Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με τη χορηγία του ιδρύματος "Αιγέας" του κ. Μαρτίνου αποκαθίστανται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μ. Μερκούρη. Μετά τις απαραίτητες εργασίες η βιβλιοθήκη του Δήμου μας θα μπορεί να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της στους πολίτες της πόλης μας σε ένα περιβάλλον ασφαλές και λειτουργικό. Στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ο εμπλουτισμός στους τίτλους βιβλίων που παρέχονται για ανάγνωση ή δανεισμό ώστε η βιβλιοθήκη να αναβαθμιστεί ουσιαστικά και να αποτελέσει τοπικό κέντρο παιδείας και πολιτισμού.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση παρουσίασης μετρήσεων ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Μετά από ενέργειες του τμήματος Υγείας και Πρόληψης του Δήμου Κορυδαλλού, ο κ. Κώστας Κάππας Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής μαζί με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν επιστημονική έρευνα σχετικά με την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού το Σάββατο 25/01/2020 στις 6:30 μμ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ελεύθερο WIFI στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Η διαδικασία μετάβασης σπό έναν συμβατικό δήμο σε ψηφιακό συνεχίζεται. Ο Δήμος Κορυδαλλού ενσωματώνει στη καθημερινή λειρουργία του τις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής ώστε να εξυπηρετεί όλο και πιο αποτελεσματικά τους δημότες και τις επιχειρήσιες. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού εγκαταστάθηκε και παρέχεται ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν μέσω wifi στο κινητό, στο tablet ή στο laptop τους. Στο επόμενο χροικό διάστημα η ελύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες ασύρματου δικτύου θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης μας καθώς ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση, κατόπιν υποβολής αιτήματος στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU, με στόχο την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών και του ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων για τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε ο Δήμος Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού από σήμερα είναι εξοπλισμένος με το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το νέο αυτοκίνητο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Τεχνικής Ομάδας Σχολικών Κτιρίων, κινείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας βάζοντας το Δήμο Κορυδαλλού στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προωθώντας στη πράξη την ηλεκτροκίνηση με τα προφανή οφέλη της, στην αστική κινητικότητα και γενικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης. Επίσης, όμως πρόκειται και για μία ουσιαστική παρέμβαση που εξοπλίζει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την νεοσύστατη Τεχνική Ομάδα Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Κορυδαλλού.  Η ΤΟΣΚ πρόκειται για ένα κινητό συνεργείο που αποτελείται από τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα επεμβαίνουν άμεσα προκειμένου να επιλύουν σε καθημερινή βάση έκτακτα προβλήματα και ζημιές που αφορούν τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία χιλιάδων πολιτών,το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Δήμου έκοψαν τη πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς ευχήθηκε το 2020 να είναι χρονιά δημιουργίας, ευημερίας και ουσιαστικής αναβάθμισης της πόλης του Κορυδαλλού σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα προανήγγειλε άμεσα θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της απομάκρυνσης των φυλακών και αναφέρθηκε στις αημαντικές προκλήσεις του επόμενου έτους: Το άνοιγμα του σταθμού του μετρό στη πλατεία Ελευθερίας και τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με την αγορά δύο μικρών λεωφορείων που θα συνδέσουν τις γειτονιές της πόλης με το εμπορικό κέντρο. Την ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των σχολείων με τη δημιουργία ειδικού τεχνικού συνεργείου για τις σχολικές εγκαταστάσεις και την απορρόφηση όλων των διαθέσιμων κονδυλίων αλλά και την εξεύρεση νέας χρηματοδοότησης για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμος Κορυδαλλού-ΔΗ.Κ.ΕΠΙ: ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης Η/Υ

Ο Δήμος Κορυδαλλού και το ΔΗ.Κ.ΕΠΙ (Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού) θα υλοποιήσουν ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης Η/Υ για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει διάρκεια 15-20 ημέρες και θα δοθεί πιστοποίηση. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν και πληρώνονται μόνο τα εξέταστρ. Για τις αιτήσεις διορισμών στην Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση και την Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση είναι απαραίτητες οι παρακάτω ενότητες: Επεξεργασία κειμένων (Word), Υπηρεσίες διαδικτύου (Internet / Outllook).

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Κορυδαλλού (Σικελιανού 8, όπισθεν Δημαρχείου).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Κορυδαλλού για την κακοκαιρία.

Σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή  τέθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού από τις  5 Ιανουαρίου 2020 για την  άμεση αντιμετώπιση  των προβλημάτων που θα δημιουργήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς και την προστασία των πολιτών. Σε επαγρύπνηση η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και οι Διασώστες της ΕΔΟΚ για παροχή βοήθειας. Η Υπηρεσία Καθαριότητας, από πολύ νωρίς το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, διένειμε προληπτικά αλάτι σε κεντρικά σημεία του  Καραβά, της Δεξαμενής και πραγματοποίησε ρίψη αλατιού σε όλη σχεδόν την περιοχή του Σχιστού. Στη διάθεση των ευπαθών ομάδων, από το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου 2020 έως και την 6η Ιανουαρίου 2020, βρίσκεται θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου (Γρ. Λαμπράκη 240). Για συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-4950014, 210-4950075.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βάσει των προβλέψεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και με στόχο την προστασία των πολιτών από το κρύο, ο Δήμος Κορυδαλλού  ενημερώνει ότι από τις 17.00 της  Κυριακής 5/1/2020 μέχρι και τη Δευτέρα 6/1/2020,  θα έχει στη διάθεση  των ευπαθών ομάδων  θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου (Γρ.Λαμπράκη 240). Για συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-4950014, 210-4950075.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Προληπτικά μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες λαμβάνει ο Δήμος Κορυδαλλού

Σε επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού από το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών και την προστασία του πληθυσμού, ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διένειμε προληπτικά αλάτι σε κεντρικά σημεία του Σχιστού, Καραβά, Δεξαμενής. Στη διάθεση των ευπαθών ομάδων, από το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου θα βρίσκεται θερμαινόμενη αίθουσα  στο ισόγειο του Δημαρχείου (Γρ. Λαμπράκη 240). Για συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-4950014, 210-4950075.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 194Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and