Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2018

Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο!
Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο” η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού, μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 προσκαλεί γονείς και παιδιά να μεταμορφώσουν το χώρο της σε εργοστάσιο δεδομένων, μέσα από 15 δράσεις για παιδιά για ένα ακόμη καλοκαίρι με δραστηριότητες ανάγνωσης και δημιουργικότητας.
Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά- ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών. 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Παράσταση Καραγκιόζη απόψε στην 26η Γιορτή Βιβλίου στην Πλατεία Μέμου

Παράσταση Καραγκιόζη με Ελεύθερη Είσοδο, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30 στην Γιορτή Βιβλίου στην πλατεία Μέμου με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης Βιβλιοπώλης» από τον θίασο του Μιχάλη Ζαχαρή. 

Η παρουσίαση βιβλίου, αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη του συγγραφέα Γιώργου Λιάνη ματαιώνεται. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης για την απώλεια του Εθνικού Προπονητή Κώστα Πολίτη

 Με ειλικρινή αισθήματα οδύνης αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που συνέδεσε αναπόσπαστα το όνομα και τη δράση του με τη μοίρα ενός εθνικού αθλήματος και ταυτόχρονα, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 1987, που έκανε υπερήφανο ένα ολόκληρο  λαό. Η ξαφνική απώλεια του Κώστα Πολίτη κάνει φτωχότερη την ελληνική καλαθοσφαίριση και τον αθλητισμό μας. Γιατί εκτός από την πολύτιμη παρακαταθήκη, που αφήνει στη σημερινή και στις επόμενες γενιές, ο Ευρωκόουτς δεν σταμάτησε ποτέ να μεταφέρει με σεμνότητα σε κάθε ευκαιρία την γνώση, την εμπειρία, το πάθος για το άθλημα, αλλά και τις συμβουλές του προς τους νέους, για τη σημασία που έχει για τη ζωή τους η συμμετοχή τους στον αθλητισμό. Μια τέτοια ευκαιρία είχαμε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, όπου πέρυσι, τέτοιες μέρες, τιμήσαμε ως Δήμος τον εθνικό προπονητή του έπους του ΄87, μαζί με τους συντοπίτες μας δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή και τον διεθνή παίκτη Αργύρη Καμπούρη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε πια Πρωταθλητές».

Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του Κώστα Πολίτη και στην μπασκετική οικογένεια. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανεκτίμητη προσφορά στον αθλητισμό και τη νεολαία μας.    

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ

 Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 14 Ιουνίου έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ωφελούμενων στη δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019. Για πληροφορίες σχετικά με τις δομές των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού που θα συμμετέχουν  στο πρόγραμμα, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210-4949298, 210-4946113 και 210-4946135 ή να επισκέπτεστε το Τμήμα Υποστήριξης της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών (Σολωμού και Χειμάρας 2-4) καθημερινά και ώρες 12:00 έως 15:00. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 τα Θαλάσσια Μπάνια του Δήμου Κορυδαλλού

Αρχίζουν την Δευτέρα 18 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου, οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα «Θαλάσσια Μπάνια» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα μπάνια από 2 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου στην παραλία των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η συμμετοχή των παιδιών έως 10 ετών είναι δωρεάν, ενώ για παιδιά που δεν συνοδεύονται από γονέα, είναι απαραίτητη επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του, που θα ορίζει τον συνοδό ενήλικα για έως δυο παιδιά.
Απαραίτητες προϋποθέσεις εγγραφής:
1. Λογαριασμό ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ , για να βεβαιωθεί η διεύθυνση κατοικίας 2. Πρόσφατη φωτογραφία 3. Με την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσόν των 20 ευρώ για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα 4. Για δημότες που έχουν υπερβεί το 50ο έτος της ηλικίας τους, υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
21η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής Πάνος Κατσιμίχας, Βασίλης Καζούλης στο πάρκο του Δημαρχείου

Είσοδος ελεύθερη

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ο Δήμος Κορυδαλλού φιλοξενεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο πάρκο του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240, τη διοργάνωση Free Music Fest με συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα, του Βασίλη Καζούλη και νεότερων τραγουδοποιών.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 με τους Νάϋλον Άστρα, τον Βασίλη Μπαμπανιάρη με τους Sepia και τον Δημήτρη Καρρά. Στη συνέχεια, η σκυτάλη παραδίδεται στον Πάνο Κατσιμίχα, που θα θυμίσει τα αγαπημένα τραγούδια των Κατσιμιχαίων (Φάνης, Ρίτα- Ριτάκι, Ανόητες Αγάπες, κλπ.) καθώς και μελωδίες του Βασίλη Καζούλη (Αν ήσουν άγγελος, Άννα, Φανή κ.α).
Το Free Music Fest διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια με τη μορφή δωρεάν μικρών μουσικών συνευρέσεων και έχει στόχο να μοιράσει απλόχερα μουσική σε μικρούς και με-γάλους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Κορυδαλλού

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα δέχεται απορρίμματα των Δήμων της Αττικής Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία του. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας. Παρακαλούνται κάτοικοι και επαγγελματίες να δείξουν κατανόηση και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
26η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού με την συμμετοχή γνωστών συγγραφέων και εκδοτικών οίκων

Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης, διοργανώνουν για 26η χρονιά την Γιορτή Βιβλίου με τίτλο «Θερινές Αναγνώσεις εν Κορυδαλλώ». Από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου, στην πλατεία Μέμου θα πραγματοποιηθεί μια δεκαήμερη βιβλιογιορτή με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για μικρούς και μεγάλους και τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων και καταξιωμένων συγγραφέων, όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Γιώργος Λιάνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Λένα Μαντά κ.α.
Στόχος και της φετινής γιορτής είναι η στήριξη των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς και η προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης, ως αστείρευτης πηγής γνώσης, περιπέτειας και απόλαυσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
• Πέμπτη 14 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση της παιδικής σειράς βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO» (εκδόσεις Άγκυρα) από τον συγγραφέα Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σωτήρη Μητρούση.
• Παρασκευή 15 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση βιβλίου «Ο Φοίνικας» (εκδόσεις Πατάκη) από τον βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ευχές Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Ευχές για καλή επιτυχία στις υποψήφιες και τους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων, που ξεκινούν αύριο, καθώς και στους εκπαιδευτικούς για καλή επιτυχία στο έργο τους, στέλνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Αναλυτικά το μήνυμά του:
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές
Μετά από 12 χρόνια στο σχολείο, καλείστε να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας, με τους κόπους και τις προσπάθειές σας και να βγείτε νικητές. Σε αυτή τη διαδρομή, με στήριγμα τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς σας, πήρατε όχι μόνο γνώσεις αλλά και ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ζωής.
Δώστε αυτή την πρώτη μάχη της ζωής σας με αισιοδοξία και καθαρό νου, διεκδικώντας τα όνειρά σας. την αρχή ενός νέου ταξιδιού στη γνώση και στο μέλλον σας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αθλητικό Φεστιβάλ 2018

Μπροστά σε ένα θερμό κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού περισσότερα από 350 παιδιά, νέες και νέοι παρουσίασαν και φέτος το Αθλητικό Φεστιβάλ, ένα εντυπωσιακό δίωρο πρόγραμμα με ρυθμό, κίνηση, χορό και μουσική από τα τμήματα παιδαγωγικής γυμναστικής, παιδικού αερόμπικ, ενόργανης γυμναστικής, δοκός ισορροπίας, άλμα και ρυθμική γυμναστική– κορύνες, σκοινάκι, μπάλα και στεφάνι
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι Κορυδαλλιώτες αθλητές του ζίου ζίτσου Βασίλης Αναστασάκης, Ειρήνη Αναστασάκη και Αργύρης Στυλιανός Στάθης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017, η γυναικεία ομάδα βόλεϋ της "Άρτεμις Κορυδαλλού" για την άνοδό της από την Α2 κατηγορία στην Premier League και η ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, που είναι η πρώτη ομάδα που συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 170Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and