Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Ενημέρωση για την άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου έτους 2015

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.114/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πληρωμή του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2015 μπορεί να ρυθμιστεί ως ακολούθως:   
- Προκαταβολή του 30% του ποσού μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2015.
- Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε τέσσερις (4) ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του Μαΐου 2015.
Θα πρέπει επομένως να φροντίσετε έγκαιρα μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2014 να ζητήσετε με αίτησή σας στο Τμήμα Περιβάλλοντος την άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου έτους 2015 διαφορετικά θα χάσετε τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης πληρωμής του τέλους κοινοχρήστου χώρου. 
Παρακαλούμε μην αγνοήσετε αυτή την ενημέρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Περιβάλλοντος  στα τηλέφωνα: 210 49 90476 – 577 – 481.
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ενημερωτική εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες

Μαθησιακές δυσκολίες: απάντηση η βιωματική διδασκαλία είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης. Ομιλητής είναι ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος, μαθηματικός- ειδικός παιδαγωγός, μέλος του Δ. Σ της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλους της Ερευνητικής Εκπαιδευτικής Ομάδας: «Οι Αριθμοί πέρα από τους Κανόνες».

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο πράσινο σε όλους τους δημόσιους χώρους και στα σχολεία

Την προστασία και την ανάδειξη του πρασίνου, καθώς και την ασφάλεια των μαθητών έχουν στόχο οι εκτεταμένες παρεμβάσεις των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας, που ξεκίνησαν στα σχολεία της πόλης.
Συνεργεία των δυο διευθύνσεων του Δήμου πραγματοποιούν συστηματικές εργασίες καθαρισμού, κλαδέματος και καλλωπισμού δέντρων και θάμνων που βρίσκονται στον αύλιο και τον περιβάλλοντα χώρο σχολείων. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν από τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στα 88 στρέμματα και σταδιακά θα υλοποιηθούν σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Οι εργασίες στα σχολεία είναι μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιεί η δημοτική αρχή σε ολόκληρη την πόλη και περιλαμβάνει εργασίες κλαδέματος και καλλωπισμού δεντροστοιχιών και θαμνώδους πρασίνου στις πλατείες, τους δημόσιους χώρους και τις οδούς.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, σαράντα ένα χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού.  
Το μήνυμα της αποκτά  νέο περιεχόμενο, αφού τα τελευταία χρόνια καταρρέουν οι κοινωνικές κατακτήσεις και βεβαιότητες της μεταπολίτευσης.
Η νέα γενιά συνθλίβεται σήμερα από την ανεργία. Οι ελπίδες και τα όνειρα της ματαιώνονται. Η δημόσια παιδεία υποβαθμίζεται διαρκώς, αφού επί δεκαετίες δεν δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.
Μετά από πολύχρονη ηθική κρίση,οι βιαίες οικονομικές περικοπές, η υπερφορολόγηση, η ύφεση που βιώνει η κοινωνία έχουν οδηγήσει στην απελπισία μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας και απειλούν τον κοινωνικό ιστό.
Το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» συμβολίζει σήμερα τις διεκδικήσεις για αλλαγές των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας. Την ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας, δίκαιων μεταρρυθμίσεων με προστασία των θεσμών, την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ξανά στη νεολαία μας να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
"Προσέχω το Διαβήτη μου"- Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με αφορμή την 14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει ορισθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου» που αφορά στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ εργαστηριακών εξετάσεων σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, με προτεραιότητα σε όσους δεν καλύπτονται από κάποιον ασφαλιστικό φορέα.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα, με 400.000.000 πάσχοντες κι ένα πλήθος επιπλοκών (σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (I.D.F.), το 70% των ακρωτηριασμών που διενεργούνται σε όλο τον κόσμο αφορά διαβητικούς ασθενείς) που προκαλούν έκπτωση της ποιότητας ζωής ή την θέτουν σε άμεσο κίνδυνο.
Η ρύθμιση του σακχάρου με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και η τροποποίηση των συμπεριφορών υγείας (διατροφή, φυσική άσκηση) αποτελούν μονόδρομο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του διαβητικού ασθενή.
Το πρόγραμμα «Προσέχω το Διαβήτη μου» βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και ραντεβού με το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής στο τηλέφωνο 210 4954814.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκινούν οι εγγραφές για τον νέο κύκλο μαθημάτων Πληροφορικής στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης

     Οι κύκλοι σπουδών των σεμιναρίων αναφέρονται στις παρακάτω ενότητες:
1.    Επεξεργασία Κειμένου (Word)
2.    Λογιστικά Φύλλα (Excel)
3.    Βάσεις Δεδομένων ( Access)
4.    Παρουσιάσεις (Power Point)
5.    Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet-Outlook)
σε επίπεδο CORE (Βασικό) , ADVANCE (Προχωρημένο) με δυνατότητα πιστοποίησης ECDL

  •      Κοινωνική Δικτύωση : Facebook , Twitter, Instagram
  •      Μαθήματα για Πιστοποίηση Α’ και Β’ επιπέδου Εκπαιδευτικών  Α’ θμιας  και Β’θμιας  Εκπαίδευσης.
  •      Μαθήματα για Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών και εθελοντών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού, με στόχο να στηρίξει μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Τα μαθήματα ξεκίνησαν πέρσι με την Μελέτη για μαθητές Δημοτικού, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί φέτος και σε Γυμνάσιο και Λύκειο,, ανάλογα και με την προσφορά καθηγητών. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική υποστήριξη προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από  εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και φοιτητές, που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό, πλ. Αγ. Γεωργίου και Χ. Τρικούπη 15 και στο 2ο Γυμνάσιο, Ψαρρών 15. «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε οικογένεια της πόλης, 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κυριακές χωρίς μεσάζοντες: Είκοσι τόνοι προϊόντων διατέθηκαν την πρώτη μέρα της τέταρτης χρονιάς

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες επαναλήφθηκε από χθες για τέταρτη χρονιά, η δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες». Από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι παραγωγοί διέθεσαν στο χώρο του Δημοτικού παρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών) πάνω από 20 τόνους προϊόντων, όπως πατάτες, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κρεμμύδια, τυριά κ.α. ενώ άριστη χαρακτηρίστηκε η οργάνωση και η εξυπηρέτηση του κοινού.
Στόχος της δράσης είναι η προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές απευθείας από τους παραγωγούς στους δημότες χωρίς μεσάζοντες. Η αυξημένη συμμετοχή των δημοτών ενισχύει και τις δράσεις του Δήμου για τους άπορους δημότες, αφού χθες οι παραγωγοί πρόσφεραν 636 κιλά προϊόντων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και την Τράπεζα Τροφίμων.
Οι επόμενες «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθούν στις 23 Νοεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου. Τα προϊόντα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Στον Σταύρο Κασιμάτη ο Δήμαρχος του "αδερφού" Δήμου Μπέϊτ Σαχούρ της Παλαιστίνης

Επίσκεψη επαναβεβαίωσης των δεσμών φιλίας των Δήμων Κορυδαλλού και Μπεϊτ Σαχούρ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος του «αδελφού» Δήμου Μπεΐτ Σαχούρ της Παλαιστίνης κ. Hani Al- Hayek στον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη. Ο κ. Al- Hayek, που συνοδευόταν από τη σύζυγο του και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Myhanad Jarrar, μετέφερε τα βαθιά αισθήματα φιλίας και ευγνωμοσύνης του παλαιστινιακού λαού και των κατοίκων του Μπεϊτ Σαχούρ στον κορυδαλλιώτικο λαό.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που συνδέουν τους δύο λαούς και τους δημότες των δυο Δήμων και ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος ο πολυετής και δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σε απόσταση αναπνοής ο Μετροπόντικας από τον Σταθμό «Κορυδαλλός» της πλ. Ελευθερίας

Έως τις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει «φτάσει» ο Μετροπόντικας Ιππόδαμος στο Σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αττικό Μετρό.
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της πόλης κ. Σταύρο Κασιμάτη αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Ουρανό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του εγχειρήματος, μεταξύ αυτών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λειτουργία του Μετρό και η πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πλατείας Ελευθερίας, σε μια προσπάθεια να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την μικρότερη όχληση κατοίκων και επιχειρηματιών.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, καθώς και την άψογη συνεργασία με την Αττικό Μετρό, δηλώνοντας ότι οι πολίτες του Κορυδαλλού περιμένουν να υποδεχθούν τη διέλευση του Μετροπόντικα και όλα τα παράλληλα έργα, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της πόλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας κ. Παύλος Γερακάρης, ο μελετητής κ. Σταύρος Φραγκινέας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπη-ρεσιών κ. Στέργιος Στεργιόπουλος.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 110Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and