Λειτουργία:  
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Αναστολή λειτουργίας σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, του ΟΑΠ και δομών του Δήμου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας κλείνουν τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και το Δ.Ι.Ε.Κ. για τις επόμενες 14 ημέρες, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
Ταυτόχρονα ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας, για το ίδιο χρονικό διάστημα, όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δομών του Δήμου Κορυδαλλού και του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Διευρυμένη Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού για τα μέτρα πρόληψης από τη μετάδοση Κορωνοϊού

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και την ενημέρωση και λήψη μέτρων με βάση τις τελευταίες οδηγίες που έχει λάβει ο Δήμος Κορυδαλλού από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ. Μετά το πέρας της σύσκεψης σας ενημερώνουμε αναλυτικά και υπεύθυνα για τα εξής:
• Στο Δήμο Κορυδαλλού ΔΕΝ υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη πόλη μας. Αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό, αντίθετα όλες οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα.
• Μετά τα νέα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για το περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας κορωναϊού αναστέλλεται για 4 εβδομάδες (έως 3 Απριλίου 2020) η λειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων – ΚΑΠΗ Κορυδαλλού. Αναστέλλεται επίσης, η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για 2 εβδομάδες καθώς και η διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων, επισκέψεων και εκδρομών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναστολή λειτουργίας ΚΗΦΗ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ο Δήμος Κορυδαλλού αναστέλλει τη λειτουργία του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, επισκέψεων και εκδρομών για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα-Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

Ο Δήμος Κορυδαλλού ενημερώνει πως αναστέλλεται από αύριο η λειτουργία των ΚΑΠΗ για τις επόμενες 4 εβδομάδες, στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την προστασία του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση της μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες και είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην τότε κοινωνία. Η συγκεκριμένη επέτειος γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη το 1909 ως Εθνική Ημέρα Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ ενώ η διεθνοποίηση του εορτασμού προέκυψε τα επόμενα χρόνια με πρόταση 3 Γερμανίδων (Λουίζ Τσιτς, Κλάρα Τσέτκιν και Κέτε Ντούνκερ) στη Β' Διεθνή Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών.
Ακόμη και σήμερα όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «η ισότητα των φύλων είναι μέσο επαναπροσδιορισμού και δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλων. Είναι ώρα να σταματήσουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε τις γυναίκες και να αρχίσουμε να αλλάζουμε τα συστήματα που τις εμποδίζουν να πετύχουν αυτά που μπορούν»

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 5 από 396Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός

 


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


 

Προκηρύξεις | Διαγωνισμοί | Προσλήψεις


Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and