Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Σε 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού Γεώργιος Ζουγανέλης μετονομάζεται το ΣΔΕ Φυλακών

Αναγνώριση της προσφοράς του Διευθυντή του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού, στον θεσμό και στη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων, αποτελεί η άμεση αποδοχή της πρότασης για μετονομασία του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού ή ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού σε 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού Γεώργιος Ζουγανέλης.
Την πρόταση, που εκφράζει τα αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς σύσσωμης της κοινωνίας του Κορυδαλλού για πρώτο διευθυντή, που έφυγε αιφνιδια-στικά από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία μόλις 55 ετών, μετέφερε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης στον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, ,
Πρόταση για την μετονομασία του σχολείου είχαν διατυπώσει και η πρώην προϊσταμένη Β΄θμιας Εκπαίδευσης κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, στη θητεία της οποίας είχε ιδρυθεί το σχολείο, καθώς και οι μαθητές του ΣΔΕ Κορυδαλλού προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον αγαπημένο τους δάσκαλο.
Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ζουγανέλη θα πουν σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 13.οο η οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδας Πετρουπόλεως, όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθίας, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού της 27ης Ιανουαρίου 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 1η Συνεδρίασή του /27.01.2016 συζήτησε προ Η.Δ. τα φαινόμενα της αυθαίρετης δόμησης και της παραβατικότητας στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού, στο όρος Αιγάλεω.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πλήττει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι τα φαινόμενα αυτά λαμβάνουν χώρα σε δασική και αναδασωτέα περιοχή καθώς και ότι οι αρμόδιες κρατικές δασικές και αστυνομικές αρχές δεν αναπτύσσουν αποτελεσματική δράση τόσο για την αποτροπή όσο και για την καταστολή των φαινομένων.

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1) Θεωρεί ότι η συνεχιζόμενη αυθαίρετη δόμηση και η παραβατικότητα στην δασική και αναδασωτέα έκταση του Σχιστού Κορυδαλλού οδηγεί σε μη αντιστρεπτή μεταβολή του περιβάλλοντος.
2) Εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.
3) Ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ως αρμόδιες κρατικές αρχές να πάρουν κάθε μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος και την περιφρούρηση της νομιμότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση όλο το 2016 για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C

Με στόχους την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την ΜKΟ RRAXIS συνεχίζουν σε συστηματική βάση την ενημέρωση και δωρεάν εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β και C.
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 ως τις 21:00, η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και να κάνουν ανώνυμα, ανώδυνα και δωρεάν, το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων των συγκεκριμένων ιών. Η συνεργασία θα διαρκέσει όλο το 2016 και η δράση θα επαναλαμβάνεται την 1η Παρασκευή κάθε μήνα. Πληροφορίες, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής 2104954814.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Έφυγε ξαφνικά ο διευθυντής του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού Γιώργος Ζουγανέλης

 Έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού Γιώργος Ζουγανέλης. Γεννήθηκε το 1961, ενώ το 1979 αποφοίτησε από την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, όπου απέκτησε πτυχίο Αγιογραφίας. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (1984), ενώ παράλληλα έκανε σπουδές Βυζαντινής Μουσικής και Θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών. Εργάστηκε ως Θεολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2005, που δημιουργήθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν Διευθυντής του. Είχε συμμετάσχει σε σεμινάρια για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής, ενώ είχε την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία πολλών projects και εθελοντικών δράσεων.
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναφέρει μεταξύ άλλων: 
«Η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Ζουγανέλη είναι απώλεια για την πνευματική και κοινωνική ζωή του Κορυδαλλού, για την εκπαίδευση, για τους δεκάδες μαθητές του στο ΣΔΕ των Φυλακών, στους οποίους τα τελευταία 10 χρόνια άνοιγε παράθυρο στο μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Με την ευκαιρία της 4ης Φεβρουαρίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου, το Γενικό Νοσκομείο Νίκαιας "Αγ. Παντελεήμων" προσφέρει όλη την εβδομάδα, 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2016, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες δωρεάν Τεστ Παπανικολάου και γυναικολογική εξέταση από τους ιατρούς της Γυναικολογικής Κλινικής σε συνεργασία με το Κυτταρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου. Πληροφορίες 2132077418-419. 

 

 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Κορυδαλλού: Δυο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Σε κλίμα συγκίνησης, φιλίας και χαράς πραγματοποιήθηκε και φέτος, για δεύτερη χρονιά, η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθητευομένων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Κορυδαλλού. 
Τα θεματικά πεδία, το εύρος των τμημάτων και κυρίως η μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση συνδημοτών μας, εδραιώνουν την πεποίθηση ότι η δια βίου μάθηση εδραιώνεται στην κοινωνική συνείδηση, τόσο ως ανάγκη για προσωπική εξέλιξη, όσο και ως αντικειμενική ανάγκη για ενίσχυση των δεξιοτήτων σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του 1ου Λυκείου, του 4ου Λυκείου, του 13ου Δημοτικού, του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κορυδαλλού και του Δημοτικού Κινηματογράφου «Σινέ Παράδεισος».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

 Με επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή το τριήμερο εργασιών με θέμα "Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως εργαλείο πρόληψης και αντιμετώπισης των διαφορών μέσα στην σχολική κοινότητα", που διοργάνωσε το Δημοτικό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού του τμήματος Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, που συνεργάστηκαν στις ασκήσεις και εμπλούτισαν με τις απόψεις τους την προσπάθεια, καθοδηγώντας έτσι μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ εισηγητών και συμμετεχόντων και κυρίως μεταξύ των ίδιων των συμμετεχόντων. Όλοι συμφώνησαν ότι η διαμεσολάβηση είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπινων σχέσεων και ανέδειξαν την χρησιμότητα και την ωφέλεια της ως εργαλείο δουλειάς στο σχολείο.
Το Δημοτικό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με πρωτοβουλία του τμήματος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού και με την σύμπραξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Παιδείας, Γρηγόρης Γουρδομιχάλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον Κορυδαλλό

Δικηγόροι, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Διαβαίνοντας την Πύλη της Χώρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20/1/2016 στον Κορυδαλλό από την Οργάνωση «Πύλη Ελευθερίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού. Ενήλικες και παιδιά ενημερώθηκαν και συζήτησαν διεξοδικά για το νομικό πλαίσιο που καθορίζει τις αρχές προστασίας του παιδιού, αναλύοντας τον νόμο 2101/92 ο οποίος εκφράζει το πνεύμα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας και η οποία περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων: α) Προστασία (από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό, κ.λπ.) β) Παροχές (δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ψυχαγωγία, κ.λπ.) γ) Συμμετοχή (δικαίωμα στην έκφραση γνώμης, την πληροφόρηση, τον ελεύθερο χρόνο, κ.λπ.)
Την εκδήλωση άνοιξαν η Πρόεδρος της Πύλης Ελευθερίας, Τίνα Τόρρονεν και η Μαρία Λογαρά, διευθύντρια της οργάνωσης, αναφέροντας τους στόχους και τις δράσεις τους για την υπεράσπιση και την στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών και ειδικά των οικογενειών των κρατουμένων. Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, ο Γιώργος Μακρυνός, Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, καλωσόρισε τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι: «Ο Κορυδαλλός, ως Πόλη των Παιδιών, είναι πόλη και των δικαιωμάτων. Τόσο με την κοινωνική μας πολιτική, για παράδειγμα τους εμβολιασμούς απόρων και ανασφάλιστων παιδιών, την παροχή κολατσιού σε παιδιά οικογενειών που αδυνατο

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Στον «αέρα» η e-πλατφόρμα Demo Cu για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στον Κορυδαλλό

 Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ιστότοπος www.democu.gr, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Συμμετοχικής Μεθοδολογίας και e-Πλατφόρμας για τη Xάραξη Ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο – Πιλοτική Εφαρμογή στο Δήμο Κορυδαλλού» με διακριτικό τίτλο «DEMO-CU».
Μέσα από την πλατφόρμα οι πολίτες έχουν πλέον μια συνολική εικόνα όλων των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού στον Κορυδαλλό, ενώ μπορούν να πληροφορηθούν για όλους τους φορείς, δημοτικούς και μη, που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία που θα συμβάλει στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων στους τομείς τους πολιτισμού και του αθλητισμού.
Στόχος του DEMO-CU είναι η προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας και διακυβέρνησης, με πιλοτικό πεδίο εφαρμογής τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ο Δήμος Κορυδαλλού με την ιδιότητα του εταίρου, συμμετέχει σε Σύμπραξη για την υλοποίηση του εγκεκριμένου έργου μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (εταίρος) και τη ΜΚΟ «Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας» (Συντονιστής εταίρος).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ανοιχτό το Δημαρχείο Κορυδαλλού σήμερα λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας

Έπειτα από ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας ενημερώνουμε ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας η δημοτική αρχή θέτει, σήμερα 18/1/2016 ως τις 22.00, στην διάθεση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου. 

Δημαρχείο Κορυδαλλού: τηλ. 210-4990512. 

 
 
 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 131Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and