Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Στον Δήμο Κορυδαλλού που είναι και η έδρα του ΠΕΣΥΔΑΠ η διαβαλκανική συνάντηση για το περιβάλλον.

 

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Environmental Local Authorities InterBalkan Network – ELAIN»

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διακρατική συνάντηση του Gastronomic Cities στον Κορυδαλλό

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της διήμερης διακρατικής συνάντησης των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο Gastronomic Cities του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση), που φιλοξένησε ο Δήμος Κορυδαλλού. Ο Κορυδαλλός, ο μοναδικός ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο πρόγραμμα, φιλοξένησε τις ομάδες εργασίας του Burgos και της Hospitalet της Ισπανίας, του Fermo της Ιταλίας και της Alba Julia της Ρουμανίας.  Στις εργασίες συμμετείχαν επίσης, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της εστίασης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφέρειας Αττικής, του πολιτισμού, καθώς και επαγγελματιών της γαστρονομίας και τοπικών επιχειρήσεων, για την αξιοποίηση της γαστρονομίας ως εργαλείο, τη συμβολή του Δήμου και τις καλές πρακτικές για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο,
Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος καλωσόρισε τις ομάδες εργασίας των τεσσάρων πόλεων

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη Ηλικία που τιμάται σε όλο τον κόσμο την 1η Οκτωβρίου, αποκτά σήμερα στην χώρα μας ιδιαίτερο περιεχόμενο και συμβολισμό, καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές θίγουν ολοένα και περισσότερο τους συνταξιούχους και η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων της τρίτης Ηλικίας δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και βιώνουν ανασφάλεια και δοκιμασία πληρώνοντας βάρη που δεν τους αναλογούν.

Η καθιέρωσή της ημέρας αυτής είχε στόχο αφενός να τιμήσει τις προηγούμενες γενιές για όλα όσα σημαντικά προσέφεραν και προσφέρουν και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα και να δημιουργήσουν θεσμούς που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση και την δημιουργική καθημερινότητα των ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στο μετερίζι της εργασίας.

Ο Δήμος μας, παρά τις άνευ προηγουμένου περικοπές στους οικονομικούς πόρους που έχει δεχτεί η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης τις προτεραιότητες

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκίνησε η διακρατική συνάντηση στον Κορυδαλλό στο πλαίσιο του Gastronomic Cities

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η 5η διακρατική συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο Gastronomic Cities του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση), που φιλοξενεί ο Δήμος Κορυδαλλού. Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με το Burgos της Ισπανίας το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμανίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη). Στις εργασίες συμμετέχουν εκπρόσωποι των πέντε πόλεων, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της εστίασης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση της γαστρονομίας ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.
Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος καλωσόρισε τις ομάδες εργασίας των τεσσάρων πόλεων, υπογραμμίζοντας ότι ο Κορυδαλλός μπορεί να διαμορφώσει την ταυτότητά της και να επενδύσει στην μελλοντική της εικόνα αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές, τις καλές πρακτικές και την εμπειρία πόλεων με τις οποίες έχουμε την ευκαιρία να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος.
«Η διεκδίκηση και η υλοποίηση ενός προγράμματος γαστρονομίας και μάλιστα σε εποχές οικονομικής κρίσης ίσως να φαίνεται καταρχήν εξωπραγματική. Είναι όμως πλέον κατανοητό ότι το πρόγραμμα δεν αφορά απλώς στη μαγειρική, αλλά στην αξιοποίηση της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων εστίασης, τόσο ως πόλου έλξης επισκεπτών στην πόλη όσο και ως μοχλού ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης των δυνατοτήτων απασχόλησης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Gastronomic Cities: η γαστρονομία μοχλός τοπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης

Ο Κορυδαλλός υποδέχεται 4 ευρωπαϊκούς Δήμους

Την 5η διακρατική συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο Gastronomic Cities του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση) φιλοξενεί ο Δήμος Κορυδαλλού στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμμετέχει στο πρόγραμμα μαζί με το Burgos της Ισπανίας,το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμανίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη). Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση της γαστρονομίας ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2013 στο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου, τοπικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες με αντικείμενο την εστίαση, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον συγκεκριμένο τομέα και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός σχεδίου δράσης, που θα ενισχύσει κάθε πόλη. Την έναρξη της συνάντησης θα κηρύξει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 π., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Λαμπράκη 240).

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Η Μελίνα και ο Μπόγκαρτ... στο «Θανάσης Βέγγος»

Για τα 25 χρόνια του αγαπημένου μας σινεμά, ο Δήμος Κορυδαλλού, το Σινέ Παράδεισος και η Κινηματογραφική Λέσχη, σας καλούν σε δυο βραδιές σινεφίλ στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», την Τρίτη 23 με την ιστορική «Casablanca» και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 με το θρυλικό «Ποτέ την Κυριακή» στις 9.00 μ.μ. με Ελεύθερη Είσοδο.

Ελάτε να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας Σινεμά, να θυμηθούμε μαζί και φυσικά να απολαύσουμε δυο εκλεκτές ταινίες σταθμούς τους Παγκόσμιου Κινηματογράφου.
25 Χρόνια Cine Παράδεισος…
25 Χρόνια ξεχωριστής και διακεκριμένης παρουσίας ενός δημοτικού Κινηματογράφου που άφησε εποχή αλλά και που βαδίζει με άλματα σύγχρονης φιλοσοφίας στον τομέα της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης και της κοινωνικής προσφοράς.
 
 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Πλημύρισε το Cine Παράδεισος από αγάπη και… σχολικά είδη

Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου τα παιδιά «επέστρεψαν» στο σινεμά…   φέρνοντας μαζί του σχολικά είδη και την αγάπη τους, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Δήμου Κορυδαλλού, του φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε Cinema» και του Cine Παράδεισος, στηρίζοντας έτσι τις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους.          
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ευχαρίστησε όλους για την θερμή ανταπόκρισή τους και ειδικά τα παιδιά που ΣτηρίΖΟΥΝ τους συμμαθητές τους στην πράξη.  

Η συλλογή σχολικών, τροφίμων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Πληροφορίες: 210 4958947.

Να σημειώσουμε, για όποιον θέλει να προσφέρει, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πάνες και εφηβικά ρούχα…

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Τράπεζα χρόνου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες-

"Δίνεις αυτό που σου περισσεύει, παίρνεις αυτό που έχεις ανάγκη"

Τράπεζα Χρόνου ή αλλιώς ένα ανθρώπινο δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, δημιουργούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού στο πλαίσιο της πράξης «Κοινωνικές δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας», από τη σύμπραξη των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και του «Ομίλου UNESCO για τον πολιτισμό της ειρήνης». Πρόκειται για ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας χωρίς χρήματα με μονάδα συναλλαγής τον χρόνο και όχι το χρήμα. Τα μέλη της Τράπεζας μπορούν να δώσουν και να πάρουν από φροντιστηριακά μαθήματα και φύλαξη παιδιών, έως οικοδομικές εργασίες, μαστορέματα, υπηρεσίες καθαρισμού και πολλά άλλα, ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ανάγκες τους. Χρησιμοποιώντας το χρόνο ως βασικό μέσο συνδιαλλαγής, η Τράπεζα οργανώνει τους συμμετέχοντες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι σχετικές ικανότητες που μπορεί να διαθέτουν ενώ, παράλληλα, καθένας απ’ αυτούς μπορεί να ωφεληθεί από τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της τράπεζας. Για κάθε ώρα προσφοράς κάποιας υπηρεσίας ή πρακτικής υποστήριξης, ο συμμετέχων μπορεί να αξιοποιήσει αντίστοιχα μια ώρα αποδοχής υπηρεσιών που προσφέρονται από άλλους, μέσω της τράπεζας χρόνου. Γενικά, η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου συναλλαγής υπηρεσιών, έτσι ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποδεσμεύοντας από την αποκλειστική χρήση του χρήματος. Πληροφορίες και συμμετοχές: Γραφείο Διαμεσολάβησης, Ξενοφώντος 5,  210-49.41.132, 9.00- 17.00.
&l

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκέντρωση σχολικών ειδών από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και το Σινέ Παράδεισος

Ο Δήμος Κορυδαλλού, το φεστιβάλ "Τα Παιδιά Πάνε cinema" και το Cine Παράδεισος στηρίζουν τις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους.
Tο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου στις 17.00 και 19.00 στο Cine Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα) θα προβληθεί το υπέροχο Free Birds (μεταγλωττισμένο) με αποκλειστικό στόχο την συγκέντρωση σχολικών ειδών. Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά, ενώ οι γονείς έχουν σαν υποχρέωση να φέρουν Σχολικά είδη. Την συλλογή και την διανομή και την συμπαραγωγή της εκδήλωσης έχει ο Δήμος Κορυδαλλού, ενώ διοργανωτές είναι η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού και το Cine Παράδεισος.
Στοιχεία προβολής: Ταινία FREE BIRDS- Ώρες /Ημέρες Σάββατο- Κυριακή 20-21 Σεπτεμβρίου 17.00 και 19.00.
Ο Ρέτζι είναι μια έξυπνη κι αιρετική στις απόψεις της γαλοπούλα, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον μεγαλόσωμο, θαρραλέο και άμυαλο Τζέικ σε ένα περιπετειώδες ταξίδι πίσω στο 17ο αιώνα, με σκοπό την αλλαγή του παραδοσιακού μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Δήλωση Σταύρου Κασιμάτη

Ένα χρόνο μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ο Δήμος Κορυδαλλού, οι φίλοι του, η οικογένειά τους, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας, «Δεν Ξεχνάμε». Απομονώνουμε τους νοσταλγούς του φασισμού που καπηλεύονται κάθε έννοια αγάπης για την πατρίδα, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την αβεβαιότητα και την αγωνία των πολιτών που πλήττονται από την κρίση. Στη μνήμη του Παύλου, οι τοπικές κοινωνίες, απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή, αντιδρούμε σύσσωμες και καταδικάζουμε αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο, το μίσος και την βία στις δημοκρατικές γειτονιές της Β’ Πειραιά. Η εκπαίδευση, η οικογένεια, κάθε οργανωμένος θεσμός, όλοι εμείς, έχουμε χρέος και καθήκον να υπογραμμίζουμε την ανθελληνική, ανήθικη και παράνομη δράση τους, έχουμε χρέος να υψώνουμε το ανάστημά μας ενάντια στον φασισμό. Τιμούμε τον έναν χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με αγώνες διεκδίκησης, με κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 108Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and