Λειτουργία:  
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Δωρεάν Γυναικολογικός Έλεγχος – Λήψη τεστ ΠΑΠ

Δωρεάν Γυναικολογικό Έλεγχο και Λήψη τεστ ΠΑΠ θα διενεργήσει η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νίκαιας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, Ξενοφώντος & Πελοπίδα. Αφορά σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες κατοίκους του δήμου μας με προτεραιότητα στις ανασφάλιστες και στις δικαιούχους του ΚΕΑ. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2132129311 (Τμήμα  Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κορυδαλλού). Η δράση θα επαναλαμβάνεται σταθερά σε διμηνιαία βάση, καθ' όλη τη διάρκεια του 2020.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις η διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων στα ακίνητα

Ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να διορθώνουν χωρίς πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις τα δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, έως 31/3/2020 στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Κορυδαλλού (Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 1ος όροφος), σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι δηλώσεις θα μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ και θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση παρουσίασης μετρήσεων ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Ο Δήμος Κορυδαλλού, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία παρουσάστηκαν τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη του Κορυδαλλού, την οποία ανέλαβε να μετρήσει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ανέλαβε να μετρήσει και να αναλύσει με την πλέον κατάλληλη μεθοδολογία αλλά και όργανα μέτρησης, την ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση της πόλης, σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια ασφάλειας της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, σε 68 σημεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχολικές εγκαταστάσεις. Ο διευθυντής του εργαστηρίου καθηγητής κ. Κάππας και ο ερευνητής κ. Αλεξιάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι η έκθεση του πληθυσμού, αθροιστικά από το σύνολο των πηγών ραδιοσυχνοτήτων (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικοί σταθμοί, ραδιόφωνο, τηλεόραση κτλ) σε όλες τις θέσεις μέτρησης κυμαίνεται από 1.468 έως 10.285 φορές κάτω από το όριο ασφάλειας της ελληνικής νομοθεσίας που είναι κατά 40% αυσηρότερη της ευρωπαϊκής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με τη χορηγία του ιδρύματος "Αιγέας" του κ. Μαρτίνου αποκαθίστανται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μ. Μερκούρη. Μετά τις απαραίτητες εργασίες η βιβλιοθήκη του Δήμου μας θα μπορεί να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της στους πολίτες της πόλης μας σε ένα περιβάλλον ασφαλές και λειτουργικό. Στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ο εμπλουτισμός στους τίτλους βιβλίων που παρέχονται για ανάγνωση ή δανεισμό ώστε η βιβλιοθήκη να αναβαθμιστεί ουσιαστικά και να αποτελέσει τοπικό κέντρο παιδείας και πολιτισμού.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκδήλωση παρουσίασης μετρήσεων ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Μετά από ενέργειες του τμήματος Υγείας και Πρόληψης του Δήμου Κορυδαλλού, ο κ. Κώστας Κάππας Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής μαζί με τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν επιστημονική έρευνα σχετικά με την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού το Σάββατο 25/01/2020 στις 6:30 μμ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 8 από 396Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός

 


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


 

Προκηρύξεις | Διαγωνισμοί | Προσλήψεις


Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and