Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

 

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 

 

 Πρόσκληση σε Δημόσια διαβούλευση

για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πλατεία Ελευθερίας  

    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

15η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 

ΠΕΜΠΤΗ 06/12/2018 ΩΡΑ 12:30 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


Δασικές Πυρκαγιές


 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 
 

τελευταία νέα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό ενηλίκων στα ΚΑΠΗ στο πλαίσιο εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥ

Ο εμβολιασμός ενηλίκων για υγιή και ενεργό γήρανση ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο 5ο  ΚΑΠΗ του Δήμου Κορυδαλλού, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018. Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού σε μια περίοδο που παλαιά νοσήματα αποτελούν ξανά σημαντική απειλή για τη Δημόσια Υγεία, όπως η επιδημία ιλαράς. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα εμβόλια που αφορούν στους ενήλικες, και συγκεκριμένα το εμβόλιο έναντι της εποχικής γρίπης του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, τα οποία παρέχουν προστασία από λοιμώδη νοσήματα, που μπορεί να εξελιχθούν απειλητικά για τη ζωή.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής προστασίας και ευθύνης με κοινωνικές προεκτάσεις για την ανοσία της κοινότητας και την προστασία των ευά-λωτων κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη στο Πέραμα

Ο Δήμος Κορυδαλλού καλεί όλους τους Κορυδαλλιώτες να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Πέραμα (Καραβάκια), στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου. 

Η συμμετοχή μας είναι ένα μήνυμα ότι οι γειτονιές του Πειραιά έχουν μηδενική ανοχή στον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Παθήσεις Μαστού: Πρόληψη- Αντιμετώπιση- Αποκατάσταση Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου ως μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και η Μονάδα Μαστού του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Π.Ε. Πειραιά) διοργανώνουν την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 7 μ.μ, ημερίδα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με θέμα Παθήσεις Μαστού: Πρόληψη- Αντιμετώπιση- Αποκατάσταση.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα τον πιο συχνό γυναικείο καρκίνο, ενώ η ανίχνευση του στα πρώιμα στάδια της νόσου προσφέρει σχεδόν πλήρη ίαση, γεγονός, που καθιστά επιβεβλημένη την ενημέρωση και την ανάπτυξη συστηματικού προληπτικού ελέγχου του γυναικείου πληθυσμού με στόχο την πρώιμη διάγνωσή της.
Το πρόγραμμα των εισηγήσεων του επιστημονικού προσωπικού της Μονάδας Μαστού του ΕΑΝΠ «Μεταξά» στην ημερίδα είναι:
• Καλοήθεις παθήσεις του μαστού: Ελευθερία Ιγνατιάδου, Χειρουργός Επιμελήτρια Α΄ Μονάδος Μαστού, ΕΑΝΠ ''Μεταξά''
• Καρκίνος του μαστού: Κυριάκος Καλογεράκος, Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Διευθυντής Μονάδος Μαστού, ΕΑΝΠ «Μεταξά»
• Πλαστικές και επανορθωτικές επεμβάσεις μαστού: Χρήστος Αγιαννίδης, Πλαστικός Χειρουργός Μονάδα Μαστού ΕΑΝΠ ''Μεταξά''.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό ενηλίκων από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κ

Ενημερωτική εκδήλωση για την αξία και τα οφέλη του εμβολιασμού στη προαγωγή υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα για τα εμβόλια της εποχικής γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα εν όψει του χειμώνα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στο Ε΄ΚΑΠΗ, Ψαρών και Σωκράτους.
Η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Εμβολιάζομαι, ζω χωρίς το φόβο» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με Δήμους απ´ όλη την Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι βασικό μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ συμπεριλαμβάνεται στους 19 Δήμους της επικράτειας που συμμετέχουν στη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε για τo Ειδικό Σχολείο

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εργασιών ολοκλήρωσης κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου της πόλης Σταύρου Κασιμάτη με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) Γιώργο Μπιτάκο. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του σχολείου Ηρακλής Παληάς.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε στον κ. Μπιτάκο ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά η επαναδημοπράτηση του έργου με ευθύνη της ΚΤΥΠ, αφού το έργο έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί από τον περασμένο Απρίλιο και πέντε μήνες μετά δεν έχει ξεκινήσει καν η σχετική διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε ότι τα στοιχεία έχουν σταλεί η από την ΚΤΥΠ ΑΕ, και πλέον αναμένει το “πράσινο φως” της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού.
Να σημειωθεί ότι το νέο σύγχρονο διδακτήριο που πρόκειται να στεγάσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ειδικής Αγωγής, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2014 και σταμάτησε πριν από τρία χρόνια. Το νέο κτίριο έχει κατασκευασθεί κατά 70% και απομένουν οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση και παράδοση του.
Στην συνάντηση συζητήθηκε και τα θέματα της προώθησης προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του 5ου Γυμνασίου και την ολοκλήρωσης απαλλοτρίωσης της έκ
τασης του 16ου Δημοτικού.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 6 από 359Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΝοέμβριοςΔεκέμβριος 2018Ιανουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and