Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Κορυδαλλού ολοκλήρωσε το έργο συμμόρφωσης με το νέο Κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Με ταχύτατους ρυθμούς, ο Δήμος Κορυδαλλού προχωρά στην εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρα, που ολοκληρώνει το έργο αποτύπωσης των πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων του Δήμου και πώς αυτές πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα στο νέο κανονισμό.
Με την υλοποίηση της διαδικασίας, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει πλέον στη διάθεση του πλήρη και λεπτομερή εικόνα για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, καθώς και των ενεργειών, που απαιτείται να τηρούν όλες οι Διευθύνσεις και τα τμήματα.  
Την ικανοποίηση του για την ταχύτατη ολοκλήρωση ενός τόσο πολύπλοκου έργου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος τόνισε ότι
«Ο σεβασμός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τέθηκε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Δήμου μας το προηγούμενο διάστημα. Οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα σε μια σημαντική υποχρέωση που απορρέει από το νομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού: Συντριπτικό «ναι» στον Προϋπολογισμό του 2019

Με συντριπτική πλειοψηφία, που ξεπέρασε το 80%, υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός για το 2019 του Δήμου Κορυδαλλού. Η έγκριση του νέου προϋπολογισμού με το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό, καταδεικνύει τον ρεαλισμό και την αξιοπιστία των στοιχείων του.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Είμαι υπερήφανος για το συντελεσθέν έργο της δημοτικής αρχής. Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με περικοπές πάνω από 60% για την αυτοδιοίκηση, εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο και δημιουργούμε υποδομές, τις οποίες περίμεναν οι δημότες πάνω από 30 χρόνια. Ο προϋπολογισμός διασφαλίζει οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ενισχύει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλα αυτά και άλλα που προγραμματίζονται, σηματοδοτούν την πορεία προς το μέλλον της πόλης μας. Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν οφείλει σε τρίτους ούτε ένα ευρώ, ενώ έχει δημιουργήσει και πλεόνασμα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
"Το παιδί μου αυτό το θαύμα": Κύκλοι συναντήσεων με ειδικούς επιστήμονες από το τμήμα Παιδείας

Με στόχο την στήριξη της οικογένειας και της σχολικής ζωής, ο Δήμος Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης διοργανώνουν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Το παιδί μου, αυτό το θαύμα».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και κάθε άτομο, που αναζητά λύσεις στα καθημερινά προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας με τα παιδιά, μέσα από συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και προσκεκλημένους εισηγητές. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και στις μακροχρόνιες διαδικασίες σχέσεων της οικογενειακής ομάδας, όπως η επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας και των ευρύτερων συγγενικών και φιλικών δικτύων που συμμετέχουμε, το άγχος στα παιδιά, η επιθετική συμπεριφορά, οι σχέσεις με τους συνομήλικους κ.α.
Το πρόγραμμα αφορά στα παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία έως την εφηβεία και θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος μέσω ανοιχτών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα και ο δεύτερος, με συναντήσεις και ομάδες γονέων ανά ηλικιακή ομάδα, από Τρίτη έως Πέμπτη, πρωινές ώρες. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, τηλ. 210- 4990480, κα Σέβη Χάλαρη. Είσοδος ελεύθερη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Πάνω από 3000 μαθητές συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο Στοματικής Υγείας

Από τον Δήμο Κορυδαλλού, με την εθελοντική προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Χαμόγελου του Παιδιού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προληπτικός έλεγχος Στοματικής Υγείας σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Κορυδαλλού, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού.
Από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 21 Νοεμβρίου εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την βοήθεια της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και υπό τον συντονισμό του τμήματος Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου, διενήργησαν δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σε περισσότερους από 2200 μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και 740 του Νηπιαγωγείου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.
Στη δράση έλαβαν μέρος εθελοντικά στελέχη της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και οι οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πάρκου 10 στρεμμάτων στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών

 Ένας «μικρός παράδεισος» γεννιέται στην καρδιά της πόλης

Ένα ιστορικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής στον Κορυδαλλό ξεκίνησε. Πρόκειται για το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης επί της Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.
Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, σε 9 μήνες, στα τέλη Ιουλίου 2019.
Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Γιορτινή επίσκεψη της Χορωδίας των ΚΑΠΗ Κορυδαλλού στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κορυδαλλού και η Χορωδία του τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, προγραμματίζουν επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία, ενόψει των εορτών, να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα μαζί με τους νεαρούς κρατούμενους και να προσφέρουν τα δώρα και τις ευχές όλων μας.
Με αφορμή την επίσκεψη, ως τις 13 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει στο χώρο του κάθε ΚΑΠΗ τα εξής είδη:

• Συσκευασμένα γλυκίσματα (κρουασάν, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, παξιμάδια, πατατάκια).
• Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαπούνια, σαμπουάν, ξυραφάκια, αφρούς και λοσιόν ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες).
• Τηλεκάρτες.
• Σχολικά είδη (τετράδια, στυλό, μολύβια).
Να σημειώσουμε ότι στο ΕΚΚΝ Αυλώνα κρατούνται νέο
ι άνδρες έως 25 χρόνων. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: Έκτακτο τμήμα Η/Υ για απόκτηση πιστοποίησης

Το «Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού»  ανακοινώνει την έναρξη Εγγραφών για το έκτακτο τμήμα Η/Υ, προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση για ΑΣΕΠ στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές πριν τα Χριστούγεννα. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 3 εβδομάδες, συνολικής διάρκειας  24 ωρών, με πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς.
Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ Ζάππα 1 Κορυδαλλός, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.00 - 13:00 & 17:00 – 20:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας για εγγραφές: 210-4956717. Οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές θα έχουν ειδικές τιμές και θα επιλεγούν με σειρά  προτεραιότητας. Φορέας Πιστοποίησης: Vellum – Global Education Servives. 
Έναρξη Σεμιναρίου: 03/12/18. Λήξη Σεμιναρίου: 19/12/18. Εξετάσεις Πιστοποίησης: 19/12/18. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης: Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η ένταξη στο ΕΣΥ του Νοσοκομείου των Φυλακών

Αναμένουμε και την ένταξη του Ψυχιατρείου

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα αιτήματα της δημοτικής αρχής, των κρατουμένων και της κοινωνίας, που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών ζωής των κρατουμένων, γίνεται πραγματικότητα. Παράλληλα, ζητά να προχωρήσει άμεσα η ένταξη και του Ψυχιατρείου των Φυλακών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αναλυτικά, η δήλωση:
«Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, του Νοσοκομείου Κρατούμενων με την δημιουργία του Ειδικού Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού αποτελεί ιδιαίτερα θετικό βήμα. Ως δημοτική αρχή Κορυδαλλού εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο και σταθερό αίτημα μας για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Τεχνικό πρόγραμμα 2019: «Ναι» με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σημαντικά έργα που αλλάζουν θεαματικά το ανάγλυφο της πόλης του Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, το οποίο εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού.
Το Τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και παρεμβάσεις, τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας της περιοχής. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η δημιουργική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο Κορυδαλλός, με τη δημιουργία υποδομών και εκτέλεση έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και γενικότερα της καθημερινότητας χιλιάδων κατοίκων της.
«Οι εξελίξεις που σηματοδοτούν τα έργα αυτά είναι ιστορικές για την πόλη μας, αφού πρόκειται για πολύχρονες διεκδικήσεις των δημοτών μας. Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης, κάνουμε πράξη, όσα οραματιστήκαμε και δεσμευθήκαμε στους πολίτες». Όλα τα νέα έργα, δεν είναι «σχέδια επί χάρτου» αλλά έργα σε εξέλιξη με εξασφαλισμένες χρηματοδ
οτήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης,  

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Η διαχείριση του στρες με την συμβολή της προηγμένης ομοιοπαθητικής

 Μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση για θέματα πρόληψης υγείας στον Δήμο Κορυδαλλού

Πώς μπορεί να συμβάλλει η Προηγμένη Ομοιοπαθητική στον έλεγχο και τη διαχείριση του στρες; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες, ομιλητές στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε η Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο), την περασμένη στο Δημαρχείο της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού και του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Πέρσα Κυβέλου, Γενική Ιατρός, Μαρία Σιναπλίδου, Φυσίατρος, Γιώτα Σουπίδου, Γενική Ιατρός, Γεώργιος Αγγελίνας, Γενικός Ιατρός και Κατερίνα Βουρεξάκη, Φαρμακοποιός.
Στις εισηγήσεις αναλύθηκε διεξοδικά και περιεκτικά τί είναι στρες και πώς μπορεί ο οργανισμός του ανθρώπου να το ελέγξει και να το διαχειριστεί με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητική
ς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 180Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and