Λειτουργία:  
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


 

Επίκαιρα

Κάντε κλικ πάνω στα εικονίδια

 

Διαβάστε Περισσότερα... Επίκαιρα

Τελευταία Νέα

Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων της Αττική με τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Εσωτερικών

Ολοκληρώθηκε σήμερα 31-3-2020 η τηλεδιάσκεψη των δημάρχων της Αττικής με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς. Με συντονισμό και σχέδιο θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Στις επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί πρόγραμμα σίτισης των ευπαθών ομάδων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2104990500.

 

 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Διακοπή των κλαδεμάτων λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης

Δεδομένων των έκτακτων μέτρων πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού και της έναρξης της εαρινής περιόδου, από αύριο η υπηρεσία Πρασίνου διακόπτει τα κλαδέματα. Τυχόν αιτήματα κατοίκων θα καταχωρούνται και θα υλοποιηθούν το φθινόπωρο.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Η Ελλάδα πενθεί το θάνατο ενός μεγάλου Έλληνα, του Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε εκπρόσωπος μιας γενιάς που έμαθε να μάχεται ανυποχώρητα για αξίες και ιδανικά.
Με την ηρωική του πράξη να κατεβάσει από τον ιστό της Ακρόπολης την ναζιστική σημαία, κατέστη πανευρωπαϊκό σύμβολο αντίστασης και πατριωτισμού.
Μέχρι το τέλος της μακράς διαδρομής του υπήρξε συνεπής αγωνιστής και υπέρμαχος της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή και διεκδικητή των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Με το θάνατό του πέρασε στο πάνθεον των ηρώων κερδίζοντας επάξια μία θέση στην ένδοξη ελληνική ιστορία.
Μανώλη Γλέζο, σ΄ ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες με τη παρρησία και το σθένος σου. Για τη μεγάλη σου προσφορά στη πατρίδα μας.

Καλό ταξίδι.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σίτιση αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκίνησε την σίτιση αδέσποτων ζώων σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω και των περιοριστικών μέτρων. Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες.
Για ενημέρωση, πληροφορίες και στήριξη σε ευπαθείς ομάδες καλούμε στο 2104990500. 

  Νέα-Δελτία Τύπου
Βάζουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας

Η πατρίδα μας γιορτάζει αύριο, 25 Μαρτίου, την μεγάλη διπλή γιορτή της εθνεγερσίας του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και είναι τέτοιες οι στιγμές που βιώνουμε όλες και όλοι που η αυριανή επέτειος αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη την ομοψυχία, την αλληλεγγύη αλλά και την ελπίδα και την πίστη ό,τι θα τα καταφέρουμε ενωμένοι για το συλλογικό καλό.
Αύριο, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε με τη δέουσα λαμπρότητα τους ήρωες του 1821 που αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες επαναστάτησαν και κατέκτησαν την ελευθερία μας. Οι έκτακτες συνθήκες με την επιδημία του κορονοϊού επιβάλουν να μείνουμε όλοι και όλες σπίτι. Σας καλούμε όμως ως ελάχιστο χρέος να βάλουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας. Να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο, τον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Να τιμήσουμε όμως, παράλληλα, και τους σύγχρονους ήρωες που αγωνίζονται στον Έβρο και τα νησιά για να φυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας, τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό της υγείας που δίνουν την δική τους μάχη για να είμαστε όλοι υγιείς. 

Χρόνια Πολλά! Ψηλά την ελληνική σημαία!

  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 2 από 396Πρώτη   Προηγούμενη   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός

 


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


 

Προκηρύξεις | Διαγωνισμοί | Προσλήψεις


Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and