Δήμος Κορυδαλλού
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις στους Εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιά 2014-2015. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την πορεία της δράσης και την βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης τμημάτων στήριξης στα ξενόγλωσσα μαθήματα. Τόσο ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, όσο και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές τονίζοντας ότι αίτημά μας είναι, η πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη να είναι φροντίδα του κράτους. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, εμείς, με την πολύτιμη δική σας βοήθεια, θα στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών του Κορυδαλλού και των οικογενειών τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Μια ζεστή βραδιά στον Κορυδαλλό για το βιβλίο «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσιάσθηκε χθες στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της 23ης Γιορτής Βιβλίου του Δήμου, το βιβλίο «Εσωτερικός Μετανάστης» του γνωστού δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη. Για το βιβλίο, την προσωπικότητα και την επαγγελματική διαδρομή μίλησαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Δημήτρης Κουμπιάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, διευθυντής του Sport Fm και OTE TV και η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Λίνα Κοντοπούλου, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Γερακάρης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην 23η Γιορτή Βιβλίου του Δήμου, αναφέροντας ότι ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη ζ
ωντανή και δημιουργική, αφού εκατοντάδες συμπολίτες συμμετέχουν στα τμήματα και στις δράσεις πολιτισμού του Δήμου. Συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργο Μακρυνό, το Δ.Σ και του βιβλιοπώλες της πόλης για την εξαιρετική φετινή διοργάνωση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Από τις 20 έως τις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα Θαλάσσια Μπάνια

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν ως τις 3 Ιουλίου, οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα «Θαλάσσια Μπάνια» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα μπάνια από 20 έως 31 Ιουλίου στην παραλία των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.
Προϋποθέσεις εγγραφής:
1. Λογαριασμός ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, για να βεβαιωθεί η διεύθυνση κατοικίας.
2. Μία πρόσφατη φωτογραφία.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για να βεβαιωθεί ότι οι συμμετέχο-ντες στο πρόγραμμα είναι κάτοικοι ή δημότες.
4. Με την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσόν των 30 ευρώ για την συμμετοχή τους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για: 1. Κατόχους βιβλιαρίου ανασφάλιστων (απορία πρόνοιας) με τα παιδιά τους προσκομίζοντας φωτοτυπία της βεβαίωσης οικονομικής αδυναμίας, καθώς και το ανανεωμένο βιβλιάριο.
Οι δημότες που έχουν υπερβεί το 50ο έτος της ηλικίας τους, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς. (Φωτό αρχείου)

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόσκληση συμμετοχής στην Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου αξιοποιήσης δομών Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Κορυδαλλού, ως εταίρος του έργου «DemoCU», καλεί τους Φορείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην
Πρώτη Συνάντηση – Συζήτηση για την Ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αξιοποίησης των Δομών και Υποδομών του Πολιτισμού και του Αθλητισμού που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29.06.2015 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240.
Για κάθε πληροφορία απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-4990515, 210-4990523

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη στην 23η Γιορτή Βιβλίου

Η προσωπική και οικογενειακή ιστορία ενός παιδιού και της οικογένειας του που φεύγουν κυνηγημένοι από τη Μάνη μέχρι τον Κορυδαλλό, την Αθήνα και τα χρόνια της επιτυχίας, του ρεπορτάζ και των γνωριμιών με μεγάλες προσωπικότητες απ΄ όλους τους χώρους. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου «Εσωτερικός μετανάστης» του Κορυδαλλιώτη γνωστού δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη, που εκτυλίσσεται παράλληλα με την ιστορία και τις περιπέτειες της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 του μηνός στις 8.30 το βράδυ, θα βρεθούν στον Κορυδαλλό (στην πλατεία Μέμου) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρης Κουμπιάς, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος Διευθυντής SPORT FM & OTE TV, η δημοσιογράφος του ΑΝΤΕΝΝΑ Λία Κοντοπούλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για το βιβλίο, ενώ στο πάνελ θα βρίσκεται και ο δημοσιογράφος Παύλο Γερακάρη που θα συντονίσει την παρουσίαση των ομιλητών. Την παρουσίαση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Ο Νίκος Γερακάρης γράφει για γεγονότα που έζησε από την παιδική του ηλικία, όταν η πολυμελής οικογένεια του ξεριζώθηκε από το ομηρικό χωριό της Μάνης Οίτυλο, έως και την αποχώρησή του από την Εθνική Τράπεζα στην οποία εργάστηκε, ως υπεύθυνος Τύπου, επί 28.5 χρόνια. Στο βιβλίου αναφέρονται πρόσωπα από πολλούς χώρους. Από το αθλητικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ των υπουργείων Γεωργίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, όπου πέρασε αλλά και από το πολιτικό ρεπορτάζ που κάλυψε σε 10, συνολικά, ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες και δύο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναβολή εκδήλωσης λόγω καιρού

Λόγω της αστάθειας του καιρού, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα, στις 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», εκδήλωση του Τμήματος Ενηλίκων Λάτιν Χορών. Για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα ενημερωθείτε μόλις οριστεί από τους διοργανωτές.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επίδομα ένδειας από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

Ξεκινά την Τρίτη 23 Ιουνίου και λήγει την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Ένδειας, στο πλαίσιο λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται για εφάπαξ οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως έξωση, φυσική καταστροφή, ξαφνική ασθένεια, αιφνίδιο θάνατο κ.λ.π.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, στο 2ο όροφο ) από Τρίτη έως και Πέμπτη και ώρες 9:00-13:00.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1. Αίτηση (πατήστε εδώ και εκτυπώστε ή απευθυνθείτε στην υπηρεσία).
2. Αντίγραφό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την υπηρεσία)
4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Ε1) και εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2014 για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας.
5. Αντίγραφο Ε9.
6. Μισθωτήριο ή απόδειξη ενοικίου και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας, στο όνομα του αιτούντος.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
23η Γιορτή Βιβλίου στην πλατεία Μέμου

Με σύνθημα «Αγαπώ το βιβλίο – στηρίζω τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μου», ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της πόλης διοργανώνουν την 23 Γιορτή Βιβλίου, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 19 Ιουνίου έως το Σάββατο 27 Ιουνίου. Φέτος η Γιορτή πραγματοποιείται στην πλατεία Μέμου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ειδικά περίπτερα και να ξεφυλλίσουν ένα πλήθος βιβλίων, που απευθύνονται σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες.
Επίσης, καθημερινά θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, παρουσιάσεις βιβλίων και γνωριμία με Κορυδαλλιώτες συγγραφείς. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πέμπτη 18/6 | Ώρα 19.00 | Έναρξη 23ης Γιορτής Βιβλίου.
Παρασκευή 19/6 | Ώρα 20.00 |Εργαστήριο κατασκευών για παιδιά με την τεχνική της κομποδετικής – μακραμέ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στην οδό Αθηνάς

Η ανάγκη να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα της ανεξέλεγκτης παράνομης στάθμευσης στον κεντρικό εμπορικό δρόμο του Κορυδαλλού, την οδό Αθηνάς, επισημάνθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Εντεταλμένος σε θέματα επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Χουρσαλάς και Γιώργος Βιδάλης, εκπρόσωπος της Τροχαίας Κορυδαλλού, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ Ηλίας Βάσσης, καθώς και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής πρασίνου και περιβάλλοντος Γιώργος Λαζαρίδης, Ηλίας Αντωνιάδης, Μιχάλης Βαλλιανάτος και Σταμάτης Παρασχάκης.
Το θέμα επισήμανε με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, το οποίο ενημέρωσε ότι, αν συνεχιστεί η παράνομη στάθμευση, είναι αναγκασμένο να ζητήσει να τροποποιηθούν τα δρομολόγια και να σταματήσει η διέλευση λεωφορείων από την οδό Αθηνάς. Όπως είναι γνωστό, η στάση και η στάθμευση στην οδό Αθηνάς απαγορεύεται, εξαιτίας του περιορισμένου πλάτους της, ενώ δέχεται καθημερινά τον κυκλοφοριακό φόρτο χιλιάδων αυτοκινήτων, αφού πέραν των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τον Κορυδαλλό με τον Πειραιά, αποτελεί την κεντρική οδό σύνδεσης με τη Λ. Πέτρου Ράλλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εντυπωσίασε και φέτος το Αθλητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κορυδαλλού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 14 Ιουνίου, η τελευταία και μεγαλύτερη εκδήλωση της σαιζόν του τμήματος Αθλητισμού του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το κοινό χειροκρότησε θερμά τα εκατοντάδες παιδιά, νέες, νέους και ενήλικες που συμμετείχαν στα αθλητικά τμήματα του Δήμου και παρουσίασαν ένα δίωρο εντυπωσιακό πρόγραμμα με τίτλο «Ζήσε τη ζωή σου, νιώσε τη στιγμή, ζήσε το όνειρο σου, ποτέ μην σταματάς!».
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Μακρυνός, ο οποίος καλωσόρισε τους δημότες και υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός συνεχίζει δυναμικά και στηρίζει με επιτυχία όλα τα αθλητικά τμήματα, παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα και η αυτοδιοίκηση. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους γυμναστές και το προσωπικό του Οργανισμού, καθώς και τους γονείς που περιβάλλουν με εμπιστοσύνη το τμήμα αθλητισμού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα τμήματα παιδαγωγικής γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής, ενόργανης γυμναστικής και kid zumba.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας και Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Λώνας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Καπιτσίνος και Γιώργος Βιδάλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 122Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and