Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Στον Σταύρο Κασιμάτη ο Δήμαρχος του "αδερφού" Δήμου Μπέϊτ Σαχούρ της Παλαιστίνης

Επίσκεψη επαναβεβαίωσης των δεσμών φιλίας των Δήμων Κορυδαλλού και Μπεϊτ Σαχούρ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος του «αδελφού» Δήμου Μπεΐτ Σαχούρ της Παλαιστίνης κ. Hani Al- Hayek στον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη. Ο κ. Al- Hayek, που συνοδευόταν από τη σύζυγο του και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Myhanad Jarrar, μετέφερε τα βαθιά αισθήματα φιλίας και ευγνωμοσύνης του παλαιστινιακού λαού και των κατοίκων του Μπεϊτ Σαχούρ στον κορυδαλλιώτικο λαό.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που συνδέουν τους δύο λαούς και τους δημότες των δυο Δήμων και ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος ο πολυετής και δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σε απόσταση αναπνοής ο Μετροπόντικας από τον Σταθμό «Κορυδαλλός» της πλ. Ελευθερίας

Έως τις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει «φτάσει» ο Μετροπόντικας Ιππόδαμος στο Σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αττικό Μετρό.
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της πόλης κ. Σταύρο Κασιμάτη αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Ουρανό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του εγχειρήματος, μεταξύ αυτών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λειτουργία του Μετρό και η πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πλατείας Ελευθερίας, σε μια προσπάθεια να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την μικρότερη όχληση κατοίκων και επιχειρηματιών.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, καθώς και την άψογη συνεργασία με την Αττικό Μετρό, δηλώνοντας ότι οι πολίτες του Κορυδαλλού περιμένουν να υποδεχθούν τη διέλευση του Μετροπόντικα και όλα τα παράλληλα έργα, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της πόλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας κ. Παύλος Γερακάρης, ο μελετητής κ. Σταύρος Φραγκινέας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπη-ρεσιών κ. Στέργιος Στεργιόπουλος.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνεχίζονται οι «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες»- Έναρξη Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 9.00- 14.30

Με 20 διαφορετικά είδη ξεκινά από την ερχόμενη Κυριακή 2 Νοεμβρίου η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τον Δήμο Κορυδαλλού. Η δράση επαναλαμβάνεται για τέταρτη χρονιά και φιλοξενείται στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών.
Οι «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό, που θα διαρκέσουν ως τα τέλη Μαΐου 2015, συνεχίζουν να στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα αλλά και τους δημότες, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής απευθείας από τους παραγωγούς.
Από φέτος η επιλογή των παραγωγών γίνεται με ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια, προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Γι αυτό και η δράση θα πραγματοποιείται κάθε τρεις περίπου εβδομάδες, ενώ κάθε φορά θα διατίθενται πολύ περισσότερα προϊόντα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί προσφέρουν ποσοστό επί των προϊόντων τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και της Τράπεζας Τροφίμων για άπορους δημότες.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου είναι: 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμος Κορυδαλλού - Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος και Τεστ Παπ από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Δωρεάν Προληπτικός Γυναικολογικός Έλεγχος και TEST PAP θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Κορυδαλλού (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου) την Τετάρτη 29 και την 30 Πέμπτη Οκτωβρίου.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» σε θέματα πρόληψης υγείας από το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και την Παιδική Πολυκλινική Πειραιά.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 210 4954814, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις ανασφάλιστες γυναίκες.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο Βοήθημα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Βοήθημα σε τρόφιμα θα προσφέρει και φέτος τα Χριστούγεννα σε άπορες οικογένειες ο Δήμος Κορυδαλλού. Προϋπόθεση για την παροχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της, μετά από κατ΄οίκον επίσκεψη και αξιολόγηση από τους κοινωνικούς λειτουργούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Στόχος της διοίκησης είναι να εξασφαλιστεί η παροχή του βοηθήματος με διαφάνεια σε όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά αγαθά για το γιορτινό τραπέζι.
Οι δημότες που θα αξιολογηθούν είναι όσο περιλαμβάνονται στο Μητρώο των Κοινωνικών Υπηρεσιών έως τις 20 Νοεμβρίου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΑ Η ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στις 16/10/2014 ξεκινά η ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού για το έτος 2014- 2015.
Στόχος της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των γονέων στο ρόλο τους στην οικογένεια
Θα συζητηθούν θέματα όπως:
- Οι ανησυχίες των γονέων σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών ( εφηβεία – προ-εφηβεία)
- Η διαχείριση οικογενειακών κρίσεων – διαζύγιο
- Η ενημέρωση για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών
- Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά
- Ο σχολικός εκφοβισμός και τρόποι αντιμετώπισης

Εκτός των ανωτέρων θεμάτων στην διάρκεια της χρονιάς συζητούνται οποιαδήποτε άλλα θέματα που φέρνουν οι γονείς στην ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών : Ξενοφώντος και Πελοπίδα 2ος όροφος, Τηλ. Γραμματείας 210- 4963917, 210-4958947 ώρες 9:00 -13:00.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκινά το καλλωπιστικό κλάδεμα από την Υπηρεσία Πρασίνου- καταθέστε έγκαιρα τα αιτήματά σας

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι από 11 – 30 Οκτωβρίου η Υπηρεσία Πρασίνου θα δέχεται αιτήματα για καλλωπιστικό κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται στο πεζοδρόμιό σας.
Η υλοποίηση των αιτημάτων που θα κατατεθούν από 11 έως 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου, ενώ τα αιτήματα που θα κατατεθούν από 21 μέχρι 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο 15ήμερο του Νοεμβρίου.
Σημειώνουμε ότι το κλάδεμα των δέντρων είναι αποκλειστική ευθύνη της Υπηρεσίας Πρασίνου. Η συνεργασία σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για την προστασία, την φροντίδα και την αύξηση του πρασίνου της πόλης.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημήτρης Χριστοφορίδης


Τηλ. Γραφείου Αντιδημάρχου: 210 4990542
Τηλ. Υπηρεσίας Πρασίνου: 210 4990501 – 511 – 586


  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Νέα τμήματα – Νέοι καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
● Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ●

Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών και εγχόρδων οργάνων: κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπαρόκ φλάουτο, φλογέρα, κοντραμπάσο.
Μαζί με την ομάδα των καταξιωμένων καθηγητών μας διδάσκουν από φέτος στο Δημοτικό Ωδείο εξαίρετοι νέοι καθηγητές, σολίστ και εκπαιδευτικοί με πλούσια και προβεβλημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
- στο πιάνο ο Θοδωρής Τζοβανάκης, διακεκριμένος σολίστ πιανίστας (κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολονίας και της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκοτίας),
- στο βιολί ο Σωκράτης Σταθουλόπουλος, μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής,
- στην τρομπέτα ο Δημήτρης Γκόγκας, σολίστ και πρώτος τρομπετίστας της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής (κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου),
- στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο η Νικολέτα Πέππα, σολίστ και συνεργάτης της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ως την Τετάρτη ολοκληρώνεται από την ΔΕΗ το κλάδεμα των επικίνδυνων δέντρων στον Κορυδαλλό

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στην προσπάθεια ταχύτερης εξυπηρέτησης των αιτημάτων των κατοίκων του Κορυδαλλού, η Υπηρεσία Πρασίνου εξασφάλισε από την ΔΕΗ, κατά προτεραιότητα, το κλάδεμα, ως την ερχόμενη Τετάρτη 8/10/2014, όλων των δέντρων της πόλης που τα κλαδιά τους φτάνουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε εφόσον έχετε εντοπίσει δέντρα που τα κλαδιά του αγγίζουν ή πλησιάζουν πολύ τα καλώδια του ρεύματος και τα οποία πιθανόν να έχουν διαφύγει από την καταγραφή των υπηρεσιών,  να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της υπηρεσίας πρασίνου από την Δευτέρα 6/10 έως και την Τετάρτη 8/10 και ώρες 8.00 -15.00. 

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 109Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and