Λειτουργία:  
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλες και όλοι είναι πρωτόγνωρη αλλά και εξαιρετικά κρίσιμη.
Τώρα είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για να  προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τον φίλο και την φίλη μας που μπορεί να ανήκει σε μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ένα απλό πράγμα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Να μείνουμε σπίτι!

Για πρώτη ίσως φορά, η παραμονή εντός της οικίας μας δεν είναι παθητική στάση. Δεν αποτελεί παραίτηση. Αντίθετα, είναι πράξη στήριξης και αλληλεγγύης σε αυτούς που κινδυνεύουν. Είναι πράξη σεβασμού στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.
Σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που κρατούν όρθιες αυτές τις κρίσιμες ώρες τις υπηρεσίες που λαμβάνει ο πολίτης. Από την καθαριότητα, τα ΚΕΠ, τα προγράμματα των κοινωνικών υπηρεσιών μέχρι και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Στους εργαζόμενους των καταστημάτων που μένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. 

Μένουμε σπίτι αλλά δεν νιώθουμε μόνοι!

Ο Δήμος Κορυδαλλού προσαρμόζει και ενισχύει τις υπηρεσίες του, για να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. 
Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2104990500 ή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@korydallos.gr παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης στο σπίτι.
Εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου αλλά και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τη νέα καθημερινότητα που δημιουργεί η παραμονή στο σπίτι. 
Υπηρεσίες διανομής και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης  και φαρμάκων για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Επέκταση των δομών κοινωνικής προστασίας και του προγράμματος σίτισης στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας.
Ενημέρωση για τις υπηρεσίες και συναλλαγές που μπορεί ο πολίτης να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.
Να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, με σεβασμό και υπευθυνότητα και προπαντός με ψυχραιμία και σχέδιο ώστε να βγούμε όλες και όλοι αλώβητοι και πιο δυνατοί!
 
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 

Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 12 από 3Πρώτη   Προηγούμενη   Eπόμενη   Τελευταία   

Τελευταία Νέα

Εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης ή βιντεοκλήσης στα ΚΕΠ

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης ή βιντεοκλήσης.
Ο Δήμος Κορυδαλλού εναρμονίζεται πλήρως με το νέο ψηφιακό περιβάλλον παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
👉 https://mykeplive.gov.gr 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ολοκλήρωση του θερινού προγράμματος "Summer Camp 2020"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής αποσχόλησης "Summer Camp 2020" του Δήμου Κορυδαλλού.
Το πρόγραμμα περιείχε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κολύμπι, κινηματογράφο και επισκέψεις στο χώρο των σχολείων από εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Τα παιδιά πέρασαν χαρούμενα και δημιουργικά τέσσερις βδομάδες.
Ο Δήμαρχος αποχαιρέτησε τα παιδιά δίνοντάς τους αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Εργασίες στα σχολεία της πόλης

Συνεχίζουμε τις εργασίες στα σχολεία μας με την πλήρη ανακαίνιση των τουαλετών στο 2ο Γυμνάσιο. Ένα χρόνιο πρόβλημα βρήκε την λύση του και παραδίδεται στην σχολική κοινότητα. 

  Νέα Γραφείου Τύπου (Γενικά)
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα είναι κληρονομιά σύμβολο, μιας ολόκληρης εποχής, μιας συστάδας ιδεών, πυλώνας και όριο κορυφαίων ιστορικών στιγμών, όχι μόνο για τους Έλληνες μα για κάθε λαό.
Η μετατροπή της σε τζαμί, προσβάλλει κατάφωρα τη δεοντολογία ενός κόσμου, που πορεύεται σε νόρμες ειρήνης και σύμπνοιας. Τσακίζει τον πολιτισμό τόσο ως έννοια, όσο και ως κτίσμα, που άντεξε αγέρωχο στο χωροχρόνο. Η στωική μας αντιμετώπιση έναντι της απόφασης του Τούρκου Προέδρου, προκαλεί τη συνείδηση, το συναίσθημα, τις αξίες, τις πεποιθήσεις. Η σωστή στιγμή για να διαμαρτυρηθούμε είναι σήμερα τώρα…..
Μνημεία σαν τη Αγία Σοφία, τα ορίζουν πρώτα η Ιστορία και η Αιωνιότητα, γιατί εκεί ανήκουν κι έπειτα η ανθρωπότητα, γιατί σε αυτήν αντανακλούν. Δεν τα ορίζουν, ούτε τα παραχαράσσουν οι μονομερείς ενέργειες της ενεστώσας και παντός εφήμερης, πολιτικής εκπροσώπησης ενός Κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Απόσυρση του Νόμου 4703/20

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Να αποσυρθεί ο Νόμος 4703/20

O Νόμος 4703/20, που πρόσφατα ψηφίστηκε, μας γυρίζει χρόνια πίσω. Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι με το τερατούργημα αυτό «μπαίνει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» , δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού». Στην πραγματικότητα με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα μαγαζιά, δε φταίνε οι συγκεντρώσεις αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές, που αυξάνουν τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.
Πρόκειται για ένα Νόμο που εισβάλλει στη ζωή μας, για να αλλοιώσει τα κεκτημένα ετών, που προκάτοχοί μας κέρδισαν με αγώνες, για να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις –λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και άλλοι μηχανισμοί. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας , εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 12 από 420Πρώτη   Προηγούμενη   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Eπόμενη   Τελευταία   

 

 Άθλητισμός & Πολιτισμός


 

Ενημερώσεις


 

Δήμος Κορυδαλλού | Ανοικτή Διακυβέρνηση


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and