Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 

 

 Πρόσκληση σε Δημόσια διαβούλευση

για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Ελευθερίας  

    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

ΤΡΙΤΗ 12/02/2019 ΩΡΑ 12:30 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


Δασικές Πυρκαγιές


 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

τελευταία νέα

"Το παιδί μου αυτό το θαύμα": Κύκλοι συναντήσεων με ειδικούς επιστήμονες από το τμήμα Παιδείας

Με στόχο την στήριξη της οικογένειας και της σχολικής ζωής, ο Δήμος Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης διοργανώνουν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Το παιδί μου, αυτό το θαύμα».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και κάθε άτομο, που αναζητά λύσεις στα καθημερινά προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας με τα παιδιά, μέσα από συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και προσκεκλημένους εισηγητές. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και στις μακροχρόνιες διαδικασίες σχέσεων της οικογενειακής ομάδας, όπως η επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας και των ευρύτερων συγγενικών και φιλικών δικτύων που συμμετέχουμε, το άγχος στα παιδιά, η επιθετική συμπεριφορά, οι σχέσεις με τους συνομήλικους κ.α.
Το πρόγραμμα αφορά στα παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία έως την εφηβεία και θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος μέσω ανοιχτών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα και ο δεύτερος, με συναντήσεις και ομάδες γονέων ανά ηλικιακή ομάδα, από Τρίτη έως Πέμπτη, πρωινές ώρες. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, τηλ. 210- 4990480, κα Σέβη Χάλαρη. Είσοδος ελεύθερη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Πάνω από 3000 μαθητές συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο Στοματικής Υγείας

Από τον Δήμο Κορυδαλλού, με την εθελοντική προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Χαμόγελου του Παιδιού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προληπτικός έλεγχος Στοματικής Υγείας σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Κορυδαλλού, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού.
Από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 21 Νοεμβρίου εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την βοήθεια της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και υπό τον συντονισμό του τμήματος Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου, διενήργησαν δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σε περισσότερους από 2200 μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και 740 του Νηπιαγωγείου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.
Στη δράση έλαβαν μέρος εθελοντικά στελέχη της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και οι οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πάρκου 10 στρεμμάτων στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών

 Ένας «μικρός παράδεισος» γεννιέται στην καρδιά της πόλης

Ένα ιστορικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής στον Κορυδαλλό ξεκίνησε. Πρόκειται για το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης επί της Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.
Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, σε 9 μήνες, στα τέλη Ιουλίου 2019.
Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Γιορτινή επίσκεψη της Χορωδίας των ΚΑΠΗ Κορυδαλλού στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κορυδαλλού και η Χορωδία του τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, προγραμματίζουν επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία, ενόψει των εορτών, να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα μαζί με τους νεαρούς κρατούμενους και να προσφέρουν τα δώρα και τις ευχές όλων μας.
Με αφορμή την επίσκεψη, ως τις 13 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει στο χώρο του κάθε ΚΑΠΗ τα εξής είδη:

• Συσκευασμένα γλυκίσματα (κρουασάν, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, παξιμάδια, πατατάκια).
• Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαπούνια, σαμπουάν, ξυραφάκια, αφρούς και λοσιόν ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες).
• Τηλεκάρτες.
• Σχολικά είδη (τετράδια, στυλό, μολύβια).
Να σημειώσουμε ότι στο ΕΚΚΝ Αυλώνα κρατούνται νέο
ι άνδρες έως 25 χρόνων. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: Έκτακτο τμήμα Η/Υ για απόκτηση πιστοποίησης

Το «Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού»  ανακοινώνει την έναρξη Εγγραφών για το έκτακτο τμήμα Η/Υ, προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση για ΑΣΕΠ στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές πριν τα Χριστούγεννα. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 3 εβδομάδες, συνολικής διάρκειας  24 ωρών, με πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς.
Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του ΔΗ.Κ.ΕΠΙ Ζάππα 1 Κορυδαλλός, (έναντι Σινέ Παράδεισος), καθημερινά από τις 09.00 - 13:00 & 17:00 – 20:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας για εγγραφές: 210-4956717. Οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές θα έχουν ειδικές τιμές και θα επιλεγούν με σειρά  προτεραιότητας. Φορέας Πιστοποίησης: Vellum – Global Education Servives. 
Έναρξη Σεμιναρίου: 03/12/18. Λήξη Σεμιναρίου: 19/12/18. Εξετάσεις Πιστοποίησης: 19/12/18. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 6 από 363Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΙανουάριοςΦεβρουάριος 2019Μάρτιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and