Δήμος Κορυδαλλού
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Κατεβάστε Περιεχόμενα Οδηγίες Χρήσης

Νέα-Δελτία Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης για τον HIV

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας η δράση "Πάρε φόρα, εξετάσου", στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C, ενόψει και της 1ης Δεκεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS από την κινητή μονάδα της ΜΚΟ Praksis σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού. Συμμετείχαν συνολικά 21 άτομα, τα οποία ενημερώθηκαν και εξετάστηκαν χωρίς αιμοληψία ανώνυμα, γρήγορα και δωρεάν με το γρήγορο τεστ (rapid test).
Η καμπάνια ξεκίνησε φέτος από τον Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος μαζί με τον Δήμο Πειραιά φιλοξενούν την δράση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η οποία έως την επόμενη Παρασκευή 27/11, θα συνεχιστεί σε διάφορους δήμους της Αττικής και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.
Μετά το τέλος της δράσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λαμπρινή Μάνου, ευχαρίστησε την ομάδα των γιατρών και κοινωνικών λειτουργών της Praksis, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών, για την άψογη διοργάνωση.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημέρωση και δωρεάν τεστ HIV στην πλατεία Ελευθερίας από την Praksis

Με σύνθημα «Πάρε Φόρα- Εξετάσου» η ΜΚΟ Praksis υλοποιεί και φέτος, ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Aids, το πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον H.I.V.»
Η φετινή καμπάνια ξεκινά από τον Κορυδαλλό, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και Δημητρακοπούλου, δίνοντας την ευκαιρία για άμεση εξέταση χωρίς ραντεβού χωρίς αιμοληψία, γρήγορα και ανώνυμα. Εθελοντές και στελέχη της PRAKSIS, κοινωνικός λειτουργός και ιατρός θα ενημερώνουν για τον H.I.V. και την Ηπατίτιδα Β και C και θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ, (rapid test) δωρεάν και ανώνυμα
.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνεχίζονται οι Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες

Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό παρκινγκ Κορυδαλλού

Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» με αγορά προϊόντων απ΄ ευθείας από τους παραγωγούς στο χώρο του Δημοτικού παρ-κινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών από τις 9.00 πμ-14.30μμ . Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος  η δράση θα πραγματοποιείται κάθε 3 εβδομάδες περίπου, ενώ οι δημότες ενημερώνονται εγκαίρως για τα προϊόντα που θα διατίθενται και τις τιμές τους. Έως τα τέλη Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν συνολικά δεκατέσσερις δράσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες. Επόμενη Κυριακή χωρίς μεσάζοντες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Τα προϊόντα που θα διατεθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου είναι:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο (ισόγειο, γραφείο 10) θα παραλαμβάνονται οι αιτήσεις εγγραφής στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού, στα νέα προγράμματα που θα υλοποιηθούν την εκπαιδευτική χρονιά 2015- 16. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά συνοδευόμενες από την φωτοτυπία ταυτότητας στην ηλεκτρονική διεύθυνση lifelonglearning@korydallos.gr.
Υπενθυμίζουμε ότι τα προγράμματα για τα οποία μπορούν να γίνουν αιτήσεις είναι:
ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων
Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν
Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση
Συμβουλευτική σταδιοδρομίας
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αστικοί λαχανόκηποι
Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 42η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, σαράντα δύο χρόνια μετά, παραμένει ζωντανή στη μνήμη του ελληνικού λαού.
Το μήνυμα της παραμένει επίκαιρο, αναζητώντας νέο περιεχόμενο και στόχευση κάτω από το βάρος της πολύχρονης πολιτισμικής και οικονομικής κρίσης που περνά η πατρίδα μας. Το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» συμβολίζει σήμερα τις διεκδικήσεις για αλλαγές των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας. Την ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας, αναβάθμισης της παιδείας και σύνδεσης της με τις σύγχρονες ανάγκες και την καινοτομία, δίκαιων μεταρρυθμίσεων με προστασία των θεσμών, υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν ξανά στη νεολαία μας να διεκδικεί και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναβολή διανομής πορτοκαλιών

Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή πορτοκαλιών στις 16/11/2015, 17/11/2015 αναβάλλεται λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

  Ανακοινώσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών
Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών 16 και 17 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο

Tη Δευτέρα 16/11/15, 10.00 έως 14.00 και την Τρίτη 17/11/15,  9.00 έως 15.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή πορτοκαλιών στο Δημαρχείο, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (είσοδος από τη οδό Νικηφορίδη). 
Δικαιούχοι είναι όσοι κατέχουν κάρτα αλληλεγγύης, οι εγκεκριμένοι στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και συνεργάζονται με κοινωνικό λειτουργό της υπηρεσίας.

  Ανακοινώσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών
Διεξαγωγή δημόσιας κλήρωσης για την διάθεση κενωθέντων περιπτέρων .

Σύμφωνα με την 275/2015 απόφαση του ΔΣ στην συνεδρίαση της 29/10/2015, ορίστηκε η διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης, για τον προσδιορισμό (30% & 70%) των ΚΕΝΩΘΕΝΤΩΝ θέσεων περιπτέρων προς περαιτέρω παραχώρηση, να γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12η μεσημβρινή, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου μας και συγκεκριμένα, στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο) ή σε περίπτωση κολλήματος στην αίθουσα συσκέψεων (1ος όροφος).

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα Αγγλικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου

Στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στον 1ο όροφο, στην αίθουσα συσκέψεων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση γονέων και διαγνωστικό τεστ για την κατάταξη των μαθητών σε τμήματα. Στις 17:30 η ώρα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και το τεστ των μαθητών Δημοτικού και στις 19:00 των μαθητών του Γυμνασίου.
Να σημειώσουμε ότι ήδη εξυπηρετούμε περισσότερους από 150 μαθητές και των δύο βαθμίδων και ήδη λειτουργούν τμήματα στο 2ο και 4ο Γυμνάσια.
Ενώ για την Γ’  Λυκείου ήδη χορηγήθηκαν οι πρώτες υποτροφίες δωρεάν φοίτησης παιδιών οικογενειών με χαμηλό έως και μηδενικό εισόδημα σε ιδιωτικά Φροντιστήρια της πόλης. Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές, ενώ δεχόμαστε και αιτήσεις εθελοντών.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ανάγκη για εθελοντές Μαθηματικούς, Φυσικούς, Χημικούς, Φιλολόγους και Δασκάλους και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τόσο φοιτητές, όσο και διορισμένοι ή αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι.

Σας περιμένουμε....


Πληροφορίες: 210 4990410 & 210 4990455

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Καρναβαλοτρέλα 2016: Για πρώτη φορά από τους Δήμους Κορυδαλλού & Νίκαιας- Ρέντη

Δυο Δήμοι, τρεις γειτονιές, μια μεγάλη παρέα! Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του διαδημοτικού Καρναβαλιού, της «Καρναβαλοτρέλας 2016», που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Πειραιά. Σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών, το Καρναβάλι επιστρέφει και φιλοδοξεί να δώσει χρώμα και αισιοδοξία, να αποτελέσει σημείο αναφοράς κεφιού και συμμετοχής, να προσελκύσει επισκέπτες στο κέντρο και τις γειτονιές των δυο Δήμων.
Ήδη οι διοργανωτές προετοιμάζουν το μεγάλο εγχείρημα, αφού η Καρναβαλοτρέλα 2016 και οι εκδηλώσεις της ξεκινούν στις 17 Ιανουαρίου 2016 με μεγάλη συναυλία στο Village Park Ρέντη, που θα παρουσιαστεί το λάβαρο του Καρναβαλιού. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 70 περίπου εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες έως την κορύφωση της Αποκριάς με τις παρελάσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2016.
Τις επόμενες δυο εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες ανοιχτές συναντήσεις με επαγγελματίες, επιχειρήσεις, συλλόγους και δημότες, που θέλουν να αγκαλιάσουν το καρναβάλι, να ενημερωθούν αλλά και να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 128Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and