Λειτουργία:  
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 6 από 2Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  Eπόμενη   Τελευταία   

Τελευταία Νέα

Δήλωση Δημάρχου για την ανακοίνωση των βάσεων

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Με την ανακοίνωση σήμερα των βάσεων, θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες που κάτω από αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που διανύουμε, κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους. Ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι γνώσεων, εμπειριών αλλά και ευκαιριών που είμαι σίγουρος ότι θα το ζήσετε και θα το χαρείτε στο έπακρο. Αλλά και όσοι δεν πετύχατε στο στόχο σας μην απογοητεύεστε και μην επιτρέψετε σε κανένα να αμφισβητήσει τις ικανότητές σας. Όλη η ζωή είναι μπροστά σας για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα! Επιτρέψτε μου όμως αυτή τη μέρα να σταθώ ιδιαίτερα στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Κορυδαλλού που σημείωσαν επιτυχία 60% στις Ανώτατες Σχόλες. Καλή σταδιοδρομία!"

https://www.ert.gr/panelladikes-exetaseis/panellinies-2020-oi-vaseis-sti-dimosiotita-apo-to-ypoyrgeio-paideias/?fbclid=IwAR2EqqtMZpFLdfKxAKCtWLNOjyQbPt6shYEHhlHGF6tua_F63usiMOvikmQ

  Νέα-Δελτία Τύπου
Λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 7/9/2020. Στο διάστημα που μεσολαβεί, οι εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης covid-19, ώστε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας. Οι γονείς θα ειδοποιηθούν για τις λεπτομέρειες μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Προϊσταμένες των Τμημάτων.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Προληπτικά τεστ κορονοϊού

Προληπτικά τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Γ. Ν. Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα". Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Έναρξη της νέας χρονιάς Στο Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού

Εκ μέρους του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης και των εκπαιδευτικών μας, σας καλωσορίζουμε στο ξεκίνημα αυτής της νέας χρονιάς!
Στο Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού δίνεται η δυνατότητα για:
-Εκμάθηση Υπολογιστών (με ή χωρίς Πιστοποίηση ΑΣΕΠ) σε όλες τις ενότητες: WORD/EXCEL/INTERNET- OUTLOOK/POWERPOINT/WINDOWS/ACCESS. Το Πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ που αποκτάται από το πρόγραμμα, είναι αναγνωρισμένο εφ’ όρου ζωής από τον ΕΟΠΠΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο και το ΑΣΕΠ. Τα μαθήματα των εξετάσεων είναι ταχύρρυθμα και οι Εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται 2 φορές το μήνα!
-Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών για όλα τα Επίπεδα: ΑΓΓΛΙΚΑ/ ΙΣΠΑΝΙΚΑ/ ΙΤΑΛΙΚΑ/ ΓΑΛΛΙΚΑ/ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ.
-Εκμάθηση Ελληνικών για ξένους με δυνατότητα Πιστοποίησης όλων των Επιπέδων (Α1/Α2/Β1/Β2/Γ1/Γ2). Ειδικές τιμές σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες.
Στόχος και προσδοκία όλων μας είναι οι σπουδαστές μας μέσα από τις παρεχόμενες γνώσεις του Κέντρου μας, να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια, που θα τους καταστήσουν ικανούς, να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής, να επεκτείνουν τις γνώσεις και αναπτύξουν τους ορίζοντές τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Αναστολή των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη

Συνεδρίασε χθες, σε ευρεία σύνθεση με τη συμμετοχή του Δημάρχου, της Προέδρου του Δ.Σ, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του ΟΑΠ, των επικεφαλής των παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Κορυδαλλού με θέμα τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανάγκη επανασχεδιασμού του προγραμματισμού του Δήμου. Στον διάλογο κατατέθηκαν απόψεις τόσο για το οργανωτικό επίπεδο, τα μέτρα ασφαλείας όσο και η ομόφωνη συμπαράσταση στους εργαζόμενους στον τομέα Τέχνης και Πολιτισμού, οι οποίοι βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και στους οποίους η Πολιτεία οφείλει να παρέχει την ανάλογη στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, το συλλογικό όργανο αποφάσισε την αναστολή του συνόλου των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, οριοθετώντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε μια περίοδο που η εξέλιξη της πανδημίας κλιμακώνεται. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε: «Ο θεσμός του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των συνδημοτών, ως η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της πόλης. Έτσι και φέτος, με πολύ μεράκι και προσπάθεια, οι άνθρωποι του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού οργάνωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 6 από 417Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and