Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Έργα καθαρισμού και διαγράμμισης στο Δημοτικό χώρο Στάθμευσης

 

 

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη 204 και Πλαταιών βρίσκεται ο Δημοτικός χώρος Στάθμευσης. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος αυτός είχε εγκαταλειφθεί πλήρως με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να χάνει πολύτιμα έσοδα και ταυτόχρονα να αποτελεί εστία μόλυνσης αλλά και παραβατικότητας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση με θέμα την Κυκλική Οικονομία, Διευρυμένη Εξυπηρέτηση & Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση με θέμα την Κυκλική Οικονομία, Διευρυμένη Εξυπηρέτηση & Πράσινη Επιχειρηματικότητα διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού (ισόγειο Δημαρχείου) και ώρα από 17.00 έως 20.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου CLEAR: «Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη Κυκλικής Οικονομίας για Ενήλικες: Επαναχρησιμοποιώντας τη Γνώση» (Circular Economy Adult Training ToolBox- Knowledge ReUse) Αριθμός έργου 2017-1-ES01-KA204-038172. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και αφορά στην ευαισθητοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων για την Κυκλική Οικονομία (Κ.Ο.)

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο για ανέργους

 

 (Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε σε μεγέθυνση)

Ο Δήμος Κορυδαλλού και το Γραφείο Στήριξης Ανέργων σε συνεργασία με την ομάδα επικοινωνιολόγων της εταιρείας "Charisma Academy" διοργανώνουν δωρεάν τρίωρο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήριο που απευθύνεται σε ανέργους κάθε ηλικίας.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 17:00 - 20:00, ισόγειο Δημαρχείου αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240 και απευθύνεται σε ανέργους, καθώς και σε όσους επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να μάθουν τεχνικές αυτοβελτίωσης.

Τα θέματα, που θα αναπτυχθούν είναι: Βιογραφικό, συνέντευξη και συμπεριφορά.

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστούν: Η Γλώσσα του Σώματος, οι μικροεκφράσεις του προσώπου, οι λεκτικές προσεγγίσεις και οι τεχνικές πειθούς. Μετά το τέλος του τρίωρου σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις, πώς να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη και πώς να συμπεριφερθούν κατά τη διάρκεια αυτής.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης από το 8ο Σύστημα Προσκόπων για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

 

Με σύνθημα «Πράξη ελπίδας, Μήνυμα ζωής» τα μέλη του 8ου Συστήματος Προσκόπων αναλαμβάνουν δράση στήριξης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και των ευπαθών ομάδων πολιτών.

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι του 8ου Συστήματος θα βρίσκονται έξω από τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος (πλ. Μέμου) και Σκλαβενίτης (Κανάρια) για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ», του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της παροχής Συσσιτίου.

Με δήλωση του ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη και τα μέλη του 8ου συστήματος, τονίζοντας ότι αποτελούν παράδειγμα εθελοντικής και ανιδιοτελούς κοινωνικής δράσης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συμπολίτες, που χρειάζονται τη βοήθεια μας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ιατρείο Μνήμης, Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης και Νευρολόγος στον Δήμο Κορυδαλλού

Το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού ανακοινώνει τη λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων σε συνεργασία με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Στο Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Κορυδαλλού, το μόνο που λειτουργεί σε κοινοτικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης.

Ο έλεγχος, που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, γίνεται μέσα από σταθμισμένες δοκιμασίες και ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση της νοητικής, λειτουργικής και συναισθηματικής κατάστασης του εξεταζόμενου. Ο έλεγχος αφορά σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η λειτουργία του ιατρείου, η αποδοχή του οποίου αποδεικνύεται από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα του με περισσότερα από 360 άτομα να έχουν ωφεληθεί από τις προληπτικές υπηρεσίες του μέχρι σήμερα, ενισχύεται με την παροχή υπηρεσιών Ιατρού Νευρολόγου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δεύτερη ενημερωτική συνάντηση της ΕΣΑμεΑ για άτομα με αναπηρία στις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κορυδαλλού, αρμόδιο για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συνεχίζει τη συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑμεΑ» με σκοπό την ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις καθώς και τις οικογένειες τους.
Για δεύτερη φορά τα στελέχη του προγράμματος «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα βρίσκονται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, 9 π.μ. έως 11 π.μ. στο κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος και Πελοπίδα) για να απαντήσουν σε ερωτήματα ατόμων με αναπηρία και να ενημερώσουν για δικαιώματά τους.
To πρόγραμμα «Διεκδικούμε Μαζί» της ΕΣΑμεΑ, στοχεύει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία αναφορικά με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Επιπρόσθετος στόχος είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορυδαλλού- Διεύθυνση Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5, 3ος όροφος, τηλ. 2132129344 και στο email: kentrokoinotitas@koinonikes.korydallos. gr.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δωρεάν Γυναικολογικός έλεγχος και λήψη Τεστ ΠΑΠ από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

 

Το Τμήμα Προστασίας - Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με του Κέντρο Υγείας Νίκαιας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, θα διενεργήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο - λήψη ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα.

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από Ιατρό Γυναικολόγο και Μαία του Κ.Υ Νίκαιας, με την υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοτικών Ιατρείων και αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες κατοίκους του Δήμου μας, με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και στις δικαιούχους του ΚΕΑ.

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία των Δημοτικών Ιατρείων στο 213 2129311.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα συνεργασία του Δήμου Κορυδαλλού με το Αττικό Νοσοκομείο

Στο πλαίσιο υποστήριξης των δημοτών σε θέματα πρόληψης, το Γραφείο Υγείας και Πρόληψης Δήμου Κορυδαλλού εγκαινιάζει νέα συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟΝ». Η συνεργασία αφορά δημότες που νοσούν από το Σύνδρομο Ευερέθιστου εντέρου(Σπαστική Κολίτιδα) οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν σε ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εξατομικευμένη παρακολούθηση και διατροφική φροντίδα από πιστοποιημένους στην εφαρμογή της Low FODMAP Diet διαιτολόγους του Τμήματος Διατροφής του νοσοκομείου. Η φροντίδα και η παρακολούθηση παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και οι δημότες Κορυδαλλού θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2105832575, 9.00- 14.30. Πληροφορίες για τη νόσο εδώ.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού σας προσκαλεί στην εκδήλωση- αφιέρωμα για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: «Μελετάμε την ιστορική πείρα, θωρακίζουμε την πάλη μας ενάντια στον φασισμό» , στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού – Αίθουσα Πλειάδες το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 19.30.
Ομιλήτρια: Μαρίνα Νύκτα,  Προϊσταμένη Πολιτισμού- Έφορος Βιβλιοθήκης. Συμμετέχει το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού με τους μουσικούς Μαρία Ρουμάνη, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θάνος Κουϊμτζόγλου, Απόστολος Χασάπη, οι οποίοι θα μας συντροφεύσουν με τραγούδια- λάβαρα αντίστασης, που λειτούργησαν καταλυτικά στην αφύπνιση και την πάλη του λαού. Παράλληλα, στην Αίθουσα «Κ», 1oς όροφος του Πνευματικού Κέντρου, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, θα εκτίθενται έργα ζωγραφικής των μαθητών 1ου ΕΠΑΛ, 7ου Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων 5ου, 13ου, 18ου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης 18.00- 21.00μ.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εθελοντική δεντροφύτευση στο Δημαρχείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δεντροφύτευση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Οργανισμό WE4all και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Όραμα Παιδείας .
Στην δεντροφύτευση συμμετείχαν δεκάδες παιδιά και νέοι με τη συνδρομή μελών της διοίκησης και εργαζόμενων του Δήμου.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο οργανισμούς για την πρωτοβουλία και την συνεργασία τους, καθώς και τους εθελοντές, που διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, την προστασία και την ανάδειξη του.

Η επιλογή δέντρων, θάμνων και φυτών, ανθοφόρων και αρωματικών, έγινε από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, με κριτήριο την καταλληλότητα φύτευσης τους την συγκεκριμένη εποχή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 193Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and