε απλόχερα με την εθελοντική σας δράση. Στη σημερινή βραδιά, πρωταγωνιστές είστε εσείς. Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, στείλατε το πιο δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι σε αυτή την πόλη, τον αγαπημένο μας Κορυδαλλό, θα τα καταφέρουμε. Κανείς συμπολίτης μας δε νιώθει μόνος. Με τη σημερινή βραδιά δεν τελειώνει αυτή η προσπάθεια. Αντιθέτως, τώρα πιο εντατικά και δυναμικά θα στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Κορυδαλλό, Πόλη - πρότυπο Προσφοράς κι Αλληλεγγύης.
Στο τέλος της βραδιάς τιμήθηκαν οι εθελόντριες και εθελοντές συμπολίτες μας, αλλά και οι επιχειρήσεις που προσέφεραν υγειονομικό υλικό και άλλη βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Κορωνοϊού.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 203Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and