Λειτουργία:  
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Κλειστές το Σάββατο 21/03/2020 οι λαϊκές αγορές

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο 21/03/2020 οι Λαϊκές Αγορές θα παραμείνουν κλειστές με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού,
🔸 Από τη Δευτέρα, θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων θα πρέπει να έχουν απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον.
🔸 Στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται πλέον ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αιμοδοσία στο Δήμο Κορυδαλλό

Η επιδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα για το περιορισμό της εξάπλωσής του έχουν δημιουργήσει πολύ σοβαρή μείωση των αποθεμάτων αίματος, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να κινδυνεύουν άμεσα.
Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, την Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 και ώρες 16:00 – 20:00 και την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και ώρες 9:00 – 14:00 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240).
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που επιθυμούν δίνοντας το αίμα τους να προσφέρουν ζωή ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι απόλυτα ασφαλείς κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας.
Σας καλούμε όλους και όλες να συνεχίσετε να προσφέρετε το δώρο της ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Να δείξουμε και σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, μην αφήνοντας καμία ζωή να κινδυνέψει.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Απολύμανση κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των κάδων καθαριότητας

Απολύμανση κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των κάδων καθαριότητας, ως προληπτικό μέτρο έναντι της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, από σήμερα πλυστικά μηχανήματα πλένουν και απολυμαίνουν καθημερινά πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αναστέλλεται, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, μέχρι 31 Μαρτίου

Με απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά και στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των πολιτών, των εργαζομένων του Δήμου και της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με τη φυσική παρουσία των δημοτών, από 16 και έως 31/03/2020.
Οι υπηρεσίες θα λειτουργούν ως ακολούθως:
1.Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ, θα λειτουργεί από 7:30 έως 15:00 και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και με προγραμματισμένα ραντεβού, στο τηλ 213.2016.400, fax 213.2016.444 e-mail: d.koridallou@kep.gov.gr.
2.Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, στo πλαίσια λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία των ευπαθών ομάδων, συνεχίζει να λειτουργεί και να στηρίζει τους κατοίκους Κορυδαλλού αλλά για την αποφυγή συνωστισμού, η πρόσβαση στο κτήριο, επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα διενεργείται αποκλειστικά με ραντεβού και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του κοινού για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Για κλείσιμο ραντεβού ή παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, επικοινωνείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα:
Κοινωνικοί Λειτουργοί: 2132129333

Κοινωνικοί Λειτουργοί Κέντρων Κοινότητας (ΟΠΕΚΑ - Προνοιακά Επιδόμα

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εφαρμογή της εξ' αποστάσεως εργασίας από τον Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού γίνεται ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει την εξ’ αποστάσεως εργασία, ανταποκρινόμενος στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σε τεχνικό επίπεδο, έχοντας ενταχθεί στο κυβερνητικό νέφος (Gcloud) της Κοινωνίας της Πληροφορίας, υλοποιούμε την υπηρεσία Desktop as a service η οποία στην πράξη σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος έχει από απόσταση πρόσβαση στο αρχείο της υπηρεσίας και ταυτόχρονα τη δυνατότητα επεξεργασίας κι έκδοσης εγγράφων από το σπίτι του. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτή την κρίσιμη στιγμή απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι θα είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων.

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38558149&fbclid=IwAR2kKB6puAA-uOqNlVP2YYP1ukKqzgLUsTLGJUFs7xIU_QbM37vnR0ELpSw

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 3 από 396Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός

 


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


 

Προκηρύξεις | Διαγωνισμοί | Προσλήψεις


Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and