Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

10 τόνοι τρόφιμα ως πασχαλινό βοήθημα σε 500 οικογένειες από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Κορυδαλλού

Με στόχο να μη μείνει καμιά οικογένεια  και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα και να νιώσει τη χαρά της Ανάστασης και του Πάσχα, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού παρέδωσαν και φέτος πασχαλινό βοήθημα σε τρόφιμα σε 500 οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης. 
Το βοήθημα, που ξεπέρασε συνολικά τους 10 τόνους, περιλάμβανε νωπό κρέας, ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, αλεύρι κ.α αλλά και τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα γλυκίσματα για τα παιδιά.
Όλες οι οικογένειες πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θέσει οι Κοινωνικές Υπηρεσίες  και έχουν ελεγχθεί από τις κοινωνικές λειτουργούς του Δήμου. 
«Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης παραμένει προτεραιότητα μας η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση. Με διαφάνεια αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα αλλά και στις δυσκολίες τους» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας για τη Συμμετοχική Δημοκρατία στη χάραξη τοπικών πολιτικών

Με τη δέσμευση ότι τόσο η εμπειρία του προγράμματος, όσο και η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.democu.gr θα αξιοποιηθούν και θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο διαβούλευσης και συμμετοχής στη χάραξη πολιτικών πολιτισμού και αθλητισμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας “Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση” στον Δήμο Κορυδαλλού. Με την ημερίδα ολοκληρώνεται το έργο DemoCu, που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την SciFY.
Με την ολοκλήρωση του έργου, παραδίδεται πλέον στον Δήμο η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι πολίτες έχουν πλέον μια συνολική εικόνα όλων των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού στον Κορυδαλλό, ενώ μπορούν να πληροφορηθούν για όλους τους φορείς, δημοτικούς και μη, που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης. Το καινοτόμο όμως στοιχείο είναι, ότι οι ίδιοι οι πολίτες

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώνονται σήμερα οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
Από τις 6 έως τις 21 Απριλίου, στο χώρο της βιβλιοθήκης, στο 5ο και στο 8ο Δημοτικό, υλο-ποιήθηκαν εφτά δράσεις που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών. Με τη βοήθεια της εφόρου της Βιβλιοθήκης Μαρίνας Νύκτα, της ζωγράφου Δέσποινας Πανταζή και του σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλου, τα παιδιά προσέγγισαν γνωστά βιβλία με διαφορετικούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Έως 4 Μαϊου οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

Αιτήσεις και στο Δημαρχείο

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στις 4 Μαϊου 2016 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ, έτους 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2016 έως τις α) 3 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά με αναπηρία. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι δικαιούχοι αδυνατούν να υποβάλλουν αίτηση, μπορούν να απευθύνονται και στον Δήμο Κορυδαλλού, Δημαρχείο, 2ος όροφος, Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, γραφείο 213. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ημερίδα για τη Συμμετοχική Δημοκρατία στο πλαίσιο του DemoCu στον Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την SciFY διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση” την Πέμπτη 21 Απριλίου, 9.30 π.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των καλών πρακτικών των έργων που υλοποιούν οι παραπάνω φορείς στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» (www.democu.gr και www.democracit.org αντίστοιχα) και αφορούν στην προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας μέσω καινοτόμων εργαλείων και μεθοδολογιών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων που υλοποιούν σχετικά έργα προώθησης της συμμετοχικότητας σε άλλα πλαίσια και περιβάλλοντα.
Στο πλαίσιο του έργου λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.democu.gr, μέσα από την οποία, οι πολίτες έχουν πλέον μια συνολική εικόνα όλων των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού στον Κορυδαλλό, ενώ μπορούν να πληροφορηθούν για όλους τους φορείς, δημοτικούς και μη, που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Η δύναμη του παιχνιδιού: Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών που σχετίζεται άμεσα με τη μετέπειτα σχολική τους πορεία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η δύναμη του παιχνιδιού» τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών 1) σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», η οποία με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί το πρόγραμμα σε 10 Δήμους.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αφιέρωμα της Θεατρικής Ομάδας στους Ν. Άσιμο, Κ. Γώγου, Π. Σιδηρόπουλο

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε μουσικούς δημιουργούς και ποιητές, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Κλαλιώτη, διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου, ώρα 21.00 μια βραδιά αφιερωμένη στους «καταραμένους ποιητές της πλατείας» Νικόλα Άσιμο, Κατερίνα Γώγου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν έξι μουσικοί και μέλη της ομάδας και θα ακουστούν γνωστά τραγούδια ποιήματα και κείμενα των τριών «απόντων», ενώ θα προβληθούν και βίντεο από συναυλίες και συνεντεύξεις τους.

Υπόγεια σκηνή "Γκαράζ", Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών. Είσοδος ελεύθερη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση της Γ’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κορυδαλλού με τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη

Συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου τους Αριστέα Μανιατέα και τους καθηγητές τους Ιορδάνογλου Ειρήνη , Καλιακάτσο Μιχάλη, Κοτροζίνη Γκόλφω και Παπαπάνου Θεοδώρα, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ’  Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, το Δημαρχείο της πόλης στο οποίο ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Μερεντίτη, ενώ συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project «Τοπική Ιστορία» στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά με σκοπό να γνωρίσουν τον Κορυδαλλό και την ιστορία του, καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου και τις τοπικές αρχές.  

 

Οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον Δήμαρχο σχετικά με την λειτουργία του Δήμου καθώς και τοπικά ζητήματα όπως ο προγραμματισμός των έργων, η κτηριακή υποδομή των Σχολείων,  η ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου, το Μετρό, αλλά και θέματα όπως το προσφυγικό, ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Θαύμα αλληλεγγύης από τους προσκόπους- Συγκέντρωσαν 1,25 τόνους τρόφιμα για το πρόγραμμα «ΣτηριΖΩ»

Την έμπρακτη στήριξη και ευαισθησία τους έδειξαν για μια ακόμα φορά οι δημότες του Κορυδαλλού και οι Πρόσκοποι του 8ου Συστήματος Κορυδαλλού, του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κορυδαλλού και του 9ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νίκαιας, οι οποίοι το διήμερο 9 και 10 Απριλίου συγκέντρωσαν 1254 κιλά τρόφιμα για την ενίσχυση του προγράμματος Στηρί-ΖΩ των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.
Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου και το Σάββατο 10 Απριλίου, οι Πρόσκοποι βρέθηκαν στην είσοδο των supermarkets ΑΒ Βασιλόπουλος στην πλατεία Μέμου και Σκλαβενίτης στα Κανάρια, καλώντας τους κατοίκους μαζί με τις αγορές τους να προμηθευτούν βασικά είδη για την Τράπεζα Τροφίμων και το Κοινωνικό Μαγειρείο, που λειτουργούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Τις θερμές του ευχαριστίες για την κοινωνική ευαισθησία και τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που οργανώνουν συστηματικά για την ενίσχυση των συμπολιτών μας εξέφρασε στα στελέχη, τα μέλη και τις οικογένειες των Προσκόπων, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Το 8ο Σύστημα Προσκόπων στηρίζει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τις ευπαθείς ομάδες

Με σύνθημα «Πράξη ελπίδας, Μήνυμα ζωής» τα μέλη του 8ου Συστήματος Προσκόπων αναλαμβάνουν δράση για το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου θα βρίσκονται έξω από τα super market της πόλης ΑΒ Βασιλόπουλος (πλ. Μέμου) και Σκλαβενίτης (Κανάρια) για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες που στηρίζουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι 8ου Συστήματος, μάς περιμένουν την Παρασκευή 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ και το Σάββατο 10 το πρωί έως 8 το βράδυ, συγκεντρώνοντας έξω από τα δυο σούπερ μάρκετ τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, ζάχαρη, σάλτσες ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, ζυμαρικά, χυμούς, βρεφικές κρέμες, γάλατα, είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής, όπως χαρτί υγείας, βρεφικές πάνες, χλωρίνη, απορρυπαντικά, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα.
Τις ευχαριστίες τους προς τα στελέχη και τα μέλη του 8ου Συστήματος για την πρωτοβουλία τους, εκφράζουν οι Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 135Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and