Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 

 

 Πρόσκληση σε Δημόσια διαβούλευση

για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Ελευθερίας  

    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

ΤΡΙΤΗ 12/02/2019 ΩΡΑ 12:30 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


Δασικές Πυρκαγιές


 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

τελευταία νέα

Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης: Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η ένταξη στο ΕΣΥ του Νοσοκομείου των Φυλακών

Αναμένουμε και την ένταξη του Ψυχιατρείου

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα αιτήματα της δημοτικής αρχής, των κρατουμένων και της κοινωνίας, που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών ζωής των κρατουμένων, γίνεται πραγματικότητα. Παράλληλα, ζητά να προχωρήσει άμεσα η ένταξη και του Ψυχιατρείου των Φυλακών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αναλυτικά, η δήλωση:
«Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, του Νοσοκομείου Κρατούμενων με την δημιουργία του Ειδικού Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού αποτελεί ιδιαίτερα θετικό βήμα. Ως δημοτική αρχή Κορυδαλλού εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο και σταθερό αίτημα μας για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Τεχνικό πρόγραμμα 2019: «Ναι» με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σημαντικά έργα που αλλάζουν θεαματικά το ανάγλυφο της πόλης του Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, το οποίο εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού.
Το Τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και παρεμβάσεις, τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας της περιοχής. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η δημιουργική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο Κορυδαλλός, με τη δημιουργία υποδομών και εκτέλεση έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και γενικότερα της καθημερινότητας χιλιάδων κατοίκων της.
«Οι εξελίξεις που σηματοδοτούν τα έργα αυτά είναι ιστορικές για την πόλη μας, αφού πρόκειται για πολύχρονες διεκδικήσεις των δημοτών μας. Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης, κάνουμε πράξη, όσα οραματιστήκαμε και δεσμευθήκαμε στους πολίτες». Όλα τα νέα έργα, δεν είναι «σχέδια επί χάρτου» αλλά έργα σε εξέλιξη με εξασφαλισμένες χρηματοδ
οτήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης,  

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Η διαχείριση του στρες με την συμβολή της προηγμένης ομοιοπαθητικής

 Μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση για θέματα πρόληψης υγείας στον Δήμο Κορυδαλλού

Πώς μπορεί να συμβάλλει η Προηγμένη Ομοιοπαθητική στον έλεγχο και τη διαχείριση του στρες; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες, ομιλητές στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε η Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο), την περασμένη στο Δημαρχείο της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού και του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Πέρσα Κυβέλου, Γενική Ιατρός, Μαρία Σιναπλίδου, Φυσίατρος, Γιώτα Σουπίδου, Γενική Ιατρός, Γεώργιος Αγγελίνας, Γενικός Ιατρός και Κατερίνα Βουρεξάκη, Φαρμακοποιός.
Στις εισηγήσεις αναλύθηκε διεξοδικά και περιεκτικά τί είναι στρες και πώς μπορεί ο οργανισμός του ανθρώπου να το ελέγξει και να το διαχειριστεί με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητική
ς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμος Κορυδαλλού: Παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού με δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους, ο Δήμος Κορυδαλλού οργανώνει ένα πλήθος εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτισμός & Αθλητισμός, Δικαίωμα για Όλα τα Παιδιά».
Οι εκδηλώσεις αγκαλιάζουν ένα σύνολο δραστηριοτήτων, από τα Εργαστήρια Τέχνης, το Σινεμά, την Βιβλιοθήκη και τις σχολικές δράσεις έως το ποδόσφαιρο και ανοίγουν, για άλλη μια φορά, την συζήτηση για το πάντα επίκαιρο θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού.
Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:
«Ο Κορυδαλλός, μέσα από τις δράσεις για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία, την αλληλεγγύη, παραμένει μια “πόλη των παιδιών”, μια πόλη που δώδεκα μήνες τον χρόνο έχει στην προτεραιότητά της τους νεαρούς κατοίκους της. Οι δράσεις που και φέτος οργανώνουμε στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση, αλλά πιο πολύ στοχεύουν να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι τα παιδιά όλου του κόσμου γεννιούνται με το αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή, στην αξιοπρέπεια και την ασφάλεια». (Στη φωτογραφία, ένα από τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές των ΕΡΤΕΚΟ). 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
ΚΗΦΗ: Στήριξη σε όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και στις οικογένεις τους

Με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και την παραμονή τους στο οικογενειακό περιβάλλον, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της οικογένειας, λειτουργεί από το 2004 στον Δήμο Κορυδαλλού το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), που συνεχίζει τη λειτουργία του μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014- 2020».
Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, γιατί παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκινσον, νοητικά ή ψυχικά προβλήματα υγείας και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, μπορεί παράλληλα να εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 7 από 363Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΙανουάριοςΦεβρουάριος 2019Μάρτιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and