Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Έναρξη προγράμματος σίτισης από το Δήμο Κορυδαλλού

Ξεκίνησε το Σάββατο 9 Μαΐου το πρόγραμμα σίτισης από το Δήμο Κορυδαλλού που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 850 μερίδες δύο γευμάτων διανέμονται καθημερινά από 6 κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα τα γεύματα καθημερινά από τις 9:30 μέχρι τις 11:00 από τα παρακάτω σημεία διανομής:
1) Κλειστό Γυμναστήριο "Θ. Πούτος" (Σολωμού 80)
2) Γ ΚΑΠΗ (Μπουμπουλίνας 30)
3) Δ ΚΑΠΗ (Θήρας 41)
4) 9ο Δημοτικό Σχολείο (Δερβενακίων & Ησιόδου)
5) Πνευμ. Κέντρο "Μ. Μερκούρη" (Γρ. Λαμπράκη 231)
6) ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ (Δημ. Μαλαγαρδή 46)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2104990500.
Στις δύσκολες αυτές ώρες μεγαλώνουμε την αλυσίδα αγάπης για να μην μείνει κανείς μόνος. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συγκρότηση δημοτικής πενταμελούς επιτροπής αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Διανύουμε µία εποχή όπου επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση µας µε το περιβάλλον. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η συμβίωσή µας µε τα ζώα. Η άδολη αγάπη που προσφέρει ένα κατοικίδιο ζώο, η αφοσίωση και η ανιδιοτέλεια που το χαρακτηρίζει, μπορεί να διδάξει ολόκληρη την κοινωνία και να παραδειγματίσει ακόμα και εμάς τους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήσαμε την δημοτική πενταμελή επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο κοινός στόχος για την προστασία και την ευζωία τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων κάνει την προσπάθεια συλλογική και με την αρωγή του Δήμου μας μπορεί κάθε δημότης ενεργά να συμβάλλει μέσω της εθελοντικής του δράσης. Θερμοί συμπαραστάτες μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και της διαρκούς προσπάθειάς μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους είναι τα φιλοζωικά σωματεία, οι ενώσεις και οι μεμονωμένοι εθελοντές. Με το συντονισμό των μελών της επιτροπής και του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου, το τελευταίο διάστημα διανείμουμε τροφές σε φιλόζωους συνδημότες μας που σιτίζουν εδώ και χρόνια άστεγους τετράποδους φίλους μας. Τοποθετήσαμε καθ υπόδειξή τους, ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες ανατροφοδοτούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ξεκινήσαμε πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους τετράποδους φίλους μας. Με αυτές τις δράσεις μέχρι στιγμής, θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και των «άστεγων» ζώων. Ο ρόλος του Δήμου Κορυδαλλού σε θέματα προστασίας των ζώων συντροφιάς είναι πλέον ενεργός.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Ψήφισμα που αφορά στην Παιδεία

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στη Παιδεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζοντας την Παιδεία και στη βάση των νέων δεδομένων που εισέβαλλαν στη ζωή μας με τον ιό, ζητά από την Πολιτεία :
-Να εξασφαλίσει με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές όλα τα αναγκαία μέσα:
Δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση, γρήγορο internet, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των Σχολικών Επιτροπών.
-Κατά τη διάρκεια της κρίσης, να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.
Σημειώνεται δε, πως η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δε μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς η σχέση μαθητών και εκπαιδευτικού είναι αναντικατάστατη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα ανσγνώρισης των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ, στην -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- Συνεδρίασή του, της 29ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, ψήφισμα που αφορά στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους Εργαζόμενους στην Καθαριότητα.

Είναι χρέος της πολιτείας να αναγνωρίζει την προσφορά στην δημόσια υγεία των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. και των εργαζομένων στις μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

A) Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου και της κοινωνίας για :
-Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του.
-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
-Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
-Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
-Ένταξη στον πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόγραμμα Ελέγχου και Αντιμετώπισης Κουνουπιών

Ενόψει της θερινής περιόδου και με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την μετάδοση σοβαρών ασθενειών, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει ήδη οργανώσει «Πρόγραμμα Ελέγχου και Αντιμετώπισης Κουνουπιών», του οποίου η εκτέλεση ξεκινά άμεσα. Συγκεκριμένα θα διαρκέσει από τις 07/05/2020 έως τις 31/12/2020. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες ασφαλείς εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα (προνυμφοκτόνα και ακμαιοκτόνα) σε όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων της πόλης, που είναι και οι κύριες εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών. Συγχρόνως, με τη βοήθεια των επιστημονικών συνεργατών της Εταιρίας που έχει αναλάβει την εκτέλεση του Προγράμματος και με τη συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιούνται έλεγχος και παρακολούθηση του πληθυσμού των κουνουπιών (με τοποθέτηση παγίδων ενήλικων κουνουπιών και με δειγματοληψίες προνυμφών), που είναι πολύ σημαντικοί συντελεστές για την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 7 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and