Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Ακολουθείστε τον Δήμο Κορυδαλλού 

  


 

Πληροφορίες: 210 4990410 , 595 

Αίτηση Μαθητών

  Αίτηση Εθελοντών 

 


 


 


 


 


 

 

 

 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


Bρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


Δασικές Πυρκαγιές


 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 

 


 

 

 

 

καλωσόρισμα

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

 

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στις σελίδες του διαδικτυακού μας τόπου θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού αλλά και τους ετεροδημότες και απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση αλλά και επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή ιστορικής πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
 
Καλή περιήγηση
 
 
Ο Δήμαρχος
Σταύρος Κασιμάτης
 

Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Κορυδαλλού ολοκλήρωσε το έργο συμμόρφωσης με το νέο Κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα

Με ταχύτατους ρυθμούς, ο Δήμος Κορυδαλλού προχωρά στην εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρα, που ολοκληρώνει το έργο αποτύπωσης των πραγματικών αναγκών και προτεραιοτήτων του Δήμου και πώς αυτές πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα στο νέο κανονισμό.
Με την υλοποίηση της διαδικασίας, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει πλέον στη διάθεση του πλήρη και λεπτομερή εικόνα για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, καθώς και των ενεργειών, που απαιτείται να τηρούν όλες οι Διευθύνσεις και τα τμήματα.  
Την ικανοποίηση του για την ταχύτατη ολοκλήρωση ενός τόσο πολύπλοκου έργου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος τόνισε ότι
«Ο σεβασμός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τέθηκε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Δήμου μας το προηγούμενο διάστημα. Οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα σε μια σημαντική υποχρέωση που απορρέει από το νομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού: Συντριπτικό «ναι» στον Προϋπολογισμό του 2019

Με συντριπτική πλειοψηφία, που ξεπέρασε το 80%, υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός για το 2019 του Δήμου Κορυδαλλού. Η έγκριση του νέου προϋπολογισμού με το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό, καταδεικνύει τον ρεαλισμό και την αξιοπιστία των στοιχείων του.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Είμαι υπερήφανος για το συντελεσθέν έργο της δημοτικής αρχής. Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με περικοπές πάνω από 60% για την αυτοδιοίκηση, εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο και δημιουργούμε υποδομές, τις οποίες περίμεναν οι δημότες πάνω από 30 χρόνια. Ο προϋπολογισμός διασφαλίζει οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ενισχύει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλα αυτά και άλλα που προγραμματίζονται, σηματοδοτούν την πορεία προς το μέλλον της πόλης μας. Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν οφείλει σε τρίτους ούτε ένα ευρώ, ενώ έχει δημιουργήσει και πλεόνασμα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
"Το παιδί μου αυτό το θαύμα": Κύκλοι συναντήσεων με ειδικούς επιστήμονες από το τμήμα Παιδείας

Με στόχο την στήριξη της οικογένειας και της σχολικής ζωής, ο Δήμος Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης διοργανώνουν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Το παιδί μου, αυτό το θαύμα».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παππούδες και γιαγιάδες, αλλά και κάθε άτομο, που αναζητά λύσεις στα καθημερινά προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας με τα παιδιά, μέσα από συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και προσκεκλημένους εισηγητές. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και στις μακροχρόνιες διαδικασίες σχέσεων της οικογενειακής ομάδας, όπως η επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας και των ευρύτερων συγγενικών και φιλικών δικτύων που συμμετέχουμε, το άγχος στα παιδιά, η επιθετική συμπεριφορά, οι σχέσεις με τους συνομήλικους κ.α.
Το πρόγραμμα αφορά στα παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία έως την εφηβεία και θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος μέσω ανοιχτών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα και ο δεύτερος, με συναντήσεις και ομάδες γονέων ανά ηλικιακή ομάδα, από Τρίτη έως Πέμπτη, πρωινές ώρες. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, τηλ. 210- 4990480, κα Σέβη Χάλαρη. Είσοδος ελεύθερη.

  Νέα-Δελτία Τύπου
Πάνω από 3000 μαθητές συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο Στοματικής Υγείας

Από τον Δήμο Κορυδαλλού, με την εθελοντική προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Χαμόγελου του Παιδιού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προληπτικός έλεγχος Στοματικής Υγείας σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Κορυδαλλού, από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού.
Από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 21 Νοεμβρίου εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την βοήθεια της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και υπό τον συντονισμό του τμήματος Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου, διενήργησαν δωρεάν οδοντιατρική εξέταση σε περισσότερους από 2200 μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού και 740 του Νηπιαγωγείου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.
Στη δράση έλαβαν μέρος εθελοντικά στελέχη της κινητής μονάδας του Χαμόγελου του Παιδιού και οι οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πάρκου 10 στρεμμάτων στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών

 Ένας «μικρός παράδεισος» γεννιέται στην καρδιά της πόλης

Ένα ιστορικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής στον Κορυδαλλό ξεκίνησε. Πρόκειται για το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης επί της Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.
Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, σε 9 μήνες, στα τέλη Ιουλίου 2019.
Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 10 από 368Πρώτη   Προηγούμενη   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΜάρτιοςΑπρίλιος 2019Μάιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and