Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Παραχώρηση των 115 στρεμμάτων στο Σχιστό (πρώην Λατομεία) στο Δήμο Κορυδαλλού από την Γ.Γ.Α.

Δήλωση του Δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά, για την παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Κορυδαλλού της απαλλοτριωμένης από την Γ.Γ.Α. έκτασης 115 στρεμμάτων στο Σχιστό Κορυδαλλού."Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας «μεγαλώνει» κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε επιτέλους μετά από 20 χρόνια, παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός στο σύνολό του, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη που από την πρώτη στιγμή, έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον προκειμένου να ολοκληρωθεί, ταχύτατα, η σύνθετη διαδικασία της παραχώρησης. Συνεργαστήκαμε συστηματικά και δώσαμε από κοινού μία λύση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως όμως επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης που είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής. Ο Δήμος Κορυδαλλού με την σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Πλέον έχουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε την έκταση. Θα το κάνουμε, εργαζόμενοι μεθοδικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης ώστε ο Κορυδαλλός μας να γίνει η πόλη που δεσμευτήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκησή της."
 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δράση "Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες" την Κυριακή 31/5/2020

Αυτή την Κυριακή 31/5/2020 επιστρέφει η επιτυχημένη δράση "Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες" τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τα προϊόντα θα διατίθενται από τις 9:00 έως τις 14:00 στο πάρκο του Δημαρχείου, Λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη 240.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ψήφισμα για Σύνδεσμο Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 7η /20.05.020 Συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίζει και εκδίδει το πιο κάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού θεωρεί εύλογο και δίκαιο και συνηγορεί υπέρ του από 23.03.2020/1866 αιτήματος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηριού Σχιστού (σύνδεσμος Δήμων Πειραιά Δυτικής Αττικής για το κοινό Νεκροταφείο), προς το Υπουργείο εσωτερικών για έκτατη οικονομική ενίσχυσή του, λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει από την κρίση του κορονοϊού COVID – 19.

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα της πρότασης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα»

Αγαπητοί γονείς,
Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έθεσαν σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, με σκοπό να ψηφιστεί αρχές Μαΐου. Ζήλεψε φαίνεται τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που πέρυσι το Πάσχα κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο.
Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να γιγαντώνονται, αντί το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να λάβει μέτρα ώστε να στηριχθούν κοινωνικά, ψυχολογικά και παιδαγωγικά οι μαθητές των οικογενειών που θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα λόγω πανδημίας προχωρεί σε αλλαγές στην Παιδεία για τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεση της το σύνολοτης σχολικής κοινότητας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την μονιμοποίηση των καθαριστριών

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την ανάγκη μονιμοποίησης όλων των καθαριστριών.

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι. Με τι προϋποθέσεις όμως σε ότι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή;

Η κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό και απόλυτο τρόπο, αυτά που, για πολλά χρόνια, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και δεκάδες φορείς έχουν επισημάνει και υποδείξει. Δεν μπορεί να εννοείται ένα σχολείο, και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, καθαρό και ασφαλές, όταν οι καθαρίστριες είναι συμβασιούχες και λίγες.
Μέχρι την Παρασκευή, από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, το προσωπικό καθαριότητας, είχε μεταφερθεί στα Λύκεια ώστε να καλύψει όλες τις αυξημένες ανάγκες. Την Δευτέρα, ανοίγουν τα Γυμνάσια με το συνολικό προσωπικό της καθαριότητας να ξαναμοιράζεται στα σχολεία. Αν όχι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν όλα τα σχολεία με το προσωπικό που, μέχρι πριν την πανδημία, υπήρχε. Ποιό προσωπικό;

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 5 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and