Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

“Σχολείο σε κίνηση” από τον Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ξεκινά από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού το πρόγραμμα «Σχολείο σε κίνηση», που υλοποιείται στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων κάθε σχολικής μονάδας και τα σκακιστικά σωματεία της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση παραδοσιακών χορών και σκάκι και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες εντελώς δωρεάν.
Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΑΠ Μιχάλης Λώνας, ο 
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων. Οι Σύλλογοι Γονέων ενημερώθηκαν για την δομή του προγράμματος, τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας, ενώ έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τους τρόπους βελτίωσης του προγράμματος.

  Νέα-Δελτία Τύπου
"Της Κυριακής τα είδωλα" του Χρ. Σωτηρακόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου

Το ιστορικό παρελθόν της Προοδευτικής στο πειραϊκό και στο εν γένει Ελληνικό ποδόσφαιρο, αναβιώνει την προσεχή Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, αίθουσα Πλειάδες (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών) σε ειδική εκδήλωση και στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Της Κυριακής τα είδωλα». Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Σωτηρακόπουλος συζητά με τους δημοσιογράφους Όλγα Νικολαϊδου, Παύλο Γερακάρη, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής Γιάννη Μανδρέκα, με συντονιστή τον επίσης βετεράνο Νίκο Μάλλιαρη, για την ομάδα του Κορυδαλλού που συμπλήρωσε 90 χρόνια δράσης και έγραψε λαμπρές σελίδες τις δεκαετίες του 1960 και 1970.
Στην εκδήλωση, που γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και φίλαθλοι, ενώ θα προβληθούν εικόνες από τις συναρπαστικές εμφανίσεις της Προοδευτικής σε αγώνες πρωταθλημάτων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τον Πρέσβη Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι

Την στήριξη και αλληλεγγύη του Δήμου Κορυδαλλού στον λαό της Παλαιστίνης και στο αίτημα για αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση του παλαιστινιακού κράτους, επανέλαβε στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Ο Πρέσβης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα με στόχο την έμπρακτη συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού από το 2000 είναι «αδελφοποιημένος» με τον Δήμο Μπέϊτ Σαχούρ της Παλαιστίνης, γνωστό ως το «Χωριό των Ποιμένων», ενώ το 2014 είχε συμμετάσχει με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μακρυνό στο διεθνές συνέδριο αλληλεγγύης των τοπικών αρχών με την Παλαιστίνη, που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Για πρώτη φορά μαθήματα Γαλλικών στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων Κορ

Νέο πρόγραμμα εκμάθησης Γαλλικών δημιουργεί το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, θα έχει διάρκεια δύο μήνες και το κόστος θα είναι 30 ευρώ συνολικά. Για προχωρημένους στα Γαλλικά θα λειτουργήσει τμήμα με θέμα «Γαλλική Κουλτούρα και Πολιτισμός». Για αρχάριους στα Γαλλικά θα λειτουργήσει τμήμα με θέμα «Γαλλική προφορά και Βασική Επικοινωνία». Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ, Ζάππα 1, (έναντι Σινέ Παράδεισος), Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 13.00, τηλέφωνο 210- 956717/6932434131.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Καθημερινότητα και συντηρήσεις στο επίκεντρο του Δήμου Κορυδαλλού

Η καθημερινότητα και η βελτίωση της βρίσκονται αυτό το διάστημα στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής Κορυδαλλού με έργα συντηρήσεων και παρεμβάσεις σε δημοτικά κτίρια, στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ομβρίων υδάτων. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν εργασίες αποκατάστασης σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου χρειάζονταν άμεση επισκευή, έργο που πραγματοποιήθηκε με πόρους του Δήμου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται εκτεταμένες επισκευές σε σχολικά κτίρια και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, όπως εργασίες μονώσεων, αντικατάσταση υαλοπινάκων, αλουμινοκατασκευές, υδραυλικές και σιδηρουργικές εργασίες, καθώς και ελαιοχρωματισμοί.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο καθαρισμού και απολύμανσης του δικτύου ομβρίων υδάτων, ενώ αντικαταστάθηκαν σχάρες φρεατίων, που είχαν κλαπεί κυρίως στην περιοχή των 88 στρεμμάτων, έξω από σχολεία και σε πεζόδρομους.
Τέλος, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες επισκευών στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και στην πλατεία Μέμου, αλλά και σε παιδικές χαρές.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της δημοτικής αντιπροσωπείας του "αδελφού" Δήμου Αγ. Δομετίου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Κορυδαλλού, η δημοτική αντιπροσωπεία του «αδελφού» Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Κώστα Πέτρου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Χάρις Αργυρού, Χάρη Θρασυβούλου, Κωνσταντίνο Γιάγκου και την πολιτιστική και κοινωνική λειτουργό Μαργαρίτα Βρακά.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δήμου Κορυδαλλού με σκοπό την διεύρυνση της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επίπεδο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τον Δήμαρχο Αγ. Δομετίου και τα μέλη της αντιπροσωπείας υποδέχθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μελάς, Καίτη Κυλάκου, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την προσφώνηση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Αγ. Δομετίου για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας που ενώνουν τους δύο Δήμους από το 2000. 
Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η ελληνική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, οι οποίες και έχουν περιορίσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης των δεσμών συνεργασίας των δυο Δήμων.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Έναρξη νέων τμημάτων στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Το «Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού» ανακοινώνει
την Έναρξη μαθημάτων Αγγλικών, Ιταλικών και Ισπανικών και Πληροφορικής για πιστοποίηση και Πληροφορικής αρχάριους, την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017. Σ
την Πληροφορική θα γίνουν και ταχύρυθμα τμήματα διάρκειας ενός μήνα στις ενότητες WORD/ EXCEL/ INTERNET/ POWERPOINT/ ACCESS/ WINDOWS. Ώρες γραμματείας: 09.00 – 17.00 Δευτέρα-Παρασκευή. Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα ωράρια παρακολούθησης και εγγραφές: 210-4956717, 6932434131.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη με τον ΓΓ Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη

 Συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βανδαλισμών σε πλατείες, παιδικές χαρές και άλλους δημοτικούς χώρους, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη και των Δημάρχων Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και Αγ. Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Γενικό Γραμματέα, αναφέροντας ότι έχει σημειωθεί αύξηση των καταστροφών δημοτικού εξοπλισμού με συνέπειες στο περιβάλλον, στον αστικό εξοπλισμό της πόλης, αλλά και στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Αναφερόμενος στην περιοχή του Σχιστού, υπογράμμισε ότι υπάρχει συστηματική παραβατικότητα, αφού οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι, καθημερινά πλέον, με κλοπές, ενώ αυξάνονται σταθερά τα περιστατικά ανέγερσης νέων αυθαιρέτων κτισμάτων και καταστροφών δημόσιου εξοπλισμού.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση του τμήματος της πόλης για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο, ενώ ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύθηκε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει ενίσχυση, αφού το Υπουργείο ενισχύεται σε έμψυχο δυναμικό με την τοποθέτηση νέων αποφοίτων των Σχολών της Αστυνομίας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συναυλία με Ελένη Βιτάλη & Νίκο Ζιώγαλα αφιερωμένη στην κατεδάφιση των πρώην γυναικείων φυλακών

Είσοδος Ελεύθερη

Με μια μεγάλη συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τον Νίκο Ζιώγαλα, ο Δήμος Κορυδαλλού και η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζουν ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη: την κατεδάφιση της μάντρας των πρώην γυναικείων φυλακών στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη και την παραχώρηση της έκτασης των 10 στρεμμάτων, η οποία θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 8.30 το βράδυ, στο χώρο του Δημοτικού Πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, δίπλα στην παραχωρημένη έκταση, το κοινό θα απολαύσει τους δυο εκλεκτούς καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές τους επιτυχίες. Παράλληλα, θα υπογραμμίσουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται έως την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη. Η συναυλία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Για 7η χρονιά οι «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» από τον Δήμο Κορυδαλλού

Για έβδομη χρονιά συνεχή χρονιά διοργανώνεται και το 2017- 18 από τον Δήμο Κορυδαλλού η επιτυχημένη δράση «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με αγορά προϊόντων απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς. Η δράση ξεκινά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε 3 εβδομάδες, ενώ έως τον Ιούνιο θα υλοποιηθούν συνολικά 14 «Κυριακές» στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών. Όπως κάθε χρόνο οι δημότες θα ενημερώνονται εγκαίρως για τα προϊόντα, τους παραγωγούς και τον τόπο προέλευσης τους και φυσικά τις τιμές. Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις είναι: 08/10/2017, 22/10/2017, 12/11/2017, 03/12/2017, 17/12/2017, 07/01/2018, 28/01/2018, 18/02/2018, 11/03/2018, 01/04/2018, 22/04/2018, 13/05/2018, 03/06/2018 και 24/06/2018.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 159Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and