Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δίκης της "Χρυσής Αυγής" στον Κορυδαλλό Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 12

Κλιμάκωση των αντιδράσεων κατά της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, αποφασίστηκε ομόφωνα χθες σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τη συμμετοχή βουλευτών της Β’ Πειραιά, όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων των καθηγητών, δασκάλων και γονέων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, περιοχή στην οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας, καθώς και για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη και τον Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ομόφωνα η θέληση να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της δίκης αλλά να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού. Τονίστηκαν, για μια ακόμα φορά, οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ομόφωνο ψήφισμα κατά της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στον Κορυδαλλό

Σήμερα συνάντηση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ζητά παρέμβαση και των Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη 

Την αντίθεση τους στην διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασαν χθες ομόφωνα με ψήφισμα τους όλοι οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Βουλευτές όλων των κομμάτων της, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Διδασκάλων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της κίνησης «Δεν Ξεχνάμε», εκπροσωπώντας τους φίλους και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα. 

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους καλούνται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας. 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμαρχος Κορυδαλλού: Όχι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο

Τη βεβαιότητα ότι θα διακοπεί  η λειτουργία των σχολικών μονάδων και των αθλητικών κέντρων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της δίκης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής από τις 20 Απριλίου, επισημαίνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Εκτός από την αναστολή των μαθημάτων, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην κεντρική οδό Σολωμού.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ενόψει της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει επί αρκετούς μήνες, έχει αποστείλει ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας τη μη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, επειδή θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη λειτουργία της πόλης και των έντεκα σχολικών μονάδων, των τριών Βρεφονηπιακών Σταθμών και των δύο Αθλητικών Κέντρων της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, το Δημοτικό Συμβούλιο
και οι εργαζόμενοι του Δήμου σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

********

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γενικός σημαιοστολισμός, Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πανηγυρικός εορτασμός στα σχολεία.

11:30 Εκδηλώσεις στους Δημόσιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Παρουσίαση του βιβλίου «Ελεύθερες Γυναίκες»

 Σε ξεχωριστά ενδιαφέρουσα συζήτηση εξελίχθηκε η παρουσίαση, την Τετάρτη 18 Μαρτίου στον Κορυδαλλό, του βιβλίου «Ελεύθερες Γυναίκες», των Ωρίν Κρεμιέ και Ελέν Ζυλίεν, σε μετάφραση Βασιλικής Τσίγκανου που εξέδωσαν οι Εκδόσεις Εύμαρος σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, την οποία οργάνωσαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού, ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού και ο εκδοτικός οίκος.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται 14 από τις εκατομμύρια βιογραφίες γυναικών που περιλαμβάνει η ιστορία της ανθρωπότητας. 14 ιστορίες πόνου, διώξεων, καταπίεσης, βίας αλλά και αντίστασης, αγώνα, αυτοπεποίθησης, ελπίδας, πίστης, ελευθερίας. Στις 190 σελίδες του διαπιστώνουμε ότι όλες αυτές οι ιστορίες δεν είναι κάτι «εξωτικό», κάτι που συμβαίνει σε πρωτόγονους λαούς και δεν μας αφορά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά: Κάλεσμα για τη στήριξη λειτουργίας του Οδοντιατρείου

Κάλεσμα βοήθειας για την αγορά υλικών για το Οδοντιατρείο του, απευθύνει το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, που στεγάζεται και λειτουργεί στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, στη γραμματεία του ιατρείου διατίθενται λαχνοί των δυο ευρώ, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που είναι απαραίτητο για να συνεχίσει να λειτουργεί το Αλληλέγγυο Οδοντιατρείο. Οι λαχνοί θα κληρωθούν την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι με έπαθλο δυο αρνιά για το πασχαλινό τραπέζι.
Όπως είναι γνωστό, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας έχουν συστήσει το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, γιατί η κρίση, η φτώχεια κι η ανεργία έχουν αποκλείσει πολλούς συμπολίτες μας από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Λειτουργούν καθημερινά από τις 9:30΄πμ. – 8:30΄μμ.,  σε χώρους που παραχώρησε η δημοτική αρχή στην οδό Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος, στην πλατεία Μέμου, τηλ. 210-49.60.790.
Οι εθελοντές γιατροί παράσχουν υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες ολόκληρης της ΠΕ Πειραιά. Παρέχουν δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική πρωτοβάθμια περίθαλψη, φάρμακα, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, καθώς επίσης και κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Το Σάββατο, 18 Απριλίου, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού πάει… Μουσείο

 Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού καλεί, το Σάββατο 18 Απριλίου στις 10:00 π.μ., όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούν τα μαθήματά του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, με απαραίτητη συνοδεία γονέων, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (οδός Πατησίων/28ης Οκτωβρίου 44, πλησίον του Πολυτεχνείου). Είσοδος Ελεύθερη!!! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Διαθέτει πλούσια συλλογή έργων γλυπτικής, μικροτεχνίας, μεταλλοτεχνίας, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη σπάνιων εκδόσεων. Όλες οι συλλογές του απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα από τις αρχές της προϊστορίας μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα. Δηλώσεις συμμετοχής στους εθελοντές διοικητικής υποστήριξης και στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, 210 4990410, Ελένη Λιντζαροπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του 23ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου. Στο πρωτάθλημα, που είναι πλέον θεσμός για την πόλη, συμμετείχαν 151 μαθητές όλων των ηλικιών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και του Ε.Ε.Σ Κορυδαλλού.
Κατά την έναρξη των αγώνων χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Κορυδαλλός αγαπά και στηρίζει το άθλημα, εντάσσοντας το στα σχολεία αλλά και στις δράσεις του Δήμου, με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.
Το 15% των μαθητών που συμμετείχαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχει στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Αττικής και στη συνέχεια έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας.
Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Β΄ Πειραιά με το «Ποτάμι» Νίκος Ορφανός, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Λώνας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βιδάλης, το μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Μανώλης Βαρδαλάκος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής Λ. Αγγελάκης και οι πρόεδροι του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και του ΕΕΣ Κορυδαλλού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Παρουσίαση βιβλίου με αφορμη την Ημέρα της Γυναίκας- «Ελεύθερες γυναίκες»: η αντίσταση 14 γυναικών

Το εξαιρετικό βιβλίο των Γαλλίδων συγγραφέων Ωρίν Κρεμιέ και Ελέν Ζυλιέν «Ελεύθερες Γυναίκες»: η αντίσταση 14 γυναικών από όλο τον κόσμο, από τις εκδόσεις Εύμαρος, σε μετάφραση Βασιλικής Τσίγκανου, παρουσιάζεται στον Κορυδαλλό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα «Πλειάδες», στην εκδήλωση που διοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού, ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού και οι Εκδόσεις Εύμαρος. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία παρουσιάζει ιστορίες γυναικών βίαιες και δραματικές, αλλά και ιστορίες αγώνων, αντίστασης, αλληλεγγύης.
Δεκατέσσερις γυναίκες ελεύθερες και όρθιες, όμως πίσω από αυτές υπάρχουν 1.000, 10.000, πόσες ακόμη; Από τα σκοτεινά μπουντρούμια του Ντράπσι στο Θιβέτ μέχρι την πρακτική της κλειτοριδεκτομής στη Γαλλία και στο Μαλί, μην ξεχνώντας την αναγνώριση των Κούρδων στην Τουρκία, τις μητέρες, αδελφές και κόρες εξαφανισμένων στη Χιλή, τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα των Παλαιστινίων, τις δημοσιογράφους στην Τυνησία, τις δικηγόρους στο Μαλάουι. Όλες αυτές οι γυναίκες έχουν κοινό τις βιαιότητες που έχουν υποστεί και τις μάχες που έχουν δώσει για να καταγγελθούν και να τιμωρηθούν αυτές οι πράξεις βίας προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες γυναίκες θύματα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κατάρτιση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων με τη δωρεάν υποστήριξη του ΕΜΠ αποφάσισε ο Δήμος

Τη συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ- Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, προκειμένου να αναπτύξει και να υλοποιήσει ένα Τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείριση των στερεών αποβλήτων που παράγονται στα όρια του, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παράσχει το ΕΜΠ είναι δωρεάν και έχουν στόχο να συνεισφέρουν στη βιώσιμη και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
«Η δημοτική αρχή προχωρά στη σύνταξη του σχεδίου, ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για ένα νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων με αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού μέσα από διαβούλευση με τους Δήμους της Αττικής» ανέφερε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόταση τον περασμένο Νοέμβριο.
«Πρέπει να περάσουμε από την εποχή του αυτοσχεδιασμού, στην εποχή της ολοκληρωμένης και βιώσιμης οικονομικά και περιβαλλοντικά διαχείρισης» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχία του Δήμου τη συνεργασία με το ΕΜΠ
.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 116Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and