Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Το Gr- Rac πάει σχολείo στον Κορυδαλλό- Δράσεις για τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις

Με κυρίαρχο σύνθημα «σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά χτίζοντας γέφυρες της επιστημονικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία» ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση του Περιφερειακού Κέντρου Δράσης/ GR –RAC με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Κορυδαλλού (1ου & 5ου ΓΕΛ, 1ου ΕΠΑΛ), στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αρχών και των στόχων αυτής της παγκόσμιας εθελοντικής πρωτοβουλίας από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ Αναστασία Στρατηγέα σε συνεργασία με τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου, Ανδρέα Αλεξόπουλο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση και στο παιχνίδι που ακολούθησε: ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης και βιωματικής μάθησης για ένα περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά υπεύθυνο αύριο. Όλοι μαζί υπο-στήριξαν ότι αφού «εμείς είμαστε η αιτία, εμείς είμαστε η λύση» σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα όλοι μαζί και δεσμευόμαστε να γίνουμε πολλοί.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Επίσκεψη στο Οικοτροφείο "Αθηνά" από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας», με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Οικοτροφείο «Αθηνά» της ΠΕΨΑΕΕ.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για την Προστασίας της Τρίτης Ηλικίας Μαρία Διακάτου μαζί με υπαλλήλους των τμημάτων Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και μέλη των ΕΔΑΠΕ, ενημερώθηκαν από τον συντονιστή του οικοτροφείου Αριστείδη Πετάνη και τον επιστημονικό υπεύθυνο Κώστα Τσούκα για την λειτουργία και τις δράσεις του, κι αφού ξεναγήθηκαν από τους ίδιους τους ενοίκους στους χώρους του οικοτροφείου, μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις γλυκίσματα και καφέ, στην όμορφη και φιλόξενη αυλή του.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Δωρεάν λιπομέτρηση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και η Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας διοργανώνουν προληπτική δράση δωρεάν λιπομέτρησης, εκτίμησης των αποτελεσμάτων και παροχής διατροφικών συμβουλών για τους κατοίκους του Κορυδαλλού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 9:00π.μ – 14:00μ.μ, στο Δημαρχείο (Γρ. Λαμπράκη 240, ισόγειο, στο χώρο του Ιατρείου Εργασίας).
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Day), έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις της παχυσαρκίας, πάθησης που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα, τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και τη μείωση του προσδόκιμου της ζωής. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας άνω του 50% του πληθυσμού στην Ε.Ε είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ενώ ανησυχητική είναι η αύξηση της παχυσαρκίας στα παιδιά,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
"Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη- Η μεγάλη πρόκληση του 21ου αιώνα"- Ημερίδα Δήμου Κορυδαλλού & ΕΜΠ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη – Η Μεγάλη Πρόκληση του 21ου Αιώνα», διοργανώνεται στις 2 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, την Ομάδα Gr-RAC και τον Δήμο Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «2016 lnternational Year of Global Understanding – IYGU» (http://www.global-understanding.info). Η ημερίδα αποσκοπεί να παρουσιάσει τις σύγχρονες προκλήσεις των αστικών περιοχών, να αναδείξει Καλές Πρακτικές σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων κεντρικών φορέων άσκησης πολιτικής. 

Η Ημερίδα διαρθρώνεται σε τρείς ενότητες: 

• Η πρώτη ενότητα εστιάζει στην παρουσίαση των σύγχρονων προκλήσεων των αστικών περιοχών στον αιώνα που διανύουμε, με εισηγήσεις από τον ακαδημαϊκό χώρο σε θέματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, βιώσιμης κινητικότητας, συμμετοχής του κοινού, κ.λπ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σε 300 μαθητές τα σχολικά είδη από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Με τη στήριξη κοινωνικών οργανώσεων και τοπικών επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα συγκέντρωσης και διανομής σχολικών ειδών από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Τα σχολικά είδη προσφέρθηκαν σε 300 μαθήτριες και μαθητές άπορων οικογενειών όλων των βαθμίδων (140 δημοτικού, 120 γυμν./λυκείου και 40 νήπια) που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο των υπηρεσιών. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες ευχαριστούν τους χορηγούς που βοήθησαν σ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την γερμανική οργάνωση «Πρωτοβουλία για μια Ανθρώπινη κοινωνία" και τον κ. Τάσο Χατζάτογλου, που στηρίζουν όλες τις δράσεις. Επίσης, ευχαριστούν για την προσφορά τους τα βιβλιοπωλεία:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Με συναυλία ξεκινά τη νέα χρονιά το Δημοτικό Ωδείο

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, ώρα 7.00 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο- αίθουσα Πλειάδες

Την πρώτη του συναυλία για τη νέα χρονιά διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, ώρα 7.00 μ., παρουσιάζοντας στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα έργων από την προκλασική ως τη σύγχρονη εποχή. Συμμετέχουν μαθητές των τάξεων του βιολιού, της κιθάρας, το Σύνολο Κιθαριστών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χατζηελευθερίου και το Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων με διεύθυνση του Μιράν Τσαλικιάν. Ο νέος πτυχιούχος κιθαριστής του Ωδείου Μαξ Παυλάκης θα παρουσιάσει επίσης τη σύνθεσή του "Mind extract". Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στόχοι του Ωδείου είναι η ποιότητα καθώς και η χαρά της συμμετοχής στον κόσμο της μουσικής, αλλά και η προσφορά μουσικών σπουδών με υψηλή ποιότητα και ευρύ φάσμα επιλογών. Υπάγεται στον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τη Νόσο Alzheimer

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer, που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού στο χώρο του Β ΚΑΠΗ. Η κα Ειρήνη Κοτρώτσου, Ψυχολόγος, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την κλινική εικόνα της νόσου του Alzheimer, τόσο σε σχέση με την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών όσο και αναφορικά με τα συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα της, ενώ ο κ.Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, αφού αναφέρθηκε στην πρόληψη και στις τελευταίες εξελίξεις στην θεραπεία της νόσου, εστίασε στην διαχείριση του φορτίου όσων καλούνται να φροντίσουν ασθενείς με νόσο Alzheimer. Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι δύο ομιλητές απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα του κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Την ερχόμενη Τρίτη διανομή ειδών ΤΕΒΑ στον Δήμο Κορυδαλλού

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και από τις 11.00 έως τις 16.00, στο κτίριο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλατεία Μέμου) θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων (φέτα, ζυμαρικά, ζάχαρη) και ειδών καθαριότητας στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, αίτηση και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να προσέλθει ο δικαιούχος, μπορεί να παραλάβει και διαφορετικό άτομο με την επίδειξη των αστυνομικών ταυτοτήτων δικαιούχου και παραλήπτη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σύσκεψη για τη συνέχιση και βελτίωση του προγράμματος Σχολικής σίτισης σε υποσιτιζόμενους μαθητές

Η βελτίωση και η επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος Σίτισης των υποσιτιζόμε-νων παιδιών στα σχολεία, ήταν το θέμα της σύσκεψης της δημοτικής αρχής με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λαμπρινή Μάνου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Βάϊος Μανώλης και Κώστας Καλούδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βασίλης Αρβανίτης, εκ μέρους της Β’ ΕΛΜΕ ο Διευθυντής της 8ου Γυμνασίου Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Ανδρέας Χατζάκης και σύσσωμοι οι Διευθυντές των σχολείων και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης.
Το φαινόμενο των υποσιτιζόμενων παιδιών που εμφανίστηκε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης αντιμετωπίστηκε αρχικά στον Κορυδαλλό «εκ των έσω» με αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών και των γονέων. Ως πρόγραμμα του Δήμου, η πρωινή σίτιση ξεκίνησε το 2011 με την παρακίνηση και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προκειμένου να συνδράμει τα υποσιτιζόμενα παιδιά στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης.
Ο Δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης σημείωσε την απόλυτη διακριτικότητα ως προς τη ταυτότητα των μαθητών και των οικογενειών τους,

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Έναρξη νέων τμημάτων στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 15 Οκτωβρίου 2016 οι εγγραφές στα νέα τμήματα εκμάθησης Η/Υ, Αγγλικών, Ισπανικών και Ιταλικών σε ενήλικες, που υλοποιεί το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο mail education@korydallos.gr, καθώς και στα γραφεία του ΔΗΚΕΠΙ Ζάππα 1, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.30 - 14:00 τηλ: 2
104956717.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 1 από 144Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and