Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

 Η 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη Ηλικία, όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, συμβολίζει τον σεβασμό και το αίσθημα ευγνωμοσύνης, που πρέπει να νοιώθουμε όλοι απέναντι σ’ εκείνους που διένυσαν την παραγωγική ηλικία και έδωσαν τον δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Σήμερα η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θίγουν ολοένα και περισσότερο τους συνταξιούχους και η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων της τρίτης Ηλικίας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και βιώνει έντονη ανασφάλεια.
Ο Δήμος μας, παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές στους οικονομικούς πόρους που έχει δεχτεί η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης προτεραιότητες και ανάγκες.
Με την λειτουργία των έξι ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
«Να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας»

«Η 1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω από τον χρόνο μας στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, σε κάθε φίλο και γνωστό μας, ο οποίος διανύει αυτή την περίοδο της ζωής του. Να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο για τα προβλήματα της Γ’ Ηλικίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία και τις οικογένειές τους μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις πολύτιμες γνώσεις τους στους νεότερους». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ Κορυδαλλού Μαρία Διακάτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου τα 6 ΚΑΠΗ του Δήμου έχουν επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς και προγραμματίζουν τις δράσεις και εκδηλώσεις της χρονιάς. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας έχουν προγραμματισθεί τα πρώτα «γλεντάκια», τα οποία θα πραγματοποιηθούν:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
"Νόσος Alzheimer: πρόληψη και φροντίδα στην κοινότητα"- Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και τα τμήματα Προστασίας - Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρία «Νέστωρ» και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 10:30 π.μ – 12:00 μ.μ στον χώρο του Β' ΚΑΠΗ (Παπακυριαζή & Αρκαδίου 12) ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα "ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ". Το πρόγραμμα των εισηγήσεων περιλαμβάνει:

• Κλινική εικόνα της νόσου του Alzheimer, Ειρήνη Κοτρώτσου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer «Νέστωρ». 

• Πρόληψη και θεραπεία της νόσου του Alzheimer - Το φορτίο των φροντιστών ασθενών με νόσο του Alzheimer, Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Νόσου Alzheimer.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού και Καλλιτέχνες του Ορίζοντα Γεγονότων εκθέτουν μαζί τα έργα τους

  «με το βλέμμα σου απέναντι»

8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

«Με το βλέμμα σου απέναντι» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της ομάδας καλλιτεχνών «Ορίζοντας Γεγονότων» και εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 9 Οκτωβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Κορυδαλλού με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής και Video εγκατάστασης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2016: 3η ετήσια συνάντηση Συλλόγων και Χορευτικών Ομάδων

Συμμετέχουν: ο Χορευτικός Όμιλος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «τ’ Aλωνάκι» και το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Τ΄αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «τ’ Aλωνάκι» ιδρύθηκε στη Χαλκίδα το 1985. Στόχος του η ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και της πατρίδας μας γενικότερα και κυρίως η βίωση των στοιχείων και αξιών εκείνων της παράδοσης που είναι απαραίτητα στη σύγχρονη σημερινή κοινωνία.

Στον Σύλλογό μας λειτουργούν 34 τμήματα ελληνικών χορών (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) και συγχρόνως λειτουργούν 2 τμήματα δημοτικού τραγουδιού και 2 τμήματα χειροτεχνίας.

Παράλληλα διατηρεί βεστιάριο ελληνικών φορεσιών (αυθεντικά και αντίγραφα). 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016-ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24/9

 Αλλαγή χώρου πραγματοποίησης της Εκδήλωσης του Σαββάτου 24/9. Ώρα έναρξης 19:30, Αίθουσα «Πλειάδες», Γρηγόρη Λαμπράκη & Καρυταίνης, 3ος όροφος. Είσοδος Ελεύθερη.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Κατάμεστη η αίθουσα «Πλειάδες» στον Σοπενχάουερ του Θεοδόση Πελεγρίνη

 Η βούληση ως βασικό κίνητρο για τον άνθρωπο, ήταν το κεντρικό μήνυμα της παράστασης «Σοπενχάουερ» του Θεοδόση Πελεγρίνη, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ στη θεατρική σκηνή της κατάμεστης αίθουσας «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία από τον Υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου, ο οποίος στον μονόλογο που έγραψε και πρωταγωνιστεί ο ίδιος, αναφέρεται στο έργο και τη ζωή του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η βουλευτής Β΄ Πειραιά Εύη Καρακώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής Κατερίνα Θανοπούλου, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός και ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Λώνας, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Λαμπρινή Μάνου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης Βάϊος Μανώλης και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Γερακάρης και Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

  Εκδηλώσεις
Ανακοίνωση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τις κενές θέσεις ΕΣΠΑ

Αγαπητοί Γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι όσες/οι ενδιαφερόμενες/οι από την λίστα της Ε.Ε.Τ.Α.Α των μη δικαιούχων voucher και με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Κορυδαλλού προκειμένου να διεκδικήσουν θέση τοποθέτησης, μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο της Διεύθυνσης των Βρεφονηπιακών Σταθμών
στην οδό Σολωμού & Χειμάρας 2-4 (τηλ. 2104946113 – 2104949298) καθημερινά και το Σάββατο 24/09/2016, ώρες 9:00 – 14:00. 
Οι διαθέσιμες κενές θέσεις των δομών μας αφορούν τους Β’ & Δ’ Παιδικούς Σταθμούς και μόνο για την ηλικιακή κατηγορία Α2.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σϋμβουλος

Ελένη Γαλανοπούλου

 

  Ανακοινώσεις Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών
«Νέο πρόσωπο» για τα δύο μίνι γήπεδα πίσω από το Δημαρχείο

Με στόχο την ασφαλή λειτουργία τους, ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης των δυο γηπέδων 5Χ5 και 8Χ8 πίσω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού, που φιλοξενούν καθημερινά τις προπονήσεις των ακαδημιών των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης.
Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκαν οι περιφράξεις και το πλέγμα προστασίας, τοποθετήθηκαν νέες είσοδοι, ενώ έγιναν και τοπικές αποκαταστάσεις του συνθετικού χλοοτάπητα.
Οι εργασίες συντήρησης εντάσσονται στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, αφού την επόμενη χρονιά πρόκειται να γίνει πλήρης ανακατασκευή των δυο μίνι γηπέδων και του Ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση χλοοτάπητα 5ης γενιάς και την αντικατάσταση του τάπητα στίβου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη οργανώνει η Γραμμή Ανθρωπιάς

 Με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της

 

 

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Άπονες Εξουσίες» παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00 με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων τα οποία θα διατεθούν από την Κορυδαλλιώτικη φιλανθρωπική οργάνωση σε άπορες οικογένειες.

Ξεχωριστές φωνές και σπουδαίοι μουσικοί με επικεφαλής τον Πασχάλη Τόνιο, παρουσιάζουν δημιουργίες των: Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Τσιτσάνη, Καρδάρα, Ζαμπέτα και Πάνου τις οποίες τραγούδησε αξέχαστα ο σπουδαίος ερμηνευτής. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 143Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and