Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Gastronomic Cities: Νέα συνάντηση με τους επιχειρηματίες της πόλης

Τρίτη 5 Μαΐου στις 12:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Urbact II,  στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κορυδαλλού και σε συνέχεια των εκδηλώσεων και των συναντήσεων που διοργανώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, καλούμε τους επιχειρηματίες του ευρύτερου χώρου της εστίασης προκειμένου να συζητηθούν :

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Το Υπουργείο Παιδείας διώχνει τους μαθητές υποψήφιους των Πανελληνίων εκτός Κορυδαλλού

                     εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στις Φυλακές!
                                    
Ο Δήμος Κορυδαλλού και ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή για τη μη διεξαγωγή της δίκης της Χ.Α στον Κορυδαλλό (όλες οι δημοτικές παρατάξεις, Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Αθλητικά Σωματεία) καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού εκτός της πόλης, σε γειτονικούς Δήμους (Νίκαια- Κερατσίνι) εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των Φυλακών, δίπλα σε 11 σχολικές μονάδες, ορισμένες εκ των οποίων λειτουργούν πάγια ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Οι δεκάδες εκατοντάδες μαθητές του Κορυδαλλού και οι οικογένειες τους, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχολικής τους ζωής, αντιμετωπίζονται από το αρμόδιο Υπουργείο με αναλγησία και περιφρόνηση, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ευαισθησία.
Αντιμετωπίζονται άνισα, ως μαθητές - υποψήφιοι β΄κατηγορίας, αφού δεν τους εξασφαλίζονται οι αναγκαίες συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας ώσ

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλειστές αύριο 12.00 – 3.00 μ.μ. όλες οι Υπηρεσίες εκτός από Κοινωνικές δομές και Παιδικούς Σταθμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε.

ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου
Η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει μια σειρά από κινητοποιήσεις, ενόψει της συζήτησης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Μαθητές & Απόφοιτοι των ΣΔΕ τιμούν εκείνους που τους έδωσαν "Δεύτερη Ευκαιρία"

Η αξία της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και η ανάδειξη του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και της σπουδαίας εκπαιδευτικής δουλειάς που επιτελούν, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία, είναι ο στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων & Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού.

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) θα τιμηθούν οι πρωτεργάτες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση ενήλικων και την ανεξάντλητη «εκπαιδευτική μαγιά» που έθεσαν τα ΣΔΕ δημιουργώντας τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά του θεσμού που παραμένουν ενεργά ως σήμερα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες να πιστεύουν στο ουσιαστικό όνειρο της Δεύτερης Ευκαιρίας που γίνεται πράξη στους κόλπους αυτών των ξεχωριστών Σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Στις 7 Μαΐου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Δήμου για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Μαΐου θα δώσει ξανά το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ζητώντας και πάλι την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της.
Στη δίκη που διακόπηκε σήμερα πρώτη μέρα, λόγω έλλειψης συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργος Γαβρίλη και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Ο Σταύρος Κασιμάτης υποστήριξε το αίτημα ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά λόγω της διακοπής της δίκης, το θέμα θα τεθεί εκ νέου στις 7 Μαΐου.
Σύσσωμος ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν από το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπου ενώθηκαν με άλλους διαδηλωτές σε μια ογκώδη συγκέντρωση.
«Στις 7 Μαΐου θα είμαστε πάλι εδώ συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πείσουμε το δικαστήριο για τη μεταφορά της δίκης εκτός της πόλης. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε στους μαθητές μας και στην πόλη μας ασφάλεια και ομαλές συνθήκες. Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί κανονικά σε κατάλληλη αίθουσα. Τα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και στις 7 Μαΐου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά την έξοδο του από το δικαστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ανοιχτά κανονικά από αύριο Σχολεία και Δήμος

Ανοιχτά κανονικά από αύριο όλα τα Σχολεία και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης ως τις 7 Μαΐου.  Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει στο Δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί σήμερα. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου Δευτέρα 20 Απριλίου, 8 π.μ

Στο ισόγειο του Δημαρχείου θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών, ο Δήμος Κορυδαλλού, εργαζόμενοι και φορείς της πόλης.
Κορυφώνοντας τις αντιδράσεις τους εναντίον της διεξαγωγής της μεγαλύτερης δίκης των τελευταίων ετών μια ανάσα από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, τοπικοί φορείς, όλοι οι βουλευτές της περιοχής, πλην της Χρυσής Αυγής και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, ζητούν την τροποποίηση της απόφασης και τη διεξαγωγή της δίκης εκτός Κορυδαλλού. Την ίδια μέρα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πόλης, καθώς και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Εύχομαι να καταλάβουν όλοι οι παράγοντες της δίκης, ότι την Δευτέρα πρέπει να αποφασιστεί η μεταφορά της σε άλλη αίθουσα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Διαφορετικά οι ίδιοι θα είναι υπεύθυνοι για ό, τι συμβεί. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της επιλογής».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Έκκληση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη να μη γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Κλειστά τα σχολεία και ο Δήμος την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης

Την αστοχία της απόφασης να διεξαχθεί η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τους Δημάρχους Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Νίκαιας Ρέντη γενικό γραμματέα του Δήμου Κώστα Τσεφαλά.
Επανέλαβε την αμετάκλητη απόφαση για κλείσιμο των σχολείων της πόλης, του Δήμου και όλων των υπηρεσιών την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης, καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη δικαστική αίθουσα.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Δικαστηρίου, στο οποίο θα τεθεί το αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης κατά την ημέρα έναρξης της δίκης, να σκεφτούν τις συνέπειες για την πόλη και τους μαθητές των 11 σχολείων, των παιδικών σταθμών και των αθλουμένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κλειστά τα Σχολεία του Κορυδαλλού την Δευτέρα 20 Απριλίου λόγω της έναρξης της δίκης της ΧΑ

 Ο Δήμος Κορυδαλλού και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, με την συμπαράσταση όλων των Βουλευτών Β’ Πειραιά, πλην της «Χρυσής Αυγής», του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορυδαλλού, των Αθλητικών του Σωματείων, των Δημάρχων των γειτονικών Δήμων και πλήθους φορέων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και ζητούν τροποποίηση της σχετικής απόφασης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ Προληπτικός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Κορυδαλλού, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 118Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and