Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου

Δύο νέα πολυμηχανήματα που θα συμβάλλουν στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, των έργων καθημερινότητας και της πολιτικής προστασίας παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Κορυδαλλού. Τα δύο μηχανήματα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο.
Παρών στην παραλαβή ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης τόνισε ότι με τη νέα προμήθεια ξεκινά το πρόγραμμα ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου, που θα συμβάλλει στην βελτίωση αντιμετώπισης των θεμάτων καθημερινότητας και στην άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα των πολιτών.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για τις επερχόμενες εκλογές

Αγαπητέ συνδημότη, αγαπητή συνδημότισσα, 

Στις  εκλογές της 26ης Μαΐου η πόλη έχει ανάγκη την παρουσία σου. 

Η άσκηση του εκλογικού σου δικαιώματος είναι δύναμη για τον Κορυδαλλό, ενίσχυση της συμμετοχής, υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.  

Η συμμετοχή σου στις εκλογές ισχυροποιεί πρωτίστως την πόλη μας. Ισχυροποιεί τις διεκδικήσεις μας και εσένα τον ίδιο και τα αιτήματά σου. 

Σε καλώ να αξιοποιήσεις την δύναμή σου. Να αποφασίσεις εσύ για το μέλλον του Κορυδαλλού, για το μέλλον όλων μας. 

Κάνε όποια επιλογή ψήφου θεωρείς σωστότερη, αλλά έλα να ψηφίσεις.

Ο Δήμαρχος 

Σταύρος Κασιμάτης 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εγκαίνια των 2 Τοπικών Μονάδων Υγείας Κορυδαλλού- Δημιουργία και 3ης ζήτησε ο Δήμαρχος Σ.Κασιμάτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας Κορυδαλλού, που λειτουργούν στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, του αναπληρωτή Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Όλγας Ιορδανίδου και Γιώργου Αντύπα και της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερίας Κωτσίδου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η λειτουργία των ΤΟΜΥ Κορυδαλλού, που λειτουργούν παράλληλα με τα Δημοτικά Ιατρεία στους χώρους που παραχωρήσαμε στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρωτοβάθμια υγεία».
Υπογράμμισε ότι ο Κορυδαλλός έχει στην πρώτη θέση την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την υγεία και την πρόληψη για όλους, ενώ η προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος ενισχύεται από την προσπάθεια του Υπουργείου για παροχή δωρεάν, καθολικής και αποτελεσματικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες πρόληψης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εγκαίνια ΤΟΜΥ Κορυδαλλού

 Εγκαίνια των 1ης & 2ης ΤΟΜΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 13.30, με την παρουσία των κ. Παύλου Πολάκη, Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και κ. Σταμάτη Βαρδαρού, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Π.Φ.Υ. του Υπουργείου. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκίνησε το έργο ανακατασκευής όλων των Παιδικών Χαρών

Από τις παιδικές χαρές της πλατείας Μέμου ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανακατασκευής των παιδικών χαρών του Δήμου και αντικατάστασης όλων των οργάνων και του εξοπλισμού τους. Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχει στόχο να είναι χώροι ελκυστικοί και ασφαλείς και τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται, να δραστηριοποιούνται και να κινητοποιούνται για άσκηση στην ύπαιθρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών.
Οι παιδικές χαρές στις οποίες θα γίνει αντικατάσταση των οργάνων είναι:
Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης (πλ. Μέμου), πλατεία Βενιζέλου, πλατεία Μερκάτη, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Γεωργίου), πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κανάρια), Φιλίππου & Μενελάου, πλατεία Κολοκοτρώνη, Ποταμού-Κοζάνης-Αιόλου, Μαρδοχαίου Φριζή, πλατεία Μητέρας Πελοποννήσου & Ματσούκα, πλατεία 25ης Μαρτίου, πλατεία Άνω Δεξαμενής, πλατεία Αλέκου Παναγούλη, Διαμάντως Κουμπάκη, πλατεία Έλληνα Δασκάλου, Ηλ. Αποστόλου & Καρπενησίου, Πελοποννήσου & Χειμάρρας, Πλατεία Διαμαντίδη & Σκρά Ηπείρου & Σάμου.
Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες ξεκινά το έργο επισκευών σε μια σειρά οδών, όπως η Δημητρακοπούλου, η Αθ. Διάκου κ.α.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Από τις 10 έως τις 30 Μαΐου οι εγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Ξεκινούν στις 10 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου 2019, οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού για το εκπαιδευτικό έτος 2019- 20. Δικαίωμα εγγραφής έχουν βρέφη και παιδιά γεννημένα από το 2016 έως και τον Φεβρουάριο 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία όλων των παιδιών είναι δωρεάν, καθώς ο Δήμος έχει καταργήσει τα τροφεία.
Για πρώτη χρονιά, αιτήσεις και δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.preschool.korydallos.gr ή στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr, αφού προηγηθεί ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα. Παράλληλα, λειτουργεί και η κατάθεση έντυπης αίτησης στο Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, Σολωμού & Χειμάρας 2-4, τηλ. 2104946113– 210-4946135, καθημερινά 12.30 έως 15.00, καθώς και από τις 18.00 έως τις 20.00 στις 20/5, 22/5, 29/5 & 30/5. Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα παραλαμβάνονται. Αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά, αιτήσεις και πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.korydallos.gr.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα Τμήματα Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ΔΗΚΕΠΙ

 Έναρξη εγγραφών για μαθημάτα στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση για ΑΣΕΠ σε 4 εβδομάδες. Οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές έχουν ειδικές τιμές.
Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ Ζάππα 1 Κορυδαλλός, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.00 - 13:00 & 17:00 – 20:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2014956717 - 6932434131.
Λήξη εγγραφών στις 17/05/2019.
Έναρξη μαθημάτων 20/05/2019.
Φορέας Πιστοποίησης: Vellum – Global Education Servives
Μάθετε Τώρα!

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Υπογράφηκε η σύμβαση για την ιστορική ανάπλαση στα 88 στρέμματα

 Αναβαθμίζεται ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος του Κορυδαλλού

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ξεκινά άμεσα ένα ακόμα μεγαλόπνοο έργο στον Δήμο Κορυδαλλού. Πρόκειται για την πρώτη ριζική ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου των 88 στρεμμάτων, του μεγαλύτερου αστικού χώρου πρασίνου και αναψυχής του Κορυδαλλού, από την δεκαετία του 1980, οπότε διαμορφώθηκε. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Στην έκταση, που περιβάλλεται από τις οδούς Σολωμού, Χειμμάρας και Πλαταιών, φιλοξενούνται σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”, το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο και το Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και φυσικά κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και περιπάτου. 

“Τα 88 στρέμματα είναι το κέντρο των ελεύθερων χώρων της πόλης. Ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Με την ανάπλαση του, με την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου, το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής στα 10 στρέμματα των πρώην Γυναικείων Φυλακών και την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, δημιουργείται έναν ενιαίος πόλο αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και ποιότητας ζωής, μια πραγματική όαση για τη νεολαία και όλες τις ηλικίες. &l

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα αθλητικά έργα: Εγκρίθηκαν εργασίες ανακατασκευής σε Ανοιχτό και Κλειστό γήπεδο

Ο αθλητισμός και η ενίσχυση του με την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων βρίσκεται στην αιχμή της δράσης του Δήμου Κορυδαλλού. Αυτό είναι το σύνθημα της δημοτικής αρχής, αφού μετά το μεγάλο έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, σειρά παίρνουν εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου, του Κλειστού ΔΑΚ, η δημιουργία τρίτου γηπέδου στο Δημαρχείο και η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στα γηπεδάκια 5Χ5 και 8Χ8.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του ταρτάν στίβου στο ανοιχτό γήπεδο του ΔΑΚ, οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται με νέο έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το νέο έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση του χλοοτάπητα, δημιουργία υποδομών για αθλήματα στίβου (ύψος, ρίψεις κ.λ.π), ανακατασκευή των αποδυτηρίων και τοποθέτηση φωτισμού led.
Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για το έργο της ανακαίνισης του Κλειστού Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, στο οποίο θα αντικατασταθούν όλα τα πάνελ, τα αλουμίνια και θα γίνει πλήρης ανακατασκευή των αποδυτηρίων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ο γνωστός κωμικός & youtuber Κ. Μαλιάτσης στον Κορυδαλλό για την ενίσχυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών

 Πέμπτη 2 Μαΐου, 20.00, Δημοτικό Αμφιθέατεο «Θανάσης Βέγγος»- Αντί εισιτηρίου οι ενδιαφερόμενοι θα παραδίδουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του προγράμματος Σίτισης του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα αλληλεγγύης, ο γνωστός κωμικός και youtuber Κώστας Μαλιάτσης ενώνει τις δυνάμεις του με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Την Πέμπτη 2 Μαΐου, ώρα 20.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» ο Κώστας Μαλιάτσης θα παρουσιάσει την παράσταση «Ένα για τα ΑΝΤΑ». Μαζί του στη σκηνή, ο Ηλίας Φουντούλης. Για την είσοδο στην παράσταση, που δίνεται αφιλοκερδώς από τους καλλιτέχνες, αντί εισιτηρίου οι θεατές θα πρέπει να προμηθευτούν προσκλήσεις παραδίδοντας τρόφιμα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλατεία Μέμου.
Η διανομή των προσκλήσεων ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την εξάντληση τους, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00- 16.00. Η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να παραδίδεται για κάθε πρόσκληση είναι 2 πακέτα μακαρόνια, 1 πακέτο ζάχαρη και 2 κονσέρβες ντομάτας. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132129333-4-5.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 185Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and