Δήμος Κορυδαλλού
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης στην οδό Αθηνάς

Στην τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών επί της οδού Αθηνάς, από πλατεία Ελευθερίας μέχρι τα όρια του Δήμου Νίκαιας, προχώρησε σήμερα ο ΟΑΣΑ, παρουσία της Τροχαίας και του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Κορυδαλλού, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης από το οποίο διέρχονται λεωφορειακές γραμμές.
Η παράνομη στάθμευση οχημάτων, κυρίως τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας πεζών και οχημάτων, ενώ το σωματείο οδηγών του ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει ότι θα σταματούσαν όλα τα δρομολόγια μέσω της οδού Αθηνάς. Το πρόβλημα εντοπίζονταν στο γεγονός ότι οι οδηγοί, λόγω των σταθμευμένων οχημάτων, αναγκάζονταν να παρανομούν και να παραβιάζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή.
Η τοποθέτηση των οριοδεικτών ήταν το τελευταίο μέτρο, αφού η προσπάθεια Τροχαίας και Δήμου Κορυδαλλού να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με μέτρα αστυνόμευσης, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Επαναβεβαίωση της λειτουργίας του Μετρό στον Κορυδαλλό το πρώτο τρίμηνο του 2019

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας και η γραμμή 3 ως τη Νίκαια, επαναβεβαίωσε με δήλωση του ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την χθεσινή άφιξη του Μετροπόντικα στον σταθμό Μανιάτικα. Από τους έξι συνολικά σταθμούς που περιλαμβάνει το έργο επέκτασης του Μετρό Αγ. Μαρίνα- Πειραιάς, θα προηγηθεί η παράδοση και λειτουργία των τριών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας, οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη γίνονται τα αρχιτεκτονικά τελειώματα.
Στην υποδοχή παρευρέθηκαν οι 4 Δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες επεκτείνεται το Μετρό: Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρόσκληση εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου, σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017: Γενικός σημαιοστολισμός, Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων & οικιών.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017:  Πανηγυρικός εορτασμός στα Σχολεία. 11:30 Εκδηλώσεις στους Δημόσιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες. 19:00 Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων. 

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017: 9:30 Παράταξη των Αναπήρων Τραυματιών Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των Οργανώσεων, Σωματείων, Μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, στο Ηρώο των Πεσόντων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

 Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 από τις 11:00  έως τις 14:00, στον υπόγειο γκαράζ tου Δημαρχείου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Νικηφορίδη, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, αίτηση και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να προσέλθει ο δικαιούχος, μπορεί να παραλάβει και διαφορετικό πρόσωπο με την επίδειξη των αστυνομικών ταυτοτήτων δικαιούχου και παραλήπτη. 
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Πληροφορίες: 2104963917-2104958947

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεχίζεται η λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης στον Δήμο Κορυδαλλού

 Το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, ανακοινώνει την ΠΑΡΑΤΑΣΗ λειτουργίας του  Ιατρείου Μνήμης στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Στο Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Κορυδαλλού, το μόνο που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης από την ειδικά εκπαιδευμένη Ψυχολόγο κα Μικαέλα Καλδή, κι έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας. 
Ο έλεγχος αφορά σε άτομα άνω των 60 ετών.
Η λειτουργία του ιατρείου σε κοινοτικό επίπεδο διευκολύνει την πρόσβαση των ηλικιωμένων, κάτι που αποδεικνύει η πολύ μεγάλη συμμετοχή μέχρι σήμερα με περισσότερα από 120 άτομα να έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του.
 Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου των πολιτών στην περιοχή τους, η ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τη μνήμη, τις διαταραχές της και τους τρόπους διατήρησής της, βοηθά την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων 
 
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Επιστολή του Δημάρχου στον Υπ. Παιδείας για την κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδiικών Εξετάσεων

Κατά της κατάργησης των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων τάσσεται ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου εκφράζει την αντίθεση του, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή έχει ταράξει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ενώ αναστατώνει μαθήτριες και μαθητές σε μια χρονική στιγμή που προετοιμάζονται εντατικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Υπουργέ,
Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μαθητών και των μαθητριών των Λυκείων της πόλης μας, αλλά και της χώρας στο σύνολο της, θεωρούμε ότι είναι λανθασμένη τόσο η χρονική στιγμή όσο και η ίδια η ενέργεια κατάργησης των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Σταύρου Κασιμάτη για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παραμένει μέρα προβληματισμού για την υποστήριξη και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλες τους τομείς της ζωής. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει με την συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, δεν έχουν εκλείψει βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και διακρίσεις σε βάρος τους.
Οι συνθήκες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης έχουν επιτείνει τις ανισότητες, αφού οι γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα των χαμηλών αμοιβών, της ανασφάλιστης εργασίας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Οι νέες γενιές γυναικών, αν και διαθέτουν το υψηλότερο από ποτέ μορφωτικό επίπεδο, αναγκάζονται να κάνουν εκπτώσεις στα όνειρα και στους στόχους τους. Ο ρόλος της μητρότητας δοκιμάζεται επιπλέον, αφού οι κοινωνικές παροχές έχουν περιοριστεί δραματικά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Με απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Σε ευρύ ανασχηματισμό με την τοποθέτηση νέων προσώπων στις θέσεις των πέντε Αντι-δημάρχων προχώρησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Για τον καλύτερο συντονισμό και εποπτεία συγκεκριμένων τομέων του Δήμου ορίστηκαν και εννέα Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η θητεία των νέων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων έχει διάρκεια έως τις 31/8/2019.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες είναι:
Κώστας Καλούδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Ιωάννα Καλομπράτσου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Ανδρέας Καπιτσίνος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.
Μαρία Διακάτου, Αντιδήμαρχος Πρασίνου. 
Ελευθερία Κωτσίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότη
τες αναλαμβάνουν:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημαιρεσίες 2017: Χωρίς αλλαγές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

 Επανεκλογή του Θεόδωρου Μερεντίτη στη θέση του Προέδρου

Σε κλίμα συναίνεσης και χωρίς αλλαγές το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξέλεξε χθες Κυριακή, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για το δεύτερο μισό της δημοτικής περιόδου 2014-2019.
Στην ειδική συνεδρίαση που προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τα μέλη του σώματος επανεξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Θεόδωρο Μερεντίτη. Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ήθος και την εμπειρία του, τα οποία, όπως είπε, θα συμβάλλουν στην συναινετική λειτουργία του σώματος με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Νεκτάριος Τσίρμπας από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Εδώ Κορυδαλλός» και γραμματέας η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Μαρία Καλαμάρη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού και Γραφείο Ισότητας του Δήμου τιμούν την 8η Μάρτη

Με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού και το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την Θεατρική Παράσταση "Νίνα 2" από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού, την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 9.00 μ.μ. στην Θεατρική Σκηνή Γκαράζ με Ελεύθερη Είσοδο. 
Στο έργο Νίνα 2 της Κάτιας Σπερελάκη, μια μελέτη για την μοναξιά, τα χαμένα όνειρα, την ματαιοδοξία και το θλιβερό και αβέβαιο παρόν, η ηρωίδα, μια άνεργη, αποσυρμένη ηθοποιός, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη σκηνή. Μπερδεμένη ανάμεσα σε πρόσωπα των ρόλων που έπαιξε και αυτών που δεν κατάφερε να παίξει, περιφέρεται στο δωμάτιό της καταφεύγοντας στον καθρέφτη της, στο ποτό, στο τσιγάρο, στις μνήμες της… Αναπολεί τα πρόσωπα που στοίχειωσαν την ζωή της... Μια παράσταση που φέρνει στην σκηνή πολλούς ήρωες από το κλασσικό και σύγχρονο θέατρο και αναλύει τρυφερά την γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 151Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and