Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Δωρεάν Γυναικολογικός έλεγχος - λήψη Τεστ ΠΑΠ

 Το Τμήμα Προστασίας - Προαγωγής Δημόσιας Υγείας &  Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νίκαιας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, θα διενεργήσει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 δωρεάν Γυναικολογικό έλεγχο- λήψη Τεστ ΠΑΠ, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Π.Γ.Κ.Ν. Νίκαιας

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού εκφράζει τη  στήριξή του στην ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Η κραυγή αγωνίας του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid-19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», καθώς και των έξι διευθυντών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται, καταρρίπτοντας έτσι το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αναστολή λειτουργίας τμημάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης

Μετά από επικοινωνία με την Διεύθυνση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε αναστολή λειτουργίας τίθενται τα παρακάτω τμήματα των σχολικών μονάδων του Κορυδαλλού:
•το Γ1 του 10ου Δημοτικού σχολείου ενώ απομακρύνονται από το σχολείο και τα παιδιά που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους το σχολικό λεωφορείο.
•το Γ2 του 6ου Δημοτικού σχολείου
Πρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία 2 τμημάτων του 1ου ορόφου του 3ου βρεφικού σταθμού.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:
μετά από επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης COVID 19, τα παιδιά απομακρύνονται από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από σήμερα.
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
🔴Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό, αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
🟢Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
Δε συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Xρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού στο πλαίσιο "Διαχείρισης Βιοαποβλήτων"

Πριν από ένα χρόνο υποσχεθήκαμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα της πόλης. Mετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δ/νσης Προγραμματισμού, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 584.000€ για την προμήθεια εξοπλισμού στο πλαίσιο "Διαχείρισης Βιοαποβλήτων".

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έναρξη νέων τμημάτων Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών

 Εκ μέρους του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης και των εκπαιδευτικών μας, σας καλωσορίζουμε στο ξεκίνημα αυτής της νέας χρονιάς!

Στο Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού δίνεται η δυνατότητα για:

-Εκμάθηση Υπολογιστών (με ή χωρίς Πιστοποίηση ΑΣΕΠ) σε όλες τις ενότητες: WORD/EXCEL/INTERNET- OUTLOOK/POWERPOINT/WINDOWS/ACCESS. Το Πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ που αποκτάται από το πρόγραμμα, είναι αναγνωρισμένο εφ’ όρου ζωής από τον ΕΟΠΠΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ. Τα μαθήματα των εξετάσεων είναι ταχύρρυθμα και οι Εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται 2 φορές το μήνα!

-Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών για όλα τα Επίπεδα: ΑΓΓΛΙΚΑ/ ΙΣΠΑΝΙΚΑ/ ΙΤΑΛΙΚΑ/ ΓΑΛΛΙΚΑ/ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ.

-Εκμάθηση Ελληνικών για ξένους με δυνατότητα Πιστοποίησης όλων των Επιπέδων (Α1/Α2/Β1/Β2/Γ1/Γ2). Ειδικές τιμές σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες.

Στόχος και προσδοκία όλων μας είναι οι σπουδαστές μας μέσα από τις παρεχόμενες γνώσεις του Κέντρου μας, να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια, που θα τους καταστήσουν ικανούς, να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής, να επεκτείνουν τις γνώσεις και αναπτύξουν τους ορίζοντές τους.

Η ομάδα του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ θα βρίσκεται στο πλευρό σας για να πετύχετε τους στόχους σας!! 

«Η γνώση είναι δύναμη»!! Ας την κατακτήσουμε!!

Δηλώστε συμμετοχή για όποιο μορφωτικό αντικείμενο σας ενδιαφέρει, στα τηλ. 210-4956717 ή 6907906881.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Περισσότερα τεστ Covid-19 από τον Δήμο Κορυδαλλού και τον σύλλογο εργαζομένων

Ο Δήμος Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το σύλλογο των εργαζομένων, συνεχίζει τη διενέργεια προληπτικών τεστ για την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων Covid – 19 σε όλο το προσωπικό του Δήμου. Την Τετάρτη 23/9/2020 ελέγχθηκε η υπηρεσία καθαριότητας και όλες και όλοι οι εργαζόμενοι είναι αρνητικοί. Συνολικά, με τη συνδρομή του ιατρικού προσωπικού του Δήμου, διενεργούνται 500 τεστ τα οποία ελέγχονται στο πλέον αξιόπιστο Ινστιτούτο Παστέρ. Με υπευθυνότητα προστατεύουμε την υγεία των εργαζομένων διασφαλίζοντας ότι οι κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τα παιδιά του Δήμου που έχουν πραγματική ανάγκη.

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε τη δήλωση του δημάχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Πρόσκληση ενδιαφέροντος στον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο

 Πρόσκληση ενδιαφέροντος στον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο για 4 κατηγορίες έργων στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, από την Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, η Περιφέρεια Αττικής κοινοποιεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για 4 κατηγορίες έργων με συμβολικές βραβεύσεις ανά κατηγορία (ποίηση, μουσική σύνθεση, γλυπτό, θεατρικό έργο)... 

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2020 16/09-22/09

Το θέμα που επίλεξε η Ευρώπη για τη φετινή χρονιά ήταν "Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους" και το μήνυμα ήταν "Μετακινήσου υπεύθυνα". Με το κλείσιμο της εβδομάδας αυτής, Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και με έμπνευση από το γεγονός αυτό, βρήκαμε την ευκαιρία να περάσουμε το δικό μας μήνυμα με μία δράση που ονομάσαμε "Γνωρίζω το ηλεκτρικό ποδήλατο". Με την συνεργασία μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα αυτό, www.electricrev.gr δόθηκε η δυνατότητα σε αρκετούς συμπολίτες μας, καθώς και σε μέλη της διοίκησης της δημοτικής αρχής και αντιπροσώπων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, να γνωρίσουν από κοντά και να κάνουν βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα που ευγενικά μας παραχωρήθηκαν.  

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Η προσφορά σχολικών ειδών συνεχίζεται μέσα από τη δράση του δικτύου "Όλοι μαζί μπορούμε"

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κορυδαλλού μέσω του δικτύου "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" για την συγκέντρωσή σχολικών ειδών τα οποία θα διανεμηθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Η προσφορά αυτή συνεχίζεται καθημερινά:
-Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα)
8:00 - 14:00
-Ισόγειο Δημαρχείου (Γρ. Λαμπράκη 240)
8:00 - 19:00

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 2 από 210Πρώτη   Προηγούμενη   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and