Λειτουργία:  
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τις δράσεις του ΟΑΠ

Ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού θα προβεί στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με τις δράσεις του. Στόχος είναι η προώθηση και η ενημέρωση των τμημάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού κατά την έναρξη της νέας περιόδου. Οι ενδιαφερόμενοι προσφοράς χορηγίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέχρι τις 19 Ιουλίου 2020 στη διεύθυνση: oap.oikonomiko@korydallos.gr. Οι χορηγοί θα καταχωρηθούν στο φυλλάδιο και θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν την επιχείρησή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2104944364-5 (εσωτ. 2).

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Κορυδαλλού

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος την Τετάρτη 1 ΙΟΥΛΙΟΥ: 16:00μ.μ – 20:00μ.μ & την Πέμπτη 2 ΙΟΥΛΙΟΥ: 9:00π.μ-14:00μ.μ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240 & ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια καρδιοχειρουργική επέμβαση: κοινή ανάγκη - η ανάγκη για αίμα. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει από την έλλειψη του. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση: από μια μονάδα αίματος παρασκευάζονται μία μονάδα συμπυκνωμένων ερυθρών, μία μονάδα πλάσματος και μία μονάδα αιμοπεταλίων. Σκέψου: μέσα σε δέκα λεπτά, μπορείς να προσφέρεις ζωή σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τις σχετικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας, ειδικά αυτή την περίοδο, οι εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, είναι αναγκαίες όσο ποτέ. Στηρίζουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Κορυδαλλού. Στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας. Είμαστε εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα.Σας περιμένουμε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 213 2129314-316.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για προσλήψεις

Ξεκινάει στις 29 Ιουνίου στις 11:00 και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου στις 11:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Aπό χθες Παρασκευή 27/6/2020 λόγω εκτεταμένης ζημιάς στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου στην οδό Διομήδους.
Aπό το πρωί συνεργεία της ΕΥΔΑΠ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης. Eνδέχεται να υπάρχουν διακοπές στην παροχή νερού στην περιοχή της Πλ. Ελευθερίας.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Βράβευση εθελοντών που συμμετείχαν στις δράσεις του Δήμου για την στήριξη των πολιτών

Ο Δήμος Κορυδαλλού βράβευσε την Πέμπτη 23/06/2020 στην αίθουσα του θερινού cine Παράδεισος, τις εθελόντριες και τους εθελοντές που συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις δράσεις του Δήμου, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έπληξε η πανδημία του Κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη αλυσίδα αγάπης, για τη μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης, για το περίσσευμα προσφοράς που χαρίσατε απλόχερα με την εθελοντική σας δράση. Στη σημερινή βραδιά, πρωταγωνιστές είστε εσείς. Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, στείλατε το πιο δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι σε αυτή την πόλη, τον αγαπημένο μας Κορυδαλλό, θα τα καταφέρουμε. Κανείς συμπολίτης μας δε νιώθει μόνος. Με τη σημερινή βραδιά δεν τελειώνει αυτή η προσπάθεια. Αντιθέτως, τώρα πιο εντατικά και δυναμικά θα στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Κορυδαλλό, Πόλη - πρότυπο Προσφοράς κι Αλληλεγγύης.
Στο τέλος της βραδιάς τιμήθηκαν οι εθελόντριες και εθελοντές συμπολίτες μας, αλλά και οι επιχειρήσεις που προσέφεραν υγειονομικό υλικό και άλλη βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Κορωνοϊού.

 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Σελίδα 2 από 406Πρώτη   Προηγούμενη   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and