Δήμος Κορυδαλλού
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Νέες αρμοδιότητες Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου

Σε τροποποίηση των αρμοδιοτήτων του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Μακρυνού προχώρησε με απόφαση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Ο κ. Μακρυνός αναλαμβάνει το συντονισμό για τον προγραμματισμό των δράσεων του Δήμου σε θέματα Πολιτισμού – Άθλησης και Νεολαίας, καθώς και των θεμάτων προαγωγής υγείας και δημόσιας υγείας που υλοποιεί το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., ενώ διατηρεί την ευθύνη για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ετήσια γιορτή δημιουργικών ομάδων των τμημάτων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης των ομαδικών δραστηριοτήτων των Τμημάτων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.
Στα τμήματα λειτουργούν κάτω από την επίβλεψη έμπειρων και εξειδικευμένων επιμορφωτών ομάδες δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων, χορωδίας, παραδοσιακών χορών, γυμναστικής χορογραφίας- χοροκίνησης και γυμναστικής.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, ενώ συνεχάρη τα μέλη των ομάδων γιατί με τη συμμετοχή και τη ζωντάνια τους αποτελούν παράδειγμα ζωντάνιας, δύναμης και θετικής παρουσίας στα δρώμενα της πόλης. Ανακοίνωσε επίσης, ότι το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί σε νέο χώρο το 5ο ΚΑΠΗ, που στεγάζεται σήμερα στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Τρίτης Ηλικίας, Ηλίας Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα έξι τμήματα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που λειτουργούν σε όλες τις γειτονιές,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοπρατείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής και βελτίωσης του οδικού δικτύου του Δήμου Κορυδαλλού

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον τομέα της οδοποιίας πρόκειται να υλοποιηθεί στον Δήμο Κορυδαλλού. Πρόκειται για την ανακατασκευή και βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης μήκους πάνω από 20 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά πρόκειται να ανακατα-σκευασθούν 385 οδοί και τμήματα οδών σε όλες τις περιοχές της πόλης. Το έργο, προϋπολογισμού 2.337.400,00 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η μελέτη συντάχθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού και ήδη έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα ασφάλειας για τους δημότες και ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη για τη συνεργασία και την κατανόηση των αναγκών της πόλης.
Το έργο, που δημοπρατείται τις επόμενες μέρες, έρχεται να ολοκληρώσει σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής στον τομέα της οδοποιίας, που ξεκίνησε με την ανακατασκευή της οδού Δημητρακοπούλου και δρόμων γύρω από την πλατεία Μέμου και συνεχίστηκε το 2016.

  Νέα-Δελτία Τύπου
«Παιχνίδι με τις οθόνες κλειστές»: Μια εξαιρετική εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων γονέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού « Παιχνίδι με τις οθόνες κλειστές». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για το παιχνίδι και την αναγκαιότητα του στην προσχολική ηλικία, αφού αποτελεί τον κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακό παράγοντα για τη σωματική, ψυχική και νοητική εξέλιξη του παιδιού.
Η εκδήλωση συμπίπτει με μία περίοδο που γίνεται μεγάλη συζήτηση για την προσχολική αγωγή και για το πόσο είναι απαραίτητη για τα παιδιά και την κοινωνία η ύπαρξη των παιδικών σταθμών στην άμεση προσχολική ηλικία. Το παιχνίδι είναι το πραγματικό σχολείο των παιδιών προσχολικής ηλικίας και οι Παιδικοί Σταθμοί έρχονται να αντικαταστήσουν τις χαμένες γειτονιές των δικών μας παιδικών χρόνων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της εκδήλωσης, δίνοντας ουσιαστικά απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντικατασταθεί πρόωρα το περιβάλλον του παιδικού σταθμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Μαθητικό Φεστιβάλ 2017 «Χίλια Πρόσωπα Εμείς»- 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2017

Αφιερωμένο στη διαφορετικότητα είναι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού «Χίλια Πρόσωπα Εμείς», που διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κορυδαλλού. Οι εκδηλώσεις του ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και υλοποιούνται από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, ως επιστέγασμα του συνόλου των μαθητικών εκδηλώσεων που ξεδιπλώνονται σε όλη την πόλη κάθε Μάιο και Ιούνιο.
Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η κατανόηση της διαφορετικότητας και του πλούτου που αυτή μας τροφοδοτεί, καθώς και η ανάδειξη του ανοικτού σχολείου και της δημιουργικής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, την οποία κάνουν πράξη με τη συνεργασία τους ο Δήμος Κορυδαλλού και οι Σύλλογοι Γονέων περισσότερα από 20 χρόνια. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
• Κυριακή 28 Μαΐου 2017, 18.30, Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων. «Διάφοροι διαφορετικοί φίλοι» με καλλιτεχνικές δράσεις από τα 6ο, 8ο Δημοτικά και 7ο Γυμνάσιο. Στο χώρο θα λειτουργεί παζάρι με δημιουργίες των γονέων του 1ου Ειδικού Σχολείου. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ημέρα ενημέρωσης για την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Το τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει με την συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας δωρεάν Σπιρομετρικό Έλεγχο για τους κατοίκους του Κορυδαλλού την Πέμπτη 25 Μαϊου 2017, 9:00 έως 14:00 στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη (φουαγιέ αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου).
Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα εξετάζονται από ειδικούς Πνευμονολόγους, οι οποίοι θα συμβουλεύουν και θα δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες στους συμμετέχοντες σχετικά με την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια. Πληροφορίες και εγγραφές στο τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 213 21
29311.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού: Εντυπωσίασε το Αθλητικό Φεστιβάλ 2017

Μπροστά σε ένα θερμό κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού περισσότερα από 350 παιδιά, νέες και νέοι παρουσίασαν και φέτος το Αθλητικό Φεστιβάλ, ένα δίωρο πρόγραμμα με ρυθμό, κίνηση, χορό και μουσική. Αθλητές και εργαζόμενοι των αθλητικών προγραμμάτων και τμημάτων του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, που περιλάμβανε παιδαγωγική γυμναστική, παιδικό αερόμπικ, ενόργανη γυμναστική –έδαφος, δοκός ισορροπίας, άλμα και ρυθμική γυμναστική–κορύνες, σκοινάκι, μπάλα και στεφάνι ολοκλήρωσαν μια δημιουργική χρονιά με μια εκδήλωση γεμάτη κέφι, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, ο οποίος, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Κορυδαλλού διατηρεί και ενισχύει τα αθλητικά του προγράμματα προσφέροντας χαρά και δημιουργική διέξοδο στα εκατοντάδες παιδιά και δημότες, που συμμετέχουν στα τμήματα του και συνεχάρη τους γυμναστές και όλο το προσωπικό του Οργανισμο
ύ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Οι νέες σχολικές μονάδες στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου & Διευθύνοντα των Κτιριακών Υποδομών

Συνάντηση για τα έργα ανέγερσης σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της δημόσιας εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) Βασίλη Καραγιάννη.
Στη συνάντηση, που συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Δήμαρχος έθεσε τα θέματα επιτάχυνσης των ενεργειών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην οδό Σταματοπούλου, την δημοπράτηση του κτιρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ίδια περιοχή, την επέκταση του 16ου Δημοτικού στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε νέο εξοπλισμό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ενημέρωσε ότι στα τέλη Μαΐου οριστικοποιείται η διαδικασία παράδοσης του τμήματος του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου που έχει ολοκληρωθεί, ώστε το έργο να μπει στη δεύτερη και τελική του φάση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί.
Σε ό, τι αφορά στο κτίριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Σταματοπούλου, το οποίο έχει επίσης ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μέχρι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το σύνολο της μελέτης του έργου και ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Τα σχολεία κλείνουν, οι «Διακοπές στην πόλη μου» ξεκινούν! Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 29 Μαΐου

Αρχίζουν στις 29 Μαΐου οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης «Διακοπές στην πόλη μου», το οποίο θα λειτουργήσει και φέτος τέσσερις εβδομάδες, από 19 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, στο 1ο , 6ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Κορυδαλλού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 έως 16.00.
Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργική διέξοδο και απασχόληση παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων.
Μέσα από την ψυχαγωγία, την άθληση και με πολλές πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει την αισθητική αγωγή, τη φιλαναγνωσία, την παραγωγή λόγου, την κοινωνικοποίηση, την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας.
Το πολυεπίπεδο βιωματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά, θεατρική αγωγή, σκάκι, κινηματογράφο, κολύμπι, παιδαγωγικές δράσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δωρεάν μαστογραφία σε οικονομικά αδύναμες κατοίκους

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», συνεργάζονται και παρέχουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες – κάτοικοι του Δήμου Κορυδαλλού ηλικίας 40-69 ετών, με προτεραιότητα σε όσες έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό.
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» Τίρυνθας 2, Άνω Πατήσια. Το κόστος προμήθειας του CD της μαστογραφίας ύψους 5€ και της μετακίνησης των συμμετεχουσών θα καλυφθεί από τον Δήμο Κορυδαλλού.
Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Πέμπτη 18 Μαΐου στο Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 213 2129311.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 154Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and