Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Ψήφισμα για το Όρος Αιγάλεω

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Η πόλη του Κορυδαλλού εφάπτεται του δασικού οικοσυστήματος του Όρους Αιγάλεω, μέρος του οποίου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
2. Το Όρος Αιγάλεω είναι το μοναδικό από τα βουνά του Λεκανοπεδίου εντός του οποίου βρίσκονται δυο ενεργοί αυθαίρετοι οικισμοί ΡΟΜΑ στην Ζώνη Α’ (ζώνη απόλυτης προστασίας του Ν. 2742/1999), στα διοικητικά όρια του Δήμου.
3. ‘Ήδη εκδηλώθηκαν δυο πυρκαγιές στο Όρος Αιγάλεω (στις 12.05.2020 και 21.05.2020), δίπλα στους οικισμούς, όπου απειλήθηκαν το δασικό οικοσύστημα, ανθρώπινες ζωές και σπίτια.
4. Παρατηρείται έντονη παραβατικότητα στην περιοχή του όρους Αιγάλεω με συστηματική καταστροφή και λεηλασία δημόσιου εξοπλισμού και υποδομών (πυροφυλακείων, δεξαμενών πυρασφάλειας, σχάρες φρεατίων, κάδων απορριμμάτων, συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας κλπ) και ταυτόχρονη δημιουργία ανοιχτών χωματερών με παράλληλη χρήση φωτιάς για απόσπαση υλικών όπως καλώδια κλπ)
5. Επιπλέον ο Δήμος Κορυδαλλού δεν χρηματοδοτήθηκε εκτάκτως για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς ΡΟΜΑ, παρά το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν δύο στην περιοχή ευθύνης του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, καθώς ο Δήμος Κορυδαλλού κάλυψε πλήρως με ίδιους πόρους τις σχετικές δράσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Για την ημέρα μνήμης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Με μεγάλη καθυστέρηση η βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων της Μικράς Ασίας ,και όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης.
Ωστόσο ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται, καθώς οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και σήμερα .
Είναι αναγκαίο να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την Διεθνή ενιαία και καθολική αναγνώριση γενοκτονίας των 350.000 Ποντίων αδελφών μας.
Τέλος θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εισαγάγει την επισταμένη και όχι αποσπασματική διδασκαλία της γενοκτονίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ
 

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ενημέρωση αθλουμένων για την είσοδο στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού (ανοιχτό γήπεδο) από 28/5/2020

Για την είσοδο στο Δ.Α.Κ Κορυδαλλού μετά την δημοσίευση των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς προς τους αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι οι παρακάτω:
1. Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι πολίτες συμπληρώνουν και στη συνέχεια υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, (το έντυπο υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ). Αν έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 πρέπει να απευθυνθούν σε καρδιολόγο, πριν την άσκηση, προκειμένου να πάρουν ιατρική βεβαίωση για άθληση, διαφορετικά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
2. Προκειμένου να εισέλθουν για άθληση στο Δ.Α.Κ, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το υπογεγραμμένο Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου.
Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19, τότε θα πρέπει να προσκομίσει και ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.
3. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο, email καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου.

4. Διευκρινίζ

  Νέα-Δελτία Τύπου
Επανυποβολές προγραμμάτων ΚΕΑ και Στέγασης

Το κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, σας ενημερώνει σχετικά με την αναδιαμόρφωση των Προγραμμάτων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & Επιδόματος Στέγασης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Για περισσότερες πληροφορίες, καλείτε στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών: 2132129340-344.
 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στα σχολεία

Με χαρά υποδεχθήκαμε τους μαθητές της Γ Λυκείου στα σχολεία της πόλης.
Ο Δήμος σε συνεργασία με τους διευθυντές έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα:
-απολύμανση χώρων
-αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα
-σχολαστικός καθαρισμός 3 φορές την ημέρα
Σε κάθε μαθητή δόθηκε μία πλενόμενη μάσκα, προσφορά των εθελοντών των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου, ένα ατομικό αντισηπτικό προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, σνακ και νερό αφού τα κυλικεία των σχολείων δεν λειτουργούν.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 6 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and