Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Κορυδαλλού λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καύσωνα η δημοτική αρχή Κορυδαλλού θέτει, όπως πάντα, στην διάθεση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού καθημερινά από 8.00 έως 20.00 το Γ΄ΚΑΠΗ, το Ε΄ ΚΑΠΗ και την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, όπου υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι και καλύπτουν όλη την έκταση του Δήμου.
Κλιματιζόμενα κέντρα υποδοχής κοινού σε περίπτωση καύσωνα: 
Γ΄ΚΑΠΗ Μπουμπουλίνας 30, τηλ. 210-4979533
Ε΄ΚΑΠΗ Ξενοφώντος & Πελοπίδα 9 τηλ. 210-4951006
Δημαρχείο: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και Φουαγιέ Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη, τηλ. 210-4990400
Σε περίπτωση αργίας το δημαρχείο Κορυδαλλού θα παραμένει ανοιχτό από τις 8.00 έως 20.00, έπειτα από ανακοίνωση- ενημέρωση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκινούν οι αιτήσεις Εθελοντών και Μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού

Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού κατά το Σχολικό Έτος 2015-16, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Φέτος επίσης προγραμματίζονται, αναλόγως με την προσφορά των εθελοντών, και ξενόγλωσσα μαθήματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι αναλαμβάνουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.
• Πληροφορίες και αιτήσεις εθελοντών και μαθητών στο site του Δήμου

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ξεκίνησε το έργο ανακατασκευής της οδού Ποταμού- Σημαντικό έργο για την ασφάλεια κατοίκων και οδηγών

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και την κυκλοφοριακή ανακούφιση των περιοχών Άνω Κορυδαλλού, Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής, η ανακατασκευή της οδού Ποταμού, ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους. Πρόκειται για τον βασικό οδικό άξονα που συνδέει τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά με το Χαϊδάρι, στον οποίο, λόγω της λανθασμένης αρχικής της χάραξης και κατασκευαστικών προβλημάτων, έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.
Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη και κατασκευή της οδού Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων και η αποφυγή οδικών ατυχημάτων. Παράλληλα θα διαμορφωθούν νέα πεζοδρόμια με βάση τα νέα χαρακτηριστικά της οδού, ενώ θα φυτευθεί και νέο πράσινο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα "διακοπές στην πόλη μου 2015"

Μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά του προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης «διακοπές στην πόλη μου» έφτασε στο τέλος της, με τη συμμετοχή 300 παιδιών, μαθητών δημοτικού.  Επιτυχία που αποτυπώθηκε τόσο στην καθημερινότητα του προαυλίου και της αίθουσας, όσο και στις θαλάσσιες εκδρομές, στο σινεμά, στα εικαστικά έργα των παιδιών, στις δράσεις φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στα σεμινάρια «εμείς και οι άλλοι» από τους διασώστες της ΕΔΟΚ και το Λιμενικό Σώμα  καθώς και στις νέες δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που πραγματοποίησε το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης και «αδέσποτες μέρες» σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτη Ελπίδα».  Οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές συζήτησαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους και «γνώρισαν» τον Πάνθηρα Μαυρόγατο, ήρωα του νέου βιβλίου της Κορυδαλλιώτισσας συγγραφέως Βάσιας Ακαρέπη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έως τις 5 Αυγούστου αιτήσεις στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Άπορους. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τρόφιμα,βασική υλική συνδρομή και υπηρεσίες για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. 
Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

• 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
• 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
• Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
• Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
• Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3986/2011. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών
Απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις στους Εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εθελοντών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιά 2014-2015. Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την πορεία της δράσης και την βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης τμημάτων στήριξης στα ξενόγλωσσα μαθήματα. Τόσο ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, όσο και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές τονίζοντας ότι αίτημά μας είναι, η πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη να είναι φροντίδα του κράτους. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, εμείς, με την πολύτιμη δική σας βοήθεια, θα στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών του Κορυδαλλού και των οικογενειών τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Μια ζεστή βραδιά στον Κορυδαλλό για το βιβλίο «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσιάσθηκε χθες στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της 23ης Γιορτής Βιβλίου του Δήμου, το βιβλίο «Εσωτερικός Μετανάστης» του γνωστού δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη. Για το βιβλίο, την προσωπικότητα και την επαγγελματική διαδρομή μίλησαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Δημήτρης Κουμπιάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, διευθυντής του Sport Fm και OTE TV και η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Λίνα Κοντοπούλου, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Γερακάρης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην 23η Γιορτή Βιβλίου του Δήμου, αναφέροντας ότι ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη ζ
ωντανή και δημιουργική, αφού εκατοντάδες συμπολίτες συμμετέχουν στα τμήματα και στις δράσεις πολιτισμού του Δήμου. Συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργο Μακρυνό, το Δ.Σ και του βιβλιοπώλες της πόλης για την εξαιρετική φετινή διοργάνωση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Από τις 20 έως τις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα Θαλάσσια Μπάνια

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν ως τις 3 Ιουλίου, οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα «Θαλάσσια Μπάνια» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δέκα μπάνια από 20 έως 31 Ιουλίου στην παραλία των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.
Προϋποθέσεις εγγραφής:
1. Λογαριασμός ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, για να βεβαιωθεί η διεύθυνση κατοικίας.
2. Μία πρόσφατη φωτογραφία.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για να βεβαιωθεί ότι οι συμμετέχο-ντες στο πρόγραμμα είναι κάτοικοι ή δημότες.
4. Με την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσόν των 30 ευρώ για την συμμετοχή τους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για: 1. Κατόχους βιβλιαρίου ανασφάλιστων (απορία πρόνοιας) με τα παιδιά τους προσκομίζοντας φωτοτυπία της βεβαίωσης οικονομικής αδυναμίας, καθώς και το ανανεωμένο βιβλιάριο.
Οι δημότες που έχουν υπερβεί το 50ο έτος της ηλικίας τους, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς. (Φωτό αρχείου)

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόσκληση συμμετοχής στην Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου αξιοποιήσης δομών Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Κορυδαλλού, ως εταίρος του έργου «DemoCU», καλεί τους Φορείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην
Πρώτη Συνάντηση – Συζήτηση για την Ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αξιοποίησης των Δομών και Υποδομών του Πολιτισμού και του Αθλητισμού που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29.06.2015 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240.
Για κάθε πληροφορία απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-4990515, 210-4990523

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη στην 23η Γιορτή Βιβλίου

Η προσωπική και οικογενειακή ιστορία ενός παιδιού και της οικογένειας του που φεύγουν κυνηγημένοι από τη Μάνη μέχρι τον Κορυδαλλό, την Αθήνα και τα χρόνια της επιτυχίας, του ρεπορτάζ και των γνωριμιών με μεγάλες προσωπικότητες απ΄ όλους τους χώρους. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου «Εσωτερικός μετανάστης» του Κορυδαλλιώτη γνωστού δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη, που εκτυλίσσεται παράλληλα με την ιστορία και τις περιπέτειες της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 του μηνός στις 8.30 το βράδυ, θα βρεθούν στον Κορυδαλλό (στην πλατεία Μέμου) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρης Κουμπιάς, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος Διευθυντής SPORT FM & OTE TV, η δημοσιογράφος του ΑΝΤΕΝΝΑ Λία Κοντοπούλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για το βιβλίο, ενώ στο πάνελ θα βρίσκεται και ο δημοσιογράφος Παύλο Γερακάρη που θα συντονίσει την παρουσίαση των ομιλητών. Την παρουσίαση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Ο Νίκος Γερακάρης γράφει για γεγονότα που έζησε από την παιδική του ηλικία, όταν η πολυμελής οικογένεια του ξεριζώθηκε από το ομηρικό χωριό της Μάνης Οίτυλο, έως και την αποχώρησή του από την Εθνική Τράπεζα στην οποία εργάστηκε, ως υπεύθυνος Τύπου, επί 28.5 χρόνια. Στο βιβλίου αναφέρονται πρόσωπα από πολλούς χώρους. Από το αθλητικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ των υπουργείων Γεωργίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, όπου πέρασε αλλά και από το πολιτικό ρεπορτάζ που κάλυψε σε 10, συνολικά, ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες και δύο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 122Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and