Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ανακοίνωση-Πρόσκληση της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής-Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που αφορά προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους ατομικών διοικητικών πράξεων στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής (οδός Παλληκαρίδη 19-21, Αιγάλεω)  στα πλαίσια αναμόρφωσης και συμπλήρωσης των δασικών χαρτών του άρθρου 48 του Ν. 4685/2020 (ΦΕΚ 92Α/7-5-2020).

Link Δασαρχείου: https://dasarxeio.com/dasikoi_xartes_2017/

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Παράταση στις αιτήσεις για φοίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για φοίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2020-2021, πήραν παράταση έως και 7 Αυγούστου. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.eetaa.gr μέσω των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (κωδικοί taxisnet), αποκλειστικά της αιτούσας. Οι ωφελούμενες μητέρες του ΕΣΠΑ έχουν προτεραιότητα εγγραφής έναντι όλων των υπολοίπων.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Τοποθέτηση ειδικών κάδων χωριστής συλλογής

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των ειδικών κάδων χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) σε όλα τα δημοτικά κτήρια. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντίστοιχοι κάδοι θα τοποθετηθούν και σε όλες τις σχολικές μονάδες. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου για λύση προβλημάτων στην περιοχή των 88 στρεμμάτων

Mε σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της περίστασης αλλά με αποτελεσματικότητα, οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργάστηκαν άψογα ώστε να λυθεί ένα διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής των 88 στρεμμάτων. Οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών εξασφάλισαν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και αμέριστη ψυχολογική υποστήριξη στον συμπολίτη μας που χρόνια διέμενε σε παράπηγμα. Ταυτόχρονα, με τη συνεργασία των υπηρεσιών Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας αποκαθίσταται ο χώρος που αποτελούσε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης της περιοχής. Συνεχίζουμε καθημερινά, σε κάθε γειτονιά.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορυδαλλού για το θάνατο της Βέρας Νικολαΐδου

Αποχαιρετούμε, σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, με θλίψη και σεβασμό, την πρώην Δήμαρχο Νίκαιας, πρώην βουλευτή και Αντιπρόεδρο της Βουλής Βέρα Νικολαΐδου.
Η Βέρα Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1945 στην Κοκκινιά, κόρη εργατικής οικογένειας με προσφυγική καταγωγή από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση έως σήμερα.
Διακρίθηκε για την παρουσία της στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και για την πολυετή προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης ή βιντεοκλήσης στα ΚΕΠ

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης ή βιντεοκλήσης.
Ο Δήμος Κορυδαλλού εναρμονίζεται πλήρως με το νέο ψηφιακό περιβάλλον παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
👉 https://mykeplive.gov.gr 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ολοκλήρωση του θερινού προγράμματος "Summer Camp 2020"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής αποσχόλησης "Summer Camp 2020" του Δήμου Κορυδαλλού.
Το πρόγραμμα περιείχε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κολύμπι, κινηματογράφο και επισκέψεις στο χώρο των σχολείων από εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Τα παιδιά πέρασαν χαρούμενα και δημιουργικά τέσσερις βδομάδες.
Ο Δήμαρχος αποχαιρέτησε τα παιδιά δίνοντάς τους αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εργασίες στα σχολεία της πόλης

Συνεχίζουμε τις εργασίες στα σχολεία μας με την πλήρη ανακαίνιση των τουαλετών στο 2ο Γυμνάσιο. Ένα χρόνιο πρόβλημα βρήκε την λύση του και παραδίδεται στην σχολική κοινότητα. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα είναι κληρονομιά σύμβολο, μιας ολόκληρης εποχής, μιας συστάδας ιδεών, πυλώνας και όριο κορυφαίων ιστορικών στιγμών, όχι μόνο για τους Έλληνες μα για κάθε λαό.
Η μετατροπή της σε τζαμί, προσβάλλει κατάφωρα τη δεοντολογία ενός κόσμου, που πορεύεται σε νόρμες ειρήνης και σύμπνοιας. Τσακίζει τον πολιτισμό τόσο ως έννοια, όσο και ως κτίσμα, που άντεξε αγέρωχο στο χωροχρόνο. Η στωική μας αντιμετώπιση έναντι της απόφασης του Τούρκου Προέδρου, προκαλεί τη συνείδηση, το συναίσθημα, τις αξίες, τις πεποιθήσεις. Η σωστή στιγμή για να διαμαρτυρηθούμε είναι σήμερα τώρα…..
Μνημεία σαν τη Αγία Σοφία, τα ορίζουν πρώτα η Ιστορία και η Αιωνιότητα, γιατί εκεί ανήκουν κι έπειτα η ανθρωπότητα, γιατί σε αυτήν αντανακλούν. Δεν τα ορίζουν, ούτε τα παραχαράσσουν οι μονομερείς ενέργειες της ενεστώσας και παντός εφήμερης, πολιτικής εκπροσώπησης ενός Κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Απόσυρση του Νόμου 4703/20

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Να αποσυρθεί ο Νόμος 4703/20

O Νόμος 4703/20, που πρόσφατα ψηφίστηκε, μας γυρίζει χρόνια πίσω. Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι με το τερατούργημα αυτό «μπαίνει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» , δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού». Στην πραγματικότητα με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα μαγαζιά, δε φταίνε οι συγκεντρώσεις αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές, που αυξάνουν τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.
Πρόκειται για ένα Νόμο που εισβάλλει στη ζωή μας, για να αλλοιώσει τα κεκτημένα ετών, που προκάτοχοί μας κέρδισαν με αγώνες, για να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις –λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και άλλοι μηχανισμοί. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας , εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 6 από 210Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and