Λειτουργία:  
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

 

 Ακολουθείστε το Δήμο Κορυδαλλού


 

 

 

 

Σας ενδιαφέρουν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1η Συνεδρίαση

Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Πέμπτη 21/11/2019 - Ώρα 20:00

Για να δείτε τη θεματολογία πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αίτηση Μαθητών

Αίτηση Εθελοντών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπηρεσίες για τον πολίτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού

 

 

 Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού, στους ετεροδημότες και στους απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη ενημέρωση. 
Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας αποτελεί μια σημαντική πηγή ιστορική πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
  
Καλή περιήγηση
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


  


Τελευταία Νέα

Μηδενίζει τα τέλη για τρίτεκνους και πολύτεκνους ο Δήμος Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού, μετά από απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μηδενίζει τα δημοτικά τέλη για τις τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 30.000€ και για τις πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 40.000€.

Με την απόφαση αυτή απαλλάσσονται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών (Καθαριότητας – Τέλους ακίνητης περιουσίας – Φωτισμού κτλ) και προφέρεται μία σημαντική οικονομική ανακούφιση σε αυτούς που προσφέρουν τόσα πολλά με την επιλογή της μεγάλης οικογένειας.

Για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου, Τηλ: 2104990498.

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Αγ. Δομετίου Δρ. Κώστα Πέτρου στον Δήμο μας

Τον Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου Δρ. Κώστα Πέτρου φιλοξένησαν ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμαρχος Αγ. Δομετίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Πελαγία, παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση, ενώ απεύθυνε και χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ο κ.Πέτρου κατά την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στον Κορυδαλλό επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχους. Οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες ενίσχυσης των σχέσεων αδελφοποίησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Οι Δήμοι Κορυδαλλού και Αγ. Δομετίου έχουν «αδελφοποιηθεί» από το 2000 με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών συνεργασίας και την ανταλλαγή κοινών δράσεων προς όφελος των δύο πόλεων. Το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αγ. Δομετίου που βρίσκεται δυτικά της Λευκωσίας, τελεί υπό τουρκική κατοχή από το 1974.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Νέα τμήματα από το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Δύο νέες εκπαιδευτικές ενότητες, εκμάθηση Πορτογαλικών και μαθήματα Ελληνικών για αλλοδαπούς και ομογενείς, εντάσσει στο πρόγραμμα σπουδών του το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Κορυδαλλού.

Στα μαθήματα ελληνικών δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης όλων των Επιπέδων (Α1/Α2/Β1/Β2/Γ1/Γ2).

Στόχος του ΔΗΚΕΠΙ είναι να ανταποκρίνεται διαρκώς στις νέες ανάγκες επιμόρφωσης ενηλίκων προσφέροντας μαθήματα που βοηθούν στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων για την διατήρηση και ένταξη στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα μαθήματα Αγγλικών, Ιταλικών, Ισπανικών και Γαλλικών όλων των επιπέδων, καθώς και εκμάθησης υπολογιστών σε όλες τις ενότητες (WORD/EXCEL/INTERNET/POWERPOINT/WINDOWS/ACCESS) με ή χωρίς πιστοποίηση ΑΣΕΠ. Σε όλα τα τμήματα διδάσκουν πιστοποιημένοι και έμπειροι εκπαιδευτικοί.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά πρωινές ώρες 9:00.-13:00. ΔΗΚΕΠΙ Ζάππα 1 (έναντι Σινέ Παράδεισος). Τηλ. 210-4956717 (9:00-13:00) και 6937075025 (13:00-20:00).

  Νέα-Δελτία Τύπου
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στον Κορυδαλλό

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Κορυδαλλό η μαθητική παρέλαση για την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το «παρών» έδωσαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, νέοι και νέες εκ μέρους μαζικών φορέων της πόλης κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
«Εβδομήντα εννέα χρόνια από το μεγαλειώδες «Όχι» του Ελληνικού λαού στον φασισμό, το μήνυμα της Αντίστασης παραμένει επίκαιρο ανανεώνοντας την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία του Έθνους με γνώμονα τα ιδανικά και τις αξίες του λαού μας. Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους, χαρίζοντας σ’ όλο τον κόσμο την πρώτη αντιφασιστική νίκη» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας στο Μνημείο της πόλης, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.
Για πρώτη φορά ο πανηγυρικός μεταδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα, με τη βοήθεια ειδικής διερμηνέως.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος του «αδερφού» Δήμου Αγ. Δομετίου της Κύπρου Δρ. Κώστας Πέτρου.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής. Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού

Με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Το να δώσουμε αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη: Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.

Στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: Γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 2 από 382Πρώτη   Προηγούμενη   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΟκτώβριοςΝοέμβριος 2019Δεκέμβριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and