Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Συναυλία με Ελένη Βιτάλη & Νίκο Ζιώγαλα αφιερωμένη στην κατεδάφιση των πρώην γυναικείων φυλακών

Είσοδος Ελεύθερη

Με μια μεγάλη συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τον Νίκο Ζιώγαλα, ο Δήμος Κορυδαλλού και η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζουν ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη: την κατεδάφιση της μάντρας των πρώην γυναικείων φυλακών στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη και την παραχώρηση της έκτασης των 10 στρεμμάτων, η οποία θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 8.30 το βράδυ, στο χώρο του Δημοτικού Πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, δίπλα στην παραχωρημένη έκταση, το κοινό θα απολαύσει τους δυο εκλεκτούς καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές τους επιτυχίες. Παράλληλα, θα υπογραμμίσουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται έως την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη. Η συναυλία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Για 7η χρονιά οι «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» από τον Δήμο Κορυδαλλού

Για έβδομη χρονιά συνεχή χρονιά διοργανώνεται και το 2017- 18 από τον Δήμο Κορυδαλλού η επιτυχημένη δράση «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με αγορά προϊόντων απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς. Η δράση ξεκινά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε 3 εβδομάδες, ενώ έως τον Ιούνιο θα υλοποιηθούν συνολικά 14 «Κυριακές» στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Χειμμάρας. Όπως κάθε χρόνο οι δημότες θα ενημερώνονται εγκαίρως για τα προϊόντα, τους παραγωγούς και τον τόπο προέλευσης τους και φυσικά τις τιμές. Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις είναι: 08/10/2017, 22/10/2017, 12/11/2017, 03/12/2017, 17/12/2017, 07/01/2018, 28/01/2018, 18/02/2018, 11/03/2018, 01/04/2018, 22/04/2018, 13/05/2018, 03/06/2018 και 24/06/2018.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ο Δήμος Κορυδαλλού υποδέχεται τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του «αδελφού» Δήμου Αγ. Δομετίου

Επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Κορυδαλλού πραγματοποιεί από την Παρασκευή 22 έως την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, δημοτική αντιπροσωπεία του «αδελφού» Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Κώστα Πέτρου και τους υπευθύνους για τα ευρωπαϊκά, πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα, Χάριν Αργυρού, Κωνσταντίνο Γιάγκου, Χάρη Θρασυβούλου και Μαργαρίτα Βρακά. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Δήμου Κορυδαλλού με σκοπό την διεύρυνση της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επίπεδο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχθούν τη δημοτική αντιπροσωπεία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της επίσκεψης τους ο Δήμαρχος Αγ. Δομετίου και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, θα ξεναγηθούν στην πόλη, θα επισκεφθούν τον αναστηλωμένο βυζαντινό ναϊσκο των Αγ. Ασωμάτων, ενώ την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα έχουν συναντήσεις με μέλη της διοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγ. Δομετίου βρίσκεται δυτικά της Λευκωσίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του τελεί από το 1974 υπό τουρκική κατοχή. Οι Δήμοι Κορυδαλλού και Αγ. Δομετίου είναι αδελφοποιημένοι από το 2000.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 4η επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα και τη δίκη της Χ.Α

Συμπληρώνονται φέτος τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. Τέσσερα χρόνια από το γεγονός που θα αποτελεί για πάντα στίγμα για την πολιτική ζωή της χώρας μας και φυσικά της Β' Πειραιά. Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από την συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση. Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα.
Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδίκησε και πέτυχε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών στο Εφετείο Αθηνών, όχι μόνο για να προστατεύσει την τοπική κοινωνία αλλά γιατί θεωρεί ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στα δικαστήρια. Με συνθήκες που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της, τη διαφάνεια και φυσικά την ταχύτητα και την απονομή της σε εύλογο χρόνο από την τέλεση των αδικημάτων. Σήμερα, σχεδόν 2,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενώ έχει ξεκινήσει η νέα δικαστική χρονιά, περιμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή για τη διαμόρφωση νέας κατάλληλης δικαστικής αίθουσας σε χώρο κυριότητας του Υπουργείου Υγείας, ώστε η δίκη της Χ.Α να διεξάγεται απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις.
Οι γειτονιές της Β’ Πειραιά, στις οποίες έδρασαν δολοφονικά τα τάγματα εφόδου, δεν ξεχνούν. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, υψώνοντας ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Εχθρός είναι η λήθη και η επανάπαυση. Και γι' αυτό δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη απονομή δικαιοσύνης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Υποτροφίες σπουδών από τον Δήμο Κορυδαλλού με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά και το Mediterranean College

Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά προσφέρουν υποτροφίες σπουδών συνολικής αξίας 47.600€ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Στόχος της δράσης είναι να υποστηρίξει νέες και νέους του Κορυδαλλού, που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική εκπαίδευση σε συγκεκριμένους τομείς και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα προσφέρονται:
1. MEDITERRANEAN COLLEGE
Υποτροφία για Bachelor αξίας 5.600 € (στα δίδακτρα) για το α’ έτος σπουδών, σε σχολές τετραετούς φοιτήσεως. Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, ο υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%. Στην υποτροφία δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (150€).

2. ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Πλήρεις ετήσιες υποτροφίες αξίας 3.000 € έκαστη για το α΄ έτος σπουδών, ενώ η φοίτηση είναι διετής.

3. ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)
Πλήρεις ετήσιες υποτροφίες αξίας 3.000 € έκαστη για το α΄έτος σπουδών, ενώ η φοίτηση είναι
διετής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών
Γραφείο στήριξης ανέργων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

Στην υποστήριξη των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία στοχεύει να συμβάλλει ο Δήμος Κορυδαλλού και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, με τη δημιουργία Γραφείου στήριξης ανέργων. Στις υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο περιλαμβάνεται συμβουλευτική και εκπαίδευση με προετοιμασία, κινητοποίηση και υποστήριξη για την ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους το επιθυμούν, καθώς και συνεχής πληροφόρηση για νέες θέσεις εργασίας. Ήδη έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο facebook με όνομα: Γραφείο Στήριξης Ανέργων Δήμου Κορυδαλλού, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με αγγελίες.
Το γραφείο ξεκινά τη λειτουργία του την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 και θα στεγάζεται στον 3ο όροφο του κτιρίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου. Μέρες λειτουργίας Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 9.00 έως 14.00. Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετηθούν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2132129348.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: έναρξη εγγραφών, νέα τμήματα και καθιέρωση κοινωνικών κριτηρίων

Ολοκληρώνοντας ένα κύκλο δέκα χρόνων το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού συνεχίζει τη λειτουργία του με στόχο να παράσχει διαρκή επιμόρφωση σε ενήλικες που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σ' ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.
Οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν και θα λειτουργήσουν τμήματα πληροφορικής για αρχάριους και για πιστοποιήσεις σε word, internet και access. Επίσης, τμήματα όλων των επιπέδων στην αγγλική, ισπανική και ιταλική γλώσσα με πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς.
Το κέντρο, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, διευρύνει τις δυνατότητες συμμετοχής με την ένταξη κοινωνικών κριτηρίων. Δικαιούχοι των ειδικών τιμών είναι άνεργοι και άτομα με χαμηλό εισόδημα που ανήκουν στις κατηγορίες: γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με ένα από τα παραπάνω δύο κριτήρια, φοιτητές και φοιτήτριες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, άτομα με ειδικές ανάγκες και χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, δικαιούχοι του επιδόματος ΚΕΑ.
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 9:00- 20:00 στα γραφεία Ζάππα 1, (έναντι Σινέ Παράδεισος), τηλ.: 2104956717/ 693243413, εγγραφές και στο education@korydallos.gr.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ευχές Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για τη νέα σχολική χρονιά

Τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά έστειλε σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Ο Δήμαρχος παρευρέθηκε στους αγιασμούς στο 4ο Δημοτικό και στο 2ο Γυμνάσιο, ενώ εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν στους αγιασμούς που τελέστηκαν σε όλα τα σχολεία. Αναλυτικά, το μήνυμα του:
«Με την ευκαιρία του σημερινού αγιασμού εύχομαι καλή κι επιτυχημένη σχολική χρονιά.
Και είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλή η σχολική χρονιά για τα παιδιά μας, γιατί εκτός από τις νέες γνώσεις και τις νέες εμπειρίες που τα περιμένουν, έχουν κοντά τους άξιους εκπαιδευτικούς καθώς και τις οικογένειές τους οι οποίες τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα.
Ο Δήμος Κορυδαλλού βρίσκεται πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τις ανάγκες των σχολείων με την συντονισμένη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών. 
Η χρονιά όμως θα είναι καλή  και για την πόλη. Νέα έργα δρομολογούνται και άλλα ολοκληρώνονται. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ"

 Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, υποδεχόμαστε τα παιδιά του Κορυδαλλού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», στο καθιερωμένο μας «Μαθητικό αντάμωμα», ένα τριήμερο με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους, γεμάτο Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική και παιδικές δραστηριότητες. Σας περιμένουμε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9 &ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9 – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ

Ένα διήμερο γεμάτο προβολές παιδικών ταινιών - θεατρικό παιχνίδι - δημιουργικές δράσεις έρχεται για τους μικρούς μας φίλους σε συνεργασία με το Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αναβολή παράστασης

 Λόγω ασθενείας ενός εκ των συντελεστών, αναβάλλεται για τις 16 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 η προγραμματισμένη για σήμερα παράσταση της «Λυσιστράτης» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».
Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν είτε να τα χρησιμοποιήσουν στη νέα ημερομηνία είτε να τα εξαργυρώσουν.
Όσοι ενδιαφέρονται να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους μπορούν να προσέλθουν σήμερα Πέμπτη 7/9 στο Ταμείο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου «Θανάσης Βέγγος» από τις 19.00 έως τις 21.30. Επίσης όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια από την προπώληση του Δήμου μπορούν να τα εξαργυρώσου και Δευτέρα 11/9 έως Τετάρτη 13/9 και ώρες 9.00 έως 14.00 στην Γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης .
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 4963914 και 210 4970475.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 158Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and