Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων ζώων

Σήμερα, Σάββατο 4/4/2020, παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων είναι η ευκαιρία να θυμηθούμε αλλά και να συζητήσουμε για τις υποχρεώσεις όλων μας, πολιτείας και πολιτών, απέναντι τους. Ο Δήμος Κορυδαλλού εφαρμόζει με συνέπεια, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί ο μεγάλος αριθμός τους, ένα πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και καταγραφής τους. Ειδικά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού, αναλάβαμε την φροντίδα τους με τη δημιουργία ποτιστρών και ταϊστρών σε αρκετά σημεία της πόλης. Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι δύο από αυτούς τους σταθμούς φροντίδας κλάπηκαν από κάποιους ασυνείδητους. Φυσικά και θα αντικατασταθούν άμεσα, όμως η παραπάνω συμπεριφορά είναι ακραία αντικοινωνική. Ας μην ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, είναι δείγμα του πολιτισμού μας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ψήφισμα για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε, ΟΜΟΦΩΝΑ στη -ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- Συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο αναφέρεται στην απώλεια του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου τουΜανώλη Γλέζου, εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια για τον σπουδαίοέλληνα αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο μιας από τιςσπουδαίες μορφές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας που απετέλεσε εμβληματικόσύμβολο αγώνα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.Αγωνιστής, συνεπής ενεργός πολίτης, πάντα με θάρρος και εντιμότητα η παρουσίατου στα κοινά της χώρας ήταν πάντα παρών.Σε όλη την διάρκεια της ζωής του ως έφηβος, νέος, μεσήλικας αλλά και υπερήλικας,παρών σε όλες τις κοινωνικές συνθήκες και πολιτικές αναταράξεις, σε χούντα,πόλεμο, αντίσταση , εμφύλιο, χούντα ξανά, μεταπολίτευση, οικονομική κρίση.Αποτέλεσε με την εμβληματική πράξη της αποκαθήλωσης της μισητής χιτλερικήςσημαίας, μαζί με τον Λάκη Σάντα, σύμβολο μιας γενιάς που έδωσε το ειδικό βάροςπου αξίζει στην έννοια της πραγματικής φιλοπατρίας εκφρασμένη μέσα από τηθαρραλέα αντίσταση του ελληνικού λαού. Σήμερα που έχουν εκπέσει αξίες και δοκιμάζονται διεθνώς η δικαιοσύνη, η ελευθερία,η εθνική ακεραιότητα, ας είναι η στάση του δίπλα στους αγώνες της γενιάς τουοδηγός και έμπνευση για όλους σήμερα και μελλοντικά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την ενίσχυση σε προσωπικό του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην –ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο ζητά την ενίσχυση σε προσωπικό του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Όπως γνωρίζετε στο Δήμο Κορυδαλλού υπάρχουν 17 εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» (Β.Σ.Σ.). Από αυτούς οι 15 απασχολούνται πραγματικά στην υπηρεσία. Το Β.Σ.Σ. εξυπηρετεί τακτικά 114 περιστατικά. Πλέον λόγω του ιού, γίνεται αποδέκτης ακόμα περισσοτέρων αιτημάτων και ο ρόλος του γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε ότι τόσο στο παρελθόν και ακόμα περισσότερο τώρα με την εξάπλωση του κορονοϊού, η Δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», δέχεται αυξημένα αιτήματα, τα οποία πρέπει να ικανοποιηθούν. Είναι γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεν επαρκούσε μέχρι τώρα για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό αιτημάτων, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και συγκεκριμένων ειδικοτήτων εργαζομένων καθώς και μέσων. Τώρα με τη δοσμένη κατάσταση το συγκεκριμένο πρόβλημα οξύνεται, παρά τις ενισχύσεις με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, που είναι λιγοστές έως μηδαμινές, αφού εκτάκτως στελεχώνουν και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.


Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα μονιμοποίησης καθαριστριών στα σχολεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην –ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- Συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στις Καθαρίστριες που εργάζονται στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Το ψήφισμα που απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Όπως σας είναι γνωστό στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, υπηρετούν εδώ και πάνω από 10 χρόνια, Καθαρίστριες που απασχολούνται με σύμβαση Μίσθωσης Έργου και οι οποίες πληρώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Πρόκειται για εργαζόμενες που απασχολούνται για 10 μήνες ετησίως (όσο διαρκεί η σχολική περίοδος) και αμείβονται με μέσο όρο 200-400€ μηνιαίως ανάλογα με τον αριθμό χρεωμένων σχολικών αιθουσών στη σύμβασή τους, με το χρόνο εργασίας να συναρτάται με τον αριθμό χρεωμένων αιθουσών, με ώρα έναρξης της εργασίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες (μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου).
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολλές από αυτές για να συμπληρώνουν το ισχνό εισόδημά τους βρίσκουν συμπληρωματική ενασχόληση αλλού το πρωϊ ενώ ακριβώς λόγω της «εργολαβικής» τους σχέσης εργασίας, που συντηρείται διαδοχικά από τις κυβερνήσεις, αυτές οι εργαζόμενες δεν έχουν άλλα δικαιώματα π.χ. αναρρωτική άδεια αν αρρωστήσουν, επίδομα αδείας, κύησης, δεν δικαιούνται ούτε την άδεια ειδικού σκοπού που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτή τη φάση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στη -ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- συνεδρίασή του, της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ψήφισμα με το οποίο αναφέρεται στα Περιφερειακά Ιατρεία, το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορονοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους.
Ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και τους προτρέπει να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό» ο οποίος όμως δεν υπάρχει για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού ενώ στο Κορυδαλλό υπάρχει μόνο ένας (1) προσωπικός γιατρός για όλο το Δήμο.
Για τη κατάσταση αυτή δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη, αλλά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αυτήν ακριβώς την ώρα η κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών προχωρούν σε κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων!
Η αναστολή της λειτουργίας τους γίνεται με τον ισχυρισμό ότι έτσι «θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ιατρικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού στην αντιμετώπιση του COVID-19», με την μετακίνηση προσωπικού από τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Νοσοκομεία. Επιβεβαιώνεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο δηλαδή, ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το έμπειρο προσωπικό του, διαχειρίζεται την πανδημία του νέου κορονοϊού με μπαλώματα, με μετακινήσεις προσωπικού που ανοίγουν νέες επικίνδυνες τρύπες, που αφήνουν το λαό ακόμα πιο εκτεθειμένο τόσο απέναντι στον κορονοϊό όσο και απέναντι στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την παρακολούθηση και την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων της Αττική με τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Εσωτερικών

Ολοκληρώθηκε σήμερα 31-3-2020 η τηλεδιάσκεψη των δημάρχων της Αττικής με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς. Με συντονισμό και σχέδιο θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Στις επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί πρόγραμμα σίτισης των ευπαθών ομάδων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2104990500.

 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Διακοπή των κλαδεμάτων λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης

Δεδομένων των έκτακτων μέτρων πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού και της έναρξης της εαρινής περιόδου, από αύριο η υπηρεσία Πρασίνου διακόπτει τα κλαδέματα. Τυχόν αιτήματα κατοίκων θα καταχωρούνται και θα υλοποιηθούν το φθινόπωρο.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Η Ελλάδα πενθεί το θάνατο ενός μεγάλου Έλληνα, του Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε εκπρόσωπος μιας γενιάς που έμαθε να μάχεται ανυποχώρητα για αξίες και ιδανικά.
Με την ηρωική του πράξη να κατεβάσει από τον ιστό της Ακρόπολης την ναζιστική σημαία, κατέστη πανευρωπαϊκό σύμβολο αντίστασης και πατριωτισμού.
Μέχρι το τέλος της μακράς διαδρομής του υπήρξε συνεπής αγωνιστής και υπέρμαχος της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή και διεκδικητή των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Με το θάνατό του πέρασε στο πάνθεον των ηρώων κερδίζοντας επάξια μία θέση στην ένδοξη ελληνική ιστορία.
Μανώλη Γλέζο, σ΄ ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες με τη παρρησία και το σθένος σου. Για τη μεγάλη σου προσφορά στη πατρίδα μας.

Καλό ταξίδι.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σίτιση αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκίνησε την σίτιση αδέσποτων ζώων σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω και των περιοριστικών μέτρων. Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες.
Για ενημέρωση, πληροφορίες και στήριξη σε ευπαθείς ομάδες καλούμε στο 2104990500. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Βάζουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας

Η πατρίδα μας γιορτάζει αύριο, 25 Μαρτίου, την μεγάλη διπλή γιορτή της εθνεγερσίας του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και είναι τέτοιες οι στιγμές που βιώνουμε όλες και όλοι που η αυριανή επέτειος αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη την ομοψυχία, την αλληλεγγύη αλλά και την ελπίδα και την πίστη ό,τι θα τα καταφέρουμε ενωμένοι για το συλλογικό καλό.
Αύριο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε με τη δέουσα λαμπρότητα τους ήρωες του 1821 που αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες επαναστάτησαν και κατέκτησαν την ελευθερία μας. Οι έκτακτες συνθήκες με την επιδημία του κορονοϊού επιβάλουν να μείνουμε όλοι και όλες σπίτι. Σας καλούμε όμως ως ελάχιστο χρέος να βάλουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας. Να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο, τον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Να τιμήσουμε όμως, παράλληλα, και τους σύγχρονους ήρωες που αγωνίζονται στον Έβρο και τα νησιά για να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας, τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό της υγείας που δίνουν την δική τους μάχη για να είμαστε όλοι υγιείς. 

Χρόνια Πολλά! Ψηλά την ελληνική σημαία!

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 198Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and