Δήμος Κορυδαλλού
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό ενηλίκων από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κ

Ενημερωτική εκδήλωση για την αξία και τα οφέλη του εμβολιασμού στη προαγωγή υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα για τα εμβόλια της εποχικής γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα εν όψει του χειμώνα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στο Ε΄ΚΑΠΗ, Ψαρών και Σωκράτους.
Η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Εμβολιάζομαι, ζω χωρίς το φόβο» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με Δήμους απ´ όλη την Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι βασικό μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ συμπεριλαμβάνεται στους 19 Δήμους της επικράτειας που συμμετέχουν στη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε για τo Ειδικό Σχολείο

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εργασιών ολοκλήρωσης κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου της πόλης Σταύρου Κασιμάτη με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) Γιώργο Μπιτάκο. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του σχολείου Ηρακλής Παληάς.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε στον κ. Μπιτάκο ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά η επαναδημοπράτηση του έργου με ευθύνη της ΚΤΥΠ, αφού το έργο έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί από τον περασμένο Απρίλιο και πέντε μήνες μετά δεν έχει ξεκινήσει καν η σχετική διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε ότι τα στοιχεία έχουν σταλεί η από την ΚΤΥΠ ΑΕ, και πλέον αναμένει το “πράσινο φως” της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού.
Να σημειωθεί ότι το νέο σύγχρονο διδακτήριο που πρόκειται να στεγάσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ειδικής Αγωγής, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2014 και σταμάτησε πριν από τρία χρόνια. Το νέο κτίριο έχει κατασκευασθεί κατά 70% και απομένουν οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση και παράδοση του.
Στην συνάντηση συζητήθηκε και τα θέματα της προώθησης προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του 5ου Γυμνασίου και την ολοκλήρωσης απαλλοτρίωσης της έκ
τασης του 16ου Δημοτικού.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής Κλειστού Κολυμβητηρίου και γηπέδων τένις

 Ξεκινά το μεγαλύτερο αθλητικό έργο- κόσμημα στον Δήμο Κορυδαλλού

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη κατασκευής του μεγαλύτερου αθλητικού έργου των τελευταίων ετών στον Κορυδαλλό, ξεκίνησε από σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των δύο γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) στην περιοχή των 88 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας έργο, που θα συμβάλλει όχι μόνο στην αθλητική της ανάπτυξη αλλά και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των Φυλακών. Το έργο θα κατασκευαστεί στην έκταση ανάμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου, η οποία παρέμενε ως σήμερα αναξιοποίητη.
Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ενώ υπολογίζεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.
«Ο Κορυδαλλός αποκτά επιτέλους ένα νέο σύγχρονο Κλειστό Κολυμβητήριο, μια αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών, που δικαιούνται τα παιδιά, η νεολαία και οι αθλούμενοι της πόλης μας, αφού επί χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς Δήμους, χωρίς να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημιουργία Εφηβικού Τμήματος στην Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού

Στην δημιουργία Εφηβικού τμήματος από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού προχωρά ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες για έκφραση και δημιουργία των εφήβων, μαθητών και μαθητριών, για τους οποίους το Θέατρο αποτελεί, αναμφίβολα, μέσο για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων οι οποίες θα φανούν χρήσιμες στην ζωή τους.
Την ευθύνη για την διδασκαλία και την σκηνοθεσία έχει ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κορυδαλλού Μπάμπης Κλαλιώτης και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη, Σκηνή «Γκαράζ». Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 4970 475.
(Φωτό, από την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2018"). 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
«Σχολείο σε κίνηση»: Δωρεάν σκάκι, παραδοσιακοί και χορωδιακά μαθήματα στα σχολεία

Tο Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών και σκάκι στα Δημοτικά Σχολεία και στα Γυμνάσια από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Τα μαθήματα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σχολείο σε κίνηση», που υλοποιεί για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής μονάδας και τα σκακιστικά σωματεία της πόλης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Εξάλλου, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και δωρεάν χορωδιακά μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες, που θα πλαισιώσουν την Παιδική Χορωδία του Οργανισμού, που βρίσκεται υπό δημιουργία.
Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την συμμετοχή του προέδρου του ΟΑΠ Μιχάλη Λώνα και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων, οι γονείς ενημερώθηκαν για την δομή του προγράμματος, τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας, ενώ έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης του.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερόμενων για το Μπριτζ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 5.30μ.μ., στο  Γ΄ ΚΑΠΗ, Μπουμπουλίνας 30 , Κορυδαλλός, (τοπικά λεωφορεία 809 και 814 και από Μετρό Αιγάλεω  806 και 809), θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στις ομάδες Μπριτζ που θα λειτουργήσουν στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας. 

Στη συνάντηση θα γίνει από την Ομοσπονδία επίδειξη του παιχνιδιού, επεξήγηση των κανόνων και θα οριστούν οι ομάδες , ο χρόνος και ο τόπος των εβδομαδιαίων συναντήσεων.  

Το Μπριζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι με τράπουλα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα φύλα, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το Μπριτζ βελτιώνει εντυπωσιακά τη μνήμη, καταπολεμά το Αλτσχάιμερ και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παίζεται με 4 άτομα, ζευγάρι ανά δύο και προσφέρει στους συμμετέχοντες, εκτός από εξάσκηση του μυαλού, δημιουργική διασκέδαση και την δυνατότητα της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Ενημερωτική εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:30μμ, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου)  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Θέματα που θα συζητηθούν: τί οφείλει να κάνει ένας Δήμος για τα αδέσποτα, ποιες οι υποχρεώσεις των πολιτών, τι προβλέπει ο νομοθέτης.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κορυδαλλού:Συνεχίζονται οι αιτήσεις μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών

Για έκτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και την φετινή εκπαιδευτική χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού για μαθητές Δημοτικών, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, στη φυσική και στη χημεία. Επίσης, ανάλογα με την προσφορά εθελοντών καθηγητών, θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα ξένων γλωσσών.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σχολεία με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, καλώντας εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και συμπολίτες, που έχουν χρόνο και δυνατότητα, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, δοκιμάζει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Συνεχίζουμε τη δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες, που δίνουν μάχη για την μόρφωση των παιδιών τους». Πληροφορίες και αιτήσεις εθελοντών και μαθητών στο site του Δήμου, www.korydallos.gr και στα τηλέφωνα 210 4990410 & 595.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να απευθύνονται από  Δευτέρα 08/10/2018 έως Παρασκευή 19/10/2018 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα) στον 3o όροφο στο γραφείο 8, από Δευτέρα  έως  Παρασκευή  και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Τηλέφωνα Πληροφοριών: 2132129333, 2132129359, 2132129347.  

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου μας που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

Τα οικονομικά κριτήρια θα είναι τα κάτωθι: 

Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €.  Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικα της οικογενείας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ματαιώνεται η παράσταση "Εκκλησιάζουσες"

 Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η παράσταση "Εκκλησιάζουσες" του Αλέξανδρου Ρήγα που ήταν προγραμματισμένη την Τρίτη 2/10 στο "Θανάσης Βέγγος" ματαιώνεται.

 
Η εξαργύρωση των εισιτηριών (με προυπόθεση ότι έχουν αγοραστεί απ΄το Δήμο Κορυδαλλού) θα πραγματοποιείται στη Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού (Γρ.Λαμπράκη και Καρυταίνης 4, Τηλ: 2104970475 - 210 4963914)

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 177Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and