Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου δωρεάν διανομή φρούτων στους δικαιούχους επισιτιστικής βοήθειας

Δυόμισι κιλά φρούτα για κάθε μέλος της οικογένειας τους θα λάβουν δωρεάν οι κάτοχοι κάρτας επισιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού.
Δικαιούχοι είναι 840 κάτοικοι του Δήμου, που κατέθεσαν αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε απόρους και απέκτησαν την κάρτα επισιτισμού.
Η δωρεάν διανομή θα γίνει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 13.00 έως 18.00 στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο χώρο του πάρκιγκ, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους 1. Αστυνομική ταυτότητα 2. Την κάρτα επισιτισμού 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και αναφέρει προς τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων:
«Σήμερα ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο οι κόποι σας δίνοντάς σας τη δυνατότητα να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας σύμφωνα με τις επιλογές και τις επιθυμίες σας. Καμαρώνουμε για σας και θα είμαστε στο πλάι σας αρωγοί και συμπαραστάτες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που μαθητεύσατε στα σχολεία της πόλης μας. Εύχομαι από καρδιάς οι σπουδές στις σχολές που επιλέξατε, το αντάμωμά σας με το ακαδημαϊκό περιβάλλον της γνώσης και της έρευνας, να σας ανοίξουν νέους δρόμους και ορίζοντες για τη ζωή και το μέλλον σας».

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
ΔΗΚΕΠΙ: Έναρξη Εγγραφών Νέων Προγραμμάτων Εκμάθησης Η/Υ σε Ενήλικες και Παιδιά

Το Κέντρο Επιμόρφωσης του Δήμου Κορυδαλλού ανακοινώνει την Έναρξη Εγγραφών Νέων Προγραμμάτων για  Εκμάθηση Η/Υ  σε Ενήλικες και Παιδιά.
Οι κύκλοι σπουδών των σεμιναρίων αναφέρονται στις παρακάτω ενότητες:
1.    Επεξεργασία Κειμένου (Word)
2.    Λογιστικά Φύλλα (Excel)
3.    Βάσεις Δεδομένων ( Access)
4.    Παρουσιάσεις (Power Point)
5.    Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet-Outlook)
σε επίπεδο CORE (Βασικό) , ADVANCE (Προχωρημένο) με δυνατότητα πιστοποίησης ECDL και CAMBRIDGE
Μαθήματα για Πιστοποίηση Α’ και Β’ επιπέδου Εκπαιδευτικών Α’ θμιας  και Β’θμιας  Εκπαίδευσης.
Μαθήματα για Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
Παραδίδονται Και Εντατικά Μαθήματα, Πλήρης Κατάρτιση.
Τα Μαθήματα Παραδίδονται Από Εξειδικευμένο Προσωπικό Με Πολύχρονη Εμπειρία.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 01/09/2015 μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ. www.education.korydallos.gr
Mail: education@korydallos.gr καθώς και στα γραφεία Ζάππα 1, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.30 - 14:00 τηλ: 2104956717 / 6937075025. 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δήμος Κορυδαλλού: Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2015- 30 Αυγούστου έως 29 Σεπτεμβρίου

Για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Κορυδαλλού τιμά τον πολιτισμό, παρουσιάζοντας σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2015». Το πρόγραμμα συνθέτουν θεατρικές παραστάσεις γνωστών δημιουργών αλλά και αγαπημένων ερασιτεχνών, μελωδικές βραδιές και αφιερώματα, ενώ λίγο πριν την αυλαία των εκδηλώσεων, ο γνωστός «Σινέ Παράδεισος» ανοίγει τις πόρτες του με ένα διήμερο έκπληξη για όλη την οικογένεια.
«Ο πολιτισμός αποτελεί αναγκαίο αγαθό. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά ουσιαστική διέξοδος και αντίδοτο στην κρίση. Η συμμετοχή και η δημιουργία είναι οι προϋποθέσεις για να βγούμε απ΄ όσα σήμερα φαντάζουν αδιέξοδα. Να κρατήσουμε σε εγρήγορση την πόλη, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, προσφέροντας ανάσες ελπίδας και αισιοδοξίας. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Κορυδαλλού συνεχίζει να στηρίζει τον πολιτισμό, τόσο μέσω της διοργάνωσης ποιοτικών εκδηλώσεων, όσο και μέσω των πολιτιστικών τμημάτων και σχολών του» αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  1. Κυριακή 30/8 «Μήδεια» του Μποστ. Σκηνοθεσία Θανάσης Παπαγεωργίου. Πρωταγωνιστούν Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος κ.α. Προπώληση/ είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό/ μαθητικό/ΑΜΕΑ/ άνεργοι, συνταξιούχοι 12 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Κορυδαλλού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καύσωνα η δημοτική αρχή Κορυδαλλού θέτει, όπως πάντα, στην διάθεση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού καθημερινά από 8.00 έως 20.00 το Γ΄ΚΑΠΗ, το Ε΄ ΚΑΠΗ και την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, όπου υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι και καλύπτουν όλη την έκταση του Δήμου.
Κλιματιζόμενα κέντρα υποδοχής κοινού σε περίπτωση καύσωνα: 
Γ΄ΚΑΠΗ Μπουμπουλίνας 30, τηλ. 210-4979533
Ε΄ΚΑΠΗ Ξενοφώντος & Πελοπίδα 9 τηλ. 210-4951006
Δημαρχείο: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Φουαγιέ Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη, τηλ. 210-4990400
Σε περίπτωση αργίας το δημαρχείο Κορυδαλλού θα παραμένει ανοιχτό από τις 8.00 έως 20.00, έπειτα από ανακοίνωση- ενημέρωση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκινούν οι αιτήσεις Εθελοντών και Μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού

Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού κατά το Σχολικό Έτος 2015-16, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Φέτος επίσης προγραμματίζονται, αναλόγως με την προσφορά των εθελοντών, και ξενόγλωσσα μαθήματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι αναλαμβάνουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.
• Πληροφορίες και αιτήσεις εθελοντών και μαθητών στο site του Δήμου

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκίνησε το έργο ανακατασκευής της οδού Ποταμού- Σημαντικό έργο για την ασφάλεια κατοίκων και οδηγών

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και την κυκλοφοριακή ανακούφιση των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής, η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους. Πρόκειται για τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με το Χαϊδάρι, στον οποίο, λόγω της λανθασμένης αρχικής της χάραξης και κατασκευαστικών προβλημάτων, έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.
Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη και κατασκευή της οδού Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων και η αποφυγή οδικών ατυχημάτων. Παράλληλα θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με βάση τα νέα χαρακτηριστικά της οδού, ενώ θα φυτευθεί και νέο πράσινο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα "διακοπές στην πόλη μου 2015"

Μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά του προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης «διακοπές στην πόλη μου» έφτασε στο τέλος της, με τη συμμετοχή 300 παιδιών, μαθητών δημοτικού.  Επιτυχία που αποτυπώθηκε τόσο στην καθημερινότητα του προαυλίου και της αίθουσας, όσο και στις θαλάσσιες εκδρομές, στο σινεμά, στα εικαστικά έργα των παιδιών, στις δράσεις φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στα σεμινάρια «εμείς και οι άλλοι» από τους διασώστες της ΕΔΟΚ και το Λιμενικό Σώμα  καθώς και στις νέες δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που πραγματοποίησε το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης και «αδέσποτες μέρες» σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτη Ελπίδα».  Οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές συζήτησαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους και «γνώρισαν» τον Πάνθηρα Μαυρόγατο, ήρωα του νέου βιβλίου της Κορυδαλλιώτισσας συγγραφέως Βάσιας Ακαρέπη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έως τις 5 Αυγούστου αιτήσεις στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Άπορους. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τρόφιμα,βασική υλική συνδρομή και υπηρεσίες για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. 
Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

• 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
• 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
• Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
• Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
• Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3986/2011. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών
Απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις στους Εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιά 2014-2015. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την πορεία της δράσης και την βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης τμημάτων στήριξης στα ξενόγλωσσα μαθήματα. Τόσο ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, όσο και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές τονίζοντας ότι αίτημά μας είναι, η πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη να είναι φροντίδα του κράτους. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, εμείς, με την πολύτιμη δική σας βοήθεια, θα στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών του Κορυδαλλού και των οικογενειών τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 122Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and