Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την άμεση εξυπηρέτηση σε θέματα καθημερινότητας

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εξυπηρέτησης των δημοτών υλοποιεί ο Δήμος Κορυδαλλού με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ClicknSpot. Στόχος της εφαρμογής είναι η άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία του πολίτη με τις υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για θέματα που αφορούν σε προβλήματα καθημερινότητας και η ταχύτερη επίλυση τους.
Με την είσοδο και τη χρήση της εφαρμογής οι δημότες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια αναφορά στο γεωγραφικό χάρτη αποτυπώνοντας ένα πρόβλημα ή ένα συμβάν εντός του Δήμου. Οι αναφορές των χρηστών της εφαρμογής καταχωρούνται στη διαχειριστική πλατφόρμα και ενημερώνεται άμεση η αρμόδια υπηρεσία για την επίλυσή τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει άμεσα τον χρήστη- δημότη για το αίτημα του.
Ταυτόχρονα, η εφαρμογή ClicknSpot μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, μέσω πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τις δράσεις και τη λειτουργία του Δήμου, ενώ δίνεται η δυνατότητα γεωχωρικής απεικόνισης όλων των σημείων ενδιαφέροντος της πόλης, καθώς και γεγονότων και εκδηλώσεων.
Για τη χρήση των υπηρεσιών, η σύνδεση γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://clicknspot.com/map, ενώ η εγγραφή γίνεται με πολύ απλό τρόπο, δηλώνοντας μόνο έναν λογαριασ
μό email.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Υπενθύμιση προς τους εκλογείς Εθνικών Εκλογών 7ης Ιουλίου 2019

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλάζει η κατανομή των εκλογέων σε αυτά.
Συνιστάται προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.
Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα πο
υ ψηφίζουν.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

 Αποχαιρέτησαν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 240 νήπια για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη Α/βαθμια εκπαίδευση. Στην εκδήλωση τους η θεατρική σκηνή του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Θανάσης Βέγγος πλημύρισε από δημιουργία και ζωντάνια με την φροντίδα των δασκάλων τους και συνολικά του προσωπικού των Σταθμών. Θέατρο με θέμα: Ο πόλεμος των άστρων, εξαίρετη χορωδία με τραγούδια για την φιλία, την αλληλεγγύη, την αγάπη, την συνεργασία και βεβαίως γυμναστική με τους νεαρούς αθλητές μας να συναγωνίζονται σε άνεση και επιδεξιότητα.
Η εντεταλμένη για τους Παιδικούς Σταθμούς Ελένη Γαλανοπούλου-Γιαννούλη χαιρέτησε την εκδήλωση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «στο Δήμο μας η φιλοξενία όλων των παιδιών είναι δωρεάν και οι σταθμοί είναι πλήρως στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό. Έχουμε παιδίατρο, εργοθεραπεύτρια και ψυχολόγο και λειτουργούμε σχολή γονέων αποκλειστικά για τους γονείς των Σταθμών. Εργαζόμαστε καθημερινά και έχουμε πάρει την έγκριση σε 4 προγράμματα ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των χωρών των Σταθμών. Ευχαριστώ όλους εσάς για την παρουσία και την αδιάκοπη εμπιστοσύνη σας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη που τόσα χρόνια μου επιστέφθηκε τον ευαίσθητο αυτόν τομέα και επίσης όλο το προσωπικό των Σταθμών για την άψογη συνεργασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στα παιδιά μας».

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ανακοίνωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών για την διανομή ΚΕΑ – ΤΕΒΑ 9/7, 10/7 και 11/7/2019

 

Ανοίξτε εδώ το αρχείο pdf

 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εγγραφές στο πρόγραμμα "Θαλάσσια Μπάνια"

Ο Δήμος Κορυδαλλού υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑNIA 2019 από 8 Ιουλίου- 19 Ιουλίου 2019 (10 θαλάσσια μπάνια) στους Αγ. Θεοδώρους. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται  έως 28/6/2019. Απαραίτητες προϋποθέσεις εγγραφής: 

1. Λογαριασμό ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, για να βεβαιωθεί η διεύθυνση κατοικίας
2. Μία πρόσφατη φωτογραφία
3. Με την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσόν των 20 ευρώ για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
4. ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 1Ο ΕΤΩΝ
5. Για δημότες που έχουν υπερβεί τo 50ο έτος της ηλικίας τους, υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς.
6. Για παιδιά που δεν συνοδεύονται από γονείς, είναι απαραίτητη η υπεύθυνη δήλωση του γονέα, (επικυρωμένη) που θα ορίζει τον ενήλικα που θα τα συνοδεύει, (συνοδεία μέχρι δύο παιδιά). 

Οι εγγραφές γίνονται:

1. Στο Δημαρχείο (Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη) καθημερινά 9:00 π.μ - 12:00 μ.μ.
2. Στα Τμήματα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Κορυδαλλού (KAΠΗ)
Α΄: Ηπείρου 115, Β΄: Παπακυριαζή & Αρκαδίου 12, Γ΄: Μπουμπουλίνας 30, Δ΄: Θήρας 41

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενόψει της δημοσίευσης, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε ΦΕΚ της ΚΥΑ η οποία αφορά την παράταση 4 μηνών του προγράμματος με τίτλο «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» σας γνωρίζουμε τα κάτωθι προς αποφυγή παρερμηνειών και για την ορθή ενημέρωση όλων:
• Στις περιπτώσεις των ωφελούμενων οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν πριν τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η τοποθέτηση τους στο φορέα παύει μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης. Οι εν λόγω ωφελούμενοι εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και εκδίδουν κάρτα ανεργίας. Επί αυτού η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει ήδη ενημερώσει τα κατά τόπους ΚΠΑ.
• Εφόσον δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση επέκτασης του προγράμματος ο φορέας, κατόπιν επικοινωνίας με τον ωφελούμενο και μετά τη σύμφωνη γνώμη του, προχωρά σε επανατοποθέτηση του για τους υπόλοιπους 4 μήνες οι οποίοι προβλέπονται.
• Οι φορείς δεν νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση να διατηρούν τους ωφελούμενους, οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει, στις θέσεις εργασίας τους μέχρι τη δημοσίευση της ΚΥΑ.
• Η επέκταση χρόνου δεν θα έχει αναδρομική ισχύ ως προς την πληρωμή των ωφελουμένων επομένως σε περίπτωση που απασχολούνται ωφελούμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, αυτοί δεν θα μπορούν να πληρωθούν για το μεσοδιάστημα κατά το οποίο λογίζονται ως άνεργοι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής Πέμπτη 27 Ιουνίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Το να δώσουμε αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη: Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.
Στηρίζοντας την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Το αίμα που προσφέρουμε εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγιστούν σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς, ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για την θεραπεί
α τους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση στην μνήμη του Κώστα Καλούδη από το 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού: Εκδήλωση για την λήξη του σχολικού έτους και ονοματοδοσίας αίθουσας καλλιτεχνικών σε "Αίθουσα Κώστα Καλούδη"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 12/6/2019 στις 7μμ στη γιορτή του σχολείου μας για τη λήξη του σχολικού έτους 2018 – 2019. Στο πλαίσιο της γιορτής περιλαμβάνεται και η ονομασία της αίθουσας Καλλιτεχνικών σε «Αίθουσα Κώστα Καλούδη» στη μνήμη του Κώστα Καλούδη ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου συνέβαλλε ενεργά τόσο ηθικά όσο και υλικά στην κατασκευή της.

Η Διευθύντρια

Ιγγλέση Αγγελική

ΠΕ 09

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αντιπλημμυρική θωράκιση του Κορυδαλλού με νέο έργο ομβρίων υδάτων

Στην ενίσχυση και επέκταση του δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης εντάσ-σεται το νέο έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 2.810 μέτρων. Το έργο, που ολοκληρώνει το περιφερειακό δίκτυο ομβρίων σε γειτονιές, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».
Το δίκτυο θα κατασκευαστεί σε τμήματα των οδών: Αναξαγόρα, Ξενοφώντος, Ζωοδόχου Πηγής, Κοραή, Πόντου, Σουλίου, Σουρή, Κιλκίς, Παπακυριαζή, Υγείας, Μεσολογγίου, Θερμοπυλών, Ματσούκα, Νοταρά, Πελοποννήσου, Γαλαξειδίου, Πλούτωνος, Ταξιαρχών, Σκουφά, Καψάλη, Παπαδιαμάντη, Κώστα Βάρναλη, Καραολή Δημητρίου.
Σε ό,τι αφορά στο μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Λ. Γρ. Λαμπράκη ολο-κληρώνεται η μελέτη, ώστε να μπορεί να διεκδικηθεί η υλο
ποίησή του.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα του Δημάρχου Κορυδαλλού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ξεκινούν αύριο 6 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά και μεθαύριο 7 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σε μήνυμά του προς τις υποψήφιες και τους υποψήφιους μαθητές, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, αναφέρει:

Μήνυμα του Δημάρχου Κορυδαλλού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητά μου παιδιά, κορίτσια και αγόρια του Κορυδαλλού, 

Εύχομαι η μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων να σας βρει με νου διαυγή, ετοιμότητα και ψυχραιμία, ικανούς να αξιοποιήσετε όλα όσα κερδίσατε στην δωδεκάχρονη πορεία σας στο σχολείο. 

Αξιοποιείστε τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής σας, τιμήστε με τις επιδόσεις σας τις οικογένειές σας που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα όνειρά σας αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας που συνέβαλλαν

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 186Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and