Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

 


Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά


Δασικές Πυρκαγιές


 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 

 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 

 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

Τελευταία Νέα

Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής- Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Μαρτίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Το να δώσουμε αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη. Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.
Στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Το αίμα που προσφέρουμε εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγιστούν σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς, ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για την θεραπ
εία τους.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, δεν είναι παραχώρηση αλλά ζήτημα δημοκρατίας. Γι΄ αυτό, στον Δήμο Κορυδαλλού η παρουσία γυναικών είναι αυξημένη, αφού το 60% των Αντιδημάρχων είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχει στην διοίκηση του Δήμου είναι 40%". Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Αναλυτικά, η δήλωσή του:
«Η 8η Μαρτίου, παραμένει μέρα προβληματισμού για την ενίσχυση του ρόλου της γυναί-κας σε όλους τους τομείς. Γιατί, παρά τα βήματα που έχουν γίνει με την συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, δεν έχουν εκλείψει βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και διακρίσεις σε βάρος τους, ενώ η πολύχρονη οικονομική κρίση έχει επιτείνει τις ανισότητες.
Για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών υποψηφίων, με την καθιέρωση της αυξημένης ποσόστωσης, 40% στα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Το θετικό αυτό μέτρο, ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, αυξάνοντας την εκπροσώπηση των γυναικών στα Δημοτικά Συμβούλια.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοπρατείται η τελική φάση κατασκευής του Ειδικού Σχολείου

Οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού δρομολογήθηκαν με την επαναδημοπράτηση του έργου από την ΚΤΥΠ Α.Ε (πρώην ΟΣΚ). Ήδη το έργο προκηρύχθηκε και ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Πρόκειται για το νέο σύγχρονο διδακτήριο στην οδό Σταματοπούλου, στον Άνω Κορυδαλλό, που θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ειδικής Αγωγής, το οποίο έχει κατασκευασθεί κατά 70% και απομένουν οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση και παράδοση του.
Για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου είχαν αντιδράσει η δημοτική αρχή και ο Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος για τον σκοπό αυτό, είχε πραγματοποιήσει επα-νειλημμένες συναντήσεις με την διοίκηση της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδ
ικασίες.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Πώς θα είναι ο νέος σταθμός του Μετρό «Κορυδαλλός»- Αποκλειστικές εικόνες

Ξεκινούν αύριο, 1η Μαρτίου οι προσωρινές κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη

Με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της πλατείας Ελευθερίας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του σταθμού «Κορυδαλλός» της γραμμής 3 του Μετρό, περίπου σε 4 μήνες. Για τον σκοπό αυτό κλείσει προσωρινά από αύριο Παρασκευή, 1η Μαρτίου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης (ΙΧ και ΜΜΜ) και η κίνηση το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Η δημοτική αρχή καλεί τους οδηγούς να δείξουν προσοχή στις αλλαγές και στις μετακινήσεις.
Το εμβληματικό αυτό έργο, τεράστιας σημασίας για την περιοχή, θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και χώρους, σημαντικά σημεία των οποίων παρουσιάζουμε με αποκλειστικές εικόνες. Ο Σταθμός «Κορυδαλλός» θα έχει δύο εξόδους, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στο κοινό μια νέα πλατεία, που θα περιλαμβάνει νέο πράσινο, κατασκευές με έντονο το υδάτινο στοιχείο, καθιστικά, παιδικές χαρές για όλες τις ηλικίες, σύγχρονο φωτισμό led, ενώ θα υπογειοποιηθεί και ο υποσταθμός της ΔΕΗ που υπάρχει έως σήμερα απέναντι από τον πεζόδρομο της οδού Αγ. Γεωργίου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα πληροφορικής για τις μαθήτριες Digital Coding - Girls Coding II

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκμάθησης των βασικών εννοιών προγραμματισμού, αλλά και των αρχών του κώδικα στο πλαίσιο του CODE WEEK EU πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα διοργανώνει δωρεάν ο Δήμος Κορυδαλλού και το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο πλαίσιο των δράσεων Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Παιδείας, σε συνεργασία με το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρηστικό και χρήσιμο σεμινάριο πληροφορικής (DIGITAL CODING)  με την υποστήριξη και συμβολή της  Google. 
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο 4ωρα κατά προτίμηση Σάββατο & Κυριακή και μπορεί να διεξαχθεί είτε σε σχολικό χώρο είτε στο ΔΗΚΕΠΙ (Ζάππα 1 ). Βασικές Προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 15- 20 μαθητών, σε εργαστήρι Η/Υ με τουλάχιστον 10 υπολογιστές. Προθεσμία υλοποίησης του προγράμματος έως το τέλος Μαρτίου.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 4 από 368Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΜάρτιοςΑπρίλιος 2019Μάιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and