Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που πήραν τα voucher των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Κορυδαλλού, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 - 2017 και την επιλογή των δικαιούχων, καλεί τους γονείς και ωφελούμενους της δράσης:
- Να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της ΕΕΤΑΑ (με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ)
- Να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου στη ειδική εφαρμογή «Ερωτηματολόγιο Εισόδου» της ΕΕΤΑΑ (με την εισαγωγή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) και να προσκομίσουν τη βεβαίωση που εκτυπώνεται από την εφαρμογή. Σημειώνεται ότι αν δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην εδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ, η εγγραφή - τοποθέτησης δεν θεωρείται έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θα ενεργοποιείται η «αξία τοποθέτησης».
και από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, έως και την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 09:00 έως 15:00, να προσέλθουν στα γραφεία του 2ου Παιδικού Σταθμού (Σολωμού και Χειμάρας, τηλ. 210.4946113 και 210.4949298), προκειμένου να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
- Να υπογράψουν τη σύμβαση. Η σύμβαση υπογράφεται σε τρία αντίτυπα, ένα για την/τον ωφελούμενο/νη, ένα για τον φορέα και ένα για την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και

-Να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για να διενεργεί αυτή τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του.

  Ανακοινώσεις Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης Δήμου Κορυδαλλού- Έναρξη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου- θέατρο "Θανάσης Βέγγος"

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» (Πλαταιών και Χειμάρας) ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2016» του Δήμου Κορυδαλλού. Οι εκδηλώσεις- θεσμός για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή θα διαρκέσουν έως τις 28 Σεπτεμβρίου και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού, παραγωγές ερασιτεχνικών δημιουργών, μελωδικές βραδιές και αφιερώματα, παράσταση παραδοσιακών χορών και ένα διήμερο αφιέρωμα στο παιδικό σινεμά. Ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4, ισόγειο, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00. Πληροφορίες 2014963914-2104970475.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πέμπτη 1/9 «Γαμπροί για πούλημα» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Κόκλας, Μάνος Ιωάννου, Σοφία Βογιατζάκη, Αντιγόνη Νάκα, Κώστας Ευριπιώτης, Νικολέτα Βλαβιανού, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Παρθένα Χοροζίδου. Είσοδος 15€/ φοιτητικό/παιδικό/ΑΜΕΑ/άνεργοι/πολύτεκνοι 13 €. Ώρα έναρξης 20:30.
Παρασκευή 2/9 «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Σκηνικά-Κοστούμια Μαγδαληνή Αυγερινού, μουσική επιμέλεια Νέστορας Κοψιδάς, σχεδιασμός φωτισμών Σάκης Μπιρμπίλης. Πρωταγωνιστεί η Ελένη Ουζουνίδου. Είσοδος 12€ φοιτητικό/ΑΜΕΑ/άνεργοι/συνταξιούχοι 10€. Ώρα έναρξης 20:3
0.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία εκφράζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης προς τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αναλυτικά, το μήνυμα:
«Σήμερα ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες σας για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δώσατε με επιτυχία την «πρώτη μάχη» της ζωής σας κι αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να πορευτείτε σε νέους δρόμους γνώσης. Εύχομαι από καρδιάς οι σπουδές στις σχολές που επιλέξατε και η ένταξη σας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, να σας ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες για τη ζωή και το μέλλον σας.
Όμως ο δρόμος της προόδου και της προσωπικής εξέλιξης δεν περνά μόνο μέσα από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Για όσες και όσους δεν επιτύχατε τους στόχους τους, εύχομαι και προτρέπω να συνεχίσετε να προσπαθείτε, να αναζητείτε ευκαιρίες και δρόμους εκπλήρωσης των ονείρων σας. Ως δημοτική αρχή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που μαθητεύσατε στα σχολεία της πόλης μας, θα είμαστε στο πλάι όλων των νέων μας, αρωγοί και συμπαραστάτες».

  Νέα-Δελτία Τύπου
ΚΕΔΕ-ΣΒΙΕ: Δωρεά πενήντα υποτροφιών για δημότες Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει στη διάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε. και για την φετινή χρονιά, πενήντα (50) πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 360.000€, για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ).

Οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου τους, η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Σε κάθε δήμο που θα αποφασίσει να μετάσχει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα (10). Για λόγους διαφάνειας, η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΣΒΙΕ.

Επιπλέον, σε κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Προκήρυξη ΟΑΠ για την πρόσληψη καθηγητών- δασκάλων στα καλλιτεχνικά- επιμορφωτικά του τμήματα

Ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης 51 καθηγητών- δασκάλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) μερικής απασχόλησης (με ωριαία αποζημίωση) χρονικής διάρκειας έως εννέα (9) μηνών προκειμένου να καλύψει την λειτουργία των καλλιτεχνικών – επιμορφωτικών τμημάτων του την περίοδο 2016-17. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και την αίτηση

  Ανακοινώσεις Πνευματικού Κέντρου
Δωρεάν εξέταση & ενημέρωση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2106

Συνεχίζεται και τον Αύγουστο η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την ΜΚΟ Praksis για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β και C.
Η συνεργασία διαρκεί όλο το 2016 και η δράση επαναλαμβάνεται την 1η Παρασκευή κάθε μήνα, με δωρεάν ενημέρωση και εξέταση.
Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, 19:00 - 22:00 μ.μ, η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και να κάνουν ανώνυμα, ανώδυνα και δωρεάν, το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων των συγκεκριμένων ιών.

Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής 2104954814.

  Νέα-Δελτία Τύπου
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε τους ιδιοκτήτες των αλόγων που έχουν εγκαταλειφθεί στα όρια των Δήμων Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου ή με το Αστυνομικό  Τμήμα Κορυδαλλού και να μεριμνήσουν για την άμεση περισυλλογή και απομάκρυνση τους εντός πέντε ημερών  (μέχρι την Δευτέρα 1/8/2016).

Η παρουσία των ζώων αυτών σε δρόμους της πόλης δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.
Τονίζουμε ότι εκτός των άλλων υπάρχουν ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες όπως προβλέπει ο νόμος για την εγκατάλειψη οικόσιτων ζώων ή την πρόκληση ατυχήματος από αυτά.  

Με εντολή Εντεταλμένου Συμβούλου

Η προϊσταμένη

Γραμματική  Τζιβαρίδου

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2016: 1η έως έως 28 Σεπτεμβρίου- Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»

Γνωστοί δημιουργοί και πρωταγωνιστές παρελαύνουν από τη σκηνή του Δημοτικού Αμφιθεάτρου «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, μέσα από το φιλόδοξο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2016», που θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Για μια ακόμα χρονιά, ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού τιμά τον πολιτισμό συνθέτοντας ένα πρόγραμμα με τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού, παραγωγές ερασιτεχνικών δημιουργών, μελωδικές βραδιές και αφιερώματα, παραδοσιακoύς χορούς και ένα διήμερο αφιέρωμα στο παιδικό σινεμά.
«Ο Δήμος Κορυδαλλού στηρίζει με συνέπεια τον πολιτισμό μέσω της διοργάνωσης ποιοτικών εκδηλώσεων. Γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί αναγκαίο αγαθό, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους. O φετινός «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» με το πλούσιο πρόγραμμα και τις επιλεγμένες εκδηλώσεις του στοχεύει να προσφέρει ανάσες ελπίδας, αισιοδοξίας και διέξοδο ποιοτικής ψυχαγωγίας» αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης "διακοπές στην πόλη μου"

 Τέσσερεις εβδομάδες ζωντάνιας, άθλησης και δημιουργικότητας για τριακόσιους μαθητές 6 έως 12 χρόνων, οι οποίοι συμμετείχαν στην φετινή έβδομη διοργάνωση του προγράμματος «διακοπές στην πόλη μου», έφτασαν στο τέλος τους με τις καλύτερες αναμνήσεις για παιδιά και μεγάλους.   

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Οργανισμός Ά-θλησης και Πολιτισμού, με σκοπό την στήριξη των εργαζομένων γονέων και την παροχή δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων, ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες συμμετοχής με σκοπό την ανάπτυξη των Αθλητικών δυνατοτήτων και της Αισθητικής Αγωγής, την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας, την βελτίωση της Παραγωγής Λόγου, την ενδυνάμωση της Κοινωνικοποίησης, μέσα από ένα σύνολο οργανωμένων βιωματικών προγραμμάτων κατάλληλων γι αυτές τις ηλικίες των παιδιών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Κατόπιν επικοινωνίας μας με την αρμόδια Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει γενική διακοπή νερού στην περιοχή μας, από σήμερα 13/7/2016 και ώρα 8:00 το απόγευμα μέχρι αύριο 14/7/2016 ώρα 12:00 το μεσημέρι. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 140Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and