Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

Με αφορμή περιστατικά τα οποία παρουσιάστηκαν στην Αττική με κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Κορυδαλλού σας υπενθυμίζει τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία από τα κουνούπια.

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ
• να μην απορρίπτοντα ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα
• τα ακάθαρτα νερά πάσης φύσεως να οδηγούνται από δίκτυο ακαθάρτων ή σε στεγανό βόθρο
• να μη διοχετεύονται ακάθαρτα νερά μέσω του αγωγού στο ρείθρο του δρόμου
• να καθαρίζονται οι χώροι γύρω από τα σπίτι (αυλές, κήποι κλπ) από δοχεία και κοιλότητες εδάφους, που μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης στάσιμων νερών
• απομάκρυνση των στάσιμων νερών (πχ λεκάνες, βάζα, πιατάκια γλαστρών)
• πότισμα κατά προτίμηση το πρωί
• χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων
• τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα ανοίγματα των κτιρίων (παράθυρα, πόρτες, κλπ)
• παράλληλα να λαμβάνονται όλα τα γνωστά μέτρα ατομικής πρόληψης (μακριά ρούχα, εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σκευάσματα, κουνουπιέρες, κλπ)

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν ως τις 20/8 οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Μέχρι και τις 20/8/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».
Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών: Επιπλέον θέσεις μέσω προγράμματος ΕΕΤΑΑ

H Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών εξασφάλισε επιπλέον θέσεις  για τις ωφελούμενες μητέρες της δράσης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019.Οι ωφελούμενες μπορούν να προσέλθουν  στο γραφείο του Τμήματος Υποστήριξης (Σολωμού και Χειμάρας 2-4) την Παρασκευή 3/08/2018 και ώρες 09:00 έως 15:00 για την υπογραφή της σύμβασης και τη Δευτέρα 3/09/2018 από τις 09:00 έως 18:00 ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα βρεφικά και παιδικά τμήματα των Σταθμών της Διεύθυνσης του Δήμου Κορυδαλλού μέσω ΕΣΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δήμος Κορυδαλλού- Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2018: 27 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου

•   27 εκδηλώσεις- 20 με ελεύθερη είσοδο
• Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», πάρκο Δημαρχείου, Cine Παράδεισος, πλατείες

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Κορυδαλλού και Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού αποχαιρετούν το καλοκαίρι τιμώντας τον πολιτισμό και παρουσιάζοντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2018» του Δήμου Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει 27 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 20 με ελεύθερη είσοδο. Ανάμεσά τους, οι πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού, παιδικές παραστάσεις και συναυλίες με γνωστούς δημιουργούς, αλλά και παραγωγές των καλλιτεχνικών ομάδων του Οργανισμού.
Κύριος χώρος των εκδηλώσεων είναι και φέτος το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», ενώ συναυλίες θα πραγματοποιηθούν για πρώτη χρονιά στο πάρκο του Δημαρχείου, αλλά και στο Cine Παράδεισος, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, στις πλατείες Αγίου Γεωργίου, Μερκάτη και στο γήπεδο Μπάσκετ του Σχιστού.
«Ο Δήμος Κορυδαλλού στηρίζει με συνέπεια τον πολιτισμό μέσω της διοργάνωσης ποιοτικών εκδηλώσεων, γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί αγαθό,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών: Εγγραφές μέσω προγράμματος ΕΕΤΑΑ

Από την Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 οι ωφελούμενες μητέρες της δράσης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019 μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο του Τμήματος Υποστήριξης (Σολωμού και Χειμάρας 2-4) καθημερινά και ώρες 09:00 έως 15:00 για την υπογραφή της σύμβασης, ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα βρεφικά και παιδικά τμήματα των Σταθμών της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού μέσω ΕΣΠΑ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4949298, 210-4946113 και 210-4946135

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών: ωράριο λειτουργίας τον Αύγουστο

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τον μήνα Αύγουστο, το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ισόγειο Δημαρχείου) θα είναι Δευτέρα έως και Παρασκευή 8 π.μ έως 7.30 μ.μ.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Την θλίψη και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες των πυρκαγιών εκφράζει ο Δήμος Κορυδαλλού

Με βαθύτατη θλίψη και πόνο αντικρίζουμε την τεράστια καταστροφή που έχει πλήξει την χώρα μας ύστερα από τις δολοφονικές χθεσινές πυρκαγιές. Στις ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, έρχονται να προστεθούν τα καμένα δάση, τα άγρια ζώα, τα σπίτια.
Στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας, δήλωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, η αλληλεγγύη των Κορυδαλλιωτών είναι για άλλη μία φορά δεδομένη.
Συγκεντρώνουμε καθημερινά, από τις 8.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη) και στο ισόγειο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος & Πελοπίδα), τα εξής είδη:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού

Τη νέα του ιστοσελίδα www.oapkorydallos.gr παρουσίασε ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, στοχεύοντας να αποτελέσει ένα νέο βήμα ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους δημότες της πόλης και τους πάνω από 3.500 χρήστες των υπηρεσιών του. Με σύγχρονο σχεδιασμό, η ιστοσελίδα του Οργανισμού είναι πιο εύχρηστη και φιλική στους επισκέπτες, που θέλουν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα και τις δράσεις του, αλλά και να ενημερωθούν αναλυτικά για τις σχολές, τα τμήματα, τις ομάδες και τις υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Κορυδαλλού.
«Φιλοδοξούμε ο νέος ιστότοπος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού να γίνει το νέο κανάλι επικοινωνίας για τους πολίτες και τους φορείς της αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, με σκοπό την συστηματική ενημέρωση τους και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών» σημειώνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση του Σταύρου Κασιμάτη για τον θάνατο του Μάνου Ελευθερίου

 

 «μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε»
Δίκοπη Ζωή, Μ. Ε.

 


Την θλίψη του για την σημερινή απώλεια του σπουδαίου μας ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού. «Ο Μάνος Ελευθερίου», δήλωσε ο Σταύρος Κασιμάτης, «σημάδεψε με τον στίχο και την ευαισθησία του το ελληνικό τραγούδι, χαρίζοντας μας κορυφαία έργα και προικίζοντας την γλώσσα μας με σπουδαία ποιήματα και πεζά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Σταύρος Κασιμάτης υποψήφιος Δήμαρχος το 2019 με ομόφωνη πρόταση του συνδυασμού του

Ανταποκρινόμενος σε ομόφωνο αίτημα της παράταξης και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του συνδυασμού «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019.
Το αίτημα προς τον Δήμαρχο, να παραμείνει στις επάλξεις του Δήμου, εξέφρασαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τα μέλη της παράταξης, πρόταση που έγινε αποδεκτή με εμφανή συγκίνηση από τον Σταύρο Κασιμάτη.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει για την πόλη και την παράταξη μια νέα νικηφόρα πορεία του συνδυασμού, με επικεφαλής τον Σταύρο Κασιμάτη για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορυδαλλού. Η απόφαση αυτή του Σταύρου Κασιμάτη, να αποδεχτεί την καθολική πρόταση των ανθρώπων της παράταξης, δημιούργησε αμέσως κλίμα εμπιστοσύνης, αισιοδοξίας και νίκης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 173Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and