Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


Δασικές Πυρκαγιές


 


 


 

 

 Πρόσκληση σε Δημόσια διαβούλευση

για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Ελευθερίας  

    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

13η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10/2018 ΩΡΑ 11:30 π.μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 
 

τελευταία νέα

Οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη έρχονται στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη Δήμου Κορυδαλλού

Την Πέμπτη 27/9 στις 20.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» θα παρουσιαστούν εκτάκτως οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε Διασκευή -Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Ρήγα

Ερμηνεύουν: Αντ. Λουδάρος, Μ. Ηλίας, Δ. Σταρόβας, Γ. Κωνσταντίνου, Σ. Μουτίδου, Ησ. Ματιάμπα, Τ. Βαμβακίδης.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης  Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης  Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://oapkorydallos.gr/art/events.php?p=171

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Συνεχίζονται οι αιτήσεις στις Κοινωνικές Υπηρεσίες για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος

Παράταση συμμετοχής για την χορήγηση του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος και παροχή διευκολύνσεων για όσους καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα έχουν αποσυνδεθεί από το ρεύμα, δίνεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορούν να ενταχθούν καταναλωτές, που έχουν διακοπή ρεύματος μέχρι 21 Σεπτεμβρίου (από 30 Ιουνίου). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση, η οποία εξετάζεται από Επιτροπή στην οποία συμμετέχει, ως εκπρόσωπος του Δήμου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου και εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) και της ΔΕΗ.
Η κατάθεση αιτήσεων γίνεται στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κορυδαλλού (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, 2ος όροφος) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
α) δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
β) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Για τρίτη χρονιά στα Δημοτικά Ιατρεία: Ιατρείο Μνήμης από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού λειτουργούν Ιατρείο Μνήμης σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».
Πρόκειται για το μόνο Ιατρείο Μνήμης, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στο οποίο προσφέρεται δωρεάν έλεγχος της μνήμης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε άτομα άνω των 60 ετών.
Όλες οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Κορυδαλλού, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας και αποσκοπούν στην προσπάθεια να καταστεί ο Δήμος Κορυδαλλού μια Φιλική Κοινότητα για την Άνοια, στην οποία οι ασθενείς με ά
νοια και οι φροντιστές τους θα ζουν χωρίς στιγματισμό, απολαμβάνοντας κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό.
Η λειτουργία του ιατρείου έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλη αποδοχή και επισκεψιμότητα, αφού έως σήμερα έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες του πάνω από 140 άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
«Κυριακές χωρίς μεσάζοντες»: Έναρξη 30 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Δημαρχείου

Με δυο σημαντικές αλλαγές συνεχίζεται και το 2018- 2019 η επιτυχημένη δράση του Δήμου Κορυδαλλού «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» για την αγορά προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρώτη αλλαγή αφορά στον χώρο, αφού στο εξής μεταφέρεται από το Δημοτικό Παρκινγκ, στο πάρκο του Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240.
Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (266/2017), η οργάνωση και λειτουργία της ανατέθηκε στην εθελοντική οργάνωση «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» σε συνεργασία με τον Δήμο και το τμήμα Έρευνας, Τοπικής Ανάπτυξης & Προγραμματισμού.
Η «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού» είναι σωματείο με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, σήμερα ο Σταύρος Κασιμάτης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Σκοπός του είναι η στήριξη και συμπαράσταση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης.
Οι «Κυριακές χωρίς μεσάζοντες» ξεκινούν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019. Και φέτος, θα πραγματοποιούνται κάθε 3 εβδομάδες περίπου, ενώ έχουν προγραμματιστεί οι ημερομη
νίες όλης της χρονιάς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα πρωτότυπη δράση από τα ΚΑΠΗ- Ομάδα Μπριτζ δημιουργείται στον Δήμο Κορυδαλλού

Πρωτοβουλία για μια νέα πρωτότυπη δράση παίρνουν τα Τμήματα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Κορυδαλλού, με τη δημιουργία Ομάδας Μπριτζ.
Το Μπριζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι με τράπουλα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα φύλα, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το Μπριτζ βελτιώνει εντυπωσιακά τη μνήμη, καταπολεμά το Αλτσχάιμερ και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παίζεται με 4 άτομα, ζευγάρι ανά δύο και προσφέρει στους συμμετέχοντες, εκτός από εξάσκηση του μυαλού, δημιουργική διασκέδαση και την δυνατότητα της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΑΠΗ Κορυδαλλού είναι τα πρώτα στην Αττική και τα δεύτερα στην χώρα, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που δημιουργούν ομάδα Μπριτζ. Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν δημότες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη των ΚΑΠΗ. Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο Γ΄ΚΑΠΗ, Μπουμπουλίνας 30 και στο τηλέφωνο 210-4979521.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 6 από 353Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΣεπτέμβριοςΟκτώβριος 2018Νοέμβριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and