Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

«Κυριακές χωρίς μεσάζοντες»

Συνεχίζεται και αυτή τη Κυριακή 13/10/2019 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» με την αγορά προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Στόχος της δράσης, που πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά, είναι η στήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αφού μέρος των προϊόντων διατίθεται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Κυριακή και διοργανώνονται από την εθελοντική οργάνωση του Δήμου «Ανάσα Ζωής» σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας, Τοπικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού. Η «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» είναι σωματείο με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
«Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων»

Ο Δήμος Κορυδαλλού, με την ευκαιρία της προβολής του ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» του βραβευμένου σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/10/2019 και ώρα 18:30, στον κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος», (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Κατσαρός, Δημοσιογράφος, Αντώνης Πανούτσος, Δημοσιογράφος, Άριελ Ιμπαγάσα, Μέλος του τμήματος σκάουτινγκ Ακαδημιών Ολυμπιακού.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» (Diego Maradona, 2019) που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Αργεντίνου ποδοσφαιριστή και δημιουργήθηκε από το προσωπικό αρχείο του που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου- Έναρξη αιτήσεων μαθητών και εθελοντών καθηγητών

Ο Δήμος Κορυδαλλού έχοντας ως άμεση προτεραιότητα τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη, λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικούν στη πόλη και φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι το συνολικό εισόδημα των οικογενειών, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα ή η ανεργία.
Παράλληλα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο καλεί εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία ή συνταξιού-χους, καθώς και φοιτητές να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους.
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να στέλνονται ηλεκτρονικά στο enimerosi@korydallos.gr και στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος, γραφείο 205. Πληροφορίες στο 210- 4990410.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκροτείται η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης- Έως 31/10 οι δηλώσεις συμμετοχής από φορείς & δημότες

 Στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού. Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς καλεί συλλόγους, μαζικούς φορείς της πόλης και δημότες να συμμετάσχουν στον σημαντικό αυτό θεσμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην πόλη. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, η συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού τα μέλη της Επιτροπής γνωμοδοτούν και διατυπώνουν απόψεις για σημαντικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως το Επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα, καθώς και αναπτυξιακά προγράμματα και προγράμματα δράσης του Δήμου. Επίσης, εξετάζουν και επιλύουν τοπικά προβλήματα, εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος και διατυπώνουν απλή γνώμη επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.
Τόσο οι φορείς, όσο και οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση pr@korydallos.gr, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου ή στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος, γραφε
ίο 205.

  Επιτροπή Διαβούλευσης
Ξεκινούν οι Ομάδες Γονέων από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με κύριο στόχο να στηρίξουν τους γονείς στον γονεϊκό τους ρόλο, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού συνεχίζουν για 7η χρονιά την λειτουργία Ομάδων Γονέων.
Οι τομείς και τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα των ομάδων είναι: η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στο γονεϊκό τους ρόλο μέσω βιωματικής ομαδικής εκπαίδευσης, η διαχείριση των συγκρούσεων- όρια- τιμωρίες, η επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας γονέων- παιδιών- εκπαιδευτικών, η αναμόρφωση κοινωνικών αναπαραστάσεων και στερεοτύπων των συμμετεχόντων σε σχέση με το σχολικό περιβάλλον π.χ αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, παιδαγωγικές παρεμβάσεις- στρατηγικές σε μαθησιακά προβλήματα, η διαχείριση θεμάτων εφηβείας (σεξουαλικότητα, ανυπακοή, άγχος εξετάσεων) αλλά και θέματα ελεύθερου χρόνου, όπως κίνητρα για ανάπτυξη δεξιοτήτων, αθλητισμός και πρωταθλητισμός. Οι ομάδες παραμένουν ανοικτές στην προσθήκη νέων μελών
και θεματολογίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη

Οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα υγείας του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Πλατανησιώτη.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ανέδειξε την προτεραιότητα που έχουν για την δημοτική αρχή τα ζητήματα προαγωγής της υγείας και πρόληψης ασθενειών, συμβάλλοντας στην προστασία του πληθυσμού, στη μείωση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής δαπάνης αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με έμφαση στην σωματική και ψυχική ευεξία.
Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα για συμμετοχή και συνεργασία στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που αφορούν στην πρόληψη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων πληθυσμού, ενώ δεσμεύθηκαν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία για την επίτευξη των κοινών στόχων.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Το Σύμφωνο Δημάρχων υπέγραψε ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς

Ο Κορυδαλλός ανάμεσα στους Δήμους που ανέλαβαν δεσμεύσεις για την αειφόρο ενέργεια και  τον περιορισμό του άνθρακα ως το 2030. Στο πλαίσιο συμμετοχής του Κορυδαλλού στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς παρευρέθηκε στην Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου στην Αθήνα.  Με την ανανέωση αυτή ο Δήμος Κορυδαλλού δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφός του, κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030, κυρίως με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να αυξήσει την ανθεκτικότητά του με την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ημερίδα για την κλιματική κρίση από τον Δήμο Κορυδαλλού και τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Με αφορμή την 20η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλιματικής Κρίσης, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Γρ. Λαμπράκη 240.
Στην ημερίδα θα συζητηθεί η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής και των μέτρων που πρέπει να λάβει η χώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Την ημερίδα θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χουρσαλάς και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και συμμετέχουν ως εισηγητές: ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, ομότιμος καθηγητής και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και 194 χώρες του ΟΗΕ έχουν κυρώσει την Συμφωνία των Παρισίων, με στόχο την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2° Cκαι την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημέρωση μαθητών και γονέων για την προστασία από τα κουνούπια

Ενημερωτική συνάντηση με γονείς και μαθητές για τους τρόπους προφύλαξης από τα κουνούπια πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από τον Δήμο Κορυδαλλού και την Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνίας.
Η συνάντηση στο 1ο και 25ο Νηπιαγωγείο είναι η πρώτη από σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία και εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόληψης και καταστολής κουνουπιών που διενεργεί ο Δήμος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στα μέτρα πρόληψης και καταστολής εντάσσονται στοχευμένες εφαρμογές από εξειδικευμένο συνεργείο, κυρίως σε φρεάτια ομβρίων υδάτων και τακτικοί έλεγχοι με τις απαραίτητες δειγματοληψίες από κατάλληλους επιστήμονες σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθην
ών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλειστό το ΚΕΠ το Σάββατο 21/9, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης

Ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει ότι το Σάββατο 21-09-2019 δεν θα λειτουργήσει το ΚΕΠ (ισόγειο Δημαρχείου), λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του κτιρίου από τη ΔΕΗ προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης. Ζητούμε την κατανόησή σας.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 190Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and