Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

Παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Σορώτου Η Ελιά

 Το βιβλίο της Στέλλας Σορώτου: Η Ελιά παρουσιάζουν ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις «DIDAS Art & Language Centre», την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».

Για το βιβλίο, μαζί με την συγγραφέα, θα μιλήσει η Αρχοντία Παπαδοπούλου, ιστορικός - συγγραφέας.

Συμμετέχει η Χορωδία Δήμου Κορυδαλλού σε μουσική  διεύθυνση Έλενας Κασάροβα, καθώς και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών: Εκδήλωση για τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

«Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσής τους» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι τα ρευματικά νοσήματα είναι περισσότερα από 200 και αφορούν χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται το γιατρό τους για προβλήματα αρθρώσεων, μια παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο, απώλεια εργατοωρών, κακή ποιότητα ζωής, γρήγορη συνταξιοδότηση και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σοβαρή αναπηρία στον πάσχοντα. Σημείο- κλειδί για την αντιμετώπιση τους αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση τους.
Εισηγητές θα είναι οι Ιατροί Ρευματολόγοι Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου.

Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής 213 2129311-314.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης αύλιων χώρων και επισκευών σχολείων

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης εξωτερικών αθλητικών χώρων σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού.
Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εξωτερικών αθλητικών χώρων, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών, τόσο στο αθλητικό τους πρόγραμμα, όσο και στη γενικότερη άθληση και ψυχαγωγία τους στο χώρο. Περιλαμβάνουν αντικατάσταση υπαρχόντων φθαρμένων αθλητικών δαπέδων ή κατασκευή τους, όπου δεν υπάρχουν, καθώς και αντικατάσταση παλαιού ή εγκατάσταση νέου αθλητικού εξοπλισμού, όπως μπασκέτες, ταμπλό, ιστοί βόλεϊ, προστατευτικά ασφαλείας κλπ.
Οι αναπλάσεις αύλιων χώρων στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου θα καλυφθούν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ήδη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρώσει την σχετική μελέτη.
Τέλος, η δημοτική αρχή έχει εκπονήσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επισκευών και συντηρήσεων για όλες σχολικές μονάδες. Οι εργασίες εξελίσσονται με βάση προτεραιότητες και ανάγκες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του χρόνου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εορτασμός τοπικής επετείου Ζωοδόχου Πηγής στον Κορυδαλλό

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας καλούν στον εορτασμό της τοπικής επετείου της Ζωοδόχου Πηγής, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Η πόλη τιμά την 74η επέτειο από την 21η Απριλίου 1944, ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής και της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών των Γερμανών στον «Στρατώνα», η οποία ήταν εγκατεστημένη στη σημερινή πλατεία Ελ. Βενιζέλου. Παρά την σφοδρότητα της έκρηξης, ο Κορυδαλλός δεν θρήνησε θύματα.
Το πρόγραμμα του εορτασμού:
Πέμπτη 12 Απριλίου
19.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.
Παρασκευή 21 Απριλίου
07.00: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
19.00: Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση του Σταύρου Κασιμάτη για τον απεργό πείνας και δίψας κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

 Ο φοιτητής Βασίλης Δημάκης διεκδικεί, με τίμημα την ζωή του, το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του όχι μόνο στην εκπαίδευση και την γνώση αλλά και σε μια νέα ζωή.
Απόδειξη γι αυτόν του τον αγώνα αποτελεί η επιτυχής εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η μέχρι τώρα άριστη φοιτητική του πορεία.
Αντί όμως να τύχει της ευεργετικής ρύθμισης την οποία προβλέπει ο νόμος για τους κρατούμενους φοιτητές, δηλαδή να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του με ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό «βραχιολάκι», η πολιτεία του το αρνείται με αιτιάσεις που αφορούν στο παραβατικό του παρελθόν.
Ωστόσο μια χώρα ευνομούμενη και Δημοκρατική οφείλει να επενδύει στο σωφρονιστικό της σύστημα στην πράξη και η ελεύθερη και καθολική πρόσβαση των κρατουμένων στην εκπαίδευση είναι μια τέτοια επένδυση η οποία δεν πρέπει να παραμένει ανεφάρμοστο νομικό γράμμα.
Στηρίζουμε τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη και καλούμε την πολιτεία να εισακούσει το δίκαιο αίτημα ενός ανθρώπου που με κίνδυνο της ζωής του διεκδικεί το αυτονόητο, το δικαίωμα του στην αξιοπρέπεια και την γνώση.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

 

 

                 Κάντε "ΚΛΙΚ" στην εικόνα 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεχίζονται οι δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος, που διοργάνωσε η Διεύθυνση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Υγείας Νίκαιας. Στη δράση πήραν μέρος 15 κάτοικοι, οι οποίες υποβλήθηκαν σε δωρεάν Τεστ ΠΑΠ.
Συνολικά, στις δυο δράσεις γυναικολογικού ελέγχου που έχουν πραγματοποιήσει οι Κοινωνικές Υπηρεσίες από τις αρχές του έτους, έχουν εξεταστεί 40 γυναίκες.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου ευχαρίστησε την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου, τον υποδιοικητή κ. Αντύπα και τον Διευθυντή του Κ.Υ. Νίκαιας κ. Σολωμό για την εξαιρετική μέχρι σήμερα συνεργασία, καθώς και το προσωπικό του Κ.Υ. Νίκαιας: τον Ιατρό μαιευτήρα- γυναικολόγο κ. Οικονομίδη και την Μαία κα Σμυρνή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Επανέλαβε δε την πάγια θέση της δημοτικής αρχής για συστηματική και στοχευμένη προσπάθεια πραγματοποίησης δράσεων πρόληψης με σκοπό την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ορκίστηκε νέα Δημοτική Σύμβουλος η Σταυρούλα Αλεξάκη

Η Σταυρούλα Αλεξάκη είναι από σήμερα νέο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, μετά την ορκωμοσία της, ενώπιον του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη. Η κα Αλεξάκη παίρνει τη θέση του Κωνσταντίνου Βράκα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου Δημάρχου.
Η κα Αλεξάκη είναι φιλόλογος, με σπουδές Κλασσικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Επίσης, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία, την Ανάπτυξη της Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας και τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως Ξένης. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Θλίψη για την απώλεια του Νικήτα Κούβαρη

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού θρηνούν για την απώλεια του προπονητή και εκπαιδευτικού Νικήτα Κούβαρη, που έφυγε μετά από σύντομη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία μόλις 53 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Με δήλωση του ο Σταύρος Κασιμάτης εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. «Η απώλεια του Νικήτα, του φίλου, του στενού συνεργάτη, του αγαπημένου δάσκαλου εκατοντάδων νέων παιδιών, είναι απώλεια για την αθλητική ζωή της πόλης, για το άθλημα της πυγμαχίας αλλά και για μένα προσωπικά. Από τη δεκαετία του ’90 και έως σήμερα στήριζε ενεργά τον μαζικό αθλητισμό στον Κορυδαλλό, πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και πολλών σωματείων, στην ανάδειξη της πυγμαχίας και πολλών αθλητών της. Στην οικογένεια του, στον πατέρα του Νίκο, στη σύζυγο του Γιασεμή, στα παιδιά του Νίκο, Ζηνόβιο, Αντώνη και στα αδέρφια του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Νικήτας Κούβαρης ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στην πυγμαχία. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, ενώ ως σήμερα ήταν Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Κορυδαλλού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 166Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and