Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Τοποθέτηση ειδικών κατασκευών για την καθαριότητα της πόλης

Με σεβασμό στο περιβάλλον και στους τετράποδους φίλους μας δημιουργήσαμε ειδικές κατασκευές οι οποίες αποτελούνται από σακουλάκια για τα περιτώμματα των δεσποζόμενων ζώων και κάδο απορριμμάτων για τα σακουλάκια, μετά τη χρήση. Οι πρώτες κατασκευές τοποθετήθηκαν στην πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης (Μέμου), πλ. Αγίου Γεωργίου, πλ. Βενιζέλου, 88 στρέμματα και στο Δημαρχείο. Θα τοποθετηθούν επίσης στην πλατεία Ελευθερίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ενημέρωση αθλουμένων για την είσοδο στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού (ανοιχτό γήπεδο) από 6/6/ έως 30/6/2020

Για την είσοδο στο Δ.Α.Κ Κορυδαλλού μετά την δημοσίευση των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς προς τους
αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι οι παρακάτω:
- Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι πολίτες συμπληρώνουν και στη συνέχεια
υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. (το
έντυπο υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf ).
Αν έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 πρέπει να απευθυνθούν σε καρδιολόγο, πριν την άσκηση, προκειμένου να πάρουν ιατρική βεβαίωση για άθληση, διαφορετικά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
- Προκειμένου να εισέλθουν για άθληση στο Δ.Α.Κ, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το
υπογεγραμμένο Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου. Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από τη λοίμωξη
COVID-19, τότε θα πρέπει να προσκομίσει και ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.
- Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο, email καθώς και την ώρα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Μεγάλη διάκριση για Κορυδαλλιώτη μαθητή

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον Τάσο Τσιριγώτη, μαθητή του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε από τη Σλοβενία, στις 28-31 Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Ο Τάσος έλαβε «Εύφημη μνεία» εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Πάτρα. Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από δύο μαθητές οι οποίοι κατάφεραν να λάβουν σημαντικές διακρίσεις, σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό συγγραφής φιλοσοφικού δοκιμίου στα αγγλικά και σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλοσοφικής σκέψης. Μαθητές δημόσιων σχολείων και οι δύο, είχαν την πιο επιτυχημένη ελληνική συμμετοχή από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα (ένα bronze medal και μια honorable mention). Υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Παναγιώτης Τσιριγώτης, φιλόλογος του 4ουΓΕΛ Κορυδαλλού. Πολλά συγχαρητήρια στον Τάσο και την οικογένειά του για την σημαντική διάκριση που μας έφερε, κάνοντάς μας όλους περήφανους και πολλές ευχές για μελλοντικές επιτυχίες.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Έναρξη εγγραφών στα Τμήματα της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ξεκινούν στις 01/06 οι εγγραφές στα Τμήματα της Διεύθυνσης Βρεφονηπιακών Σταθμών, για το σχολικό έτος 2020-2021.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από έως και
19/06/2020 μέσω της εφαρμογής #Preschool
https://preschool.korydallos.gr/
Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται από τα Τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το Τμήμα Υποστήριξης (τηλ. 2104946113 – 2104949298) και την ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού, www.korydallos.gr.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Είμαστε έτοιμοι την Δευτέρα 1-6-2020 να υποδεχθούμε τους μικρούς μας φίλους στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά της πόλης, με σχολαστική καθαριότητα και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες που απαιτούνταν για το άνοιγμα των σχολείων. Ταυτόχρονα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ελαστικών αθλητικών δαπέδων στις αυλές του 3ου, 4ου, 12ου και 13ου δημοτικών, καθώς και του 18ου και 19ου νηπιαγωγείου. Επίσης αναβαθμίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες του 5ου νηπιαγωγείου.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή αρχή.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 4 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and