Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και 2500 θέσεις απασχόλησης από ΟΑΕΔ

Ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών του για θέματα απασχόλησης ενημερώνει για την Έναρξη προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ, για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ: 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόµενους, εγγεγραµµένους στο µητρώο του ΟΑΕ∆ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά σήµερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 12 το µεσηµέρι και λήγει στις 12 το µεσηµέρι της ∆ευτέρας 4 Ιουλίου 2016. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο - αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), χρησιµοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 6/2016 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑ

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης τιμά τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Με ειδική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Δήμος Κορυδαλλού ολοκληρώνει την τρίτη χρονιά επιτυχημένης λειτουργίας του.
Την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 1ος όροφος, στο αίθριο της αίθουσας «Κ», ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και στελέχη της δημοτικής αρχής υποδέχονται τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς για να ανταλλάξουν απόψεις και να τους ευχαριστήσουν για τη συμμετοχή και την προσφορά τους σε μαθητές οικογενειών με χαμηλό εισόδημα που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους την υποστήριξη που έχουν ανάγκη.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, με ανοδική και αυξητική πορεία. Η αρχική πρόταση της Ένωσης Γονέων στηρίχθηκε από την μεγάλη προσέλευση εθελοντών φοιτητών, αδιόριστων και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων. Την τελευταία χρονιά ενισχύθηκε και με διορισμένους εκπαιδευτικούς από την Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την ανάπτυξη παραρτήματος στο 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.
Απευθύνεται σε μαθητές και των δύο βαθμίδων, ενώ από το 2015 – 2016 πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα Αγγλικών. Τη φετινή χρονιά δίδαξαν 39 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ παρακολούθησαν 180 μαθητές. Επίσης, συμμετείχαν εθελοντικά 14 γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν διοικητική υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 
Καινοτομία της φετινής χρονιάς ήταν η έναρξη της συνεργασίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με ιδιωτικά φροντιστήρια Μέση

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια έκθεση των σπουδαστών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού (ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ) με έργα σπουδαστών όλων των τμημάτων. Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι σπουδαστές όλων των τμημάτων:ζωγραφικής ενηλίκων, παιδικής- εφηβικής ζωγραφική, φωτογραφίας, κοσμήματος, κοπτικής- ραπτικής, γλυπτικής, κατασκευής μαριονέτας, κεραμικής, αγιογραφίας, τοιχογραφίας, ψηφιδωτού, καθώς και των τριών νέων τμημάτων που λειτούργησαν φέτος για πρώτη χρονιά και προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα τμήματα comics- animation, αναπαλαίωση επίπλων και μπατίκ- κερί- χαρτί. Από τα έργα των σπουδαστών δεν έλειψαν και οι αναφορές στην επικαιρότητα και ιδιαίτερα στο προσφυγικό και στον αντιφασιστικό αγώνα. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος συνεχάρη καθηγητές και σπουδαστές για την εξαιρετική δουλειά τους. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Κορυδαλλού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καύσωνα η δημοτική αρχή Κορυδαλλού θέτει στην διάθεση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού το Σάββατο 18/6/2016 και την Κυριακή 19/6/2016 και για τις ώρες από 8.00 πμ  έως 10.00 μ.μ. την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240, όπου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για την Παιδεία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκπαιδευτικών και γονέων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα και τις προτεραιότητες στον τομέα της παιδείας και της σχολικής στέγης.
Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα στον τομέα της παιδείας και της σχολικής στέγης, μέσα από τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των φορέων, των προϊσταμένων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, του προέδρου της Β ΕΛΜΕ Πειραιά, της Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, παριστάμενων διευθυντών και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων.
Στην εισήγηση της η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για θέματα παιδείας παρουσίασε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα σχολεία, το μαθητικό δυναμικό, τη χρηματοδότηση τους και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος για την στήριξη των μαθητών. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η υποχρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών, τα κτηριακά προβλήματα, η συντήρηση και οι επισκευές των σχολείων, η υποστελέχωση στο ανθρώπινο δυναμικό, η μεταφορά των μαθητών, θέματα ασφάλειας κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο, παιδαγωγικά και λειτουργικά θέματα, το πρόγραμμα σίτισης άπορων μαθητών, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και οι δράσεις του Δημοτικού Δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού και δράσεις κατά της χρήσης ναρκωτικών και άλλων βλαπτικών ουσιών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εθελοντική προσφορά από τους εργαζόμενους των ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ σε 35 άπορες οικογένειες της πόλης

 Για 2η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι των super market ΑΒ Βασιλόπουλος συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Στηρί-ΖΩ» των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Διαθέτοντας χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο τους συγκέντρωσαν και πρόσφεραν τρόφιμα σε 35 άπορες οικογένειες της πόλης. Στην διανομή συμμετείχαν και παιδιά των εργαζομένων χαρίζοντας χαμόγελα και κέφι.
Τις ευχαριστίες της για την προσφορά τους εξέφρασε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου, αναφέροντας ότι αποτελεί έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης και παράδειγμα προς μίμηση.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΑΒ οργανώνουν πολλές δράσεις αλληλεγγύης σε δήμους και κοινωφελή ιδρύματα.

  Νέα-Δελτία Τύπου
«Γίνε εξερευνητής του κόσμου»- Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού, ως ζωντανός και δραστήριος οργανισμός, ανοικτός στην κοινωνία, προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σ΄ ένα διαφορετικό, ενδιαφέρον, διασκεδαστικό καλοκαίρι από τις 16 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Μετά το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» με αφορμή την Πα-γκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την παρουσία της στην 24η Γιορτή Βιβλίου, υλοποιεί και αυτό το καλοκαίρι σειρά δράσεων με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» συμμετέχοντας στην εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει αυτή τη φορά στους μικρούς αναγνώστες τη μεγαλύτερη δυνατότητα πρωτοβουλίας, ερμηνείας και συνδημιουργίας εργαστηρίων, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης των δεξιοτήτων της δημιουργικής γραφής και της αυτοπεποίθησης για παρουσίαση των ιδεών και απόψεων των μικρών αναγνωστών της.
«Ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, υλοποιεί και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα και δρά-σεις με επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του» αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
"Ο ΔΡΑΚΟΣ" ΤΟΥ ΣΒΑΡΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Κλαλιώτη σας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00 μ.μ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στα πλαίσια συμμετοχής της ομάδας στο InPort Festival με την παράσταση ''Ο ΔΡΑΚΟΣ'' του Ε. Σβαρτς που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θα χαρούμε πολύ να είσαστε κοντά μας και σε αυτό το ''βήμα'' της ομάδας μας. 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΤΜΕ ΟΛΟΥΣ................. 

Περίληψη έργου: Το έργο αυτό του Ρώσου συγγραφέα και σεναριογράφου είναι από τα πιο γνωστά, με εκδόσεις και παραστάσεις σε πολλές χώρες. Το πανάρχαιο παραμυθιακό μοτίβο του πρίγκιπα που σώζει την κοπέλα από τον δράκο εδώ παίρνει πολιτικές διαστάσεις. Την παραμονή του γάμου του Δράκου με την όμορφη Έλσα, φτάνει ο ιππότης Λανσελότος, σκοτώνει το τέρας και σώζει την πόλη από την καταπίεση του. Πληγωμένος βαριά φεύγει μακριά πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι ελεύθεροι πια θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι προσδοκίες του Λανσελότου όμως διαψεύδονται. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Για την απόφαση μεταφοράς της δίκης της ΧΑ: Επιτέλους, μετά από 14 μήνες, επικρατεί η λογική

Μετά τον πολύμηνο αγώνα της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού και του συνόλου των φορέων της περιοχής (Αντιπεριφέρεια, Δήμαρχοι, δημοτικές παρατάξεις, ΚΕΕΡΦΑ, εκπαιδευτική κοινότητα, βουλευτές)επικράτησε επιτέλους η κοινή λογική και η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται οριστικά εκτός Κορυδαλλού, στο Εφετείο Αθηνών.
Έτσι, η ακροαματική διαδικασία από τις 21/6/2016 θα διεξάγεται πλέον μακριά από το σημείο της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων κατά των μελών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων. Μακριά από τις 11 σχολικές μονάδες και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να διακόπτεται βίαια η λειτουργία της πόλης του Κορυδαλλού.
Ευελπιστούμε ότι μετά την απόφαση αυτή, η οποία δυστυχώς ελήφθη με καθυστέρηση 14 μηνών, η δίκη θα συνεχιστεί αδιατάρακτα και χωρίς άλλες ολιγωρίες, προκειμένου να τιμωρηθούν οι πρωταγω
νιστές της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μαθητικό Φεστιβάλ Δήμου Κορυδαλλού

Με μια πρωτότυπη εκδήλωση, μια βραδιά Αστροπαρατήρησης, ολοκληρώνεται το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ώρα 19.30 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού (Σταματοπούλου και Διογένους 1).
Κύριος ομιλητής της βραδιάς με θέμα «Γνωρίζοντας καλύτερα το πλανητικό μας σύστημα» θα είναι ο Δρ. Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ.
Θα ακολουθήσει Παρατήρηση Σελήνης, Δία με τα τηλεσκόπια της ομάδας ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας. Η ομάδα ασχολείται με την παρατήρηση και μελέτη του Ουρανού και μέσω της εκλαΐκευσης της παρατήρησης προωθείται η Επιστήμη της Αστρονομίας που θεωρείται η Μητέρα όλων των επιστημών. Συμμετέχουν ομάδες μαθητών του 4ου και 8ου Γυμνασίου.
Αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου, 20.00, οι χορευτικές ομάδες των σχολείων δίνουν ραντεβού στο ανοιχτό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο με πολύ χορό και μουσική.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 138Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and