Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Κορυδαλλός εν… αθλητική δράση το Σαββατοκύριακο 23/24 Μαΐου

Περισσότεροι από 340 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο 23 Μαϊου στους αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων, που διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά ο Οργανισμός Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε αγωνίσματα δρόμου, αλμάτων και ρίψεων. Τη διοργάνωση αγκάλιασε με την παρουσία της η σχολική κοινότητα, με τους διευθυντές των σχολείων, τους καθηγητές φυσικής αγωγής τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και φυσικά οι γονείς. Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ως το σχολείο με τις περισσότερες πρώτες νίκες από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργο Μακρυνό και τον Αντιπρόεδρο κ Μιχάλη Λώνα.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 24 Μαΐου διεξήχθη η τελική φάση του Διασχολικού Τουρνουά Αθλοπαιδιών. Συνολικά συμμετείχαν 12 Δημοτικά σχολεία με τις αντιπροσωπευτικές στους ομάδες στο ποδόσφαιρο, στην καλαθοσφαίριση και στην χειροσφαίριση. Τις βραβεύσεις στις νικήτριες ομάδες έκαναν οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Έως τις 30 Μαϊου οι εγγραφές στα νέα ταχύρρυθμα προγράμματα του ΔΗΚΕΠΙ

Το Δημοτικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Κορυδαλλού ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών νέων ταχύρρυθμων προγραμμάτων για εκμάθηση Η/Υ. Οι κύκλοι σπουδών των σεμιναρίων αναφέρονται στις παρακάτω ενότητες:

1. Επεξεργασία Κειμένου (Word)
2. Λογιστικά Φύλλα (Excel)
3. Βάσεις Δεδομένων ( Access)
4. Παρουσιάσεις (Power Point)
5. Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet-Outlook)
σε επίπεδο CORE (Βασικό) , ADVANCE (Προχωρημένο) με δυνατότητα πιστοποίησης πτυχίου αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ. Επίσης παρέχεται επιμόρφωση για κοινωνική Δικτύωση : Facebook , Twitter, Instagram, μαθήματα για Πιστοποίηση Α’ και Β’ επιπέδου ΕκπαιδευτικώνΑ’ θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, μαθήματα για Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
Τα μαθήματα παραδίδονται από εξειδικευμένο προσωπικό με πολύχρονη εμπειρία.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέσω του mail: education@korydallos.gr καθώς και στα γραφεία Ζάππα 1, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.00 - 14:00, τηλ: 2104956717 / 6937075025.
 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Είμαστε όλοι πολίτες: νέο καινοτόμο πείραμα ηλεκτρονικής, συμμετοχικής δημοκρατίας

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ΜΚΟ Δίκτυο Απασχόλησης & Κοινωνικής Μέριμνας είναι εταίροι στην Ομάδα Έργου για το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Συμμετοχικής Μεθοδολογίας και e-Πλατφόρμας για τη Χάραξη Ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο – Πιλοτική Εφαρμογή στο Δήμο Κορυδαλλού» – DemoCU το οποίο χρηματοδοτείται από το Συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες».
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας με πεδίο εφαρμογής τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης πολιτιστικών, αθλητικών φορέων, σχολικών ομάδων και άτυπων συλλογικοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο Δημαρχείου).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δωρεάν γυναικολογικός έλεγχος και Test Pap από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Δωρεάν Προληπτικό Γυναικολογικό Έλεγχο και TEST PAP πραγματοποιούν, για μια ακόμα φορά, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου) την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και την Παιδική Πολυκλινική Πειραιά.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις γυναίκες κατοίκους του δήμου μας που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα υγείας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής με την γραμματεία των Δημοτικών Ιατρείων στο 210 4954814.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για τις Πανελλαδικές 2015

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Σήμερα ξεκινάτε μια ακόμη μάχη για την πρόοδο και το μέλλον σας, την μάχη της εισόδου σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Στην δωδεκάχρονη πορεία σας στο σχολείο κερδίσατε εφόδια και γνώσεις για την μάχη αυτή και σήμερα καλείστε να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας, με τους κόπους και τις προσπάθειές σας, και να βγείτε νικητές, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής σας και τιμώντας τόσο τις οικογένειές σας που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα όνειρά σας, όσο και τους εκπαιδευτικούς σας που συνέβαλλαν με την επιστημονική τους επάρκεια και την φιλοτιμία τους, για να διεκδικήσετε τους στόχους σας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 4 Ιουνίου- Δήλωση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη

Για μια ακόμα μέρα η πόλη του Κορυδαλλού είχε κοπεί στα δυο. Τα γειτονικά σχολεία δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, ενώ ακόμα και οι διευθυντές των Λυκείων που έπρεπε να μετακινηθούν στα σχολεία τους για την προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.
Από την άλλη, τα γεγονότα εντός της δικαστικής αίθουσας των Φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού δεν εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης.
Η απόφαση του Δικαστηρίου για διακοπή της δίκης έως τις 4 Ιουνίου μπορεί να διασφαλίζει την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού, αλλά όχι των ενδοσχολικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που συνεχίζονται και μετά την επανάληψη της δίκης.
Ζητάμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο στις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχιστεί στο Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε υποβάλλει μαζί με την Πολιτική Αγωγή και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για μεταφορά έως τον Σεπτέμβριο της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο με αντίστοιχη μεταφορά στον Κορυδαλλό δίκης που εξελίσσεται στο Εφετείο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου στοματικής υγείας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, το δωρεάν πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στοματικής υγείας για τους μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου διενήργησαν αγωγή στοματικής υγείας και δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση στο χώρο του σχολείου, ενώ τα αποτελέσματα της εξέτασης δόθηκαν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς τους για την κατάσταση της στοματικής τους υγείας.
Στο προληπτικό οδοντιατρικό πρόγραμμα που είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν 473 μαθητές από τα 7 Γυμνάσια της πόλη μας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για τις εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Μετά και τη σημερινή δεύτερη ξεκάθαρη δήλωση της Προέδρου του Δικαστηρίου σχετικά με τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, σε συνδυασμό με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, για μεταφορά της τον Σεπτέμβριο σε νέα αίθουσα στο Εφετείο, καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις στο ενδιάμεσο διάστημα, θεωρούμε ότι η μεταφορά της δίκης έχει δρομολογηθεί. Ελπίζω και εύχομαι ότι δεν θα υπάρξει στη συνέχεια κανένα τυπικό- γραφειοκρατικό πρόβλημα.
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την υλοποίηση του αιτήματος. Άμεσα θα καταθέσουμε σχετικό κοινό αίτημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μαζί τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)».

  Νέα-Δελτία Τύπου
Θετική η μεταφορά της δίκης από τον Σεπτέμβριο- Δεν εφησυχάζουμε όμως αν δεν βρεθεί άμεση λύση

Την καταρχήν ικανοποίηση του για τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής θα μετατεθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε νέα αίθουσα που κατασκευάζεται στο Εφετείο Αθηνών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μετά το τέλος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή των βουλευτών Νίνας Κασιμάτη, Εύης Καρακώστα, Νίκου Ορφανού, Διαμάντως Μανωλάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, εκπροσώπων της πολιτικής αγωγής, του συντονιστή του ΚΚΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής των παρατάξεων, καθηγητών, δασκάλων, γονέων, μαθητών και κατοίκων.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν περιστατικά ρίψης ακόμα και δακρυγόνων μέσα στις σχολικές αυλές. Σαν λύση έως τον Σεπτέμβριο, όπου θα μετακινηθεί οριστικά η δίκη, προτάθηκε στον Υπουργό να μετακινηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και αντίστοιχα να μετακινηθεί στον Κορυδαλλό μια από τις δίκες που βρίσκεται σε εξέλιξη με μικρό αριθμό κατηγορουμένων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς : Tα σχολεία Α /θμιας και                                                                                                  Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, με την συμπαράσταση όλων των Βουλευτών Β’ Πειραιά, πλην της «Χρυσής Αυγής», του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορυδαλλού, των Αθλητικών του Σωματείων, των Δημάρχων των γειτονικών Δήμων και πλήθους φορέων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση διεξαγωγής της δίκης της "Χρυσής Αυγής"

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 120Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and