Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


Δασικές Πυρκαγιές


 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 

 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

Τελευταία Νέα

O "Κοινός Λόγος" της Ε.Παπαδημητρίου από την Θεατρική Ομάδα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Τετάρτη 27 Μαρτίου, 8 μ.μ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού, αίθουσα «Πλειάδες»

Τον "Κοινό Λόγο" της Έλλης Παπαδημητρίου παρουσιάζει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων σε διασκευή – σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη.
Μνήμες και αφηγήσεις γυναικών και ανδρών με άξονα την ιστορική μοίρα του τόπου μας, από την Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τον Εμφύλιο, αποτυπώνεται συνταρακτικά στην σκηνή από μέλη των ΚΑΠΗ του Κορυδαλλού, που γνωρίζουν βιωματικά τον απόηχο ή και τα ίδια τα γεγονότα. Το ταραχώδες παρελθόν ζωντανεύει στις λαϊκές αφηγήσεις, οδηγώντας στην κάθαρση της θεατρικής πράξης που καλείται να φωτίσει την Ιστορία.
Η Έλλη Παπαδημητρίου, στον Πρόλογο του Α΄ τόμου σημείωνε: «Τα κείμενα τούτα μεταφέρουνε στο χαρτί περιστατικά μεγάλα, μικρά και παραμικρά με κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων. Εδώ η πραγματικότητα είναι πόλεμοι, πείνες, προσφυγιές, καταδρομές, το κάθε περιστατικό διαγράφει και μυριάδες άλλα, ζωές, περιοχές ολόκληρες. Δεν έχει προστεθεί πουθενά ούτε λέξη».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Πλατεία Θεόδωρου Αγγελόπουλου: το όνομα του μεγάλου σκηνοθέτη στην πλατεία του "Σινέ Παράδεισος"

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ανοίγει ο κύκλος εκδηλώσεων «Μνήμη Θόδωρου Αγγελόπουλου» με την ονοματοδοσία της πλατείας έξω από το Σινέ Παράδεισος Κορυδαλλού σε πλατεία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού και της Κινηματογραφικής Λέσχης για την διάσωση- ψηφιοποίηση των ταινιών του Θ. Αγγελόπουλου.
Ένας σημαντικός κύκλος εκδηλώσεων, στην μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη- δημιουργού ανοίγει με την ονομασία της πλατείας μπροστά από το Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό σε πλατεία «Θόδωρος Αγγελόπουλος», ως έκφραση τιμής στην μνήμη ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς της 7ης τέχνης παγκοσμίως.
Μετά από πρόταση της δραστήριας Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ονομασία της πλατείας έξω από τον Δημοτικό Κινηματογράφο στο όνομα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, ενώ πρόκειται να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και η ονομασία της θερινής αίθουσας του Σινέ Παράδεισος σε αίθουσα "Θεόδωρος Αγγελόπουλος". 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ενημερωτική ημερίδα για το Στίγμα στην Άνοια από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το ΠΜΣ Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας, την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και την Ψηχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το Στίγμα στην Άνοια, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 9:30 π.μ. στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240.
Στην ημερίδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Κοινών Δράσεων για τη Δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν σειρά θεμάτων αναφορικά με το στίγμα στην άνοια με βασικό στόχο να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την ασθένεια αλλά και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των φροντιστών τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9:30 Έναρξη- χαιρετισμοί. 

10:00 Πως θα δημιουργήσουμε φιλικές για την άνοια κοινότητες
Αντώνης Μούγιας, Phd, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Ψυχογηριατρικού Κέντρου Μνήμης Αγίου Ελευθερίου, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ». 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμος Κορυδαλλού: Εορτασμός,Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, το Δημοτικό Συμβούλιο

 και οι Εργαζόμενοι του Δήμου σας προσκαλούμε στον εορτασμό

                                          Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821&a

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Έγκαιρα μέτρα πρόληψης για τα κουνούπια

Με αντικείμενο την λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια ενόψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κορυδαλλού ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης, που πρέπει να ληφθούν εγκαίρως για την προστασία των κατοίκων από τα κουνούπια κατά τους θερινούς μήνες. Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η ασφαλής εφαρμογή προνυμφοκτονίας κουνουπιών στην πόλη. Επίσης, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια. Ήδη, σχετικό ενημερωτικό banner έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr.
Υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου ορίστηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Αγιώτατος. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου Μαρία Διακάτου, Οικονομικών Ανδρέας Καπιτσίνος, Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Δημοτικός Σϋμβουλος Γεώργιος Μακρυνός.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 3 από 368Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΜάρτιοςΑπρίλιος 2019Μάιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and