Λειτουργία:  
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Παράταση εγγραφών στο Summer Camp 2020

Οι αιτήσεις για το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης Summer Camp 2020 για τα παιδιά του δημοτικού, παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 26/06.
⏰ Πέμπτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Παρασκευή 9:00-14:00
📍 Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4 (ΔΑΚ).
☎️ 2104944364 - 5 (εσωτ. 1)Οι αιτήσεις για το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης Summer Camp 2020 για τα παιδιά του δημοτικού, παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 26/06.
⏰ Πέμπτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Παρασκευή 9:00-14:00
📍 Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4 (ΔΑΚ).
☎️ 2104944364 - 5 (εσωτ. 1)

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Παράταση εγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2020 – 2021 παρατείνεται έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Θερινό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού

Ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού θα πραγματοποιήσει και φέτος το θερινό πρόγραμμα για τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση στις Α’ έως και Στ΄ Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Στόχος μας είναι η στήριξη των εργαζόμενων γονέων και η παροχή δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών μετά τη λήξη του σχολικού έτους.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, από 29 Ιουνίου έως και 24 Ιουλίου. Οι δράσεις θα υλοποιούνται στο 1ο, 6ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Κορυδαλλού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:45 έως 13:
Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 22/6/2020 έως Τετάρτη 24/6/2020 στον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού (Σολωμού 2 - 4, ΔΑΚ Κορυδαλλού).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4944364 - 5 (εσωτ. 1).
Ωράριο εγγραφών: 09:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00.

 

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ο Δήμος Κορυδαλλού αναβαθμίζει ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων του

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς παρέλαβε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα) αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων του. Πρόκειται για τη πρώτη παράδοση, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ακόμα 150 κάδοι που θα πυκνώσουν σε όλη τη πόλη το δίκτυο περισυλλογής οικιακών βιοαποβλήτων. Ταυτόχρονα, παρέλαβε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) της εταιρίας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και σχολικές εγκαταστάσεις. Οι κάδοι βιοαποβλήτων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Κορυδαλλού όπου εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιηθεί η συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά, τα καταστήματα της πόλης και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης αλλά και Λαϊκές αγορές, σήμερα εναποθέτονται μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα επιβαρύνοντας, σοβαρά, το περιβάλλον και αυξάνοντας το οικονομικό κόστος για το Δήμο μας. Τα βιοαπόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήλωση του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά για την αυριανή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Tο σχολείο τελείωσε και τώρα είναι η αρχή μιας νέας ζωής. Oι πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν αύριο συνιστούν την κορύφωση μιας πολυετούς προσπάθειας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Eίναι όμως μόνο η αφετηρία αφού στον στίβο της "ζωής" οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις δίνονται σε καθημερινή βάση. Άλλωστε το νόημα της ουσιαστικής επιτυχίας δεν είναι εφήμερο και οικοδομείται με υπομονή στο χρόνο, επιμονή στον στόχο, ανοιχτούς ορίζοντες αντίληψης και προσήλωση σε ιδανικά.
Δανείζομαι τους στίχους του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: "Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη".
Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και πάντα αισιοδοξία!

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 3 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and