Δήμος Κορυδαλλού
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης "διακοπές στην πόλη μου"

 Τέσσερεις εβδομάδες ζωντάνιας, άθλησης και δημιουργικότητας για τριακόσιους μαθητές 6 έως 12 χρόνων, οι οποίοι συμμετείχαν στην φετινή έβδομη διοργάνωση του προγράμματος «διακοπές στην πόλη μου», έφτασαν στο τέλος τους με τις καλύτερες αναμνήσεις για παιδιά και μεγάλους.   

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Οργανισμός Ά-θλησης και Πολιτισμού, με σκοπό την στήριξη των εργαζομένων γονέων και την παροχή δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια των διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων, ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες συμμετοχής με σκοπό την ανάπτυξη των Αθλητικών δυνατοτήτων και της Αισθητικής Αγωγής, την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας, την βελτίωση της Παραγωγής Λόγου, την ενδυνάμωση της Κοινωνικοποίησης, μέσα από ένα σύνολο οργανωμένων βιωματικών προγραμμάτων κατάλληλων γι αυτές τις ηλικίες των παιδιών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Κατόπιν επικοινωνίας μας με την αρμόδια Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει γενική διακοπή νερού στην περιοχή μας, από σήμερα 13/7/2016 και ώρα 8:00 το απόγευμα μέχρι αύριο 14/7/2016 ώρα 12:00 το μεσημέρι. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Κορυδαλλού τίμησε ο Σταύρος Κασιμάτης

 Από 22 Αυγούστου οι αιτήσεις μαθητών και εθελοντών για την επόμενη χρονιά

 
Την ευχή, πολύ σύντομα, να εκλείψουν οι συνθήκες που γέννησαν την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στην εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών που εργάστηκαν ολόκληρο το σχολικό έτος στην δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εθελοντές εκπαιδευτικοί και γονείς που υποστηρίζουν τις διοικητικές ανάγκες του Φροντιστηρίου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την προσφορά τους υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία του βασίζεται στη δική τους προσφορά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για πολλές οικογένειες. «Όσο όμως η κρίση πιέζει τις οικογένειες, θα είμαστε κοντά για να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε, υπογραμμίζοντας βέβαια την υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργεί για όλα τα παιδιά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Στιγμές συγκίνησης από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Κρατουμένων

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Κρατουμένων πήρε ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, με στόχο να χαρίσουν λίγες ώρες διε-ξόδου από τον εγκλεισμό και την δύσκολη καθημερινότητα τους. 

Προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στους κρατούμενους ασθενείς, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», παρουσίασε την παράσταση «Ο Δράκος» του Ε. Σβαρτς, δημιουργώ-ντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης. 

«Η "εξωστρέφεια" των δράσεων του Δήμου πρέπει να διαπερνά και τα "τείχη εντός" και αυτό συμβαίνει σε κάθε ευκαιρία είτε με τα εικαστικά προγράμματα και την συνεργασία μας με το Σχολείο των Φυλακών, είτε με δράσεις πολιτισμού που υλοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός. Μεταφέροντας τον θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη υπογράμμισε την πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής, που αποσυνδέει τα κτίρια από τους ανθρώπους. «Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδικεί με επιμονή την συνολική απομάκρυνση των Φυλακών. Όσο όμως παραμένουν στην πόλη, διεκδικούμε και συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε όλα τα επίπεδα». 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Τρίτη 5/7/2016 & Τετάρτη 6/7/2016, ώρες 11:00-14:00,στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Δημαρχείο (επί της οδού Νικηφορίδη), πραγματοποιείται η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ. 

 
Οι δικαιούχοι ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό που έχουν δηλώσει. Απαραίτητα δικαιολογητικά:ταυτότητα, αίτηση & ΑΜΚΑ.
 
(Να έχετε μαζί σας καρότσι λαϊκής)                                                                                      
               
  Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 Πληροφορίες: 2104963917, 2104958947
 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
3, 6 τόνοι τρόφιμα από τους παραγωγούς του «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» στις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Μια ακόμα σεζόν της δράσης «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες. Τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 14 «Κυριακές» με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παραγωγών, που διέθεσαν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Στόχος του Δήμου είναι να στηρίξει παραγωγούς στην απευθείας διάθεση των προϊόντων τους, καθώς και τους καταναλωτές να βρουν ελληνικά προϊόντα με την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες δυνατές τιμές.
Παράλληλα οι παραγωγοί κάθε Κυριακή διέθεταν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ποσοστό επί των πωλήσεων τους σε είδη. Συνολικά όλη τη χρονιά πρόσφεραν 3,6 τόνους τρόφιμα για τις ανάγκες των προγραμμάτων σίτισης και στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Η δράση θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δημότες θα ενημερώνονται εγκαίρως για τις ημερομηνίες, τα προϊόντα και τις τιμές τους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Από 18 έως 29 Ιουλίου τα Θαλάσσια Μπάνια του Δήμου Κορυδαλλού

Ξεκινούν την Τρίτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα «Θαλάσσια Μπάνια» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα μπάνια από 18 έως 29 Ιουλίου στην παραλία των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δωρεάν οι κάτοχοι κάρτας ΤΕΒΑ με τα παιδιά τους, οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης ή σίτισης και τα παιδιά μέχρι 12 ετών, ενώ το κόστος για τις υπόλοιπες κατηγορίες είναι 3 ευρώ το μπάνιο. Οι δημότες που έχουν υπερβεί το 50ο έτος της ηλικίας τους πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς.
Δικαιολογητικά εγγραφής:
1. Λογαριασμός ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, για να βεβαιωθεί η διεύθυνση κατοικίας 2. Μία πρόσφατη φωτογραφία 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για να βεβαιωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι κάτοικοι ή δημότες Κορυδαλλού 4. Χρηματικό ποσό. Για τα παιδιά που δεν συνοδεύονται από γονείς είναι απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση του γονέα (επικυρωμένη) που θα ορίζει τον ενήλικα που θα τα συνοδεύει (συνοδεία έως δυο παιδιά).

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και 2500 θέσεις απασχόλησης από ΟΑΕΔ

Ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών του για θέματα απασχόλησης ενημερώνει για την Έναρξη προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Α΄ ΚΥΚΛΟΣ, για 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ: 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόµενους, εγγεγραµµένους στο µητρώο του ΟΑΕ∆ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά σήµερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 12 το µεσηµέρι και λήγει στις 12 το µεσηµέρι της ∆ευτέρας 4 Ιουλίου 2016. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο - αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), χρησιµοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 6/2016 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑ

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης τιμά τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Με ειδική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Δήμος Κορυδαλλού ολοκληρώνει την τρίτη χρονιά επιτυχημένης λειτουργίας του.
Την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 1ος όροφος, στο αίθριο της αίθουσας «Κ», ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και στελέχη της δημοτικής αρχής υποδέχονται τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς για να ανταλλάξουν απόψεις και να τους ευχαριστήσουν για τη συμμετοχή και την προσφορά τους σε μαθητές οικογενειών με χαμηλό εισόδημα που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους την υποστήριξη που έχουν ανάγκη.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, με ανοδική και αυξητική πορεία. Η αρχική πρόταση της Ένωσης Γονέων στηρίχθηκε από την μεγάλη προσέλευση εθελοντών φοιτητών, αδιόριστων και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων. Την τελευταία χρονιά ενισχύθηκε και με διορισμένους εκπαιδευτικούς από την Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την ανάπτυξη παραρτήματος στο 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.
Απευθύνεται σε μαθητές και των δύο βαθμίδων, ενώ από το 2015 – 2016 πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα Αγγλικών. Τη φετινή χρονιά δίδαξαν 39 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ παρακολούθησαν 180 μαθητές. Επίσης, συμμετείχαν εθελοντικά 14 γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν διοικητική υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 
Καινοτομία της φετινής χρονιάς ήταν η έναρξη της συνεργασίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με ιδιωτικά φροντιστήρια Μέση

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια έκθεση των σπουδαστών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού (ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ) με έργα σπουδαστών όλων των τμημάτων. Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι σπουδαστές όλων των τμημάτων:ζωγραφικής ενηλίκων, παιδικής- εφηβικής ζωγραφική, φωτογραφίας, κοσμήματος, κοπτικής- ραπτικής, γλυπτικής, κατασκευής μαριονέτας, κεραμικής, αγιογραφίας, τοιχογραφίας, ψηφιδωτού, καθώς και των τριών νέων τμημάτων που λειτούργησαν φέτος για πρώτη χρονιά και προσέλκυσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα τμήματα comics- animation, αναπαλαίωση επίπλων και μπατίκ- κερί- χαρτί. Από τα έργα των σπουδαστών δεν έλειψαν και οι αναφορές στην επικαιρότητα και ιδιαίτερα στο προσφυγικό και στον αντιφασιστικό αγώνα. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος συνεχάρη καθηγητές και σπουδαστές για την εξαιρετική δουλειά τους. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 139Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and