Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Ξεκινούν τα μαθήματα της Α/ΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου

Αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κορυδαλλού για τους μαθητές της Α/ΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης.
Στις 16.00 η ώρα στο 2ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση γονέων και το πρώτο μάθημα των μαθητών, ενώ θα δοθεί το αρχικό πρόγραμμα μαθημάτων.
Να σημειώσουμε ότι ήδη εξυπηρετούμε περισσότερους από 130 μαθητές και των δύο βαθμίδων ενώ αναμένεται η κατακόρυφη αύξησή τους με την ανάπτυξη του Φροντιστηρίου εκτός από το 2ο και στα 4ο και  7ο Γυμνάσια, η οποία θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες ώστε να καλυφθεί χωροταξικά όλος ο Κορυδαλλός.
Για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η έναρξη του προγράμματος μαθημάτων Α’ και Β’ Λυκείου ενώ για την Γ’  Λυκείου ήδη χορηγήθηκαν οι πρώτες υποτροφίες δωρεάν φοίτησης παιδιών οικογενειών με χαμηλό έως και μηδενικό εισόδημα σε ιδιωτικά Φροντιστήρια της πόλης. Επίσης για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η έναρξη και των ξενόγλωσσων μαθημάτων. Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές, ενώ δεχόμαστε και αιτήσεις εθελοντών.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ανάγκη για εθελοντές Μαθηματικούς, Φυσικούς, Χημικούς, Φιλολόγους και Δασκάλους και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τόσο φοιτητές, όσο και διορισμένοι ή αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι.
Σας περιμένουμε....
Πληροφορίες: 210 4990410 & 210 4990455

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεχίζονται και φέτος οι Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες: πρώτη δράση Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με αγορά προϊόντων απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς στο χώρο του Δημοτικού παρκινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών. Η δράση ξεκινά από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου 2016. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η δράση θα πραγματοποιείται κάθε 3 εβδομάδες περίπου, ενώ οι δημότες ενημερώνονται εγκαίρως για τα προϊόντα που θα διατίθενται και τις τιμές τους. Έως τα τέλη Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν συνολικά δεκατέσσερις δράσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες. Επόμενη Κυριακή χωρίς μεσάζοντες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. (φωτό αρχείου).  Αναλυτικά τα προϊόντα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής: Δευτέρα 12 &Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 4:00μ.μ έως 8:00μ.μ και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, 9:00π.μ έως 13:30μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη.
Το να δώσεις αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναι-μία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη. Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας από μας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.
Στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Το αίμα που προσφέρεις εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγισθούν σε τρείς διαφορετικούς ασθενείς ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους Πρόσφυγες από τον Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού και η εθελοντική Οργάνωση «Ανάσα Ζωής», συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας Προσφύγων. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και η Αντιδήμαρχος Λαμπρινή Μάνου η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατ’ αρχήν θα προσφερθούν απαραίτητα είδη από τα αποθέματα της τράπεζας «Στηρί-ΖΩ» του Δήμου αλλά λόγω της συνεχούς ροής προσφύγων υπάρχουν διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Τόπος Συγκέντρωσης: Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 3ος όροφος, Γραφείο Διαμεσολάβησης, καθημερινά 9.00 – 17.00

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Μήνυμα Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, που τιμάται από τον ΟΗΕ την 1η Οκτωβρίου, συμβολίζει τον σεβασμό και το αίσθημα ευγνωμοσύνης, που πρέπει να νοιώθουμε όλοι απέναντι σ’ εκείνους που διένυσαν την παραγωγική ηλικία και έδωσαν τον δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Σήμερα η οικονομική κρίση και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θίγουν ολοένα και περισσότερο τους συνταξιούχους και η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων της τρίτης Ηλικίας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και βιώνει έντονη ανασφάλεια.
Ο Δήμος μας, παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές στους οικονομικούς πόρους που έχει δεχτεί η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης προτεραιότητες και ανάγκες.
Με την λειτουργία των έξι ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας.
Συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι σήμερα έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη φροντίδα μας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
«DemoCU»: Συμμετοχική Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο στην πράξη

Με επιτυχία και τη συμμετοχή 65 φορέων και συλλόγων του Κορυδαλλού, του Δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη, του Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jorn Gjelstaol, του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού κ. Γιώργου Μακρυνού και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Επικοινωνίας κ. Παύλου Γερακάρη, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης του έργου και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Demo CU» από τον Δήμο Κορυδαλλού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
«Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση των διαδικασιών συμμετοχής και δραστηριοποίησης, επιλέγοντας πιλοτικά τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού ως πρώτο βήμα δράσης. Βούληση μας είναι να διευρύνουμε την επιτυχημένη πρακτική και στους υπόλοιπους τομείς δραστηριοποίησης του Δήμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Κορυδαλλός από το 2007 και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές υλοποίησε τη δράση του συμμετοχικού προϋπολογισμού με ιδιαίτερη επιτυχία, δράση η οποία θεωρήθηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακή και η οποία έχει καταγραφεί ως μια καλή πρακτική συμμετοχικής διαδικασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέο σεμινάριο στα ΕΡΤΕΚΟ: «Εισαγωγή στον Κινηματογράφο»

Στο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αφηγούμαστε με εικόνες μια ιστορία. Θα αναπτυχθούν ιδέες και τρόποι μετατροπής αυτών σε εικόνες. Επίσης θα γίνει αναφορά στο μοντάζ και τον τρόπο μετουσίωσης εικόνων σε «ιστορία», γνωστοποίηση των ειδικοτήτων και της συνεισφοράς τους στην παραγωγή, αναφορά στην ιστορία της τέχνης και του κινηματογράφου καθώς και πρακτική εφαρμογή όλων των γνώσεων με την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με τις Θεατρικές Ομάδες του Δήμου.
Πληροφορίες: 210 4970070


  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ομάδες Γονέων από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Με στόχο την υποστήριξη των γονέων στο ρόλο τους στην οικογένεια, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνουν και φέτος Ομάδες Γονέων με συντονιστή τον ψυχολόγο Άγγελο Σπυρόπουλο.
Στις ομάδες θα συζητούνται θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως η ανάπτυξη των παιδιών, η διαχείριση οικογενειακών κρίσεων, οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά, ο σχολικός εκφοβισμός και η αντιμετώπιση του, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αλλά και άλλα που μπορεί να απασχολούν τους γονείς και να τα θέσουν προς συζήτηση.
Οι εγγραφές γίνονται από 1 έως 8 Οκτωβρίου Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 2ος όροφος, 9.00- 14.00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2104963917-2104958947.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ο Δήμος Κορυδαλλού υλοποιεί το πρωτοποριακό έργο «DemoCU»

Συμμετοχική Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής
Το έργο και την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Demo CU»παρουσιάζουν στη διάρκεια ημερίδας την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο της πόλης (Γρ. Λαμπράκη 240) ο Δήμος Κορυδαλλού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας, ενισχύοντας τη συμμετοχή φορέων, πολιτών και συλλόγων στη συνδιαμόρφωση της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αξιοποιούνται ως ο συνδετικός κρίκος για την προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή και την τοπική ανάπτυξη.
«Ο Κορυδαλλός διαθέτει μακρά ιστορία και παράδοση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Τόσο μέσα από τα τμήματα και τις δράσεις του Δήμου, όσο και με τους δεκάδες φορείς και συλλόγους της πόλης, τους οποίους στηρίζει πολυεπίπεδα. Το έργο DemoCU δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να την ενισχύσουμε με τα νέα μέσα. Είναι όμως και ένα ισχυρό εργαλείο καταγραφής και ολοκληρωμένης διαχείρισης όλων των δράσεων της πόλης μας στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες εκατοντάδες δημότες όλων των ηλικιών» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναστολή εργασιών στην Ποταμού μέχρι να ξαναλειτουργήσει το πεζοφάναρο

Με παρέμβαση του Δήμου Κορυδαλλού ανεστάλησαν οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Ποταμού στο ρεύμα ανόδου, μέχρι τη λειτουργία του πεζοφάναρου στη διασταύρωση με την οδό Καραολή και Δημητρίου για λόγους ασφάλειας των μαθητών. 
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εκ νέου με την εγκατάσταση και τον συγχρονισμό των νεων φαναριών. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 125Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and