Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Τρία νέα σχολεία το επόμενο διάστημα παραδίδονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

21ο Νηπιαγωγείο, 6ο- 8ο Δημοτικό & Ειδικό Σχολείο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν τα έργα κατασκευής τριών νέων σχολικών μονάδων, που ολοκληρώνουν το μεγάλο πρόγραμμα σχολικής στέγης για το οποίο είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Έτοιμο είναι το νέο, σύγχρονο, καλαίσθητο κτίριο του 21ου Νηπιαγωγείου στο Σχιστό, το οποίο πρόκειται να παραληφθεί από τον Δήμο την επόμενη εβδομάδα και να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης των νηπίων, τραπεζαρία, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής, συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ.
Την ερχόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει και το νέο 6ο- 8ο Δημοτικό στα 88 στρέμματα. Το νέο κτίριο είναι ήδη έτοιμο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ενοποίησης του αύλιου χώρου με το αρχικό κτίριο. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο, ενώ θα κατασκευαστεί και γήπεδο μπάσκετ.
Τέλος, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή και του Ειδικού Σχολείου, στην οδό Σταματοπούλου,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού στην συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2014 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού καταδικάζει τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά εδάφη με συνέπεια το θάνατο δεκάδων αμάχων μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.
Καταγγέλλουμε επίσης τη σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του Ισραηλινού κράτους το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης

Με την συμμετοχή, φέτος, περισσότερων από 300 μαθητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «διακοπές στην πόλη μου». Σκοπός του κοινωνικού αυτού προγράμματος, που οργανώνει το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, είναι η στήριξη των εργαζομένων γονέων του Δήμου και η προσφορά δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσι-μο των σχολείων τους τον Ιούνιο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρία σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού (1ο, 2ο, 9ο) και η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Κινητοποίηση δημοτικής αρχής και κατοίκων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Σχιστού

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμε-τώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Σχιστού, εξαιτίας της παραβατικότητας, που επικρατεί στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της διοίκησης του Δήμου, επικεφαλής των παρατάξεων, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Επίσης είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ο αναπληρωτής του Ταξίαρχου κ. Κώστας Κυριαζόπουλος, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού κ. Βασίλης Μουντζούρης ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Πειραιά κ. Γιώργος Φέρλιας, ο εκπρόσωπος του Δασάρχη Πειραιά κ. Κώστας Λιάτσος, ενώ δεν παρέστησαν, αν και κλήθηκαν, εκπρόσωποι της Πολεοδομίας Πειραιά.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, στην έναρξη της συζήτησης η διαβίωση των κατοίκων του Σχιστού έχει γίνει αφόρητη εξαιτίας της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή και είναι άμεση ανάγκη η συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του Σχιστού με πρωτοβουλία του Σταύρου Κασιμάτη

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 8 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και γενικά τα προβλήματα, που αφορούν την περιοχή του Σχιστού. Στη σύσκεψη, έχουν κληθεί ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού κ. Βασίλης Μουντζούρη, ο Γενικός Διευθυντής της Πολεοδομίας Πειραιά κ. Σπύρος Δημητράκης, 
και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Αικατερίνη Αναστασάκου, ο Δασάρχης του Δασαρχείου Πειραιά κ. Πέτρος Σακκάς, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Πειραιά κ.
Γιώργος Θέρλιας. Επίσης Αντιδήμαρχοι, μέλη της διοίκησης του Δήμου, οι επικεφαλής των παρατάξεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, η δημοτική αρχή γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από κατοίκους, όπου η διαβίωση τους έχει γίνει αφόρητη από τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και είναι άμεση ανάγκη η συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Στις 14 Ιουλίου η πολυαναμενόμενη παράσταση των Τρωάδων από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΛΛΟΥ
ΚΑΙ Η
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
 
“ Τ Ρ Ω Α Δ Ε Σ “

 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου- Θα επαναληφθεί τέλη Νοεμβρίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, το Δωρεάν Προληπτικό Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου, για άτομα ηλικίας από 40 ετών και άνω, που δεν έχουν διαγνωσμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα ή σακχαρώδη διαβήτη.
Η εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου στους συμμετέχοντες έγινε με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα HeartScore που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και το οποίο εξετάζοντας και προσμετρώντας παράγοντες κινδύνου όπως την ηλικία, το κάπνισμα, την υπέρταση και την χοληστερίνη προσδιορίζει με την βοήθεια ειδικού αλγόριθμου την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου σε χρονικό ορίζοντα 10ετίας, ενώ υπολογίζει και την επιμέρους συνεισφορά του κάθε παράγοντα.
Το πρόγραμμα διήρκησε ένα μήνα, από τις 12 Μαίου έως τις 13/ Ιουνίου, συμμετείχαν 38 άτομα -22 γυναίκες και 16 άνδρες- με Μ.Ο ηλικίας τα 52 έτη, και σύμφωνα με τα ευρήματα ο Μ.Ο απόλυτου καρδιαγγειακού κινδύνου για τους άνδρες ήταν στο 4% και για τις γυναίκες στο 2%, επιβεβαιώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος εμφράγματος ή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου είναι αυξημένος στον ανδρικό πληθυσμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Οι δράσεις του Ιουλίου της καλοκαιρινής εκστρατείας φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το Future Library

Συνεχίζονται ως τις 24 Ιουλίου στη Βιβλιοθήκη του Δήμου το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το Future Library. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και έχει στόχο να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ανάμεσα τους και η Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Με στέκι τους την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού, τα παιδιά της πόλης ανακαλύπτουν τις αντιθέσεις και τις ομοιότητες μέσα από την μαγεία της ανάγνωσης του παιχνιδιού και της δημιουργίας. Με την βοήθεια ειδικών στα εικαστικά, την μουσική και το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με το καλό παιδικό βιβλίο πλουτίζοντας τις γνώσεις και πλαταίνοντας τους νοητικούς τους ορίζοντες. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θέμα της φετινής εκστρατείας είναι «οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται» και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές δημοτικών.
Για δηλώσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Βιβλιοθήκη του Δήμου, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης- Τηλ.: 2104965784, Δευτέρα - Πέμπτη 9.00 - 20.00, Παρασκευή, Σάββατο 9.00 -14.00. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
1 Ιουλίου, 18.00 μ.μ.-20.00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Γρ. Λαμπράκη & Καρυταί-νης 4. Μαρία Σκηνίτη-Μαίρη Θεοδοσιάδου (Εργαστήρια Τέχνης Δήμου Κορυδαλλού) Δέσποινα Παπαδημητρίου-Πανταζή (Ζωγράφος). Για παιδιά 10-12 ετών. Με προεγγραφή- τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4965784.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Παράταση της 22 ης Γιορτής Βιβλίου

Ως την Τετάρτη 2 Ιουλίου παρατείνεται η 22η Γιορτή Βιβλίου. Τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία σας περιμένουν 19.00 έως 22.30 για να γνωρίσετε τα καλύτερα νέα βιβλία να θυμηθείτε τους παλιότερους τίτλους και να κάνετε τις καλοκαιρινές σας αγορές.  

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η δημοτική Αρχή Κορυδαλλού θέτει, όπως πάντα, στην διάθεση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού καθημερινά από 8.00 έως 20.00 τα έξι ΕΔΑΠΕ, στα οποία υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι και τα οποία βρίσκονται κατανεμημένα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Κλιματιζόμενα κέντρα υποδοχής κοινού

Α’ ΕΔΑΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ 115 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ. : 2105610974

Β’ ΕΔΑΠΕ Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ 43 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ. : 2104963274

Γ’ ΕΔΑΠΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 30 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ.: 2104979513


Δ’ ΕΔΑΠΕ ΘΗΡΑΣ 41 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΗΛ.: 2105698484

Στ’ ΕΔΑΠΕ ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ 10 ΣΧΙΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΛ.: 2104942412

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, τηλ.: 2104990402

Φουαγιέ, τηλ.:2104990400

Σε περίπτωση αργίας καθορίστηκαν να παραμένουν ανοιχτά το Β΄και το Στ’ ΕΔΑΠΕ.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 105Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and