Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή

Ο Δήμος Κορυδαλλού και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα "Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω: - για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
- για την Κολπική Μαρμαρυγή" την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στις 10.30π.μ., στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη 240.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim Ellas.
Κατά το πρώτο μέρος, θα αναπτύξουν το θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2, οι κ.κ. Γεώργιος Δημητρίου, Ειδικός Παθολόγος, Δημήτριος Συκιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και Γκόλφω Γεμιστού, Α' Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού: Συγκέντρωση ρούχων & κλινοσκεπασμάτων για τους κατοίκους της Μάνδρας

Η εθελοντική οργάνωση του Δήμου «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» συμπαρίσταται στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας Αττικής και συγκεντρώνει ρούχα και κλινοσκεπάσματα που έχουν μεγάλη ανάγκη οι οικογένειες, που επλήγησαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Παρακαλούμε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, καθαρά και πακεταρισμένα. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διανομή τους, να αναγράφεται το φύλο και η ηλικία. Η συγκέντρωση γίνεται Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο γραφείο της «Ανάσας Ζωής Κορυδαλλού» Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη (Δημαρχείο Κορυδαλλού στο ισόγειο) , ώρες 9:30 – 13:30. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με το αυτοκίνητο της «Ανάσας Ζωής Κορυδαλλού», στο Δημαρχείο Μάνδρας.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για 13 νέους ωφελούμενους στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ».

Ο Δήμος Κορυδαλλού ως Δικαιούχος της Πράξης με Τίτλο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Κορυδαλλού», με κωδικό ΟΠΣ «5001565» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προσκαλεί
τους ωφελούμενους (ηλικιωμένους, μη δυναμένους να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Το ΚΗΦΗ αναπληρώνει αυτό το κενό με την παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας, από ειδικευμένο προσωπικό, εθελοντές και άλλους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της κοινότητας, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ημερήσιας ή και ολιγόωρης παραμονής), να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά εγγραφής για την πλήρωση δεκατριών (13) θέσεων στο ΚΗΦΗ Δ. Κορυδαλλού.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής όλο το χρόνο μέχρι να καλυφθούν οι δεκατριών (13) κενές θέσεις.                            

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων
Δήμος Κορυδαλλού: Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Μανόλη Μπεχράκη «Ταξίδι Μνήμης»

Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι εκδόσεις Αστάρτη σας προσκαλούν, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα  στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι Μνήμης- Πρόσωπα, γεγονότα, απόψεις» του καθηγητή οφθαλμολογίας και Κορυδαλλιώτη Μανόλη Μπεχράκη. 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και ο συγγραφέας. Συντονίζει η Ιόλη Σίμου, υπεύθυνη των εκδόσεων Αστάρτη και αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Τάκης Λουκάτος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορογράφος και ο Κώστας Φαλελάκης, ηθοποιός. 
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 17/11/2017 όλα τα Σχολεία του Κορυδαλλού, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και της έντονης βροχόπτωσης, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Μήνυμα του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 Η 17η Νοέμβρη 1973 και η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο ως σύμβολο κορύφωσης της αντιδικτατορικής πάλης, σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού. Το μήνυμα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τις διεκδικήσεις για αλλαγές των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας αλλά έχει ξεπεράσει οριστικά τις βεβαιότητες του παρελθόντος.
Εκφράζει τη νέα γενιά που φεύγει για το εξωτερικό ή συνθλίβεται από την ανεργία και νοιώθει να ματαιώνονται οι ελπίδες και τα όνειρα της. Διαμαρτύρεται για τη δημόσια παιδεία που υποβαθμίζεται διαρκώς, αφού επί δεκαετίες δεν δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς και της χώρας. Αναζητά όραμα μετά την πολύχρονη ηθική κρίση, τις βίαιες οικονομικές περικοπές, την υπερφορολόγηση και την ύφεση που βιώνει η κοινωνία έχουν οδηγήσει στην απελπισία μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας και απειλούν τον κοινωνικό ιστό. Διεκδικεί τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, δίκαιων μεταρρυθμίσεων, προστασία των θεσμών, υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ξανά στη νεολαία μας να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημερωτική εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή

 Δωρεάν εξέταση (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης)

στο Δήμο Κορυδαλλού
 

 Ο Δήμος Κορυδαλλού και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: 

 

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω:-για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή
- Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στις 10.30π.μ., στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη 240.
 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Εργαζόμενοι του Δήμου σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Δήμος Κορυδαλλού συντονιστής ευρωπαϊκού προγράμματος

Ο Δήμος Κορυδαλλού, αντιλαμβανόμενος τις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνονται στον Ευρωπαϊκό χώρο, συμμετέχει ως συντονιστής στο έργο “Ψηφιακές Στρατηγικές των Ευρωπαϊκών Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών (EU city digital strategies for Immigrants integration -EUCIDIN)”, το οποίο εγκρίθηκε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Η Ευρώπη για τους Πολίτες” .
Το εταιρικό σχήμα, στο οποίο ο Δήμος Κορυδαλλού είναι συντονιστής, αποτελείται από 15 ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες καθώς και 8 οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών από τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
“Σχολείο σε κίνηση” από τον Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ξεκινά από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού το πρόγραμμα «Σχολείο σε κίνηση», που υλοποιείται στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής μονάδας και τα σκακιστικά σωματεία της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση παραδοσιακών χορών και σκάκι και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες εντελώς δωρεάν.
Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΑΠ Μιχάλης Λώνας, ο 
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων. Οι Σύλλογοι Γονέων ενημερώθηκαν για την δομή του προγράμματος, τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας, ενώ έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης του προγράμματος.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 160Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and