Λειτουργία:  
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση για τους λόγους αναστολής λειτουργίας των παιδικών χαρών

Κλιμάκιο παιδαγωγών των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου ενημερώνει για τους λόγους αναστολής λειτουργίας των παιδικών χαρών.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα ραντεβού για αιτήσεις επιδομάτων ΚΕΑ και Στέγασης μετά τις 10/4/2020 και έως 30/4/2020

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, σας ενημερώνει ότι γίνεται χρονική παράταση ενός μήνα στις αιτήσεις για επιδόματα ΚΕΑ & Στέγασης, που ακυρώθηκαν λόγω συμπλήρωσης εξαμήνου.
Η Ανακοίνωση ισχύει βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αριθμ. Φύλλου 55/11-3-2020 (Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του) & σας παραθέτουμε αυτούσια τα άρθρα 6 & 7 που αναφέρονται σε όλα τα έκτακτα μέτρα σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, την αναστολή συνεδριάσεων επιτροπών ΚΕΠΑ, τα επίδομα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ), το επίδομα Στέγασης και το επίδομα γέννησης.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων έως τις 25/03/2020

Σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11/03/2020, σύσκεψη των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων της πόλης (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, σκάκι, στίβος) με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιάννη Πάχο, με στόχο την λήψη κάθε προληπτικού μέτρου που θα περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες ομόφωνα αποφασίστηκε η αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, έως τις 25/03/2020, ως εκ τούτου οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (κλειστό γήπεδο Θ. Πούτος, Νέο κλειστό, ανοιχτό γήπεδο ΔΑΚ, γηπεδάκια ασύλου, κτίριο Κουντουριώτου) θα παραμείνουν κλειστές. Στο πλαίσιο αυτό, εισηγούμαστε την αναστολή του Πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, όπως το έχουν ήδη πράξει άλλες ποδοσφαιρικές ενώσεις. 

 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναστολή λειτουργίας του ΠΕΚΑΜΕΑ

Σύμφωνα με την Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείυ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, "οι διατάξεις της Δ1α/ΓΠ.οικ.1683/10-03-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης ισχύουν και για όλους του φορείς (ΝΠΙΔ,ΝΠΔΔ) και ιδιώτες, που λειτουργούν δομές παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας (ημερήσιας απασχόλησης, κατάρτισης, εκμάθησης δεξιοτήτων κ.λ.π.) σε ΑμεΑ και παιδιά, όπως είναι τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημεήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, πλην της διοικητικής τους λειτουργία, όπως ορίζεαι και στην εν λόγω ΚΥΑ". Ως εκ τούτου, το ΠΕΚ/ΑμεΑ θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ από σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020.

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία, ωστόσο σας ενημερώνουμε ότι:

-Όλες οι συνεργασίες θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά

-Σε περίπωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί η άμεση επαφή παρακαλούμε θερμά όπως αυτή διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγιεινής

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε ψυχραιμία και συμμόρφωση με τις οδηγίες τις Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Νέα-Δελτία Τύπου
"Κυριακές Χωρίς Μεσάζοντες"

Αναβάλλεται η δράση "Κυριακές Χωρίς Μεσάζοντες" στις 15/03/2020.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 4 από 396Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός

 


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


 

Προκηρύξεις | Διαγωνισμοί | Προσλήψεις


Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and