Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Δράση "Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες" την Κυριακή 31/5/2020

Αυτή την Κυριακή 31/5/2020 επιστρέφει η επιτυχημένη δράση "Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες" τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τα προϊόντα θα διατίθενται από τις 9:00 έως τις 14:00 στο πάρκο του Δημαρχείου, Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη 240.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ψήφισμα για Σύνδεσμο Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 7η /20.05.020 Συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίζει και εκδίδει το πιο κάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού θεωρεί εύλογο και δίκαιο και συνηγορεί υπέρ του από 23.03.2020/1866 αιτήματος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηριού Σχιστού (σύνδεσμος Δήμων Πειραιά Δυτικής Αττικής για το κοινό Νεκροταφείο), προς το Υπουργείο εσωτερικών για έκτατη οικονομική ενίσχυσή του, λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει από την κρίση του κορονοϊού COVID – 19.

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα της πρότασης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα»

Αγαπητοί γονείς,
Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έθεσαν σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, με σκοπό να ψηφιστεί αρχές Μαΐου. Ζήλεψε φαίνεται τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που πέρυσι το Πάσχα κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο.
Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να γιγαντώνονται, αντί το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να λάβει μέτρα ώστε να στηριχθούν κοινωνικά, ψυχολογικά και παιδαγωγικά οι μαθητές των οικογενειών που θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα λόγω πανδημίας προχωρεί σε αλλαγές στην Παιδεία για τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεση της το σύνολοτης σχολικής κοινότητας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την μονιμοποίηση των καθαριστριών

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την ανάγκη μονιμοποίησης όλων των καθαριστριών.

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι. Με τι προϋποθέσεις όμως σε ότι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή;

Η κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό και απόλυτο τρόπο, αυτά που, για πολλά χρόνια, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και δεκάδες φορείς έχουν επισημάνει και υποδείξει. Δεν μπορεί να εννοείται ένα σχολείο, και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, καθαρό και ασφαλές, όταν οι καθαρίστριες είναι συμβασιούχες και λίγες.
Μέχρι την Παρασκευή, από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, το προσωπικό καθαριότητας, είχε μεταφερθεί στα Λύκεια ώστε να καλύψει όλες τις αυξημένες ανάγκες. Την Δευτέρα, ανοίγουν τα Γυμνάσια με το συνολικό προσωπικό της καθαριότητας να ξαναμοιράζεται στα σχολεία. Αν όχι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν όλα τα σχολεία με το προσωπικό που, μέχρι πριν την πανδημία, υπήρχε. Ποιό προσωπικό;

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για το Όρος Αιγάλεω

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Η πόλη του Κορυδαλλού εφάπτεται του δασικού οικοσυστήματος του Όρους Αιγάλεω, μέρος του οποίου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
2. Το Όρος Αιγάλεω είναι το μοναδικό από τα βουνά του Λεκανοπεδίου εντός του οποίου βρίσκονται δυο ενεργοί αυθαίρετοι οικισμοί ΡΟΜΑ στην Ζώνη Α’ (ζώνη απόλυτης προστασίας του Ν. 2742/1999), στα διοικητικά όρια του Δήμου.
3. ‘Ήδη εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές στο Όρος Αιγάλεω (στις 12.05.2020 και 21.05.2020), δίπλα στους οικισμούς, όπου απειλήθηκαν το δασικό οικοσύστημα, ανθρώπινες ζωές και σπίτια.
4. Παρατηρείται έντονη παραβατικότητα στην περιοχή του όρους Αιγάλεω με συστηματική καταστροφή και λεηλασία δημόσιου εξοπλισμού και υποδομών (πυροφυλακείων, δεξαμενών πυρασφάλειας, σχάρες φρεατίων, κάδων απορριμμάτων, συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας κλπ) και ταυτόχρονη δημιουργία ανοιχτών χωματερών με παράλληλη χρήση φωτιάς για απόσπαση υλικών όπως καλώδια κλπ)
5. Επιπλέον ο Δήμος Κορυδαλλού δεν χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς ΡΟΜΑ, παρά το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν δύο στην περιοχή ευθύνης του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, καθώς ο Δήμος Κορυδαλλού κάλυψε πλήρως με ίδιους πόρους τις σχετικές δράσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Για την ημέρα μνήμης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Με μεγάλη καθυστέρηση η βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων της Μικράς Ασίας ,και όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης.
Ωστόσο ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται, καθώς οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και σήμερα .
Είναι αναγκαίο να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την Διεθνή ενιαία και καθολική αναγνώριση γενοκτονίας των 350.000 Ποντίων αδελφών μας.
Τέλος θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εισαγάγει την επισταμένη και όχι αποσπασματική διδασκαλία της γενοκτονίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ
 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Έναρξη προγράμματος σίτισης από το Δήμο Κορυδαλλού

Ξεκίνησε το Σάββατο 9 Μαΐου το πρόγραμμα σίτισης από το Δήμο Κορυδαλλού που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 850 μερίδες δύο γευμάτων διανέμονται καθημερινά από 6 κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα τα γεύματα καθημερινά από τις 9:30 μέχρι τις 11:00 από τα παρακάτω σημεία διανομής:
1) Κλειστό Γυμναστήριο "Θ. Πούτος" (Σολωμού 80)
2) Γ ΚΑΠΗ (Μπουμπουλίνας 30)
3) Δ ΚΑΠΗ (Θήρας 41)
4) 9ο Δημοτικό Σχολείο (Δερβενακίων & Ησιόδου)
5) Πνευμ. Κέντρο "Μ. Μερκούρη" (Γρ. Λαμπράκη 231)
6) ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ (Δημ. Μαλαγαρδή 46)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2104990500.
Στις δύσκολες αυτές ώρες μεγαλώνουμε την αλυσίδα αγάπης για να μην μείνει κανείς μόνος. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκρότηση δημοτικής πενταμελούς επιτροπής αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Διανύουμε µία εποχή όπου επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση µας µε το περιβάλλον. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η συμβίωσή µας µε τα ζώα. Η άδολη αγάπη που προσφέρει ένα κατοικίδιο ζώο, η αφοσίωση και η ανιδιοτέλεια που το χαρακτηρίζει, μπορεί να διδάξει ολόκληρη την κοινωνία και να παραδειγματίσει ακόμα και εμάς τους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήσαμε την δημοτική πενταμελή επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο κοινός στόχος για την προστασία και την ευζωία τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων κάνει την προσπάθεια συλλογική και με την αρωγή του Δήμου μας μπορεί κάθε δημότης ενεργά να συμβάλλει μέσω της εθελοντικής του δράσης. Θερμοί συμπαραστάτες μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και της διαρκούς προσπάθειάς μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους είναι τα φιλοζωικά σωματεία, οι ενώσεις και οι μεμονωμένοι εθελοντές. Με το συντονισμό των μελών της επιτροπής και του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου, το τελευταίο διάστημα διανείμουμε τροφές σε φιλόζωους συνδημότες μας που σιτίζουν εδώ και χρόνια άστεγους τετράποδους φίλους μας. Τοποθετήσαμε καθ υπόδειξή τους, ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες ανατροφοδοτούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ξεκινήσαμε πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους τετράποδους φίλους μας. Με αυτές τις δράσεις μέχρι στιγμής, θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και των «άστεγων» ζώων. Ο ρόλος του Δήμου Κορυδαλλού σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς είναι πλέον ενεργός.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ψήφισμα που αφορά στην Παιδεία

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στη Παιδεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζοντας την Παιδεία και στη βάση των νέων δεδομένων που εισέβαλλαν στη ζωή μας με τον ιό, ζητά από την Πολιτεία :
-Να εξασφαλίσει με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές όλα τα αναγκαία μέσα:
Δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση, γρήγορο internet, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των Σχολικών Επιτροπών.
-Κατά τη διάρκεια της κρίσης, να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.
Σημειώνεται δε, πως η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δε μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς η σχέση μαθητών και εκπαιδευτικού είναι αναντικατάστατη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα ανσγνώρισης των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους Εργαζόμενους στην Καθαριότητα.

Είναι χρέος της πολιτείας να αναγνωρίζει την προσφορά στην δημόσια υγεία των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. και των εργαζομένων στις μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

A) Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου και της κοινωνίας για :
-Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του.
-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
-Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
-Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
-Ένταξη στον πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 10 από 210Πρώτη   Προηγούμενη   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and