Δήμος Κορυδαλλού
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Για πρώτη φορά στις Φυλακές Κορυδαλλού το μονόπρακτό της Λούλας Αναγνωστάκη ο Ουρανός Κατακόκκινος

Με την εκπληκτική ερμηνεία της Νίκης Τουλουπάκη στις «αποσκευές» του, διανύοντας τον λαμπρό δρόμο του προς την αιωνιότητα, «επιστρέφει» στις 21 Ιανουαρίου 2015 στη ρίζα και την γενεσιουργό αιτία του, το εξαιρετικό μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος». Η ηρωίδα της παράστασης, η Σοφία Αποστόλου, συνταξιούχος καθηγήτρια, είναι μητέρα κρατουμένου η οποία «διαμένει», όπως λέει η ίδια στον αγωνιώδη της μονόλογο, στον Δήμο Κορυδαλλού, όπου νοίκιασε σπίτι για να είναι κοντά στον κρατούμενο γιο της.
Τίτλος της παράστασης «Χρόνος παλιός… Ο ουρανός κατακόκκινος». Πρόκειται για μια σύνθεση θεατρικού μονολόγου μαζί με επιλεγμένα ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Τα συγκλονιστικά έργα των δύο αδελφών για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής ερμηνεύει απογειωτικά η Νίκη Τουλουπάκη σε μια εξαιρετικά ρυθμική παράσταση σε σκηνοθεσία του Τάκη Λιατζιβίρη, σκηνοθέτη και της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κορυδαλλού.
Η παράσταση ανεβαίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού.

  Εκδηλώσεις
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος Στηρί-ΖΩ δράσεις αλληλεγγύης, ο Δήμος Κορυδαλλού, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», συνεργάζονται και παρέχουν
ΔΩΡΕΑΝ εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες –κάτοικοι του Δήμου Κορυδαλλού ηλικίας 40-69 ετών (με προτεραιότητα σε όσες έχουν θετικό οικογενειακό ιστορικό).
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 28.
Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
Πληροφορίες & Εγγραφές :
Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής 210 4954814

  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέος κύκλος εγγραφών για εκμάθηση Η/Υ στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης έως 30/1/2015

      Οι κύκλοι σπουδών των σεμιναρίων αναφέρονται στις παρακάτω ενότητες:

1.    Επεξεργασία Κειμένου (
Word)
2.
    Λογιστικά Φύλλα (Excel)
3.
    Βάσεις Δεδομένων ( Access&a

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Με ζεστή και αισιόδοξη διάθεση πραγματοποιήθηκε η πρώτη απολογιστική συνάντηση των εθελοντών εκπαιδευτικών και των εθελοντών διοικητικής υποστήριξης που προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθειά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού. Την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς τους υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά με την στήριξη και την σπουδαία προσφορά όλων σας. Εσείς οι εθελοντές συμβάλλατε, ώστε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την δράση μας, εκτός από την μελέτη για μαθητές Δημοτικού και στα φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, βοηθώντας ήδη περισσότερους από 50 μαθητές. Κοινός μας στόχος είναι η κρίση να μη στερήσει ευκαιρίες από παιδιά με δυνατότητες και θέληση και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε οικογένεια της πόλης που έχει ανάγκη πάντα με την δική σας πρόθυμη προσφορά».
Να υπενθυμίσουμε ότι η παρεχόμενη εκπαιδευτική υποστήριξη αφορά όλα τα μαθήματα του Δημοτικού, τα φιλολογικά και τα μαθηματικά για το Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο διδάσκονται μαθήματα και γενικής παιδείας και κατεύθυνσης. Τα μαθήματα διδάσκονται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και φοιτητές, ενώ γονείς έχουν αναλάβει την διοικητική υποστήριξη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, λέμε «Καλή Χρονιά» με προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες»

Μετά την επιτυχημένη διάθεση προϊόντων  «Χωρίς Μεσάζοντες» έως τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο Δήμος Κορυδαλλού συνεχίζει και το 2015 να στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους δημότες του. Η δράση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία ειδών θα υπάρχει λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, πάντα στις καλύτερες τιμές ανάλογες με την ποιότητα. Ο χώρος διάθεσης είναι το Δημοτικό Πάρκινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών και οι ώρες διάθεσης είναι 9.00 έως 14.00. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί προσφέρουν ποσοστό επί των προϊόντων τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και της Τράπεζας Τροφίμων για άπορους δημότες, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2014 υπάρχει και ειδικός χώρος όπου οι αγοραστές μπορούν να προσφέρουν και οι ίδιοι τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.          


  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ηθικοί αυτουργοί για τον κίνδυνο που διατρέχει η πόλη, οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για "μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού" προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού προκαλεί φόβο, οργή, αγανάκτηση και φυσικά ανακούφιση για την αποτροπή του, στους δημότες της πόλης μας.
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την τρομοκρατία και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατό να σχεδιαζόταν ένα μαζικό έγκλημα, που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας ολόκληρης πόλης, δεδομένου ότι πέρα από τους 3000 χιλιάδες κρατούμενους και εργαζόμενους, οι Φυλακές είναι κυριολεκτικά "μια ανάσα" από 10 σχολικές μονάδες, από 3 Παιδικούς Σταθμούς και 2 Αθλητικά Κέντρα στα οποία καθημερινά φοιτούν και αθλούνται χιλιάδες παιδιά και κατοικούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια και τον φόβο από τη λειτουργία των Φυλακών.
Ένα τέτοιο χτύπημα, με ρουκέτες και άλλο βαρύ οπλισμό όπως αναφέρθηκε επισήμως, ξεπερνά τα όρια της εγκληματικής ενέργειας κι αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Θεωρούμε ωστόσο, ότι ηθικοί αυτουργοί για τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξαν και διατρέχουν επί δεκαετίες οι πολίτες του Κορυδαλλού, είναι όλες οι Κυβερνήσεις, οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης των τελευταίων δεκαετιών.
<

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σταύρος Κασιμάτης: 2015, νέα χρονιά ελπίδας και αγώνα για έργα υποδομής και αλληλεγγύη στους πολίτες

Σε ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτών και φίλων, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού και η δημοτική αρχή υποδέχονται τη νέα χρονιά, μετά την ανανέωση της εντολής των δημοτών για τρίτη θητεία, με ελπίδα και αγωνιστική διάθεση. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό υπογράμμισε ότι το 2014 ήταν, παρά τις δυσκολίες, ήταν μια δημιουργική χρονιά με σειρά έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση. Ανάμεσα στα έργα που ολοκληρώθηκαν ήταν οι αναπλάσεις της πλατείας Μέμου και της οδού Δημητρακοπούλου, το 2ο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός και η ανέγερση του Ειδικού Σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγάλο έργο επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και το νέο σταθμό στην πλατεία Ελευθερίας, που θα βγάλει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση την πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πρωτοχρονιά η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας του Δήμου Κορυδαλλου

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επιτυχίες για 4ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- η ομάδα μπάσκετ αγοριών πρωταθλήτρια Πειραιά

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του έστειλε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 4ου Λυκείου και ειδικά στην ομάδα καλαθοσφαίρισης. Σε χθεσινή επιστολή του ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή των παιδιών μας τόσο στις τοπικές όσο και στις περιφερειακές διοργανώσεις και η ανάδειξή τους σε πρωταθλητές,  αποτελεί ξεχωριστή προβολή για την πόλη του Κορυδαλλού αλλά και τιμή για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, αφού αυτοί στέκονται υποστηρικτές σε κάθε τους προσπάθεια.» H ομάδα καλαθοσφαίρισης μαθητών του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού συμμετείχε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης και κατέκτησε την 1η θέση στην Α΄ φάση μεταξύ των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Δήμος Κορυδαλλού και Ένωση Γονέων βράβευσαν 450 νέους φοιτητές

Σταύρος Κασιμάτης: Εκδήλωση αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον

Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορυδαλλού στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση των Συλλόγων Γονέων.
Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του «Σινέ Παράδεισος» βραβεύτηκαν 450 μαθητές των πέντε γενικών Λυκείων, του ΕΠΑΛ, καθώς και απόφοιτο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που πέρασαν με επιτυχία τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου.
«450 νέοι φοιτητές, 450 ακόμη ακαδημαϊκοί πολίτες προστιθέμενοι στο σημαντικό επιστημονικό δυναμικό της πόλης θεμελιώνουν ακόμη πιο αισιόδοξα την πορεία μας προς το αύριο. Τιμώντας εσάς, επιβραβεύουμε την προσπάθεια, τον αγώνα, τ
ην στόχευση, την προσωπική θυσία. Τιμούμε όμως και αυτούς που είναι αποφασισμένοι είτε να ξαναδώσουν τη μάχη, είτε να βγουν σε άλλους στίβους, να αγωνιστούν και να κερδίσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 112Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρικη Σελιδα | Δήμος | Εφημεριδα της Υπηρεσιας | Παρουσιαση Πολης | Ενημερωση - Επικοινωνια | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and