Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 η προθεσμία για μεταδημότευση, ετεροδημότες και 17χρονους ετεροδημότες

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ισχύει η προθεσμία για οποιαδήποτε μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Δημοτικές, Περιφερειακές Εκλογές και οι Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαϊου. Όσες μεταβολές στα δημοτολόγια (μεταδημοτεύσεις και διαγραφές), όσες αιτήσεις ετεροδημοτών και αιτήσεις κοινοτικών εκλογέων γίνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, αυτές θα ενσωματωθούν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του 2019. Και όλες οι εκλογές του Μαΐου θα διενεργηθούν με τους καταλόγους που θα προκύψουν από την Α’ αναθεώρηση.
Μερικά παραδείγματα περιπτώσεων που πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου:
1] Όσοι πολίτες έχουν νόμιμο δικαίωμα να μεταδημοτεύσουν στον Δήμο Κορυδαλλού (έχουν διετή διαμονή) και το έχουν αμελήσει.
2] Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στον Κορυδαλλό ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές (ή εάν γίνουν και εθνικές εκλογές) του Μαΐου, γιατί ξέρουν ότι εκείνη την ημέρα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν στο Δήμο όπου είναι δημότες, πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
3] Όσοι γεννήθηκαν το 2002, δηλαδή συμπληρώνουν τα 17 έτη μέσα στο 2019, ο Δήμος όπου είναι δημότες θα τους συμπεριλάβει υποχρεωτικά στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το Μάιο σε όλες τις εκλογές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν οι ίδιοι
κάποια αίτηση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Νέες αρμοδιότητες Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Αγιώτατου

Με απόφαση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, νέος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο κ. Σπύρος Αγιώτατος. Ο κ. Αγιώτατος αναλαμβάνει επίσης την εποπτεία των θεμάτων, που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές Σχιστού και Δεξαμενής, στον Άνω Κορυδαλλό, καθώς και τα θέματα υποδομών των προαναφερόμενων περιοχών.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εθνικό Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού στον Κορυδαλλό- Ξεκίνησε η χωροθέτηση

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου να αποκτήσει τη δική του στέγη ο ελληνικός Στίβος γίνεται πραγματικότητα! Στη διάρκεια της ετήσιας γιορτής βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», για πρώτη φορά και με τον πιο επίσημο τρόπο, εξαγγέλθηκε το χαρμόσυνο γεγονός, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και εν μέσω χειροκροτημάτων από εκατοντάδες φίλους του κλασσικού αθλητισμού στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Το σύγχρονο εθνικό αθλητικό κέντρο θα δημιουργηθεί, σε μια έκταση 115 στρεμμάτων στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητη. Σύμφωνα με το μάστερ πλαν, την πρόταση χωροθέτησης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και την συναίνεση του ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κλασσικού Αθλητισμού θα περιλαμβάνει α) ένα σύγχρονο στάδιο αποκλειστικά για τον Στίβο χωρητικότητας 11.000 θεατών, β) ένα κλειστό προπονητήριο προθέρμανσης – προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών του στίβου γ) ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 2.500 θεατών δ) ένα κλειστό γυμναστήριο Τ9 όπου θα φιλοξενούνται αθλήματα όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χαντ- μπολ, ποδόσφαιρο κλειστού χώρου κλπ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέες αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού

 Από Δευτέρα 18 έως Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 

Ένας ακόμα σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας πρόκειται να ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού, αφού από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι κάτοικοι που αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, ενώ κύριο κριτήριο για την ένταξη είναι το εισόδημα. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.
• Νέα αίτηση πρέπει να υποβάλλουν και οι δικαιούχοι του προηγούμενου κύκλου διανομής χωρίς τα δικαιολογητικά (εφόσον τα έχουν ήδη καταθέσει).
• Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Οικονομικά κριτήρια:
Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €. Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικο μέλος της οικογενείας
και 1.000 € για κάθε

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημέρωση και οδηγίες για την αποφυγή της εξάπλωσης των κρουσμάτων της γρίπης

Λόγω του φαινομένου έξαρσης του ιού της γρίπης και επειδή τα εποχικά κρούσματα αναμένεται να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες ακόμη, ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες και την σχολική κοινότητα, για τους τρόπους αλλά και την ανάγκη προστασίας. 

Όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης, διότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο, ενώ η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Νέο τμήμα Λογοθεραπείας από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με στόχο να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας και μάσησης, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες δημιουργούν τμήμα λογοθεραπείας για παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το οικονομικό κόστος.
Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-11 ετών και περιλαμβάνει αξιολόγηση λόγου και ομιλίας, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό την αποκατάσταση. Υπεύθυνοι του τμήματος Λογοθεραπείας είναι η Πολυξένη Στέγγου- Ψυχολόγος Π.Ε., Λογοθεραπεύτρια και η Μαρία Μπεκρή- Λογοθεραπεύτρια Τ.Ε. Το πρόγραμμα λειτουργεί στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, ενώ για πληροφορίες και ραντεβού οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο
2132129325.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου

Με αντικείμενο την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα συνεργασίας, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Αγιώτατου, αρμόδιου για το φυσικό αέριο και θέματα υποδομών στις περιοχές Σχιστού και Δεξαμενής, με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Υποδομών της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε Ιωάννη Ντρούκα. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Άκης Κουφής, Διευθυντής σχεδιασμού και προγραμματισμού, Χρήστος Χασαπόπουλος, μηχανικός σχεδιασμού και υποδομών και η Σοφία Καββαδία, εκπρόσωπος ανάπτυξης BB καταναλωτών και επαγγελματικών.
Ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της εταιρείας, ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτά-χυνση των διαδικασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τις ανάγκες δημοτικών κτιρίων, κατοίκων και επαγγελματιών. Με το τέλος της συνάντησης, αποφασίστηκαν:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Επιστολή του Δημάρχου προς την Αττικό Μετρό

Την διατήρηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πλατεία Ελευθερίας και μετά τη λειτουργία του Μετρό, επιβεβαίωσε με επιστολή του στην "Αττικό Μετρό Α.Ε" ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2019 στο Δημαρχείο, με την συμμετοχή του Δημάρχου, εκπροσώπων της "Αττικό Μετρό Α.Ε", της κατασκευάστριας εταιρείας και συγκοινωνιολόγου. Αποφασίστηκε επίσης η αισθητική αποκατάσταση της πλατείας και ενός οικοδομικού τετραγώνου γύρω από αυτήν. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Καμία αλλαγή στην κυκλοφορία στην πλατεία Ελευθερίας μετά την λειτουργία του Μετρό

 Σε συνέχεια της συνάντησης- ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7/1/19 στα πλαίσια της διαβούλευσης του δήμου και των πολιτών που αφορούσε τις ενδεχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά την λειτουργία του Μετρό, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης κάλεσε σήμερα 10/1 την Διοίκηση της Αττικό Μετρό και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και αποφάσισαν από κοινού ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων παρά μόνο παρεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα στην πλατεία Ελευθερίας και ένα οικοδομικό τετράγωνο πέριξ αυτής.

Αποφασίστηκε επίσης οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας και οι συνεπαγόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασής της, που επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 20/1, να αρχίσουν το τελευταίο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: Νέο τμήμα πληροφορικής για πιστοποίηση

Το «Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού» ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών σε νέο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση για τον ΑΣΕΠ.  Η διάρκεια μαθημάτων είναι 4 εβδομάδες και διδάσκουν πιστοποιημένοι και έμπειροι εκπαιδευτικοί. Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ Ζάππα 1 Κορυδαλλός, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.00- 13:00 & 17:00- 20:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4956717. 

Οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές έχουν ειδικές τιμές. 
Φορέας Πιστοποίησης: Vellum – Global Education Servives. Έναρξη Σεμιναρίου: 15/01/19. 
Λήξη Σεμιναρίου: 07/02/19. Εξετάσεις Πιστοποίησης: 12/02/19. 
 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 182Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and