Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Νέα-Δελτία Τύπου

26ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κορυδαλλού- Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 5ο Λύκειο

Για 26η συνεχή χρονιά ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού διοργανώνει Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι με τη συμμετοχή παιδιών από 6 έως 17 ετών, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, από τις 10 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου, Σολωμού 4 (πάροδος). Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα δυο σκακιστικά σωματεία της πόλης, που έχουν και την τεχνική ευθύνη της διοργάνωσης και την ενεργό συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν την μαζική ανάπτυξη και διάδοση του πνευματικού αυτού αθλήματος με την οργάνωση των διασχολικών αγώνων και την λειτουργία προγραμμάτων εκμάθησης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Τρίτη 20/2 κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί Κορυδαλλού με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ

Με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού, όπως και όλης της χώρας. Εργαζόμενοι και Δήμοι αντιδρούν στη νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Παιδείας με την οποία τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω θα εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Όπως επισημαίνουν, η εφαρμογή της οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία, αφού τα Νηπιαγωγεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες παιδιών και εργαζόμενων οικογενειών.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Η ανώτατη διάκριση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη

Το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού, την ανώτατη διάκριση σε πολίτες που δεν έχουν διατελέσει Πρόσκοποι, απένειμε με ομόφωνη απόφαση του το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ο Πρόεδρος του Ισίδωρος Κανέτης, στον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, για την πολύχρονη υποστήριξη και τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στο έργο τους.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή πίτας του 8ου Συστήματος Προσκόπων από τον Έφορο της περιοχής Κορυδαλλού, Στέλιο Γεωργακάκη που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Σαρωνικού.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αφού ευχαρίστησε το ΣΕΠ για την τιμή, αναφέρθηκε στην υποστήριξη και συμπαράσταση του Σώματος και των τοπικών συστημάτων στο έργο του Δήμου, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, κάνοντας πράξη τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ευθύνης. Υπογράμμισε δε μεταξύ άλλων, ότι σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, δείχνουν το δρόμο για να κρατήσουμε ζωντανές ανθρώπινες αξίες, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλούδης, οι Αρχηγοί του 8ου Συστήματος Προσκόπων Κορυδαλλού Γιάννης Τζουμάκης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κορυδαλλού Στέλιος Κουφός, ο παλαιός πρόσκοπος και εθελοντής Γιώργος Λαζαρίδης, πολλοί πρόσκοποι και γονείς.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση γυναικολογικού ελέγχου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος που διοργάνωσε στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, η Διεύθυνση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Πήραν μέρος συνολικά 25 γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο, οι οποίες υποβλήθηκαν σε δωρεάν Τεστ ΠΑΠ και κλινική εξέταση ψηλάφηση μαστού. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου ευχαρίστησε την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την διοικήτρια κα Ιορδανίδου και τον υποδιοικητή κ. Αντύπα για την εξαιρετική μέχρι σήμερα συνεργασία, και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, τον ιατρό γυναικολόγο κ. Φελέκη και τις μαίες κ.κ. Τσιπούνη και Γιαλαμά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Επανέλαβε δε την πάγια θέση της δημοτικής αρχής για συστηματική και στοχευμένη προσπάθεια πραγματοποίησης δράσεων πρόληψης με σκοπό την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, μέσω του αρμόδιου Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημοσίας Υγείας.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τις γυναίκες σε θέσεις πολιτικής ευθύνης από το ΚΕΘΙ και τον Δήμο

Διήμερο σεμινάριο για την επιμόρφωση των γυναικών που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, διοργανώνει το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2108, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη», σκηνή Γκαράζ, Γ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να μπουν δυναμικά στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση τους, προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στην πολιτική αλλά και την εκλογή τους.
Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Γραφείου Ισότητας του Δήμου και έχει στόχο να συμβάλλει ενεργά στη γυναικεία κοινωνική έκφραση και συμμετοχή, στην προώθηση των ίσων ευκαιριών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και στην παρακολούθηση και εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα
.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού τίμησαν τον Παναγιώτη Σκούφη

Τον συγγραφέα και μεταφραστή Παναγιώτη Σκούφη τίμησε ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού στην τελευταία παράσταση του «Μορμόλη» του έργου το οποίο παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου σε σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Πλειάδες παρουσία πλήθους κόσμου, μικρών και μεγάλων θεατών, καθώς και του Μιχάλη Λώνα, Προέδρου του Οργανισμού ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο. Ο Γιώργος Μακρυνός, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, καλωσόρισε τον συγγραφέα, εξαίροντας την σεμνότητά του, την δημόσια πορεία και το ήθος του αλλά και το σπουδαίο μεταφραστικό του έργο.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αποκριάτικο ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά από τον Δήμο και τον Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού

Σαββατοκύριακα 10-11 και 17-18 Φεβρουαρίου σε Cine Παράδεισος και Κλειστό ΔΑΚ
Είσοδος ελεύθερη

Δυο Σαββατοκύριακα γεμάτα εκπλήξεις, θέαμα, παιχνίδια, μουσική και κέφι περιμένει όλα τα παιδιά στον Κορυδαλλό τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα των Αποκριών.
Ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού υποδέχονται τους μικρούς μασκαράδες στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα) και στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο για να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και να ξεφαντώσουν με ατέλειωτα παιχνίδια στο μεγάλο πάρτι και τη συναυλία με το αγαπημένο συγκρότημα των παιδιών Xana Zoo.
Το Cine Παράδεισος γίνεται το επίκεντρο του απόλυτου αποκριάτικου ξεφαντώματος. Και τα δυο Σαββατοκύριακα, τα παιδιά περιμένει παράσταση τσίρκο από την ομάδα Mr and Mrs Bubble, karaoke και χορός από την Komfeti –Team αλλά και σούπερ θέαμα από τους υπέροχους Μάγους Φαντάστικο, Μπαλτάζαρ και Λούκο. Τα πιο μικρά παιδιά θα υποδεχθεί ο Καραγκιόζης αλλά και κουκλοθέατρο, ενώ δεν θα λείπει και μεγάλος διαγωνισμός ‘’Survivor της Χλαπάτσας’’, στην θερινή αίθουσα. Και φυσικά ένας μικρός μαραθώνιος παιδικών ταινιών με ελεύθερ
η είσοδο στην κεντρική χειμερινή αίθουσα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Με επιτυχία η εκδήλωση απονομής ζώνης στα παιδιά της Ακαδημίας Taekwondo του ΟΑΠ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο 2ο Κλειστό Γυμναστή-ριο Κορυδαλλού στον Άνω Κορυδαλλό, οι εξετάσεις και η εκδήλωση απονομής ζώνης στα μέλη της Ακαδημίας Taekwondo του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo.
Πήραν μέρος συνολικά 120 παιδιά από τα 180 συνολικά μέλη της Ακαδημίας, τα οποία εξετάστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος και έλαβαν την αντίστοιχη ζώνη. Εξεταστής εκ μέρους της Ομοσπονδίας ήταν ο Γιώργος Σιδερής, ενώ εκπαιδευτής της Οργανισμού είναι ο Γιώργος Κουτσούκης.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα τμήματα και τις ακαδημίες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Τελευταίες παραστάσεις του Μορμόλη από το Θεατρικό Σπουδαστήρι και εκδήλωση τιμή για τον μεταφραστή

Τιμητική εκδήλωση για τον μεταφραστή του «Μορμόλη» Παναγιώτη Σκούφη
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, Πνευματικό Κέντρο- αίθουσα Πλειάδες, ώρα 6 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη
Τελευταίες παραστάσεις από το Θεατρικό Σπουδαστήρι, 3 & 4 Φεβρουαρίου

Τιμητική εκδήλωση για τον μεταφραστή του «Μορμόλη» Παναγιώτη Σκούφη, οργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των τελευταίων παραστάσεων του έργου το οποίο παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου σε σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο - αίθουσα Πλειάδες, στις 6 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση του τιμώμενου συγγραφέα με το κοινό.
Ο Παναγιώτης Σκούφης, διαπρεπής νομικός, πολυγραφότατος συγγραφέας, άριστος μεταφραστής θεατρικών έργων, νομικών και κοινωνιολογικών συγγραμμάτων, απέδωσε με εξαίρετη ζωντάνια στη γλώσσα μας το θεατρικό έργο του Ράινερ Χάχφελντ το οποίο από το 1973 που πρωτοπαρουσιάστηκε είναι διαρκώς στην επικαιρότητα, κερδίζοντας τις καρδιές των μικρών και των μεγάλων του φίλων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Τον Ιούνιο 2019 σε πλήρη λειτουργία οι τρεις Σταθμοί του Μετρό Αγ. Βαρβάρα- Κορυδαλλός- Νίκαια

Η τμηματική παράδοση της γραμμής 3 του Μετρό και η λειτουργία των τριών σταθμών Αγ. Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια, οριστικοποιήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μεταξύ του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και εκπροσώπων της Αττικό Μετρό Α. Ε και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Η σύσκεψη αποφασίστηκε μετά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε Θεόδωρο Παπαδόπουλο πριν από μια εβδομάδα.
Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του συνόλου των εκσκαφών κατά μήκος όλου του έργου ως τον Πειραιά, η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών και η απόφαση του Δ.Σ της Αττικό Μετρό ότι συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η πλήρης λειτουργία και παράδοση των τριών Σταθμών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας στις 30 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 163Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and