Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Korydallos Gastronomic Cities: Εκδηλώσεις, σεμινάρια γαστρονομίας και το πρώτο food film festival

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ο Σινέ Παράδεισος και επιχειρήσεις εστίασης συμπράττουν για την ανάδειξη της γαστρονομίας ως εργαλείο προβολής και ανάπτυξης της πόλης.


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο food film festival, σεμινάρια γαστρονομίας, παρουσιάσεις τοπικών παραδοσιακών συνταγών, μαγειρικούς διαγωνισμούς στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.
Παράλληλα, με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Όλες οι συμμετοχές και προσφορές θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κυριακές χωρίς μεσάζοντες: 400 κιλά προϊόντα για ευπαθείς ομάδες- Πότε θα γίνουν οι επόμενες δράσεις

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού μια ακόμα «Κυριακή χωρίς μεσάζοντες» στο χώρο του Δημοτικού πάρκιγκ. Στόχος της δράσης είναι η προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές απευθείας από τους παραγωγούς στους δημότες χωρίς μεσάζοντες. Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε το κοινωνικό πρόσωπο του προγράμματος, αφού οι παραγωγοί διέθεσαν ποσοστό από τα προϊόντα τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και στο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» για τις ευπαθείς ομάδες. Προσφέρθηκαν 400 κιλά πατάτες, ζυμαρικά, όσπρια, τυριά κ.α.
Οι επόμενες «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαϊων, 5 Απριλίου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Με πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού, συνάντηση Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων Δήμων της περιοχής

Με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού πραγματο-ποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση των ομάδων Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) Δήμων της ευρύτερης περιοχής. Συμμετείχαν οι ομάδες ΟΠΑ των δήμων Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Περάματος, Σαλαμίνας. Στόχος της συνάντησης ήταν η διαβούλευση και συζήτηση για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών και η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες.
Οι Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.), συγκροτούνται από κοινωνικούς λειτουργούς σε κάθε Δήμο και είναι αρμόδιες για θέµατα κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων που κατοικούν στην περιοχή ευθύνης τους. Στο πλαίσιο των δράσεών τους περιλαµβάνεται η πραγµατοποίηση κοινωνικών ερευνών για συνθήκες που ενέχουν κινδύνους για τους ανηλίκους (κακοποίηση, παραµέληση, εµπορία, εκμετάλλευση, κ.ά.) και για την εκτίµηση των αναγκαίων κατάλληλων µέτρων κοινωνικής στήριξης, φροντίδας και προστασίας των ανηλίκων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Gastronomic Cities: Ανακοίνωση προς όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης

Τετραήμερο εκδηλώσεων, σεμινάρια και το πρώτο film food festival

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου.
Με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Οι ειδικές δράσεις και οι προσφορές τους θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος.
Είναι το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Gastronomic Cities και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της γαστρονομίας ως στοιχείο πολιτισμού αλλά και μοχλού ανάπτυξης της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, δράσεις και εκδηλώσεις στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ομιλίες στα σχολεία από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν μαθητές και γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι ο στόχος σειράς ομιλιών που πραγματοποιεί το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού στα σχολεία της πόλης.
Το πρόγραμμα των ομιλιών θα εμπλουτίζεται με βάση τα αιτήματα των σχολείων. Οι ομιλίες που έχουν προγραμματισθεί είναι:
2ο Γυμνάσιο 2 Μαρτίου, 17:30 «Επιπτώσεις Διαδικτύου στην ψυχική υγεία των εφήβων», ομιλητής Γιώργος Παππάς, ψυχολόγος.
7ο Γυμνάσιο 6 Μαρτίου, συμμετοχή στην Ημερίδα «Δράσεις την ημέρα κατά της Σχολικής Βίας», ομιλητής Άγγελος Σπυρόπουλος, ψυχολόγος.
17ο Νηπιαγωγείο 9 Μαρτίου, ώρα 16:30 «Διατροφή και υγεία», ομιλήτρια Παναγιώτα Χαροπούλου, διατροφολόγος.
10ο Δημοτικό Σχολείο 17 Μαρτίου, ώρα 10:00 « Η συμπεριφορά μεταξύ των συμμα-θητών και η διαχείριση των συναισθημάτων», ομιλητής Άγγελος Σπυρόπουλος, ψυχολόγος.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνεχίζεται η διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες»

 Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με την διάθεση προϊόντων απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς. Την ερχόμενη Κυριακή 1η Μαρτίου από 09.00 έως 14.30 στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών). Θα διατεθούν πάνω από 40 προϊόντα. Η δράση υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά με όλο και αυξανόμενη παρουσία αγοραστών αλλά και παραγωγών.  

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Σινέ Παράδεισος & Κούλουμα στο Δημαρχείο

Με παιχνίδια, πάρτι και προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στο Σινέ Παράδεισος γιορτάζει και το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς ο Δήμος Κορυδαλλού. Οι εκδηλώσεις του τριημέρου κορυφώνονται με τα πατροπαράδοτα Κούλουμα στο χώρο του Δημαρχείου σε συνεργασία με τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης με παραδοσιακό γλέντι, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα. Ώρα έναρξης 11 π.μ.
Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Φεβρουαρίου, από τις 3 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, ο Σινέ Παράδεισος θα είναι ανοιχτός για τους δημότες του Κορυδαλλού με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στην χειμερινή αίθουσα θα προβληθούν ταινίες για μικρούς και μεγάλους, ενώ στους χώρους του κινηματογράφου θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα με-γάλο πάρτι με ποικίλες δραστηριότητες, όπως Zumba (οικογενειακή και παιδική), διαγωνισμός χορού, καραόκε, θεατρικό παιχνίδι κ.α. Παράλληλα θα υπάρχουν εργαστήρια Face Painting και μπαλονοκατασκευές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής "Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους κατοίκους του Δήμου μας

Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και απευθύνεται σε όλα τα νοικοκυριά των πολιτών, στα οποία έχει γίνει ή έχει έρθει ειδοποίηση για διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ύψους 360€, το μέγιστο που μπορεί δοθεί ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Όσοι δημότες επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω αυτού του προγράμματος, θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά στην διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Ηρώων Πολυτεχνείου19, Πειραιάς (2131601820 και 2131601822).
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
• Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ)
• Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
• Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ρεύματος.
• Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο οποίο είναι η παροχή του ηλεκτρικού ή του / της συζύγου του.
Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ανοιχτοί χώροι για φιλοξενία πολιτών λόγω ψύχους

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται σήμερα, σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτοί για πολίτες που μπορεί να έχουν ανάγκη το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ_, Σολωμού 2-4 (08:00 – 21:00) και το Δημαρχείο Γρ. Λαμπράκη 240 (7:00 – 22:00).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ιατρική διάλεξη για τη Νοσογόνο Παχυσαρκία από το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Η νοσογόνος παχυσαρκία ως νόσος της εποχής και η χειρουργική αντιμετώπιση της είναι το θέμα της ιατρικής διάλεξης, που διοργανώνει το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (πρώην ΕΔΑΠΕ) την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Δημαρχείο Γρ. Λαμπράκη και Νικηφορίδη. Ομιλητής είναι ο κ. Γιώργος Αγιομαμίτης, γενικός χειρουργός- Επιμελητής Β’ Χειρουργικού τμήματος Τζανείου Νοσοκομείου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 114Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and