Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Δήλωση του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά για την αυριανή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Tο σχολείο τελείωσε και τώρα είναι η αρχή μιας νέας ζωής. Oι πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν αύριο συνιστούν την κορύφωση μιας πολυετούς προσπάθειας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Eίναι όμως μόνο η αφετηρία αφού στον στίβο της "ζωής" οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις δίνονται σε καθημερινή βάση. Άλλωστε το νόημα της ουσιαστικής επιτυχίας δεν είναι εφήμερο και οικοδομείται με υπομονή στο χρόνο, επιμονή στον στόχο, ανοιχτούς ορίζοντες αντίληψης και προσήλωση σε ιδανικά.
Δανείζομαι τους στίχους του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: "Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη".
Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και πάντα αισιοδοξία!

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Τοποθέτηση ειδικών κατασκευών για την καθαριότητα της πόλης

Με σεβασμό στο περιβάλλον και στους τετράποδους φίλους μας δημιουργήσαμε ειδικές κατασκευές οι οποίες αποτελούνται από σακουλάκια για τα περιτώμματα των δεσποζόμενων ζώων και κάδο απορριμμάτων για τα σακουλάκια, μετά τη χρήση. Οι πρώτες κατασκευές τοποθετήθηκαν στην πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου), πλ. Αγίου Γεωργίου, πλ. Βενιζέλου, 88 στρέμματα και στο Δημαρχείο. Θα τοποθετηθούν επίσης στην πλατεία Ελευθερίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ενημέρωση αθλουμένων για την είσοδο στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού (ανοιχτό γήπεδο) από 6/6/ έως 30/6/2020

Για την είσοδο στο Δ.Α.Κ Κορυδαλλού μετά την δημοσίευση των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς προς τους
αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι οι παρακάτω:
- Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι πολίτες συμπληρώνουν και στη συνέχεια
υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. (το
έντυπο υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ).
Αν έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 πρέπει να απευθυνθούν σε καρδιολόγο, πριν την άσκηση, προκειμένου να πάρουν ιατρική βεβαίωση για άθληση, διαφορετικά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
- Προκειμένου να εισέλθουν για άθληση στο Δ.Α.Κ, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το
υπογεγραμμένο Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου. Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από τη λοίμωξη
COVID-19, τότε θα πρέπει να προσκομίσει και ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.
- Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο, email καθώς και την ώρα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στα σχολεία

Με χαρά υποδεχθήκαμε τους μαθητές της Γ Λυκείου στα σχολεία της πόλης.
Ο Δήμος σε συνεργασία με τους διευθυντές έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα:
-απολύμανση χώρων
-αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα
-σχολαστικός καθαρισμός 3 φορές την ημέρα
Σε κάθε μαθητή δόθηκε μία πλενόμενη μάσκα, προσφορά των εθελοντών των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου, ένα ατομικό αντισηπτικό προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, σνακ και νερό αφού τα κυλικεία των σχολείων δεν λειτουργούν.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επανυποβολές προγραμμάτων ΚΕΑ και Στέγασης

Το κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, σας ενημερώνει σχετικά με την αναδιαμόρφωση των Προγραμμάτων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & Επιδόματος Στέγασης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Για περισσότερες πληροφορίες, καλείτε στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών: 2132129340-344.
 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημέρωση αθλουμένων για την είσοδο στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού (ανοιχτό γήπεδο) από 28/5/2020

Για την είσοδο στο Δ.Α.Κ Κορυδαλλού μετά την δημοσίευση των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς προς τους αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι οι παρακάτω:
1. Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι πολίτες συμπληρώνουν και στη συνέχεια υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, (το έντυπο υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ). Αν έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 πρέπει να απευθυνθούν σε καρδιολόγο, πριν την άσκηση, προκειμένου να πάρουν ιατρική βεβαίωση για άθληση, διαφορετικά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
2. Προκειμένου να εισέλθουν για άθληση στο Δ.Α.Κ, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το υπογεγραμμένο Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου.
Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19, τότε θα πρέπει να προσκομίσει και ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.
3. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο, email καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου.

4. Διευκρινίζ

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μεγάλη διάκριση για Κορυδαλλιώτη μαθητή

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον Τάσο Τσιριγώτη, μαθητή του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε από τη Σλοβενία, στις 28-31 Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Ο Τάσος έλαβε «Εύφημη μνεία» εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Πάτρα. Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από δύο μαθητές οι οποίοι κατάφεραν να λάβουν σημαντικές διακρίσεις, σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό συγγραφής φιλοσοφικού δοκιμίου στα αγγλικά και σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλοσοφικής σκέψης. Μαθητές δημόσιων σχολείων και οι δύο, είχαν την πιο επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα (ένα bronze medal και μια honorable mention). Υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Παναγιώτης Τσιριγώτης, φιλόλογος του 4ουΓΕΛ Κορυδαλλού. Πολλά συγχαρητήρια στον Τάσο και την οικογένειά του για την σημαντική διάκριση που μας έφερε, κάνοντάς μας όλους περήφανους και πολλές ευχές για μελλοντικές επιτυχίες.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Παραχώρηση των 115 στρεμμάτων στο Σχιστό (πρώην Λατομεία) στο Δήμο Κορυδαλλού από την Γ.Γ.Α.

Δήλωση του Δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά, για την παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Κορυδαλλού της απαλλοτριωμένης από την Γ.Γ.Α. έκτασης 115 στρεμμάτων στο Σχιστό Κορυδαλλού."Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας «μεγαλώνει» κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε επιτέλους μετά από 20 χρόνια, παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός στο σύνολό του, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που από την πρώτη στιγμή, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον προκειμένου να ολοκληρωθεί, ταχύτατα, η σύνθετη διαδικασία της παραχώρησης. Συνεργαστήκαμε συστηματικά και δώσαμε από κοινού μία λύση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης που είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής. Ο Δήμος Κορυδαλλού με την σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Πλέον έχουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε την έκταση. Θα το κάνουμε, εργαζόμενοι μεθοδικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε ο Κορυδαλλός μας να γίνει η πόλη που δεσμευτήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκησή της."
 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Έναρξη εγγραφών στα Τμήματα της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ξεκινούν στις 01/06 οι εγγραφές στα Τμήματα της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών, για το σχολικό έτος 2020-2021.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από έως και
19/06/2020 μέσω της εφαρμογής #Preschool
https://preschool.korydallos.gr/
Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται από τα Τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το Τμήμα Υποστήριξης (τηλ. 2104946113 – 2104949298) και την ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού, www.korydallos.gr.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Είμαστε έτοιμοι την Δευτέρα 1-6-2020 να υποδεχθούμε τους μικρούς μας φίλους στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά της πόλης, με σχολαστική καθαριότητα και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες που απαιτούνταν για το άνοιγμα των σχολείων. Ταυτόχρονα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ελαστικών αθλητικών δαπέδων στις αυλές του 3ου, 4ου, 12ου και 13ου δημοτικών, καθώς και του 18ου και 19ου νηπιαγωγείου. Επίσης αναβαθμίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες του 5ου νηπιαγωγείου.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή αρχή.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 9 από 210Πρώτη   Προηγούμενη   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and