Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Συλλογή δειγμάτων για την ανίχνευση του κορωνοϊού από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Ο Κορυδαλλός ήταν ο πρώτος δήμος στον οποίο ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος συλλογής δειγμάτων για την ανίχνευση του κορωνοϊού από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ο Δήμαρχος, μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών, της καθαριότητας, του ΚΕΠ, του ληξιαρχείου υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.
Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ελεύθερη η πρόσβαση σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για αθλητές υψηλού επιπέδου

Μετά και τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου σας ενημερώνουμε ότι από 5 Μαΐου 2020 επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους ΜΟΝΟ για αθλητές υψηλού επιπέδου που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δηλώσεις του Δημάρχου για την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε για την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής:
"Μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων των ενώσεων θα ήθελα να συγχαρώ την πρωταθλήτρια ομάδα της Προοδευτικής!
Η άνοδος αποτελεί δίκαιη επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλλαν ολόκληρη τη χρονιά οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση του συλλόγου.
Εύχομαι τα επόμενα χρόνια ο Κορυδαλλός να έχει εκπρόσωπο και στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου!"

  Νέα-Δελτία Τύπου
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ψυχική μας υγεία εν μέσω υγειονομικής κρίσης

Άρθρο της Ψυχολόγου - Λογοθεραπεύτριας, Στέγγου Ξένιας, υπαλλήλου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, σχετικά τη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων της επικοινωνίας στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

https://piraeuspress.gr/hellas/ygeia/422402/koronoios-i-psychiki-mas-ygia-en-meso-ygionomikis-krisis/?fbclid=IwAR21a4W95xquHCy8EOtuO0Cg6sn2XIzp98sFytRnWcT-GJUiTKH5W-hn0xA

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση για τη μη υποχρέωση υποβολής βεβαιώσεων για φορολογική χρήση

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κορυδαλλού της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, σχετικά με τη μη υποχρέωση υποβολής βεβαιώσεων για φορολογική χρήση, εν όψει της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΟΠΕΚΑ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις 24/04/2020 (https://opeka.gr/nea/), ο ΟΠΕΚΑ δεν συντάσσει βεβαίωση αποδοχών για το φορολογικό έτος 2019, ούτε αποστέλλει σχετικό αρχείο στη φορολογική διοίκηση δυνάμει της απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ Β 406/11.02.2020 ) κατ’ εφαρμογή των σχετικών φορολογικών διατάξεων, που καθορίζουν ποιες παροχές δεν θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα. Τα ποσά που καταβλήθηκαν κατά το έτος 2019 από τον ΟΠΕΚΑ δεν αναγράφονται στους οικείους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης και δεν υφίσταται η υποχρέωση υποβολής σχετικής βεβαίωσης κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019. Συνεπώς, ο ΟΠΕΚΑ δεν εκδίδει βεβαιώσεις για φορολογική χρήση αναφορικά με τις παρακάτω παροχές και υπηρεσίες. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα, καλείτε τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας: 2132129349/2132129351. Μπορείτε να αποστείλετε email: kentrokoinotitas@koinonikes.korydallos.gr

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 8 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and