Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Δωρεάν εξέταση & ενημέρωση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2106

Περιγραφή: http://www.korydallos.gr/Portals/0/2016-2/HIV.jpg

Συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την ΜΚΟ Praksis για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β και C.
Η συνεργασία διαρκεί όλο το 2016 και η δράση επαναλαμβάνεται την 1η Παρασκευή κάθε μήνα, με δωρεάν ενημέρωση και εξέταση.
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 18:00 - 21:00 μ.μ, η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και να κάνουν ανώνυμα, ανώδυνα και δωρεάν, το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων των συγκεκριμένων ιών.

 

Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής 2104954814.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστού σε οικονομικά αδύναμες κατοίκους

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία για την Πρόληψη του Καρκίνου «Στόχος –Πρόληψη» δίνουν την δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης μαστού σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες κατοίκους του Δήμου μας. Η κλινική εξέταση- ψηλάφηση μαστού θα πραγματοποιηθεί από ειδικούς Ιατρούς Μαστολόγους της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση Στήριξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, στα γραφεία της «Στόχος - Πρόληψη» στο Σύνταγμα σε προκαθορισμένο ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στο τηλέφωνο 210 4954814, Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με αφορμή την ένταξη έργων στον Προϋπολογισμό 2017 της Περιφέρειας

Με αφορμή τον Προϋπολογισμό και το πρόγραμμα εκτελεσθέντων έργων της Περιφέρειας Αττικής του 2017, που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάχη Γιώργο Γαβρίλη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την ένταξη έργων που αφορούν στον Κορυδαλλό, στο πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Έργα που αντιμετωπίζουν άμεσες και χρόνιες ανάγκες της πόλης και των δημοτών.
Η απόφαση αυτή υλοποιεί τη δέσμευση της περιφερειακής αρχής και της κας Δούρου για σχεδιασμό, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες, με κριτήριο το όφελος της Αττικής. Για τη δημιουργία υποδομών, που καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες για το παρόν και το μέλλον της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, που υπήρξε επίτιμος δημότης Κορυδαλλού, εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης.
Αναλυτικά, η δήλωση:
«Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής, ένας ακέραιος, έντιμος άνθρωπος, ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ως κορυφαίος πολιτειακός άρχων επί δέκα χρόνια, τίμησε τον θεσμό, τον οποίο υπηρέτησε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, λειτούργησε ενωτικά και κέρδισε το σεβασμό και την καθολική αποδοχή του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας. Ο Κορυδαλλός είχε την τιμή και την τύχη να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη το 2000, αφού ο ίδιος, με την προσήνεια και τη σεμνότητα που τον διέκρινε, αναζητούσε τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους πολίτες. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

(Φωτό από το αρχείο του Δήμου και την εκδήλωση ανακήρυξης του Κωστή Στεφανόπουλου ως επίτιμου δημότη Κορυδαλλού). 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Ενημερωτική εκδήλωση «Το εμβόλιο για τη γρίπη σε βρέφη- παιδιά- ενήλικες»

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού τμήματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» διοργανώνει ενημερωτική εκδή-λωση με θέμα «το εμβόλιο για τη γρίπη σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες: αναγκαιότητα και πρόληψη, ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ελλάδα 2016». Η εκδήλωση θα πραγματο-ποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα μιλήσουν οι: Σωτήρης Τσιόδρας, Ανα-πληρωτής Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολόγος, Σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Άννα Μα-ϊλη, παιδίατρος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κορυδαλλού, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Φυματολογία και Ασπασία Μιχαλάκη, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Μεταπτυχιακού «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός εμβολιασμός του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σταύρος Κασιμάτης: ζωντανό και επίκαιρο το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με την παράσταση «Ο Κύκλος των μάταιων Πράξεων» που ανέβηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Κορυδαλλού τίμησε την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για μια παράσταση ιστορικής μνήμης από την Ομάδα πείρα(γ)μα για τη ζωή και τον θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζιόκα. Η παράσταση ακολουθεί τοσυγκλονιστικό οδοιπορικό του μικρασιάτη πρόσφυγα και ακροναυπλιώτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη, έναν από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944.
Σε δήλωση του μετά την παράσταση ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε: Τα αντιπολεμικά μηνύματα της παράστασης, το μήνυμα προσωπικής αυτοθυσίας για ελευθερία και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού συνδέονται άμεσα με την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973 αλλά και με τις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού της 15ης Νοεμβρίου 2016.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 20η Συνεδρίασή του/ 15.11.2016 συζήτησε το θέμα που προέκυψε από τις αναφορές στο facebook του Δημοτικού Συμβούλου κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΥ σχετικά με την λειτουργία του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού & του Δ/ντή του. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού εξέτασε τα γεγονότα και έλαβε υπόψη του τις ανακοινώσεις του 15μελούς, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού & της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
1) Καταγγέλλει, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟ για τα ψέματα & τις συκοφαντίες που ανάρτησε στο κοινωνικό δίκτυο facebook σε βάρος του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και της Σχολικής Κοινότητας του ΕΠΑΛ.
2) Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμά πως η ανάρτηση αυτή προκαλεί διχόνοια και διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών του σχολείου και ενισχύει την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
3) Τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο Δημοτικός Σύμβουλος να διχάσει και να διαχωρίσει τους μαθητές με απρόβλεπτες συνέπειες.
4) Κάνει σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα υπερασπίσει την λειτουργία του ανοικτού δημοκρατικού, χωρίς διακρίσεις, Δημόσιου Σχολείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Δωρεάν διανομή φρούτων από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού

 Την Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, από  

11.00 – 15.00 στο Υπόγειο Γκαράζ του Δημαρχείου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Νικηφορίδη, θα μοιραστούν φρούτα (30 Κιλά ανά οικογένεια).  Οι δικαιούχοι (ωφελούμενοι ΤΕΒΑ και Κοινωνικών Υπηρεσιών) θα ενημερωθούν με SMS.    
Δικαιολογητικά: Αστυνομική Ταυτότητα 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ενημέρωση σχετικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία

Λόγω βλάβης, το όχημα της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα παραμείνει ακινητοποιημένο έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016. Για οποιαδήποτε τροποποίηση, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη- Η μεγάλη πρόκληση του 21ου αιώνα: 9 Δεκεμβρίου 2016, Δημαρχείο Κορυδαλλού

Ημερίδα από τον Δήμο Κορυδαλλού και το ΕΜΠ -Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών/ Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσώπων 10 Δήμων απ΄ όλη την Ελλάδα, περιφερειακών και κεντρικών φορέων άσκησης πολιτικής, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, η Ομάδα Gr-RAC και ο Δήμος Κορυδαλλού διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη – Η Μεγάλη Πρόκληση του 21ου Αιώνα». Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «2016 lnternational Year of Global Understanding – IYGU» (http://www.global-understanding.info).
Η ημερίδα αποσκοπεί να παρουσιάσει τις σύγχρονες προκλήσεις των αστικών περιοχών, να αναδείξει Καλές Πρακτικές σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής απόψεων. μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων κεντρικών.
Οι πόλεις σήμερα αποτελούν την πηγή αλλά και τη λύση των παγκόσμιων προβλημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 146Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and