Λειτουργία:  
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

 

 Ακολουθείστε το Δήμο Κορυδαλλού


 

 

 

 

Σας ενδιαφέρουν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1η Συνεδρίαση

Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Πέμπτη 21/11/2019 - Ώρα 20:00

Για να δείτε τη θεματολογία πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αίτηση Μαθητών

Αίτηση Εθελοντών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπηρεσίες για τον πολίτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού

 

 

 Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης


 


με μια ματιά

 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Κορυδαλλού
 
 


 

Καλωσορίσατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κορυδαλλού

Πιστεύουμε ότι η περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του Κορυδαλλού, στους ετεροδημότες και στους απόδημους συμπατριώτες μας για έγκυρη ενημέρωση. 
Αισιοδοξούμε ότι η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου μας αποτελεί μια σημαντική πηγή ιστορική πληροφόρησης για την πόλη μας και ένα σταθερό βήμα για αμφίδρομη πληροφόρηση και δημιουργικό διάλογο.
  
Καλή περιήγηση
 

Ο Δήμαρχος

Νίκος Χουρσαλάς

 


  


Τελευταία Νέα

Εκδήλωση για τον Διαβήτη με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με μια επιστημονική εκδήλωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τον Διαβήτη και την βελτίωση της ζωής του ασθενούς, τίμησε την 14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Δήμος Κορυδαλλού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία, σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας- Πειραιά και την συμμετοχή γνωστών επιστημόνων.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων τα θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας. Όχι μόνο γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους πολίτες αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση, ως ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη δικτύων μεταξύ των
τοπικών κοινωνιών με έγκυρους επιστήμονες και φορείς υγείας. Διότι, σε μια τόσο πολύπλοκη εποχή, χρειαζόμαστε ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, χωρίς «κραυγές» αλλά με σοβαρότητα και εγκυρότητα». 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Νίκος Ζήσης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Γιάννης Πάχος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα ακοής στα ΚΕΠ

Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά, για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και την εγκατάσταση στο ΚΕΠ ειδικού φορητού υπολογιστή για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα ακοής:

Από την πρώτη στιγμή ιεραρχήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα που βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με αναπηρία και την εξασφάλιση της αυτόνομης διαβίωσής τους. Από εδώ και πέρα σε κάθε απόφαση, έργο και δράση του Δήμου θα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ώστε να καταστεί ο Κορυδαλλός πιο φιλικός και προσβάσιμος σε αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτονόητη ήταν για εμάς, η παρουσία της διερμηνέως που μετέφραζε στη νοηματική γλώσσα τις ομιλίες και το τελετουργικό στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Την παρουσία ειδικού διερμηνέα θα την καθιερώσουμε σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις από εδώ και στο εξής. Επίσης, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Σϊμψη, προωθούμε δράσεις που διευκολύνουν τα άτομα με προβλήματα ακοής. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η πλατεία Ελευθερίας- Προγραμματισμός Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Στην κυκλοφορία παραδίδεται, τις επόμενες μέρες η πλατεία Ελευθερίας.

Η πλατεία παρέμενε κλειστή για την κυκλοφορία των ΙΧ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, λόγω των έργων διαμόρφωσης ενόψει της λειτουργίας του Σταθμού Μετρό.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία μπαίνουν στην τελική ευθεία και οι εργασίες στο εσωτερικό της πλατείας, καθώς και η λειτουργία του Μετρό, ενός έργου πνοής, που θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους, επιχειρήσεις και επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πόλης και αναδεικνύοντας την σε πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Δήμος Κορυδαλλού: Ενισχύουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Κορυδαλλού εξελίσσει και ενδυναμώνει το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα τη στήριξη των μαθητών και μαθητριών, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να τους παρέχουν πρόσθετη διδακτική στήριξη.
Στόχος είναι να προσφέρουμε σε όσους χρειάζονται φροντιστηριακή υποστήριξη, με απόλυτη όμως διακριτικότητα και εξασφαλίζοντας ότι κανείς μαθητής δεν θα νιώθει μειονεκτικά έναντι των υπολοίπων συμμαθητών του.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από το κάλεσμα του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της πόλης, τους οποίους και ευχαριστούμε, προσφέρουν έναν αριθμό υποτροφιών κοινωνικού χαρακτήρα με πλήρη κάλυψη διδάκτρων.
Δεκτοί θα γίνονται μαθητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, σύμφωνα με τα κριτήρια που πάντα θέτουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και με προτεραιότητα έως τη συμπλήρωση των θέσεων που έχουν διατεθεί.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Επιστημονική εκδήλωση για τον Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας- Πειραιά διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση για όσα πρέπει να γνωρίζει ένα διαβητικό άτομο ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ασθένειά του αλλά και τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, και ώρα 17:30, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (ισόγειο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, Γρ. Λαμπράκη 240).

Αναλυτικότερα, θα συζητηθούν θέματα διατροφής, η σχέση του αθλητισμού με τον δια-βήτη, καθώς και ο ρόλος της οικογένειας στην υποστήριξη του διαβητικού ατόμου.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Διευθυντή Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνο του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Σταύρο Μπούσμπουλα, τον Επιμελητή Α΄ του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Αναστάσιο Κουτσοβασίλη, την Επισκέπτρια Υγείας του Διαβητολογικού Κέντρου Αναστασία Κατωπόδη και την Ψυχολόγο του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Δρα Φλωρεντία Μπακομήτρου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Νέα-Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 382Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες του Δήμου

  Today  View Date: 
ΟκτώβριοςΝοέμβριος 2019Δεκέμβριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κεντρική Σελίδα | Δήμος | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Παρουσίαση Πόλης | Ενημέρωση - Επικοινωνία | Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες | Εκπαιδευτική Κοινότητα
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and